Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu stiam ca banana are potential alergen marit ... la fel ca si portocala. Tin minte ca Alexiei i-am introdus-o in jur de 7-8 luni (oparita, cum zicea Sousourel), si cica tot a fost devreme; eu nu m-as fi grabit. Teoretic, un pediatru responsabil o recomanda dupa 1 an... practic... fiecare face cum considera mai bine. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| kali wrote:Eu stiam ca banana are potential alergen marit ... la fel ca si portocala. Tin minte ca Alexiei i-am introdus-o in jur de 7-8 luni (oparita, cum zicea Sousourel), si cica tot a fost devreme; eu nu m-as fi grabit. Teoretic, un pediatru responsabil o recomanda dupa 1 an... practic... fiecare face cum considera mai bine.
Asa este,trebuie sa ne mai documentam si din alta parte , ca vezi cum ti-e si cu medicii astia... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| petro wrote: Nu bea prea putin lapte? Parca la 5 luni trebuie sa bea cca. 850-900 ml lapte pe zi. Eu eram f stresata acum doua luni ca Darius tot cantitatea asta de lapte o papa. Dar nu-l puteam face sa pape si altceva. Macar Cezara mananca bine pt. varsta ei. Acum m-am mai linistit ca pe langa lapte mai mananca un iaurtel sau branzica de vaca, cerealele care sunt imbunatatite cu vitamine...
Avind in vedere ca papa formula , fiecare marca de lapte are cantitatile ei si in tabelul de pe cel care il papa Cezara la 4 luni ar trebui sa pape cite 180ml 4-5 mese pe zi (4 daca mai ii dau si altceva decit lapte)iar de la 5-6 luni trebuie sa pape 210ml asa ca inca nu ne facem probleme , eu sunt foarte multumita de cit lapte papa. Ce am postat eu acolo este doar o zi , sunt zile cind la o masa papa aproape 250 ml si o tine asa toata ziua face legea compensari. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| petro wrote:
Nu bea prea putin lapte? Parca la 5 luni trebuie sa bea cca. 850-900 ml lapte pe zi. Eu eram f stresata acum doua luni ca Darius tot cantitatea asta de lapte o papa. Dar nu-l puteam face sa pape si altceva. Macar Cezara mananca bine pt. varsta ei. Acum m-am mai linistit ca pe langa lapte mai mananca un iaurtel sau branzica de vaca, cerealele care sunt imbunatatite cu vitamine...
Prea putin?Eu zic ca mananca destul de bine fata de alti copii!De exemplu Cosmin cand avea 4 luni a refuzat total laptele,nu mai voia sa manance deloc!Si Raul a dat asemenea semne dar el a inceput sa-l bea dupa 2 sapt.Eu zic Dya sa-ti para bine ca mananca atata.Este super !Pofta buna Cezi mica ! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| raly wrote:Prea putin?Eu zic ca mananca destul de bine fata de alti copii!De exemplu Cosmin cand avea 4 luni a refuzat total laptele,nu mai voia sa manance deloc!Si Raul a dat asemenea semne dar el a inceput sa-l bea dupa 2 sapt.Eu zic Dya sa-ti para bine ca mananca atata.Este super !Pofta buna Cezi mica ! Eu ma panichez din orice! Daca nu mananca, de ce nu mananca, daca nu doarme de ce nu doarme, nu merge de-a busilea de ce nu, vrea in picioare de ce vrea in picioare! Si innebunesc pe toata lumea. Asa-i probabil la primul copil. Ar trebui sa o las mai usor. Ieri am fost la controlul de 7 luni si a ras pediatra de mine: "Pai cum nu mananca si arata asa bine?" (8,5 kg) Nu mananca la fel ca alti copii de varsta lui (am reusit sa-i inlocuiesc abia micul dejun), dar asta e, pana la un an are timp sa manance. N-am vrut sa fiu rea, imi cer scuze daca am jignit pe cineva. |
|
| petro wrote: Eu ma panichez din orice! Daca nu mananca, de ce nu mananca, daca nu doarme de ce nu doarme, nu merge de-a busilea de ce nu, vrea in picioare de ce vrea in picioare! Si innebunesc pe toata lumea. Asa-i probabil la primul copil. Ar trebui sa o las mai usor. Ieri am fost la controlul de 7 luni si a ras pediatra de mine: "Pai cum nu mananca si arata asa bine?" (8,5 kg) Nu mananca la fel ca alti copii de varsta lui (am reusit sa-i inlocuiesc abia micul dejun), dar asta e, pana la un an are timp sa manance. N-am vrut sa fiu rea, imi cer scuze daca am jignit pe cineva.
N-ai jignit pe nimeni,stai linistita! Si eu ma panichez,daca m-ai vedea cateodata,ai rade de mine Dar noroc cu pediatra si cu fetele de pe forum,ca altfel... |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| petro wrote: Eu ma panichez din orice! Daca nu mananca, de ce nu mananca, daca nu doarme de ce nu doarme, nu merge de-a busilea de ce nu, vrea in picioare de ce vrea in picioare! Si innebunesc pe toata lumea. Asa-i probabil la primul copil. Ar trebui sa o las mai usor. Ieri am fost la controlul de 7 luni si a ras pediatra de mine: "Pai cum nu mananca si arata asa bine?" (8,5 kg) Nu mananca la fel ca alti copii de varsta lui (am reusit sa-i inlocuiesc abia micul dejun), dar asta e, pana la un an are timp sa manance. N-am vrut sa fiu rea, imi cer scuze daca am jignit pe cineva.
fiecare copilas are ritmul propriu de crestere, nu e indicat sa faci comparatii cu altii ca ajungi la balamuc. pup falcosul tare-i scump |
|

| Asa este Mariuta are dreptate fiecare copil are propriul lui ritm,Petro nu ai jignit pe nimeni,stai linistita!Pupam si noi micutul cu falcute! |
|

| Am inceput sa papam morcovel pasat si albiturile din supica ...adica patrunjel(foarte putin)si tot asa putin cartofior.Ne place dar inca mai trebuie sa ne obisnuim cu papa mai solida ... nu ne inecam dar cind ajunge mincarea in gitutz incepe senzatia de greatza . Ieri i-am luat pireut de piersica si ii place foarte mult deocamdata ne rezumam la astea si de saptamina viitoare vreau sa-i introduc si caisa iar peste o saptamina o sa bagam si cite un pic de brinzica. |
|
| dya wrote:Am inceput sa papam morcovel pasat si albiturile din supica  ...adica patrunjel(foarte putin)si tot asa putin cartofior.Ne place dar inca mai trebuie sa ne obisnuim cu papa mai solida ... nu ne inecam dar cind ajunge mincarea in gitutz incepe senzatia de greatza  . Ieri i-am luat pireut de piersica si ii place foarte mult  deocamdata ne rezumam la astea si de saptamina viitoare vreau sa-i introduc si caisa iar peste o saptamina o sa bagam si cite un pic de brinzica.
Pupam fetita papacioasa care descopera noi arome si gusturi! |
|

| oanalaurisa wrote:Pupam fetita papacioasa care descopera noi arome si gusturi! Intoarcem pupicii , lasa ca timpul asta trece asa de repede ca acusica o sa vedem si pe Mira cum descopera papa buna.Pina atunci va dorim sa scapati cit mai repede de colici. |
|
|
Sper sa scapam,ca de mancat nu ma stresez,ca am ajuns la concluzia ca e o mica pofticioasa si papacioasa. |
|

| Cezi,felicitari fetita papacioasa! |
|

| Multumim Raly. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Astazi a papat si Ervin cereale MILUPA 4+ cu mere si morcovi,dar nu i-au placut,din 5 lingurite 3 a scuipat afara.Asta este,deocamdata ramanem la supa si suculet,si peste vreo saptamana incercam din nou cerealele.
Cezara bravo,papaciosa mica |
|
|