Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| raly wrote:Un cuplu de prieteni de-ai nostrii intampina niste probleme.Ea are 40 de ani el 38,si au impreuna un baiat de 15 ani si o fata de 17 ani(fara putin).Ea a fost avansata si trimisa cu serviciul in strainatate,dar pe perioada scurta(2 sapt) dar de mai multe ori.Acolo si-a gasit pe unul de 23 de ani si chestia este ca de cand a venit parca a innebunit.Injura,tranteste si bleastama pe toata lumea!Pe sot l-a rugat sa-i dea o pauza sa se poata reculege si acesta a plecat in pe perioada concediului(pentru ca este angajat)in Germania la lucru.In acest timp si-a scos fata afara din casa pentru ca nu o lasa sa vorbeasca cu tipul acela pe net,iar fata s-a mutat la bunica,adica la mama ei.Cand tatal a revenit in tara a intrebat-o unde sa mearga,merge la parintii lui sau se intoarce acasa,ea i-a spus sa se intoarca acasa sa fie din nou o familie.Acesta pentru ca o iubeste enorm si este dispus sa-i ierte orice greseala s-a intors acasa,insa nu a gasit afectiune,a gasit exact aceleasi crize pe care le-a lasat,ba din contra in fiecare seara o gaseste vorbind cu tipul pe net,plus cost suplimentar la tel 10 mil pe luna.Asa ca dupa doar 2 zile de noua convietuire l-a scos si pe el afara.Acesta s-a mutat la mama ei acolo unde sta si fata.Am uitat sa va spun ca si mama ei a incercat sa stea de vb cu ea insa i-a spus mamei ca sa nu mai considere ca e fata ei si sa o lase in pace.De fapt nu mai asculta pe nimeni,nici un sfat nimik zici ca este vrajita.O da intr-una ca ea baga divort!Chestia este ca chiar daca baga si obtine divortul,cu tipul respectiv nu se poate lua pentru ca el locuieste intr-o tara capitalista de unde i va fi foarte greu sa plece.Ceea ce ma deranjeaza si pe mine si pe el (pentru ca va dati seama ca bietul este cu moralul distrus,este la pamant)sunt copii care sunt foarte afectati.Fata a slabit,nu vrea sa manance,plange noaptea ,a ajuns sa ia hainele mamei sa mearga cu ele la preot sa le sfinteasca sa nu cumva sa fie fermecata,iar copilul e rau de tot.Cat timp a fost el in Germania nu a dat pe la scoala deloc,este la un pas de exmatriculare,corigent la 4 materii,merge cu cutitul la scoala,este un mare bataus,smecher,injura profesorii,fumeaza si tatal chiar banuieste ca consuma droguri. Fata este cu mult mai asezata si are doar note bune iar profesorii nu se plang de ea.Tatal asteapta inca hotararea ei sa vada daca va baga sau nu divortul ca el nu vrea sa bage,el inca o iubeste si spera la o impacare,spera ca-si va reveni cumva.El este painea lui Dumnezeu fetelor nu ati vazut asa ceva:face curatenie,verifica copii la lectii,el merge la sedinte la scoala,face de mancare,dimineata pune copiilor sandvis la scoala cat si ei pt servici,face cafeluta si o trezeste cu cafeaua gata facuta,cand vine de la lucru o lasa sa doarma iar el se joaca cu copii,copii sunt cei mai buni prieteni ai lui,tot tot ce au pe suflet i spune lui ca ei nu indraznesc.Acum v-am zis ca el sta impreuna cu mama,matusa si fratele sotiei,si cu fata fiindca parintii lui stau in alt oras si ar insemna ca fata sa faca naveta!Fiindca incepe sa-si dea seama ca nu o mai poate intoarce pe sotie de pe drumul ales taticul vrea sa plece in strainatate sa faca bani de un apartament pentru el si copii(deocamdata fata)si a rugat-o pe mama sa i faca tutela mamei ei (adica bunicii)la care asta a zis ca nu semneaza ca mai bine o da la o casa de corectie!Ce poate el sa faca sa i ia sotiei sale dreptul la tutela?Sau macar cum poate sa treaca tutela asupra bunicii?Se poate asa ceva?
Buna ziua,
In astfel de situatii cel mai bine conflictul poate fi rezolvat prin mediere.Pentru un copil divortul cu tot ceea ce implica el: proces, termene, avocati, costuri - reprezinta o trauma. De aceea, pentru solutionarea amiabila a conflictului dintre parinti, astfel incat copii sa sufere cat mai putin si sa fie cat mai putin expusi unor situatii traumatizante, se recomanda medierea.
Mediatorii nostri sunt specializati in conflicte de natura familiala, iar procedura medierii este mult mai civilizata, si recomandata in astfel de situatii.
Informarea despre mediere este gratuita.
Mesaj editat de moderator |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Reclama este interzisa! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Chiar ma gandeam la cinismul unora care vor sa scoata bani din drama altora! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Buna ziua fetelor, poate cineva recomanda un avocat de divort in Bucuresti? Eventual daca puteti trimite mesaj pe privat ca sa nu se considere reclama.
Am o cunostinta care locuieste dar nu este din Bucuresti, si din pacate ea si sotul ei s-au hotarat de comun acord sa divorteze la notar. Ea ar vrea insa sa ia legatura cu un avocat inainte pentru a cere ceva sfaturi ca totul sa mearga rapid si fara probleme. Cum insa nu cunoaste cabinete de avocatura si nu are rude in Bucuresti nu prea stie unde sa gaseasca un avocat de incredere si care sa nu incurce borcanele.
Multumesc anticipat. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Daca divortez ce se intampla cu copiii?Poate lua el unul,asa cum vrea? Si cu casa in constructie ce se intampla? |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Nu ma bucura stfel de vesti ... Cum consideri tu ca e mai bine .... dar compromisul de dragul copiilor nu tine o vesnicie.
carla wrote:Daca divortez ce se intampla cu copiii?Poate lua el unul,asa cum vrea?
Da` sunt bunuri materiale?! Tu unul, eu unul?! Daca tu nu vrei, nu se poate intampla asta. Veti avea proces separat de custodie. De ce nu optati pt custodie comuna?
carla wrote:.... Si cu casa in constructie ce se intampla?
Aveti acte pe ea, ca daca e construita pe terenul socrilor si fara acte ... |
|
| In legatura cu copiii,asa vorbeste,el il ia pe Bogdan,ca e al lui.Prostii,Cristian incepe sa gandeasca ca si el,dar amandoi sunt ai mei,doamne nu mai stiu ce scriu.Nu vreau sa-i las niciunul,dar poate sa-i vada si sa-i ia oricand.Doamne la ce am ajuns dar nu mai suport! Casa e construita in curtea socrilor dar pe teren comun,soacra ni l-a trecut pe nume la amandoi.Autorizatia de constructie a facut-o pe numele lui,nici nu stiu cand a facut-o,singur,pe ascuns,doar banca e pe numele meu |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/19/2013 Mesaje: 67
| Copii minori de regula sunt incredintati mamei!Se stabileste o pensie alimentara si un program de vizite (de comun acord intre cei doi parinti).Daca sunt peste 16 ani (aici trebuie verificata legislatia curenta) atunci copilul(copii) are dreptul sa aleaga cu ce parinte va ramane, celuilalt fiindu-i permise vizite prestabilite!Se impart NUMAI bunurile obtinute in timpul casatoriei, iar daca impartitul nu este acceptat de catre unul dintre soti (fosti soti) atunci la recurs se face dovada de procent de contrubitie a fiecaruia la bunurile respective! Daca divortul este de comun acord si se face "civilizat" atunci dupa termenul de "gandire" totul este numai birocratie!Daca insa o parte nu este de acord cu divortul, lucrurile se cam complica, si sfatul meu este sa va luati un avocat cu experienta in domeniu! O zi buna! |
|
| Multumesc!Tocmai asta e, n-am cu cine sa ma inteleg, cuvantul civilizat nu e pentru el sau familia lui,tot timpul se cearta cu toata lumea,are procese,citatii la politie,amenzi ,il stie toata lumea.Toti ma intreaba cum de mai stau cu el,cum il suport.L-am suportat pentru ca avem doi copii pe care ii iubeste in felul lui si pentru ca am inceput sa construim impreuna o casa.Deja n-am mai vrut sa ma mut la casa,fiind in curte cu socrii,e scandal toata ziua.Am pus-o la vanzare dar nu prea am clienti.Numai cu copiii sa raman si fara nimic dar cu liniste,nu mai imi doresc nimic,totusi nu i-as lasa munca mea de atatia ani,in plus am inca banca pentru casa,la care nici macar girant nu l-am putut lua. |
|
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Carla imi pare tare rau! |
|
| roxinthya wrote:Carla imi pare tare rau! Mie imi pare bine doar sa reusesc sa fac asta Imi pare rau ca n-am reusit sa gasesc omul potrivit alaturi de care sa ma bucur de viata |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/19/2013 Mesaje: 67
| In cazul in care divortul va fi unul "problematic", in care sigur vor exista neintelegeri si imposibilitatea punerii de comun acord atunci un avocat specializat pe divorturi/partaj/tutela copii este in masura sa va ajute!Faceti un efort financiar si alegeti pe cineva chiar daca mai scump (de regula cei care au un procent de castig de cauza mare au si un tarif mai ridicat), dar cu care sunteti sigura de reusita!Si cand zic reusita ma refer la tutela absoluta a copiilor cu drept de vizita prestabilit a tatalui, cu o pensie alimentara decenta pentru copii si cu un partaj corect. In momentul in care s-a pronuntat divortul sotilor incepe procesul pentru "obtinerea" copiilor!Sunt 2 procese diferite, care se pot transforma in mai multe procese daca sunt neintelegeri majore la partaj si mai ales daca una dintre parti considera ca a fost prejudiciata de cealalta! Parerea mea daca-mi permiteti, este ca decizia luata sa o judecati "la rece", sa fiti sigura ca nu mai exista viitor impreuna cu sotul dvs, si ca in perioada de "razgandit" care vi se acorda de la tribunal nu va veti schimba parerea!Va fi mult mai greu apoi sa convietuiti cu un sot cu care ati fost la un pas de divort dar v-ati razgandit!Mai mult ca sigur or sa existe reprosuri pe tema asta! Daca una dintre persoane este nemultumita de primul partaj,poate revoca prima decizie a tribunalului si se va recalcula totul (bunuri mobiliare si imobiliare obtinute in timpul casatoriei) in functie de participarea (procentuala) a fiecaruia la obtinerea acelui bun! O casatorie de "fatada" doar de dragul copiilor implica doi soti nefericiti, si implica mari regrete mai tarziu! Mult succes va doresc,sunteti tanata si frumoasa, si nu uitati ca exista viata si dupa divort!!!
|
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Offf, ce necaz! regret.... |
|
| Lela wrote:In cazul in care divortul va fi unul "problematic", in care sigur vor exista neintelegeri si imposibilitatea punerii de comun acord atunci un avocat specializat pe divorturi/partaj/tutela copii este in masura sa va ajute!Faceti un efort financiar si alegeti pe cineva chiar daca mai scump (de regula cei care au un procent de castig de cauza mare au si un tarif mai ridicat), dar cu care sunteti sigura de reusita!Si cand zic reusita ma refer la tutela absoluta a copiilor cu drept de vizita prestabilit a tatalui, cu o pensie alimentara decenta pentru copii si cu un partaj corect. In momentul in care s-a pronuntat divortul sotilor incepe procesul pentru "obtinerea" copiilor!Sunt 2 procese diferite, care se pot transforma in mai multe procese daca sunt neintelegeri majore la partaj si mai ales daca una dintre parti considera ca a fost prejudiciata de cealalta! Parerea mea daca-mi permiteti, este ca decizia luata sa o judecati "la rece", sa fiti sigura ca nu mai exista viitor impreuna cu sotul dvs, si ca in perioada de "razgandit" care vi se acorda de la tribunal nu va veti schimba parerea!Va fi mult mai greu apoi sa convietuiti cu un sot cu care ati fost la un pas de divort dar v-ati razgandit!Mai mult ca sigur or sa existe reprosuri pe tema asta! Daca una dintre persoane este nemultumita de primul partaj,poate revoca prima decizie a tribunalului si se va recalcula totul (bunuri mobiliare si imobiliare obtinute in timpul casatoriei) in functie de participarea (procentuala) a fiecaruia la obtinerea acelui bun! O casatorie de "fatada" doar de dragul copiilor implica doi soti nefericiti, si implica mari regrete mai tarziu! Mult succes va doresc,sunteti tanata si frumoasa, si nu uitati ca exista viata si dupa divort!!!
Multumesc.Am sa fac o lista cu avantaje/de\avantaje si am sa ma mai gandesc,el nu stie nimic din ce-mi trece prin cap,l-am trimis acasa dar normal ca nu vrea sa mearga In toti acesti 12 ani de casatorie n-am facut nimic impreuna si de acord,doar copiii.N-am vizionat un film impreuna ca nu stie sa citeasca atat de repede,la casa m-am sfatuit doar cu inginerul ,el nu avea nici o parere,la mare sau altundeva nu vrea sa vina cu mine ca BANII!!!,...Stie doar nevoile primare:mancat,dormit,barfit |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| La voi nu e cazul. Copiii peste 10 ani sunt intrebati cu cine vor sa ramana insa dorinta lor nu e litera de lege. De regula, copiii sunt incredintati mamei - deci nu-ti fa griji... ar trebui sa te scoata iresponsabila, imorala sau mai stiu eu cum ca sa ti-i ia... martori... iar, nu e cazul. Chiar daca se da custodie comuna vor sta la tine iar in acest caz nu cred ca se mai stabileste program de vizita.
Pensia alimentara e strict in functie de venit deci nu are avocatul treaba cu asta. Daca nu e angajat, se ia in calcul salariul minim pe economie.
Nu sunt actiuni diferite in instanta... toate astea se intampla odata in timpul aceluiasi proces. De asemenea tu trebuie sa specifici daca doresti sa pastrezi numele din timpul casatoriei.
Cu partajul bunurilor nu ma pot pronunta pentru ca nu cunosc situatia. Depinde cum e dobandit trenul, ce acte ai pe casa - tu oricum poti face dovada ca ai contribuit mai mult la constructia ei... parerea mea e sa nu lasi asta sa-ti stea in cale.
Daca-mi permiti un sfat: tu de muuulta vreme esti nemultumita si nefericita. Fa ceva! E pacat... |
|
|