Chestionar intrebare: De la ce virsta ???
Alegere Voturi Statistici
3 - 3 luni jumate 11 22%
4 - 5 luni 19 38%
6 - 7 luni 15 30%
dupa 8 luni 5 10%

Diversificarea alimentatiei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
petro
Scris: Wednesday, April 16, 2008 1:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Nici Darius n-a avut dureri de burtica, dar nu-i placea nimic din ce-i gateam. De borcanelele din comert sa nu mai spun, impingea cu manutele cand vedea ca ma apropiu de el. Acu' bine c-am scapat de toate astea si papa cam orice ii dau.
mihaela_sterre
Scris: Wednesday, April 16, 2008 8:54 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Noi am inceput diversificarea la 4 luni,pt ca am considerat ca nu-i nici prea devreme nici prea tarziuras .Plus ca aveam experinta de la cealalta fetita(care acum are 6 ani),iar ei i-a mers bine asa si acum e dezvoltata foarte armonios.........cool
Lilly of the valley
Scris: Sunday, April 20, 2008 11:37 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
eu am inceput la 4 luni, dar Leea a acceptat pe la 6 luni diversificarea, cu multe mofturi. Andrei a fost un papacios de mic, la 3 luni jumate am inceput si a mancat "pelicanul" tot ce primea.
Pup micii papaciosi!pupici pupici
carla
Scris: Sunday, June 8, 2008 12:38 AM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2007
Azi,maine avem 5 luni si n-am papat decat lapte de la mama dar tare ne uitam cu jind la ceilalti care mananca.Oare sa incepem cu suculet?si cum sa-l bem,cu sticluta,paharul sau lingurita?
petro
Scris: Sunday, June 8, 2008 9:06 AM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Am citit pe undeva (cred ca in schema de diversificare a dr. Culcer-despre care multi spun ca e depasita bounce sau intr-una din cartile lui Anne Bachus) ca diversificarea se incepe intotdeauna cu lingurita. Parerea mea e ca depinde si de copil. Poate nu accepta lingurita si atunci ii pui suculet in biberon.
dya
Scris: Sunday, June 8, 2008 9:49 AM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
carla wrote:
Azi,maine avem 5 luni si n-am papat decat lapte de la mama dar tare ne uitam cu jind la ceilalti care mananca.Oare sa incepem cu suculet?si cum sa-l bem,cu sticluta,paharul sau lingurita?

Eu suculetele , in prima faza , i-am dat cu lingurita pentru ca am inceput doar cu citeva lingurite de suculet sa vedem cum il acceptam si daca il toleram , dupa ce am testat terenul am trecut la bibe ... ar fi un chin , atit pentru el cit si pentru tine , sa-i dai sa pape suculetul cu lingurita .....
Pofta buna la suculete atunci cind va hotariti sa incepeti iar pina atunci pofta buna la tzitzica ca este tare buna si tare bine cit mai are mami sa dea.angel pupici
Darria
Scris: Sunday, June 8, 2008 6:39 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
carla wrote:

Am inceput div. cu suc de morcov servit la lingurita si apoi la bibe, cand a fost cantitatea mai mare. Daca as mai avea un prichindel as incepe cu legume fierte, servite cu lingurita.
carla
Scris: Tuesday, June 10, 2008 4:02 PM
Nivel

Azi avem 5 luni.Am amanat diversificarea,am sperat sa implinim 6 luni,dar nu cred ca o mai pot lungi mult.E problema daca incepem acum,chiar daca a fost hranit exclusiv la san?
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, June 10, 2008 4:04 PM
Nivel

carla wrote:
Azi avem 5 luni.Am amanat diversificarea,am sperat sa implinim 6 luni,dar nu cred ca o mai pot lungi mult.E problema daca incepem acum,chiar daca a fost hranit exclusiv la san?

de ce te grabesti? nu ia in greutate sau de ce?

mai asteapta vreo 2 saptamani si apoi poti incepe cu cereale preparate cu laptic matern, apoi cu sucuri de legume si fructe.
carla
Scris: Tuesday, June 10, 2008 5:28 PM
Nivel

[quote=mariuta]

de ce te grabesti? nu ia in greutate sau de ce?

nu-si ia ochii de la mine cand mananc-i-as da din farfuria mea.
in rest e f. bine dezvoltat,are vreo 8 kg.

Lilly of the valley
Scris: Tuesday, June 10, 2008 5:31 PM
Nivel

pai nu mai manca in fata luiras

nu e cazul sa te grabesti, asteapta pana la 6 luni.
sa fie sanatosi!pupici pupici
carla
Scris: Tuesday, June 10, 2008 6:39 PM
Nivel

multumesc,Mariuta
Miri
Scris: Tuesday, June 10, 2008 9:28 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Carla, Mariuta are dreptate, mai asteapta putin cu diversificarea!Mai ales ca stati foarte bine din punct de vedere ponderal.bravo
mamiemi
Scris: Wednesday, June 11, 2008 8:52 AM
Nivel

Inregistrat: 2/3/2008
Matei are 4 luni, 8,5 kg si 67 cm. Inca nu am inceput sa ii dau nimic, el fiind alaptat natural.
Legat de lingurita, eu sunt pro lingurita. nu e deloc un chin sa ii dai sa manance cu lingurita. Ieri a baut 60ml de apa cu lingurita. Nu suporta biberonul, se joaca cu el intre dinti, oricat i-ar fi de sete. E nevoie de un pic de rabdare de la mami, dar incet incet ii vei da cu canuta. Si fetitelor le-am dat doar cu lingurita sucul, supa, piureurile, si pe la 5 luni beau deja cu canuta. Trebuie rabdare , insa e un pas important pt copil sa manance cu lingurita. As opta pt biberon doar daca el nu ar avea rabdare, ar face scandal, plansete. Daca si copilului ii place, de ce sa nu invete?

Va doresc copii mancaciosi!
carmenush
Scris: Saturday, September 20, 2008 8:08 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/18/2008
La Radu am inceput de la 3 luni jumate cu suculet de fructe. La Daria medicul mi-a zis sa incep sa-i dau de la 3 luni suculet de mar sau morcov, in ideea ca ii mai face pofta de mancare. Ea papa foarte putin:la 2 luni jumate are 7 mese a cate 70 ml laptic.N-am putut s-o fac sa pape mai mult. De luat a luat in primele 2 luni 1,800 Kg in greutate, dar atunci papa si san. Din pacate in cazul ambilor copii am esuat in privinta alaptatului.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.