|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| taki wrote:Noi o sa introducem laptele praf romanesc. De saptamana viitoare, treptat vom incepe sa bem Humana 2.
Nu e romanesc, e din Germania, ca si Milumil sau Topfer. Cel romanesc e Vitalact, dar are un gust |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| danab wrote:Nu e romanesc, e din Germania, ca si Milumil sau Topfer. Cel romanesc e Vitalact, dar are un gust
Oops, am crezut ca Humana este romanesc ca si eu tot cu Humana am crescut. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Am inceput si eu diversificarea alimentatiei Cristinei. Acum avem 5 luni si 3 saptamani si papam piure de fructe, supica, piure de legume si mai rar cereale (ca are 8 kg deja, insa e si inaltuta). Cred ca trebuie sa ma consider o fericita (insa pentru mine e greu!) - fetita mea nu vrea supa la biberon. Cred ca asociaza biberonul cu lapticul, iar mancarea cu lingurita. Si m-am gandit ca, mancand cu lingurita, probabil simte gustul mancarii mai bine. Dar totusi imaginati-va ce inseamna sa-i dai unui bebe cu cea mai micuta lingurita (are gurita mica) 150 - 200 ml de supa! E adevarat ca e mancacioasa si masa dureaza cam 20-30 minute, insa dupa masa hainele ei si fata si manutele sunt un dezastru de murdarie, de trebuie s-o spal mereu. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| evelina27m wrote: fetita mea nu vrea supa la biberon. .
Pai nici eu nu as vrea ! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| evelina27m wrote:Am inceput si eu diversificarea alimentatiei Cristinei. Acum avem 5 luni si 3 saptamani si papam piure de fructe, supica, piure de legume si mai rar cereale (ca are 8 kg deja, insa e si inaltuta). Cred ca trebuie sa ma consider o fericita (insa pentru mine e greu!) - fetita mea nu vrea supa la biberon. Cred ca asociaza biberonul cu lapticul, iar mancarea cu lingurita. Si m-am gandit ca, mancand cu lingurita, probabil simte gustul mancarii mai bine. Dar totusi imaginati-va ce inseamna sa-i dai unui bebe cu cea mai micuta lingurita (are gurita mica) 150 - 200 ml de supa! E adevarat ca e mancacioasa si masa dureaza cam 20-30 minute, insa dupa masa hainele ei si fata si manutele sunt un dezastru de murdarie, de trebuie s-o spal mereu.
Elena Cristina, pofta buna papacioasa mica! Evelina, lasa fata sa pape cu lingurita, gandeste-te ca alti copii nici cu lingurita, nici cu bibe nu mananca, asa ca hai sa fim multumite ca nu avem "mofturosi la papica".  
Pupici de la noi pentru voi si pentru Marian!

Poate ne aratati si noua niste poze! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| evelina27m wrote: ,,,,, Dar totusi imaginati-va ce inseamna sa-i dai unui bebe cu cea mai micuta lingurita (are gurita mica) 150 - 200 ml de supa! E adevarat ca e mancacioasa si masa dureaza cam 20-30 minute, insa dupa masa hainele ei si fata si manutele sunt un dezastru de murdarie, de trebuie s-o spal mereu.
Evelina, asa am patit si eu cu David. Numai laptele il papa din biberon, restul numai cu lingurita. Stiu, e greu, dureaza mult, se manjeste peste tot, dar asta este. O sa treceti peste asta! Pofta buna! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Bebelul meu are 2 luni si trei saptamani si a fost alimentat artificial.Din ziua cand a implinit 2 luni bea suc de morcovi.La inceput i-am dat o lingurita, a doua zi doua, a treia zi trei apoi am marit mai mult cantitatea iar acum bea cate 120 ml.Intre timp i-am introdus si mar in sucul de morcov devenind pt el un deliciu.De cateva zile, la recomandarea pediatrului, ii dau si banana cu biscuiti.Desi e micut bebelul meu e mancacios. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| cosandy wrote:Bebelul meu are 2 luni si trei saptamani si a fost alimentat artificial.Din ziua cand a implinit 2 luni bea suc de morcovi.La inceput i-am dat o lingurita, a doua zi doua, a treia zi trei apoi am marit mai mult cantitatea iar acum bea cate 120 ml.Intre timp i-am introdus si mar in sucul de morcov devenind pt el un deliciu.De cateva zile, la recomandarea pediatrului, ii dau si banana cu biscuiti.Desi e micut bebelul meu e mancacios.
Banana la 2luni si 3 saptamani E cam devreme, cred. Eu i-am dat pe la 4 - 5 luni |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si mie mi se pare foarte devreme. Mare grija!
Alexia a papat banana dupa 7 luni, dar a fost alimentata la san... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| si eu am auzit ca banana se da mai tarziu dar doctorul mi-a zis sa-i dau de acu si i-am dat.nu f mult dar ii dau.vad ca papa si nu are nimic...sper sa fie ok si de acum mai departe |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| mare grija cu banana..e f periculoasa si biscuitii eu spun sa mai astepti pana la 4 luni de ce atata graba? |
|

Inregistrat: 10/2/2006 Mesaje: 306
| apropo de banana..eu i-am dat Elenei dar am oparit-o cateva minute(2 min) cu coaja cu tot(la indrumarea doctorei)si am pus o picatura de lamaie..si ii dau putin..cateva lingurite..e prea grea pt bebe..depinde de fiecare cum o accepta..noi avem 6 luni..si abia acum am incercat sa-i dau.. asa ca..mai bine mai tarziu...decat sa avem probleme!
iar biscuiti nu i-am dat inca..avem timp..nu ne grabim!
|
|

Inregistrat: 10/2/2006 Mesaje: 306
| cosandy wrote:Bebelul meu are 2 luni si trei saptamani si a fost alimentat artificial.Din ziua cand a implinit 2 luni bea suc de morcovi.La inceput i-am dat o lingurita, a doua zi doua, a treia zi trei apoi am marit mai mult cantitatea iar acum bea cate 120 ml.Intre timp i-am introdus si mar in sucul de morcov devenind pt el un deliciu.De cateva zile, la recomandarea pediatrului, ii dau si banana cu biscuiti.Desi e micut bebelul meu e mancacios.
ai grija..cu sucul de morcov..sa nu te trezesti ca se ingalbeneste ..e prea mult..dar intreaba doctorul..
eu nu-i dau mai mult de 40 ml....si avem 6 luni! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Cosandy cum spuneau si fetele mai sus: mare atentie cu ce ii dai copilului!!! copilul tau este mult prea mic pt banana! banana ca si portocala se recomanda numai dupa un an! stiu ca iti poate parea o tampenie si o sa zici ca sunt nebuna pt ca toate mamicile dau, cel mai tarziu la 6 luni, insa te asigur ca am discutat aceasta problema cu pediatri f buni si de incredere. in mod normal ele nu ar trebui introduse in alimentatia copilului inainte de 1 an insa practica arata ca sucul de portocale se da de la 4 -8 saptamani in Romania, cel mai devreme. eu te sfatuuiesc sa opresti complet banana si biscutii... sincer, fara sa te jignesc cred ca pediatrul tau este un incostient. biscuitii se recomanda dupa 6 luni in general din cauza potentialei alergii la gluten pe care o poate dezvolta iar banana are potential alergen si te poti trezi cu niste chestii foarte urate. gandeste-te ca e ca si cum tu ai manca scoarta de copac. crezi ca stomacul tau o poate digera? eu nu cred ca un copilas asa de mititel cum este al tau poate digera banana. asa ca eu zic sa te opresti pana nu iti face vreo alergie sau vreo indigestie de nu o sa mai stii cum sa il dregi! sucul de morcovi este ok, chiar indicat insa cat ii dai tu este foarte mult. ai grija ca s-ar putea sa ajungi sa ii inlocuiesti o masa cu el si nici asta nu este bine, 50 ml pe zi ar trebui sa fie suficient la varsta lui, poate chiar un pic prea mult. si, da, exista riscul de a i se ingalbeni pielea de la sucul de morcovi in exces. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 11/13/2006 Mesaje: 39
| Stefan are 4 luni si doua zile.Inca nu am inceput alte alimente decat lapte (din pacate formula).Mergem azi la pediatru si daca ne recomanda sa incepem cu suculet de morcov vom incepe.Desi mai am un baietel de 5 ani am uitat cand am inceput alimentatie diversificata la el. |
|
|