Diversificarea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
monique
Scris: Friday, February 26, 2010 7:59 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Oho, Cute,ati avansat, nu gluma! Felicitari!!! Pupam micutza papacioasa!

Anca, si eu sunt de parere sa mai astepti un pic macar cu diversificarea. Daca peste tot se recomanda de la 4 luni, nu vad de ce ar trebui sa te grabesti! Cum sta frumusica ta cu greutatea?

Noi probabil ca saptamana viitoare vom incepe diversificarea. Tot cu cereale (fulgi de la Milupa 4+ si praf de la Nestle 6+), cu suculet de mar si morcov, si cu mar copt.
Voi ati folosit marul crud sau copt? Am inteles ca pt inceput e recomandat sa fie copt, pt a nu fi prea mare aciditatea in stomacaelul copilului.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, February 26, 2010 9:45 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Moni, Maria avea la 3 luni 6,500 gr deci sta foarte bine cu greutatea si nu vreau sa o indop cu mancare. ea mananca peste zi la 3,5 sau 4 ore cate 180ml lapte reconstituit, intre mese mai bea si cate putin ceiut si seara ii dau 200ml laptic. noaptea rareori mai papa, uneori spre dimineata adica 5 sau 6 ii mai dau foarte putin laptic, 60 sau 90 ml ca sa o ajut sa astepte masa de la 7-8.

pana la urma m-am tot gandit si voi incepe cu legumele, dupa 4 luni si jumatate, poate chiar la 5.
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, February 27, 2010 10:00 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Anca, voi stati super bine la capitolul greutate! Ioana avea 7.100 kg la fix 6 luni.pupici
marivic
Scris: Saturday, February 27, 2010 11:33 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Eu nu mai am copii mici,dar am intrat aici si mi-a placut cum este organizat,scris,este foarte explicit,....si pe intelesul tuturor.Foarte multe idei de a pregati mancarea,....pt.voi mamicilor cu pitici mici;eu mi-am crescut copiii,dupa cartea Hertei Capraru,care avea si retete,si mi-au fost foarte utile.
POFTA BUNA LA PITICI,iar voua SA AVETI SPOR LA GATIT!thumright
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, February 27, 2010 9:27 PM
Nivel

cute_babies_of_mine wrote:
Anca, voi stati super bine la capitolul greutate! Ioana avea 7.100 kg la fix 6 luni.pupici

multumim, asa este, stam bine cu greutatea si nu vreau sa o ingras pentru ca fetitele trebuie sa fie suple!pupici
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, March 10, 2010 3:44 PM
Nivel

ei, salutare din nou!pupici am inceput si noi de ieri cu suculetul de mere, totusi am decis cu pediatra sa diversificam pentru ca Mariei nu ii mai ajunge doar lapticul si cere papa!yes angel

ii place foarte mult suculetul de mere, am ales mere dulci, zemoase si papa foarte incantata. ba chiar plange de mama focului daca ii iau lingurita d ela gurita.ras i-am dat vreo 10ml ieri si azi vreo 20-30 chiar. astazi am lasat in el si putina pulpa de fruct si pot spune ca i-a placut la nebunie!yes yes

intrebarea mea este: in cat timp se trece la pireu si cum? dupa cate zile sau saptamani sa ajung la mar ras? nu exista riscul sa se innece cu el? ma scuzati de intrebari, pare ca nu am mai crescut un copil dar chiar am uitat de acum aproape 4 ani.alcool sic
roxinthya
Scris: Wednesday, March 10, 2010 3:55 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Din cate imi mai amintesc si eu mai intai mai trebuie si alte sucuri de fructe si pe urma piureuri de fructe si de-abia pe urma cu supica de legume, pe urma supica in care se fierbe si putina carne dar nu i-o dai si in cele din urma se paseaza si carnea
Toate astea cu incetul, cate putin si cantitatea crescuta usor si legumele sau fructele introduse cate una.
Sper ca am tinut minte bine!
Anca
Scris: Wednesday, March 10, 2010 4:50 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
Iuhuu, Anca, parca numai ce eram gravi si acum ne intalnim pe la diversificare pupici. Mama ce repede trece timpul!
Imi inchipui mutrita dragalasa in timp ce papa suc de mar. Noi inca nu am ajuns la faptul implinit, dar suntem la pregatiri intense. Atat astept momentul asta, mai ales ca bebe se arata un mare pofticios, sper si mancacios, care pana acum, la 5 luni juma, a servit numai san.
Am fost azi la doc si am deschis si subietul diversificare, si eu ma simt la fel de beginner sic, am avut nevoie sa ma consult cu ea si mi-a zis asa: incepem cu suc de mar, o lingura, doua, apoi crestem treptat cantitatea si dupa cateva zile pot sa-i dau si putina pulpa de fruct, astfel incat la sfarsitul saptamanii sa manance doar piure de mar (zicea ea cu biscuite). E voie asa in ritm mai alert pentru ca e mare deja, va avea 6 luni cand voi incepe, burtica lui e tare pregatita sa primeasca asa ceva. Si am primit si o schema de diversificare, care e de la 4 luni, pentru copilasii cu alimentatie mixta sau artificiala, unde zice asa:
Luna IV-V
*ora 10: suc de fructe/suc cu pulpa/mar ras
*ora 14: dupa o saptamana de supa de zarzavat, piure de legume

Parerea mea e ca tu ai inceput bine, eu as fi facut la fel, dupa cateva zile sa vina si pulpa de fruct, dupa alte zile si piureul. Vezi si tu cat de pregatita e Mariuca si cum le primeste, dar eu zic ca daca respecti liniile generale ale diversificarii nu ai cum sa dai gres, mai vezi si cum reactioneaza copilul. Pentru inceput eu ma gandesc asa: sa incep cu lingurita, sa nu ii dau fructe cu seminte si puf (pentru a nu face alergii), sa ii dau cate putin progresiv, sa nu ii introduc deodata doua lucruri noi, sa-l asez cu noi la masa, sa-i dau doar mancare facuta de mine/in casa etc.
Oricum nu o sa mai fiu la fel de tipicara ca la primul copil. Mai multa bucurie si mai putin stres. Sper sa si reusesc alcool.
alexandrabogdan
Scris: Monday, April 19, 2010 9:06 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
am inceput si noi cu suculet de mar.in prima zi o lingurita si crestem pana ajungem la 30 ml. apoi suculetz de morcov si cam atata pana la 4 luni jumate-5 luni. doar atunci papa pt ca am fost prematuri.
sousourel
Scris: Monday, April 19, 2010 9:58 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Andi&Mariuca wrote:

intrebarea mea este: in cat timp se trece la pireu si cum? dupa cate zile sau saptamani sa ajung la mar ras? nu exista riscul sa se innece cu el? ma scuzati de intrebari, pare ca nu am mai crescut un copil dar chiar am uitat de acum aproape 4 ani.alcool sic
Din cate imi amintesc, daca primeste, cam peste dou-trei zile ii poti da si pulpa amestecata in zeama de la mar, intai mai diluata, apoi tot mai pastoasa. Eu nu i-as da si biscuite, merele nu fac acid.
zaza_
Scris: Monday, April 19, 2010 10:23 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Cu suc de mar am inceput si eu cu Matei. Cate o lingutita, apoi doua, apoi doua degete intr-o canuta. Apoi l-am combinat cu suc de morcov. Asta se intampla pe la 4 luni si jumatate. Eu nu am mai avut lapte de la doua luni si i-am dat formula Milupa sau Nesle. Pediatra din Tenerife ne-a spus ca de la 4 luni putem introduce in doua mese pe zi(dimineata si seara) cereale fara gluten in lapte. De la 5 luni fructe: mar, para, portocala, banana. Intai suc, apoi piure. Este bine sa fie dat la a doua masa din zi, adica intre ora 9 si 11, cand va fi gustarea de mai tarziu. Cu completare de lapte, bineinteles. Eu i-am dat si mango, mandarine, si a fost foarte incantat. Apoi piersici si caise, struguri(despielitati si cu samburii scosi - nu ma tineam dupa el!), cirese si visine.

Off-topic - visine si afine am pus in congelator pentru iarna si la doua saptamani am mai scos cate o portie pe care am decongelat-o si de obicei a ras-o aproape instantaneu!

Apoi am venit in tara si aici i-am dat dupa cum am simtit...
I-am introdus pe la 6 luni supele de zarzavat in aceasta ordine - morcov, pastranac, patrunjel radacina, telina, dovlecel, cartof, ardei, rosii. Si apoi i-am introdus carnita de pui, de vita, curcan. Si branzica. Facuta cu un pic de lamaie sau cu calciu lactic. Dar nu prea s-a-nghesiut la ea... Masa de supa sau piure de legume am introdus-o cam in jur de ora doua, a si ramas ora de masa principala pana a mers la gradinita, cand s-a mutat la ora 12...

Si dupa aceea am introdus oul si ficatelul de pui. Si cam gata. Ca apoi face un an si poate sa pape mai multicele.

Spor la diversificare! pupici
KRYS85
Scris: Monday, April 19, 2010 10:25 PM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2008
Spor la diversificare!!!majoreta majoreta
Maria & Mario
Scris: Tuesday, April 20, 2010 10:15 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Alexandra bogdan , de ce te grabesti ? Mai ales ca zici ca a venit si mai devreme ! Mai asteapta !!!!!
beblina2010
Scris: Friday, June 18, 2010 11:18 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/18/2010
eu am inceput sa ii dau fetitei mele la varsta de 1.5 luni suc de morcov crud,asta la recomandarea pediatrului,dar citesc aici ca nu am facut bine deloc...:(

acum are doua luni si bea zilnic 30 ml de suc morcov crud...vad ca nu este bine ce fac...am sa incerc sa nu ii mai dau...
alexandrabogdan
Scris: Friday, June 18, 2010 4:36 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
vai de mine.....si eu am mai auzit de la un pediatru de la 6 saptamani fool dar mie mi se pare tare repede. bietul copil nici nu stie bine ce-i laptele dar'mite sucuri. noi am incepul la 4 luni fara ceva.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.