Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| DYA-m-am uitat chiar ieri la biscuiti,nu-s biscuiti ci piscoturi Nestle recomandate de la 6 luni.Pretul e cam piperat 13 ron cutia(care e cam mica).
Eu doar dimineata ii dau piure de fructe amestecat cu cereale.II tine de foame cam 2 ore,dar dupa 2 ore cere lapticul.Si cateodata supica de legume pe la ora 13.(de trei ori pe saptamana)
Oare pot sa-i dau cartofi piure,amestecat cu un pic de unt sau ulei de masline?(am gasit un unt frantuzesc,fara sare) |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Cu ulei de masline mai mult ca sigur cu unt eu zic sa mai astepti un pic. Si Cezara papa mar ras amestecat cu un pic de cereale ca altfel nu-l vrea. |
|
| dya wrote:Cu ulei de masline mai mult ca sigur cu unt eu zic sa mai astepti un pic. Si Cezara papa mar ras amestecat cu un pic de cereale ca altfel nu-l vrea.
Mersi pt sfat,inca nu vreau sa-i dau dar vroiam sa stiu.Cum facem saptamana viitoare 6 luni,vreau sa-i dau si ceva mai consistent,decat piureurile de fructe. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Mai bine cum zice Dya ca am citit azi ca nu prea e indicat untul la bebelusi. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Ba daaaaa. Untul e foarte indicat deoarece contine colesterol, iar ei au nevoie de colesterol pentru dezvoltarea sistemului nervos. De altfel si laptele matern e f bogat in colesterol. |
|
| oanalaurisa wrote:
Mai bine cum zice Dya ca am citit azi ca nu prea e indicat untul la bebelusi.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| lifeinhim wrote:Ba daaaaa. Untul e foarte indicat deoarece contine colesterol, iar ei au nevoie de colesterol pentru dezvoltarea sistemului nervos. De altfel si laptele matern e f bogat in colesterol.
Tratatul pe care l-am cumparat eu despre cresterea bebelusilor zice ca nu de la o varsta frageda...acuma stii cum e,fiecare carte cu alt principiu si alta conceptie...ce sa zic eu acum? |
|
| Din curiozitate am navigat pe net,si se pare ca untul se poate adauga in pireul de legume de la 6 luni.(am citit in mai multe locuri). Treptat se poate incepe si cu galbenusul de ou.Prima data un sfert,amestecat in pireul de cartofi,de 2-3 ori pe saptamana.Albusul este interzis sub un an.
Incetut incepem si noi cu mancaruri mai consistente.Prima data vreau sa vad cum ii place pireul de cartofi simplu,dupa ce o sa se obisnuiasca cu el adaug si un pic de piept de pui,sau ficatel de pui(proaspat).
DYA am vazut ca ai scris o reteta cu brinza calcica,ai incercat-o? |
|
| Inca nu am incercat-o dar urmeaza , aveam o nelamurire in legatura cu laptele pe care sa-l folosesc ca asta praf nu stiu daca se brinzeste si am intrebat la medicul de familie daca pot folosi pt ea lapte obisnuit din comert si a spus ca pot. Ce bine ca ai cautat tu pe net in legatura cu untul , am vrut si eu ieri sa caut dar nu am avut timp . Astazi ii fac si eu la Cezara pireut din cartofior , pina acum nu i-am dat si atunci de la sase luni o sa il imbunatatesc si eu cu unt. Am mai intrebat o chestie daca dupa sase luni pot sa-i fac cerealele cu lapte din comert(nu de alta dar asta praf ma cam usuca la buzunar daca il mai folosesc si la cereale )si a zis ca pot. Eu cerealele i le fac mai groase si nu-i dau doar cereale la o masa , ii dau mai putine si dupa vreo jumate de ora papam si lapticul la bibe. Aseara i-am dat doua linguritze de pireut de para si ia placut asa ca asept sa se trezeasca si avem in meniu para. Pofta buna tuturor piticilor. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dya, daca folosesti lapte din comert, sa iei lapte UHT si cu maximum de grasime 1,8%. UHT e mai scumput, dar tine si mai mult. Depinde acum de cat de repede termini tu o cutie.
Piureul de cartof poti sa-l imbogatesti cu o masura de lapte praf pana cand vei putea sa ii dai unt sau ulei de masline.
In legatura cu galbenusul de ou si eu stiu ca se poate da de la 6 luni si este indicat pantru continutul de fier, dar in toate schemele de diversificare pe care le-am citit eu la vremea respectiva se introducea mai intai carmea (de pui sau de vita - preferabil la inceput pui ca e mai frageda) apoi oul, si apoi ficatul de pui.
Stiu ca la inceput eu amestecam galbenusul de ou(bine fiert) cu piure de cartof. Sau il frecam simplu cu putina sare, zeama de lamaie si o linguritza de apa, ca sa devina pasta. O alta metoda de a-i da ou: faceam supita de legume si o acream cu putina zeama de lamaie. Separat intr-un castronel bateambine un galbenus de ou si turnam peste el o portie de-a CRistinei de supita foarte fierbinte. Oul se facea zdrentze imediat si dadea un gust deosebit ciorbitei.
O leguma bogata in fier este patrunjelul, dar in frunze nu in radacina, asa ca daca puiului ii place gustul nu ezitati sa puneti in supica sau in piureul de legume.
Pofta buna piticuti. |
|
| Mihaela multumesc frumos , utile sfaturi. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cu placere. Oricand ata timp cat mi le mai aduc aminte. Cu surprindere descopar ca si eu am inceput sa uit multe din perioada aia. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/25/2007 Mesaje: 44
| Am inceput si noi sa papam piure de cartofiori. aaseara i-am copt lui Rares 2 cartofi,am amestecat miezul cu 1 linguritza unt productie proprie , un sfert galbenus ou si l-a subtiat cu putin laptic de la Joiana lui Buni...hmm a fost delicios, si ingerasul meu a papat tot.
Eu cand ii fac piure de legume, in timp ce fierb zarzavaturile adaug o linguritza de ulei de masline(daca nu fierb si putina carnitza), mai ales daca sunt si morcovi, ca ma citit undeva ca vitaminele din morcov sunt absorbite numai daca sunt alaturi de o grasime.
As vrea sa-i dau si eu ficatel de pasare, dar nu stiu cum sa-l prepar? Trebuie fiert sau preparat inabusit??? |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| are suficiente alimente noi greierasul mic, mai asteapta cu ficatelul pana la 7 luni. pofta mare papaciosului! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/25/2007 Mesaje: 44
| [quote=mariuta]are suficiente alimente noi greierasul mic, mai asteapta cu ficatelul pana la 7 luni. pofta mare papaciosului![/quot
Nu prea inteleg eu rostul legii asteia: un aliment nou pe saptamana cum am citit undeva. Am facut si noi asa, dar apoi mi-am zis ia sa vedem ce se intampla daca ii dau 2 pe saptamana....nu s-a intamplat nimic...
Rares papa orice, e mancaciosul lui mami. |
|
|