|

Nivel: Membru
Inregistrat: 11/9/2018 Mesaje: 13
| Buna mamici, o intrebare: cate ati pus doua nume copilului? Eu deja am doua nume de familie (nu l-am schimbat pe al meu dar l-am preluat si pe cel al sotului) Daca pun doua nume copilului (ca sa impac si capra si varza, capra fiind familiile noastre, iar varza noi!!!) + doua prenume, saracul copil...va suna aiurea rau sa aibe 4 nume! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Eu ii pusesem doar un nume. Mi se pare inutil sa ai 2, avand in vedere ca unul din ele cel mai probabil nu-l vei folosi. Plus ca, daca acest aspect conteaza pt voi, preotii spun ca dpv crestin, copilul trebuie sa aibe un singur prenume. |

| Problema mare este familia. Sotul meu este grec iar la ei traditia este sfanta, copii preiau numele socrilor. Eu urasc acest lucru cu desavarsire!! Dar nici nu-mi pot urca toate neamurile in cap, mai ales ca sunt straina. Credeti-ma, problema este serioasa cu numele, daca nu pui numele socrului o iau ca si ofensa. De aceea vreau sa aibe si un nume...normal, ales de noi :))) Ulterior, cand vor creste (avem doi gemeni) sa isi aleaga singuri ce nume vor sa pastreze. Nici nu stiu ce sa fac. |

| Atunci daca numele socrului este nu tocmai dragut, mai bine puneti cate 2 nume. Un nume aiurea poate avea efecte negative asupra copilului(emotional vb). Si eu am 2 nume, Alexandra(ales de parinti) si Petruta(numele nasei, asa fiind obiceiul pe atunci). Daca m-ar fi chemat doar Petruta nu mi-ar fi placut deloc, nu imi place numele asta, nu il folosesc si el evit de cate ori pot. Nu-mi imaginez cum ar fi fost sa ma stige lumea asa |

| Asta intententionez sa fac. Doar ca ma gandesc ca bietii copii vor avea 4 nume :)) |

| Da, dar macar o sa le placa unul din 4 |

| Hahahahahahahha :)))) Corect, uite ca la asta nu m-am gandit :) In plus, din cate stiu, la 18 ani au voie sa isi schimbe numele. |
Inregistrat: 3/28/2020 Mesaje: 1
| ce sunt multe nume pentru un copil) nu pare ciudat? nu-?i face griji! sa fie Ion |
|
Inregistrat: 3/29/2021 Mesaje: 1
| eu cred ca un nume este suficiet. toata viata vei fi strigat pe un singur nume, ce ziceti? |
|
|