|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Nici eu cat era mica nu o culcam cu mine in pat tot de frica sa nu o strivim , dar vreau sa va spun ca au un simt al apararii extraordinar. Se mai intampla sa atipesc cand o alaptam si imediat chitaia cand nu ii convenea ceva , ori scapa tzatzi , ori numai era si imediat ma trezeam . Sa va traiasca puii mici fetelor. Noi am trecut de mult de etapa asta si credeti-ma ca eram speriata de bombe dupa ce am nascut-o. Mereu o controlam , o miscam sa vad daca respira , la orice zgomot mic , scancet eram sus din pat sa vad ce are , ma trezeam sa o cotrolez sa nu se acopere cu paturica ... nu puteam controla asta. Dupa ce a trecut de 4-6 luni cand eram eu sigura ca e mai maricica si stie sa puna mana pe paturica , parca am dormit mai lnistita. . Va doresc nopti linistite si sanatate puilor. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Buna! Hai ca ma bag si eu Noi dormim cu cea mica in camera, dar ea doarme in patutul ei. (are 1 an si 9 luni)si asta de la bun inceput. Si tot de la bun inceput (de cand am venit de la maternitate) Mariuca lu' mama a dormit noaptea de la 10 seara la 8 dimineata fara trezire - cu exceptiile (vreo 3-4 la numar)cand a fost bolnavioara sau a visat urat. Nu stiu cum am fi procedat daca am fi avut apartamentul nostru insa cred ca pana la 2-3 ani macar am fi tinut-o cu noi un camera - dar in niciun caz in pat. Ce-i drept a avut momente cand nu a vrut sa adoarma decat la noi in pat dar imediat ce adormea o mutam la ea in patut - patutul e paralel cu patul nostru la o distanta de juma' de metru Va pup ! |
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Noi am simtit pe pielea noastra ambele variante... totul a depins de copil, de "pretentiile" lui. Deea a dormit prima data, toata noaptea, fara a se mai trezi, abia la 3 ani si jumatate aproximativ, Luca de la 2-3 luni a dormit toata noaptea, cu mici exceptii (dintzucii).
Cu Deea nu se putea altfel, pana la 6-7 luni, se trezea din ora in ora, fara exagerare, si trebuia s-o plimbam/adormim in brate; asa ca am facut cu schimbul. Jumatate de noapte eu, jumatate tati -zombi eram, amandoi. Cand a mai crescut putin... la fel, dormea cu mine, sau cu tati, in patul mare, dar nu toti trei. Abia dupa 3 ani si jumatate a dormit singurica, la ea in camera -dar o adormeam noi, cu randul -cu cine dorea printza, iar apoi plecam in camera noastra.
Cu Luca a fost mai simplu -el a fost mai cooperant- a dormit la el in patut, la noi in camera, pana pe la 9 luni si l-am mutat cu tot cu patut la Deea in camera. Dar el dormea noaptea -chiar il puteam muta si mai devreme de 9 luni, dar... ne-am hotarat mai greu.
Acum dorm in camera lor, fiecare in patul/patutul lui, supravegheati cu baby phone. Numai atunci cand unul din ei este bolnavior, ii "feresc", o mut pe Deea in dormitor la noi si dorm eu sau tati la ea in pat.
Trecand prin ambele experiente, acum spun "nu" dormitului cu copilul in acelasi pat, daca se poate... daca copilul are somul agitat, cu f. multe treziri peste noapte (din ora-n ora ca Deea), l-as tine mai aproape, sa nu trebuiasca sa fac 10 ture pe noapte la patutul lui; dar, daca are un somn linistit (precum Luca) si doarme noaptea, de ce sa doarma cu noi in pat ?!
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Aseara am culcat-o iar pe Kari in camera ei, mai fac asa cand tati vine tarziu. Dar se foieste asa rau de se muta pe toate partile patului, se trezeste la aproape fiacare 30 minute. Cum sa doarma mereu in camera ei? Pai vorba Cristinei , devenim zombi amandoi. O sa mai incercam , poate se obisnuieste . |
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/2/2009 Mesaje: 6
| Timea doarme in patutul ei, cu mine in camera. :210: si eu deschid ochii sa o verific chiar daca ea, de 2 sapt, doarme toata noatea. De acoperit, o bag in sacul de dormit, nu suporta nimic ce ii limiteaza miscarile picioarelor. Am incercat cu paturita si nu adormea pana nu si-o dadea jos. Tati, in cursul saptamanii doarme in alta camera (sa nu fie zombie la munca), iar in weekend cu noi |
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Eve a dormit cu noi in camera in patutul ei..dar de la 2 ani doarme singura in camera ei O duc in camera , pijamale , ne iubim putin , sting lumina si noapte buna. Ne vedem dimineata. Iubeste mama fata cuminte. Am avut 3 zile musafiri si a trebuit sa dormim cu ea ...a fost foarte nervoasa "Ce cautati in camera mea???" |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Da, pana sa ne mutam, K dormea cu noi in camera, insa din prima zi, numai in patutul ei. De la 7-8 luni -atat avea cand ne-am mutat- doarme singura in camera ei. Acum i-am adus bassinetul lui bebe la noi in camera; are cosuletul detasabil si il poti lua cu usurinta in orice camera vrei...planuiesc sa-l tin cateva luni sa doarma cu noi in camera in bassinet, apoi ii montam patutul in camera lui ca se face flacau lungan si nu o sa mai incapa in el . |
|
Inregistrat: 8/26/2010 Mesaje: 75
| Noi am cazat-o cu noi in camera, in patutul ei, cu gandul ca pe la 7-8 luni dupa ce iesim din iarna sa o mutam in camera ei. La noi in casa nu e extraordinar de bine iarna si vom folosi in principal dormitorul mare, daca erau alte conditii o mutam pe la 6 luni. |
|
Inregistrat: 9/30/2011 Mesaje: 74
| Noi am dormit cu ei in camera,unul in patul lui iar celalalt cu noi in pat,pana ce erau marisori bine.Cand am vrut sa-l mutam pe cel mare la el in camera am avut surpriza sa nu vrea ca doar bb ramane cu noi,atunci ne-am hotarat sa-i mutam pe amandoi.Acum cu bb mic eu cu el intr-o camera si sotu cu restu in cealalta,pana avea 4 luni,dupa care i-am pus pe toti trei intr-o camera.La inceput nu am fost de acord cu ideea lui sotu ca mi-a fost frica sa nu se intample ceva.Bb nu se mai trezeste noapte deloc doarme de la 8-seara pana la 6 si juma ce il trezesc tot eu sa-l ducem pe scolar la scoala,asa ca nu deranjaza pe nimeni |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Noh! Ma bag si eu ! Noi dormim in aceeasi camera cu Ali, *tot asa* nu din lipsa de spatiu. Inainte sa nasc i-am pregatit camera ei dar am vrut neaparat sa doarma cu noi in dormitor, in patutul ei. Nu de alta dar...Eu am un somn "de mort" (cum se spune) si nu o aud. Rar se intampla sa ma trezesc singura sa ii dau laptic sau sa o schimb noaptea. Tot timpul ma trezeste sotul sau o schimba/hraneste el cu bibe. Ma mai trezeste cand e tare obosit si micuta tipa...
Hai ca plec, plange Ali!:)) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Wow, fac si eu double-post dar ce sa facem Noi am facut duminica marea mutare ! Ca sa zicem asa Am mutat-o duminica. Dupa baita cea mai importanta din sapt, am facut masajul si tzitzi si.....apoi in noua noastra camera. I-am pregatit camera ei inainte sa nasc. Cum am mai spus. M-am gandit ca oricum doarme toata noaptea de la 22 la 9 dimi. Fara trezire! Atat de bine a dormit. Nu ma asteptam si de ieri tot acolo stam. Spor bebeilor la marea mutare |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Da, desigur, cu amandoua fetele Miau una, miau cealalata Patri nu mai face miau, e fetita cuminte |
|
Inregistrat: 1/1/2021 Mesaje: 52
| Si eu am dormit cu Ramona in camera si chiar si in acelasi pat cand a mai crescut dar cand era bebe mic avea patutul ei ca si Adrian este o legătură frumoasă între mamă și copil |
|
|