Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Hai mami, ca eu am glumit. Lasa ca e mai bine sa intrebi. Eu am crezut ca numai eu il "gonesc" pe-al meu din camera copilului. Era un topic daca dormim sau nu cu sotul. In primele luni de la nastere, doar nu-l tineam cu copilul in camera sa se duca nauc la serviciu. De pe la 6-7 luni cand si-a reglat programul de somn pana la 4-5 ani, adormeam copilasul si dupa aceea fugeam in dormitorul matrimonial pana mi se facea si mie somn si ma intorceam langa bebel. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| of Teo...mai bine nu intru in discutia asta cu dormitul sotului impreuna cu sotia si cu copilul. pupicei!
de curiozitate...mamicile care au spus ca dorm si sotii cu copiii, domnii au facut treaba asta si cand erau bebelusi mici-mici sau numai dupa o perioada, cum a spus si Teo? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Kari a dormit in tarc in dormitorul nostru de la o luna dupa ce s-a nascut, iar de la 2 ani cu noi in pat, chiar daca are camera perfecta pentru o domnisorica. Sotul meu nu a vrut o clipa sa plece de langa noi sau sa i-l lasam singur in dormitorul mare ca eu sa dorm cu micuta in camera ei, asa ca pana cand e Kari pregatita sa doarma noaptea in camera ei , ne delecatm in continuare cu picioare in cap, burta, etc. , imbratisari in trei , spus povesti pe rand . Ce poate sa fie mai frumos ... nu ne mai intalnim cu clipele astea niciodata. Iar noi sa stii ca nu ne neglijam deloc. E casa destul de mare incat sa avem loc si pentru noi/ sau mutam fata la ea in camera, depinde de dispozitie . |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Andi&Mariuca wrote:of Teo...mai bine nu intru in discutia asta cu dormitul sotului impreuna cu sotia si cu copilul. pupicei! de curiozitate...mamicile care au spus ca dorm si sotii cu copiii, domnii au facut treaba asta si cand erau bebelusi mici-mici sau numai dupa o perioada, cum a spus si Teo? crede-ma,la darius pana la 3 luni ziua dormea la mine in brate,noaptea la tati pe burta,si mai si lucra.pe urma in patut langa patul nostru la karina pana la o luna am stat cu sora mea intr-un apartament.nu aveam spatiu destul,asa ca dormea cu noi karina noi avem un tatic exemplu,nu ne-a aratat niciodata ca il deranjeaza sa doarma cu noi(eu si copii) |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Andi&Mariuca wrote:de curiozitate...mamicile care au spus ca dorm si sotii cu copiii, domnii au facut treaba asta si cand erau bebelusi mici-mici sau numai dupa o perioada, cum a spus si Teo?
E adevarat ca topicul se refera la bebelusi si devine confuz. INtr-adevar nici al meu domn nu a servit noptile de cosmar alaturi de bebe mic...treziri din ora in ora etc.El dormea in dormitorul nostru iar eu in dormitorul lui bebe |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| cat am stat in Romania si Lari era bebelusa,tati dormea cu noi in camera DAR era acasa doar o noapte pe saptamana,era asa obosit ca nu se trezea oricat de tare urla fata. iar pe Mihaita nu l-a vazut si auzit timp de sase luni,adica primele din viata lui.apoi am venit aici,direct la dormitoare separate |
|

|
multumesc de raspunsuri. stiu ca este obositor (de pe pielea mea, evident) sa faci fata "dormitului" cu un bebel mic in aceeasi camera si ii apreciez tare mult pe taticii care nu isi parasesc sotiile si copiii ca sa se "odihneasca"!
sorry ca o luaram prin porumb! |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Eu inteleg perfect ideea asta cu dormitul impreuna, dar eu nu as aplica-o la mine! De Craciun, Ioana va trece in camera lor, cu baby-phone. Eu simt nevoia sa dorm linistita, Ovidiu la fel. Consider ca pot face mult mai mult pentru ea, peste zi, daca sunt odihnita si relaxata. Oricine il vede pe Tudor stie ca nu e un copil traumatizat, un copil pe care sa se vada lipsa afectiunii materne sau paterne. Dar si el doarme mult mai bine in spatiul lui!!!! Nu stiu... eu asa consider: nu in pat cu noi! Ii pot arata iubire copilului si fara sa stric echilibrul dintre mine si Ovidiu. Odata cu venirea lui Tudor mi-am impus sa il adaptez pe el la viata noatra, pe cat posibil si in limita rezonabilului. Parerea mea! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Va rog din suflet nu dati cu rosii,ca m-am amestecat si eu in discutia voastra...Sau va rog sa dati peste vreo 2 luni cand voi reveni la "fata locului" cu alta parere.
Deci: parerea mea de acum,este ca bebe trebuie sa doarma de la inceput (aproape) in camera lui, daca exista aceasta posibilitate. Eu ma gandeam ca primele saptamani bebe sa doarma cu noi in camera, iar dupa aceea in camera ei. :018: As incerca chiar sa o culc doar noaptea in dormitorul nostru iar ziua sa doarma la ea in camera,sa seobisnuiasca cu locul, patul, etc.
Tati e obisnuit cu garzile, trezitul din ora in ora si adormitul la loc, asa ca nu cred ca va pleca de langa noi...ramane de vazut...
Cred ca bebe are nevoie de spatiul lui, daca totul este ok...
Ramane de vazut cum va fi...ma voi intoarce la topicul asta in ianuarie,da???:018:
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| al nostru s-a odihnit.desi dormea cu noi,rar auzea copii ca plang.nici acum nu se trezeste la ei,dar sunt multumita ca macar nu ne-a "parasit" |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Fiecare face cum crede ca ii e mai bine , cum simte . Noi asa am simtit dupa multe incercari, ca nu putem sa o mutam in camera ei la 2 anisori cand am renuntat la tarc). Sincera sa fiu mi-a fost frica , sa nu se inece in somn , sa nu vomite ( asta decand era bebelus) si am ramas asa si dupa doia ani. Daca l-as face pe al 2-lea sigur nu as mai face la fel , ar dormi in aceeasi camera.
Si eu pana sa nasc exculdeam ideea sa doarma copilul cu noi in camera sau pat ... dar dupa totul s-a schimbat. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Fetelor, depinde foarte mult si de cum se prezinta BB mic. Alex avea cel putin 20 treziri pe noapte, inca de cand l-am adus acasa. In conditiile in care tati trebuia sa munceasca, sa aduca banuti pentru rata la casa (care atunci era aproape cat salariul lui), nu-mi mai ardea mie sa-l tin fortat langa mine...era interesul meu sa fie odihnit si sa nu-l dea afara. Imi amintesc ca baiatul urla atat de tare, ca sotul se speria si venea in toiul noptii sa-l tina in brate, sa-l aline. Un adevarat cosmar... Plus ca Alex se ineca foarte, foarte des si voma cam dupa fiecare supt (pana pe la 9 luni, cred). In conditiile astea, sa vad eu ce mama isi lasa copul singur in camera si se duce langa tati, de teama sa nu se deterioreze relatia. Am pretentia ca suntem rationali, ne iubim neconditionat si copilul asta, indiferent cat de plangacios si dificil a fost, ne-a consolidat relatia. Nu stiu cum ar fi fost situatia daca aveam un copil linistit. Gandeasc oarecum altfel acum, dar atunci, cand il vedeam atat de firav, pentru nimic in lume nu l-as fi lasat singur in camera...nu m-am indurat nici sa-l las singur in patut...am incercat de cateva ori si am simtit ca-l izolez, imi era teama sa nu-i fie frig...langa mine stiu sigur ca-i era cel mai bine, alaturi de tzatzunica de care a profitat pana la 1.3 ani.
|
|

| Laura, normal ca fiecare face cum crede! eu am intrebat din curiozitate. vad oricum ca mai toate mamele isi tin puii langa ele, fie in pat fie numai in aceeasi camera!
Taty, sa stii ca tot de frica inecatului in somn dorm si eu cu ea in camera. cel putin cand este atat de micuta nu am cum sa nu stau cu ea. ar fi un chin sa colind toata casa din dormitor pana in camera ei si sa ma fatzai toata noaptea pe usi! asa mi-e mai usor: doarme in landoul ei langa mine, in pat :018: si imi e foarte usor sa o ridic, sa o alaptez, schimb etc. si ne prieste formula asta. atata doar ca eu ma simt singura! pentru ca sotul meu are nevoie de odihna.
Helga pentru sotul tau! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| ma amestec si eu in discutie la noi e cam asa...nu am camera pt bebe asa ca sta cu noi...cand sunt obosita doarme cu mine in pat (alaptat la cerere...care e cand vrea Gabi - si noapte de 3-4 ori ); cu tata am rezolvat usor ca e mai somnambul din fire si sta treaz pana la 1 - 2 noaptea (si sta si cu ochi pe Gabi) apoi adoarme ( cu noi in pat ) bustean ... am inceput sa ne obisnuim si nu ni se pare deloc greu ( desigur Gabi are 4 luni) |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Inca de cand am adus-o acasa pe fetita mea a dormit la noi in camera insa la ea in patut care e fata in fata cu al nostru. Nu prea am avut probleme cu ea, trezindu-se doar o data pe noapte pentru papica dupa care din nou somnic. Si acuma doarme tot cu noi in camera si nu prea ma lasa sufletul sa o mut singurica in camera ei. Ma simt mai bine sa o stiu langa mine, sa pot sa am grija de ea ori de cate ori este nevoie. Daca cumva este nelinistita de multe ori este destul doar sa-i vorbesc sau sa ma vada(daca se trezeste la samnicul de amiaza) pentru a adormi la loc. Oricum ea adoarme fara probleme singurica la ea in patut, putand sa ne odihnim si noi bine. Sincer mi-ar fi fost frica sa o culc cu mine in pat de frica sa nu ma sucesc peste ea si sa o lovesc in somn. |
|
|