Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 178
| pai cum sa va zic ,ca eu am abia 7 lunite,sunt micut trebuie sa zic tanti,nuuuuuuuu? |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| ciocolatzica wrote:pai cum sa va zic ,ca eu am abia 7 lunite,sunt micut trebuie sa zic tanti,nuuuuuuuu?
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Nuuuuuuuu |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius a facut o febra din senin acum (aproape) doua saptamani. L-a tinut doar o zi. Am crezut ca-i iasa dintisori ca-i saliva si gurita. Dupa asta n-a mai vrut decat lapte timp de 6 zile. De vreo trei zile a inceput iar sa manance. Doua dimineti la rand a papat cate un iaurt intreg cu 2 lingurite de cereale. Azi dimineata am schimbat si am revenit la mar cu cereale. In afara de asta a mai mancat cate un borcanel/zi (curcan cu mazare si pui cu legume). Azi avem in meniu supita de legume cu galbenus de ou si cred ca-i pun si o lingurita de smantana. Dintisorii tot nu se vad, iar laptele e la ordinea zilei . Asta e. Deja m-am obisnuit cu mofturile lui la mancare. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Matei a papat ieri spanac frecat cu lapte si putin ulei. Ce sa zic, l-a mancat pe tot, daaaar... din biberon! Nu vrea sa accepte lingurita nicicum. In schimb orice-i bag in biberon mananca si se linge pe buze.
Si el de vreo 2 zile are o usoara subfebrilitate, e nervos de numa, balosheste tot, si tot ce prinde roade si freaca de gingii pana scartaie. Totusi eu nu simt dintisori dedesubt... |
|
| lifeinhim wrote:Matei a papat ieri spanac frecat cu lapte si putin ulei. Ce sa zic, l-a mancat pe tot, daaaar... din biberon! Nu vrea sa accepte lingurita nicicum. In schimb orice-i bag in biberon mananca si se linge pe buze. Si el de vreo 2 zile are o usoara subfebrilitate, e nervos de numa, balosheste tot, si tot ce prinde roade si freaca de gingii pana scartaie. Totusi eu nu simt dintisori dedesubt...
Asa e si Mira,chiar se mai si sclifoseste la papica,nu ca de obicei,marea papacioasa...trebuie sa-i schimb bluzita daca uit sa-i pun bavetica,asa saliveaza...se trezeste si din somn cu mana-n gura... |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/24/2007 Mesaje: 383
| lifeinhim wrote:Matei a papat ieri spanac frecat cu lapte si putin ulei. Ce sa zic, l-a mancat pe tot, daaaar... din biberon! Nu vrea sa accepte lingurita nicicum. In schimb orice-i bag in biberon mananca si se linge pe buze. Si el de vreo 2 zile are o usoara subfebrilitate, e nervos de numa, balosheste tot, si tot ce prinde roade si freaca de gingii pana scartaie. Totusi eu nu simt dintisori dedesubt... pai e cam devreme la 4 luni sa accepte lingurita |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Nu este devreme , am mai intilnit muulte cazuri care papau de la 3 luni cu linguritza , chiar si Cezara mea a papat cu linguritza de la trei luni cind am inceput cu suculetul de morcov. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| lifeinhim wrote:Matei a papat ieri spanac frecat cu lapte si putin ulei. Ce sa zic, l-a mancat pe tot, daaaar... din biberon! Nu vrea sa accepte lingurita nicicum. In schimb orice-i bag in biberon mananca si se linge pe buze. Si el de vreo 2 zile are o usoara subfebrilitate, e nervos de numa, balosheste tot, si tot ce prinde roade si freaca de gingii pana scartaie. Totusi eu nu simt dintisori dedesubt... Pe mine m-a stresat asa cu gingiile de la 3 luni pana la 6 luni si jumatate cand i-au iesit primi dintisori, fara febra si fara plansete. Apoi la fiecare eruptie doar cate o saptamana inainte si cate zile dupa eruptie musca din orice si ii curgeau balutze. De la 3 luni eu am folosit o periuta de dinti din silicon care se punea pe degetul meu ca sa-i scarpin efectiv gingiile. O calma mult mai bine decat gelul de dinti.Se obisnuise chiar sa-mi ia ea degetul si sa-si frece gingiile de el. |
|

| dya wrote:Nu este devreme , am mai intilnit muulte cazuri care papau de la 3 luni cu linguritza , chiar si Cezara mea a papat cu linguritza de la trei luni cind am inceput cu suculetul de morcov.
Si eu zic ca nu-i devreme, sunt copii care la 1 luna, doua papa lapte muls de la mamica cu lingurita. Ei, la Matei este o mare fita am eu impresia, da-i trece lui.
Quote:Se obisnuise chiar sa-mi ia ea degetul si sa-si frece gingiile de el.
Pai si Matei la fel face. Cum sunt cu mana in zona, de exemplu daca-l inchei la hainute, mi-o prinde cu amandoua mainile si incepe sa si-o frece de gingii. Si si el sta la "scarpinat gingii" ca un catelus la mangaiat pe burta.
Iar nu-i mai dau suc de morcovi ca iar il doare burta. |
|
| lifeinhim wrote:Pai si Matei la fel face. Cum sunt cu mana in zona, de exemplu daca-l inchei la hainute, mi-o prinde cu amandoua mainile si incepe sa si-o frece de gingii. Si si el sta la "scarpinat gingii" ca un catelus la mangaiat pe burta. Iar nu-i mai dau suc de morcovi ca iar il doare burta.
Mai lasa-l daca vezi ca nu-i convine,ca si eu ii dau pace Mirei pana se mai dezvolta sistemul digestiv...pupam Mateiasul! |
|

| Iti dai seama ca il las in pace pana o sa-i fie bine si o sa vrea. Dar mai fac si eu un test din cand in cand, asa la 2 saptamani. |
|
| lifeinhim wrote:Iti dai seama ca il las in pace pana o sa-i fie bine si o sa vrea. Dar mai fac si eu un test din cand in cand, asa la 2 saptamani.
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius n-a baut (mancat) niciodata sucuri de fructe sau de morcov. Din biberon nu vrea decat lapte, iar cu lingurita, dupa a doua se stramba si acum. In schimb piureul de mar e la ordinea zilei, supa de legume doar ingrosata cu legume (mai mult piure), banana se stranba daca i-o dau goala. Asa ca papam marul, legumele, carnita de pui, ou si iaurtul pe care il adoram. Ca un copil de 5-6 luni. Inclusiv la cantitate papa ca un copil mai mic decat el cu 1-2 luni. Asta e. Daca nu e bolnav, treaba lui. Borcanelele le cam evit, doar cand plecam in drumetii oprim la supermarket sau la o farmacie si luam. |
|

| Petro si Darius, cred ca o luam si noi pe urmele voastre. De 3 zile Matei nu vrea sa mai manance/bea nimic in afara de lapte.
Apropo ca si fapt divers: Pe Matei trebuia sa-l cheme Darius, dar ne-am razgandit spre sfarsitul sarcinii. |
|
|