Diversificarea hranei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, February 12, 2006 6:21 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cand se incepe diversificarea hranei la bebelusi si cum ?

Mie mi-a spus doctorita sa incep sa ii dau cate 2-3 picaturi de lamaie, de 3 ori / zi, pentru ca acesta ar fi primul suc tolerat de bebelus. Ar fi trebuit sa incep sa il dau de la 2 luni, dar inca nu am inceput.
Mirandolina
Scris: Monday, February 13, 2006 1:16 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Diversificarea se incepe cand copilul:
- are peste 4 luni si jumatate, daca este alimentat cu lapte praf sau peste 6 luni, daca este alimentat la san;
- a depasit pragul de 5 kg;
- reincepe mesele de noapte;
- plange cand il iei de la san sau dupa ce s-a terminat biberonul;
- isi sustine bine capul si sta in fundulet;
- are un control bun al limbii (pe orizontala si pe vericala).
Primul aliment cu care se incepe diversificarea se recomanda a fi sucul de mere sau supa de radacinoase.

Anaida
Scris: Tuesday, February 14, 2006 1:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu sunt hotarata sa incep diversificarea cel mai devreme dupa ce Alexandra implineste 5 luni. Cu Razvan am inceput-o inainte de a implini 3 luni (desi aveam lapte suficient si lua foarte bine in greutate, dar am facut-o la recomandarea medicului de familie). Acum sunt hotarata sa nu ma grabesc, chiar daca medicul imi va recomanda inceperea diversificarii. Pana acum nu i-am dat nici ceai, nici apa Alexandrei pt ca am considerat ca nu este nevoie. Sper sa mearga totul bine si sa ajungem la diversificare cu o greutate buna si o pofta de gusturi cat mai diferite!
Elia
Scris: Thursday, February 16, 2006 4:24 PM
Nivel: Guest

Eu la John am inceput cu cereale de ore la 4 luni, el statea in fundulet sprijinit si a primit cerealele fara probleme. Daca voi reusi sa alaptez exclusiv al doilea copil, nu voi incepe decat dupa 6 luni, pentru ca stiu ca asa se recomanda, ca in felul acesta se evita pericolul alergiilor, al intolerantei pentru anumite alimente si multe altele.

Dupa cereale, i-am introdus la 5 luni piureul de mere la borcanel si apoi parca pe cel de mazare, apoi la 6 luni am trecut la cereale cu gluten, primul fruct crud a fost banana, nu mai tin minte exact cand i-am dat carnita de pui prima data dar parca dupa 8 luni sau in jur de 8 luni. La un an deja manca la masa familiei, dar evitam mancarurile pe care nu voiam sa i le dam: carnea de porc, prajelile.

Si acum mananca la masa cu noi, dar intre timp si-a schimbat gusturile si a devenit mai mofturos, nu mai mananca fructe, legume numai din cele verzi (spanac, stevie), morcovi cateodata, dovlecel cateodata, dar mai rar. Branzeturi nu refuza niciodata, de nici un fel: branza de vaci, iaurt, iaurt cu fructe, cascaval, branza topita, telemea. Perisoare mananca, friptura dca i-o taiem in bucatele mici.

E greu cu diversificarea, tin minte ca aveam tabele peste tabele, facute pe cate doua saptamani ca sa manance cat mai variat si cat mai complet...si acum, in juma de an, o sa o iau de la capat
Mirandolina
Scris: Saturday, February 18, 2006 12:55 AM
Nivel

Stiu ca e bine sa se continue cu alaptarea la san, chiar daca s-a inceput si diversificarea. Este ideal ca alaptarea sa se faca pana la 1 an sau daca este posibil si dupa aceasta varsta.
mammatilerik
Scris: Tuesday, February 28, 2006 10:48 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/25/2006
Eu am inceput cu Erik diversificarea la 4 luni si specific ca il si alaptez.
Stiu ca cel mai bine este dupa 5-6 luni, dar sunt unii copii cu nevoi speciale,adica cu un apetit mai ridicat.Nu mai reuseam sa il satur noaptea, se trezea din 2 in 2 ore sa pape.
La sfatul asistentei am inceput si totul a fost in regula, fara dureri de burtica.
I-am dat cereale pt 4 luni de la Nestle, care se prepara foarte usor cu apa calda.
Radeam de el ca l-am facut mamaligar, caci unul din preparate este din porumb si dupa ce se amesteca cu apa are gust cam ca mamaliga.
hohot

La inceput i le-am dat foarte subtiri si apoi din ce in ce mai consistente.

Dupa ce nu mai vroia cereale ii dadeam si putin piure de fructe, de care a fost tare incantat.

Acum am inceput sa diversificam galeria de gusturi caci am inceput timid cu cereale si piureuri de 6 luni, si in plus am incercat intr-o seara legume pasate cu carnita de curcan. A mancat aproape un borcanel.

leut
Scris: Tuesday, February 28, 2006 11:15 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Noi am inceput adevarata diversificare pe la cinci luni. La patru luni jumate ii dadeam doar suc de mere cu morcov. Cred ca de-aia ii place asa de tare si acum.
Alexandra nu e mofturoasa la mancare, nu-mi aduc aminte sa-mi fi refuzat o masa.
Eu am inceput sa-i dau nu dupa carte, adica putin in prima faza, ci i-am dat absolut orice in cantitate mare...am inceput cu 50 ml si in scurt timp am ajuns la 100ml si peste. Nu mi-a facut nici o reactie aiurea la alimente. Singurul care-mi creaza probleme e biscuitele care-o constipa foarte tare, oricat suc de fructe i-as da, asa incat l-am taiat de pe lista.
sunny
Vesna
Scris: Tuesday, February 28, 2006 12:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2006
Dupa o saptamana de diaree verde, am dus copilul la spital de teama sa nu se deshidrateze, caci eu alaptam exclusiv, fara nici o gurita de apa sau ceai. Analizele erau bune, de altfel starea lui generala era buna (radea, vorbea, nu avea febra, manca). Deci, i s-a pus "diagnosticul" caca de foame cu "tratamentul" diversificarea alimentatiei.
Asa a inceput Razvanel la 5 luni sa pape supita de morcovi, iar incetul cu incetul a ajuns la pireul de legume cu carnita.
Problema mea e alta acum: nu mai papa ca inainte tzatzi. Inainte (cand alaptam exclusiv) sugea cate 10-15 minute/san, de fiecare data la ambii. Acum, abia-abia daca mai suge 8-9 minute doar la un san/masa. E normal? Ce se intampla? Se satura mai repede? Eu stiu ca lapticul meu ar trebui sa fie din ce in ce mai putin satios, deci sa nu se sature, dar la el parca e invers...oare
Si inca o chestie: cat pireu ar trebui sa manance la 5 luni 1/2? Se satura cu cele 15-20 de lingurite (1/2 in gurita, 1/2 pe langa)? Ca nu-mi dau deloc seama...Se stramba de la prima lingurita, se chirceste, se frichineste, iar la un moment dat, dupa vreo 15 lingurite incepe sa se enerveze cand vede lingurita si se pune pe plans. Dar daca il pun la san, suge cu disperare 5 minute, apoi adoarme.
Pentru noi e cam chinuitoare diversificarea asta, cu batai de cap, si ma simt tare stresata cand trebuie sa-i dau sa manance...pale
leut
Scris: Tuesday, February 28, 2006 12:16 PM
Nivel

Vesna, chestia cu suptul e normala. Si la noi a fost la fel. Ai sa vezi ca pe zi ce trece o sa manance mai putin la san. Sa nu-ti faci griji, el mananca acum si altceva si-i tine de foame. Mie mi-a explicat doctorita ca incepand de pe la cinci luni, laptele nostru nu mai asigura necesarul de vitamine si substante necesare cresterii sanatoase...de-aia incepem sa-i introducem treptat si alte alimente. Eu acum ii dau san seara inainte de culcare si dimineata si papa bine iar in cursul zilei, de cate ori cred eu... Sa zicem multumesc pentru ca am avut pana acum laptic...
sunny
oana_nicole
Scris: Tuesday, February 28, 2006 12:17 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
La recomandarea medicului pediatru, noi am inceput saptamana trecuta sa papam suc de morcov. In prima zi o ligurita, a doua zi doua, s.a.m.d. Astazi am ajuns la cinci lingurite. Maine voi creste numarul de lingurite de morcov si voi introduce una de suc de mar. A mai introdus cineva sucul la trei luni? Si tot in acest mod? De ce trebuie administrat cu lingurita? Ca imi e foarte greu, se imprastie sucul peste tot. O prietena mi-a spus ca in aproximativ doua saptamani se obisnuieste cu lingurita. Dar pana atunci noi vom ajunge la vreo 15 lingurite pe zi. Cred ca o sa dureze doua ore sa o fac pe Ruxy sa le pape. Voi ce spuneti?

Si eu stiam ca e mai bine sa se introduca sucurile cam pe la 6 luni, dar daca asa ne-a recomandat medicul. Sper sa nu gresim. In plus, m-am gandit ca sucul de legume+fructe va mai rezolva si problema constipatiei de care nu mai scapam.
sousourel
Scris: Tuesday, February 28, 2006 10:54 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Am ajuns si noi sa papam (ma rog, intr-o oarecare masura uff ) 3 mese pe zi, desi mai sarim cate o maza uneori. La aproape 6 luni papam dimineata: cereale cu mar sau banana sau suc de portocala sau coktail de fructe si branzica. La pranz (cand e pranz, ca uneori se face gustarea de la 4), supica-crema de legume cu morcov+cartof+dovlecel, sau cartof+morcov+telina, la care mai adaug: carnita de pui, galbenus de ou sau spanac, salata verde si chiar putin unt.
Seara: mamaliguta cu branza, branzica cu banana sau mar, cereale cu fructe.
Intrebare: puii vostri scuipa, ca al meu, de duminica a inceput sa ma terorizeze cu scuipatul!uff Cand reusim sa terminam masa am papa si in par si cam in toata bucataria plans
Mirandolina
Scris: Wednesday, March 1, 2006 12:45 AM
Nivel

oana_nicole wrote:
La recomandarea medicului pediatru, noi am inceput saptamana trecuta sa papam suc de morcov. In prima zi o ligurita, a doua zi doua, s.a.m.d. Astazi am ajuns la cinci lingurite. Maine voi creste numarul de lingurite de morcov si voi introduce una de suc de mar. A mai introdus cineva sucul la trei luni? Si tot in acest mod? De ce trebuie administrat cu lingurita? Ca imi e foarte greu, se imprastie sucul peste tot. O prietena mi-a spus ca in aproximativ doua saptamani se obisnuieste cu lingurita. Dar pana atunci noi vom ajunge la vreo 15 lingurite pe zi. Cred ca o sa dureze doua ore sa o fac pe Ruxy sa le pape. Voi ce spuneti?

Si eu stiam ca e mai bine sa se introduca sucurile cam pe la 6 luni, dar daca asa ne-a recomandat medicul. Sper sa nu gresim. In plus, m-am gandit ca sucul de legume+fructe va mai rezolva si problema constipatiei de care nu mai scapam.

Asa mi-a spus si mie medicul: sa ii dau suculet de fructe inca de la varsta de 2 luni, tot din acelasi considerent, ca sa ii regleze tranzitul intestinal, pentru ca si Calin este constipat. Insa mi s-a parut cam devreme la doua luni sa incepu cu suculet de fructe mai ales ca il alaptez numai de la san. Saptamana trecuta insa, tot la insistentele doctoritei am inceput sa-i dau suc de morcov, apoi de mere si in cele din urma i le-am combinat. A durat experimentul 3 zile si cel mai mult i-am dat 4 ml de suc in ultima zi si mi s-a parut ca la durut burta mai tare decat de obicei, pentru ca a adormit in plansetesi a fost mai agitat. Asa ca am renuntat la sucurile de fructe si imi pare rau ca am incercat, mai ales ca citisem in mai multe carti ca e bine ca pana la 6 luni sa nu i se dea copilului alimentat exclusiv de la san nici macar o picatura de apa.
Apa si ceai i-am mai dat dar in cantitati foarte mici, numai cat sa ii pot dizolva Debridatul sau Calciul.
Kiki
Scris: Wednesday, March 1, 2006 6:20 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Vad ca sunt atatia doctori care recomanda sucurile de morcov sau de mar devreme, al meu, mi-a zis nici sa nu ma gandesc sa i le bag mai devreme de 4-5 luni, si asta cu un consult inainte sa vada cum s-a dezvoltat.
El a spus ca in mod normal, stomacelul copilului nu poate suporta alta papa decat lapte pana la 6 luni. Uneori se poate incepe mai devreme, in functie de micul voinic, de cat a crescut, de cate kg are...
Al meu a zis ca e bine dezvoltat si e posibil dupa 4 luni sa ii bag suculetele...Ramane de vazut ce zice saptamana viitoare cand vine sa ii faca baiatului vaccinul de 4 luni. ras
leut
Scris: Wednesday, March 1, 2006 8:21 AM
Nivel

Kiki, daca baietelul tau nu se constipa, n-ai de ce sa-i introduci asa devreme sucurile. Alexandra era constipata asa ca pe la patru luni si ceva i-am introdus mar cu morcov.
sunny
Kiki
Scris: Wednesday, March 1, 2006 8:24 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

leut wrote:
Kiki, daca baietelul tau nu se constipa, n-ai de ce sa-i introduci asa devreme sucurile. Alexandra era constipata asa ca pe la patru luni si ceva i-am introdus mar cu morcov.
sunny

A fost constipat, dar si-a revenit. I-am schimbat ceaiul, asta e tot. Nu ii mai dau Baby drink ci Hipp. De atunci, ceasornic, nu alta, intre 8 - 8 30, stiu ca face caca...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.