Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Noi am fost astazi la pediatru,pt ca lui Ervin i-au iesit niste pete rosii pe burtica.Acum 2 zile i-am dat un pic de piure de mar cu banana,iar ieri i-au si aparut petele.Pediatra mi-a confirmat ca e alergie facuta de la un aliment,nu-i 100% sigur dar crede ca de la banana,pt ca dupa zisele ei piureul de cartofi e "inofensiv". Am primit tratament pe 3 zile,si sambata mergem din nou la control.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Ervin multa sanatate iti doresc , pupam burticutza sa treaca alergia. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Noi la 7 luni si jumatate papam ca un bebe de 5-6 luni . Dimineata la 7-7:30 fruct de sezon cu cereale (deocamdata mar, para si o data pe saptamana banana), stropit totul cu suc de portocala sau de morcov. Apoi la 10-10:30 laptic (6 masuri+180 ml apa). La 14-14:30 piure de legume cu carnita sau ou (alternativ o zi una o zi alta). Masa asta de amiaza o luam mai nou in parc cu catelul pe langa noi si cu porumbei si parca e mai gustoasa decat acasa. Pe la 18-18:30 cereale cu lapte (un bol), iar seara pe la 9-9:30 iarasi biberon cu lapte. Daca adoarme fara lapticul de seara il serveste la 12-1 noaptea. Noaptea se mai trezeste o data sa bea ceiut (granulat pt varsta lui), dar nu prea mult. Asta se intampla de o saptamana si ceva. Daca am vazut ca mananca, i-am introdus in fiecare zi o masa solida care spre fericirea mea a acceptat-o. Asa ca in trei zile am ajuns la trei mese solide si de o saptamana are aceste mese zilnic. Eu sunt multumita. Diferenta e ca acum schimb mai des scutecul, dar asta e.
|
|
| Pofta buna pitici. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Pofta buna tutror piticilor! |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Buna ziua! Bine v-am gasit! Am tot navigat si navigat pe site si nu stiam de unde sa incep Pe piticul meu il cheama Matei si avem 5 luni si jumatate. Vreau sa incep sa-i fierb in supa si carne.Dar nu stiu de care. Unii zic ca puiul nu este indicat, asa ca m-am hotarat sa iau niste aripi de curcan.Ce ziceti? E ok? |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Zaza, eu nu le am deloc cu diversificarea , sunt total in plop din cauza ca folosesc doar borcanele .Insa ce am observat ,pentru varsta de pana la 6 luni borcanelele nu contin carne...probabil nu se da mai devreme de 6 luni.Mai vin fete documentate sa dezvaluim misterul |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Nici eu nu i-am dat carne pana la 7 luni, dupa aia supa si carnea fierte separat, si le amestecam in farfurie. Carnea de pui e buna, noua asta ni s-a recomandat, cea de curcan s-ar putea sa fie cam tare si sa nu o poti mixa. Pofta mare la pitic! |
|
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Eu la 7 luni,i-am introdus carnea in alimentatie
Am gasit un articol in care spune asa... Carnea De la varsta de 4-5 luni, putem incepe sa-i dam micutului putina carne fiarta de vaca sau de gaina (piept sau picior), tocata cu cutitul sau data prin masina de tocat. Incepem cu 1/2 - 1 lingurita la 2-3 zile. De la 5 luni, ii putem da zilnic cate o lingurita. Se creste cantitatea treptat, pana cand ajungem la 50-80 g, catre varsta de 1 an. Carnea se da la inceputul mesei de pr?nz, cu putin piure.
Si inca un articol
Carnea
Cele mai digestibile carnuri, pentru sugar sunt vita, vitelul, pasarile (pui, gaina), pestele slab, ficatul de vitel, vita si pasare (care se recomanda abia dupa 7 luni). Nu este indicata sub nici o forma carnea grasa, carnea provenita de la un animal batran, carnea de miel, porc sau vanat.
Se dau cate 20-30 grame de carne preparata, de 3-4 ori pe saptamana, dupa varsta de 4-5 luni. Aceasta se fierbe inabusit sau in apa si se faramiteaza cu mixerul. Se poate da fie separat, fie incorporata in piureul de legume. Supa de carne degresata se poate da de la 5-5 luni jumate. Carnea este importanta in alimentatia bebelusului datorita aportului sau valoros de proteine, atat cantitativ (15-25%) cat si calitativ, de oligoelemente si de vitamine din grupul B |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Multam de sfaturi Inger7, voiam sa incep sa i-o fierb in supa decat, carnita nu i-o dau decat pe la 6 luni. Eu ni am mai avut lapte de la 2 luni, si am inteles ca pot incepe de la 6 luni sa-i dau. Stiu ca cea de curcan, de pe aripa e moale si gustoasa, dar vad ca la tine in lista nu apare. Ei, ma abtin de la curcan, nu-i tragedie! Si am inteles de asemenea ca prima apa de la carne trebuie aruncata, ca la prima apa se elimina toate toxinele din carne.
|
|
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| zaza_ wrote:Multam de sfaturi Inger7, voiam sa incep sa i-o fierb in supa decat, carnita nu i-o dau decat pe la 6 luni. Eu ni am mai avut lapte de la 2 luni, si am inteles ca pot incepe de la 6 luni sa-i dau. Stiu ca cea de curcan, de pe aripa e moale si gustoasa, dar vad ca la tine in lista nu apare. Ei, ma abtin de la curcan, nu-i tragedie! Si am inteles de asemenea ca prima apa de la carne trebuie aruncata, ca la prima apa se elimina toate toxinele din carne.
Cu placere Da asa faceam si eu Carnea de curcan si rata contine multe toxine daunatoare micutilor. Pofta mare lui Matei si multa sanatate |
|
| Eu i-am facut alaltaieri supica in care am pus o molecula de carnita de pui (am taiat o bucatica de pe o pulpitza)dupa fierbere am pasat bine morcovelul si cartofii plus molecula de carnitza apoi le-am mixat. Pentru legarea pireului am folosit supica nu am pus lapte deloc. A papat baroana mea un borcanel plin. (am pastrat din borcanelele care le-am cumparat cu preparate ca asa imi dau seama cel mai bine cit papa Cezara ) Eu cind fac pireu de legume nu-i fac doar pt o zi pun la pastrare in borcanele la frigider si vreau sa va spun ca sta foarte bine , parca ar fi cumparate din magazin. Bine nu va inchipuiti ca-i fac pt trei, patru zile ci doar pt maxim doua zile. |
|
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Bravo CEZARA si pofta buna |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/25/2007 Mesaje: 44
| Pofta buna tuturor ingerasilor!!!
Si eu ii gatesc lui Rares mancarica pentru 2 zile...e mai practic asa.: |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius n-a acceptat carnita pana acum o saptamana. Cum simtea gustul facea grimase. Saptamana trecuta insa a devorat un castronel de pulpita de pui cu telina. Nu stiu daca a fost carnita sau telina preferata. Niciodata nu l-am fortat sa pape ceva daca nu i-a placut. Si pana la sapte luni nu i-a placut nimic . Acum papa tot ce-i dau. Azi a papat orez cu lapte. YUMMY!!! |
|
|