Multumim! Exista inca un topic deschis de mine referitor la parodontoza, cauze, tratament, etc.
|
Buna seara,
nu exista acest concept de a "pili" dupa cimentare si nici nu este acceptata cimentarea provizorie!!!! eventuale retusuri se fac in laboratorul dentar, se lustruiesc la final si se cimenteaza. faptul ca dintii sunt inalti poate fi remediat, insa doar de catre medic, in cabinet, cu freza...si nu e indicat, deoarece pot aparea fisuri in masa de portelan!
O seara placuta!
|
nu va faceti griji in privinta eruptiei. nu au cum sa nu iasa;)
|
petronela_gav wrote: primim si noi raspuns!
Buna seara,
dintii pot influenta cresterea celorlalti...as consulta un pedodont in vederea stabilirii liniei si directiei de eruptie. As mai astepta totusi un pic...sa vedem ce se mai intampla!
|
cristina ghita wrote:in scopul diagnosticarii precoce a cariilor se recomanda radiografii prin tehnica interproximala. se mai numesc si radiografii interproximale( sau bitewing in engleza). aceste filme, bine executate, dau informatii esentiale asupra coroanelor dintilor, asupra cariilor dintre dinti si de pe suprafetele ocluzale, asupra recidivelor de carie (astea sunt cariile prezente sub plombe), sau asupra cariilor secundare marginale (astea fiind cariile care se fac la marginea plombelor). mai departe, mai aflam informatii importante despre modul in care sunt puse plombele: se vor vedea cu claritate daca obturatiile interproximale (plombele dintre dinti )sunt sau nu debordante, sunt sau nu corect adaptate si finisate! dar cel mai interesant este ca poti depista leziunile incipiente dintre dinti, pe care la un examen clinic sumar in cabinet le poti rata cu usurinta. cariile astea interproximale apar mai ales din cauza ca nu folosim firul de matase (ata interdentara), si evolueaza cativa ani pana ajung sa se manifeste in vreun fel (dureri, modificarea culorii dintelui in apropierea vecinului, scamosarea firului la curatarea interdentara, sangerari, mirosuri etc etc). e mult de discutat. eu una consider ca orice om care vrea sa isi pastreze dintii sanatosi trebuie sa isi faca periodic o evaluare printr un astfel de film la fiecare 2 ani, presupunand ca intre timp merge la un medic familiarizat cu depistarea si tratarea din timp a leziunilor carioase. celor din bucuresti interesati de astfel de filme le recomand cu caldura clinica medident FM, calitatea imaginiloe e deosebit de buna, permitand diagnosticarea cu usurinta a cariilor interdentare!
Excelent!
|
la ce anume???????????? :210:
|
clalina wrote:buna ziua , as avea si eu o intrebare; la recomandarea pediatrei i-am dat fetitei mele zimafluor de cand avea 2 luni , recunosc ca au fost zile in care am uitat sa-i dau. Este adevarat ceea ce se spune despre Zimafluor ca ar fi cancerigen? Fetita mea acum are 15 luni si doar 8 dinti 4 zos si 4 sus, nu sunt cam putini pt aceadta varsta , pot avea legatura cu administrarea de Zimafluor?Pana la ce varsta trebuie luat si ce se intampla daca il intrerupem? Va multumresc anticipat.
Nu cred ca Zimafluor-ul este cancerigen... Vreau sa ma mai documentez...va voi raspunde cat de curand!
|
andrushka wrote:Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spune-ti ce parere aveti despre tratamentele de albire a dintilor(nu cea cu bicarbonat pe care o stim de la bunici).
Va multumesc!
Buna ziua,
albirea dentara este de mai multe feluri: albire in office, rapida, cu rezultate foarte bune, insa un pic mai agresiva, sau albirea facuta acasa, cucgeluri de concentratie mai mica, cu acelasi efect estetic, insa cu durata de tratament mai mare ( cca 10 zile). Ambele variante sunt foarte ok, in ciuda conceptiei populare cum ca, smaltul ar fi degradat si slabit de aceasta operatiune. Singurele efecte negative sunt pe termen scurt, adica o sensibilitate la rece, cald a dintilor, o usoara durere in timpul tratamentului ( mai ales in ofice, cu lampi de albire).
Eu realizez destuld e des aceste manopere, fara consecinte asupra dintilor pacientilor.
Succes
|
bereea wrote:Domnule doctor, eu am o mare problema cu dantura.In urma radioterapiei facuta in zona gurei dintii mei au devenit foarte slabi si chiar au capatat o "frumoasa "culoare gri .Se paote face ceva pentru a-mi intari dantura si o albi? O alta problema este incisivul stang din fata.Are o plomba marisoara care-mi cade in mod regulat desi ma straduiesc sa nu musc niciodata pe el.In ultimii doi ani am schimbat-o de 3 ori, acum se misca din nou.E indicat sa imbrac acest dinte?
Buna ziua,
e un pic mai complicat sa va rspund la intrebare...in principiu, dintii se pot albi prin metode de albire in office, insa depinde de tipul de impregnare a smaltului, deoarece este posibil ca albirea sa nu aiba un rezultat predictibil. Referitor la incisiv, acea plomba care se desprinde poate fi refacuta, in asa fel incat sa nu mai "cada". Daca distructia coroanei este mare, e recomandata ramforsarea( intarirea) dintelui cu un pivot din fibra de sticla si imbracarea lui cu o coroana estetica, preferabil din integral-ceramica( fara metal) sau cu ceramica pe zirconiu.
|
andrushka wrote:Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema,copilul meu iare 11 ani si 8 luni,de aproximativ 3 luni i-a cazut un canin de sus si intarzie sa-i apara.Credeti ca este vreo problema?sau trebuie sa mai asteptam?Va multumesc anticipat!
Mai asteptam putin...e baiat? Daca da, baieteii sunt mai lenti...! Totusi e destul de mare sa mergeti cu el sa faca o radiografie panoramica...asa vedem sigur care e problema!
|