Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Ce de sfaturi dadeam eu ce sa pape bebeii, si Karina mea nu mai vrea sa pape nici mar cu cereale dimineata , nici supica pe care ajunsesem sa o combin cu laptele meu ca sa o bea...nu stiu ce are. In schimb laptic ar bea intr-una. O astept acum sa se trezeasca si sa vad dc papa mar cu cereale. Ce sa ii mai dau fetelor? Dr imi spusese atunci cand mi-a zis sa incep cu maere si supa , cum sa fac si branza calcica, dar ramasese sa-mi spuna cand sa-i dau. Ce sa fac sa-i dau? Nu e devreme?
Sau ce sa mai pun in supa in afara de 2 picaturi de ulei masline, lapte, putina sare?
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Taty,dar supica nu o faci mai groasa sa o pape cu lingurita(ai scris ca"o combin cu laptele meu ca sa o bea")?Ca ma gindesc ca ii poti pune carnita de puisau cereale,ca sa aibe alt gust. Ai incercat sa combini cerealele cu piureul de fructe?Pe mine m-au invatat fetele sa-i dau cerealele in bibe,in perioada cind nu le-a mai vrut sub alta forma. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taty wrote:Ce de sfaturi dadeam eu ce sa pape bebeii, si Karina mea nu mai vrea sa pape nici mar cu cereale dimineata , nici supica pe care ajunsesem sa o combin cu laptele meu ca sa o bea...nu stiu ce are. In schimb laptic ar bea intr-una. O astept acum sa se trezeasca si sa vad dc papa mar cu cereale. Ce sa ii mai dau fetelor? Dr imi spusese atunci cand mi-a zis sa incep cu maere si supa , cum sa fac si branza calcica, dar ramasese sa-mi spuna cand sa-i dau. Ce sa fac sa-i dau? Nu e devreme? Sau ce sa mai pun in supa in afara de 2 picaturi de ulei masline, lapte, putina sare?
In supica poti sa mai pui niste cartofior si carnita de pui, ardei gras sau mazare. Vezi daca papa asa. Cum zice si Miri, fa-o mai groasa, schimba lingurita, mancati in alta parte...poate ii revine pofta.
Nu cred ca e devreme cu branzica, pentru ca si mie doctorul mi-a zis sa o introduc pana in 7 luni (noi am inceput diversificarea la 6 luni). david nu prea o mananca simpla, dar combinata cu fructe zemoase o mananca.
|
|

| Da i-am dat si cu cereale dar nu ieri! A vrut sa pape cu lingurita, doar cand i-am pus cereale.
Da Miri, pai piureul de fructe numai cu cereale l- apapat pana acum,doar la inceput cand ii dadeam mar copt, ii dadeam simplu.
Kiki, in supa pun: cartof, morcov, albitura, telina si o singura data am pus si ardei. Dar nu o vrea asa simpla si pasata! |
|

| Taty, pune si carnita si incearca sa nu o mai pasezi de tot. |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Eu sunt tare multumita de cum papa Tudor acum. Dimineta la 5 - 6 lapte, la 10 fructe (ieri a papat o nectarina + 2 caise + 3 cupe cereale; azi 2 biscuiti + jumatate mar mare + 2 caise + 50 ml suc de lamaie cu portocala), la amiaza un castronel de pireu de legume cu carne de vita (tare ii mai place). iar seara iar 2 cu lapte, dintre care una cu cereale. |
|

| Ce bine! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Bravo Tudorel, papacios mic!
Taty, incearca niste suculete de fructe, de castravete/gulie in care sa pui niste cereale, biscuiti...acum ca e sezon, poti sa incerci spanacul cu putin laptic, niste broccoli cu piure de cartof si morcov, piure de sfecla rosie fiarta sau sa incerci sa-i pui in orice piure de legume sau fructe pe care i-l dai si lapte de la tine si apoi sa i-l scoti treptat...nu stiu ce sa-ti zic de carnita si branzica, eu i-am dat Karinei dupa 6 luni, iar iaurt si galbenus abia dupa 7 luni.
Noi am descoperit de o saptamana si ceva pepenele rosu si mancam la greu si ne face mami si suc de pepene galben, ca nu prea-l mancam asa de bine, dar suc ne place tare mult...weekendul asta a papat piept de pui la gratar, necondimentat, si plescaia de fericire ca papa cu noi la masa in acelasi timp...de ciupercute stiti de cand se pot introduce? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| De acum va trebui sa citesc toate cele 37 pagini, ca vom intra si noi in categoria diversificare. Ieri i-am dat mar ras si ii place, a papat cam 2 lingurite, ca era obosita de la cat am incercat sa-i dau biberon. Ce am observat e ca-i place acrisor - vitaminele ViSol le accepta fara nici o problema (tot de ieri am inceput). Sper ca astfel sa ne revenim, ca altfel "o dau la tigani" |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Lasa mami ca e bine si acum si va fi si mai bine!Trece ea perioada asta ,o sa vezi!
Eu tocmai i-am dat 100g.de iaurt Zuzu,dar fiind prea subtire,i-am pus 2 masuri de cereale si l-a papat pe tot,mai cu gura mare,mai nu! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| noi cu aceeasi problema ne confruntam azi am pus laptic de-al meu intr-un castronel sa-l pun la supita si mi-a trecut prin cap sa-i dau o cu lingurita laptic si ce sa vezi ca nu accepta sub nici o forma abia la a treia a "lins-o"...in final supica n-a papat si am ramas sa papam tzatzi dintisorii nu se arata |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| miraa wrote::dintisorii nu se arata Miraa, nu te ingrijora de dinti, si Catincai si lui Tudor primii dinti au aparut la 8 luni, incisivii centrali maxilarul inferior, apoi cei de pe cel superior, incisivii laterali, etc. Acum Tudor are 3 incisivi, maxilarul inferior (ultimul iesit azi ) si incisivii, deci 4, maxilarul superior.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| Alina wrote:Miraa, nu te ingrijora de dinti, si Catincai si lui Tudor primii dinti au aparut la 8 luni, incisivii centrali maxilarul inferior, apoi cei de pe cel superior, incisivii laterali, etc. Acum Tudor are 3 incisivi, maxilarul inferior (ultimul iesit azi  ) si incisivii, deci 4, maxilarul superior. am crezut ca nu papa ca ii dau dintii,dar nu-i asta cauza |
|

| Si mie Karina azi mi-a facut la fel, nu mai vrea nimic cu lingurita, ci vrea doar laptic... si ce ma mai chinui sa-i fac supe, sa le pasez, sa-i fac piure de fructe... . Dar de maine incerc cu alte fructe , ca eu cred ca s-a plictisit de mere...si am luat azi piersici,pere si nectarine sa vedem daca ii plac. Iar la capitolul supa nu stiu cum sa o fac sa manance, am facut-o piure, am strecurat-o sa-i dau decat zeama, apoi am pus cereale...si tot nu vrea. A invatat smechera sa tina gurita strans inchisa sa nu mai intre lingurita, iar cand reusesc sa-i dau in sfarsit , se stramba de parca i-ar veni mancarea inapoi...e haioasa rau.
|
|

| Noi am mancat acum 125 gr iaurt cu fructe (capsuni) si cu biscuiti. Prima oara cand nu se stramba la iaurt! |
|
|