Nivel: Membru
Inregistrat: 5/31/2008 Mesaje: 43
| Va rog spuneti-mi si mie ce stiti de displazia de sold?Micuta mea ALESIA a fost gasita cu displazie sold drept,primele 3 luni a purtat un chilot de abductie care nu a ajutato mai deloc acum poarta de alte 3luni HAM PAVLIC si tot nu este bine.Va rog sa-mi spuneti daca cunoasteti astfel de cazuri cat timp va mai trebui purta acest HAM??Sunt foarte ingrijorata ca dupa 6luni de chin inmca nu e bine. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=1140&p=1
http://www.medikal.ro/articole_medicale/boli_frecvente/displazia_de_sold.html
Poate te ajuta. Sanatate!
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| de obicei pana la 1 an - 1 an jumate, si trebuie un suport adaptat la copil, dupa dimensiunile ei, sa-i tina capul femural exact intr-o pozitie anume (in abductie)... la unii copii, cu o displazie usoara, se rezolva cu 2 perechi de pampers, cel de-al doilea mai marisor.. e bine ca s-a descoperit foarte devreme, are sanse mai mari de reusita.. trebuie perseverat.. nu se vede diferenta de la o zi la alta.. iti urez multa sanatata si sper sa fie bine micuta |
|

| MULTUMESC mult pt tot.Toti i-mi zic ca trebuie rabdare... multa rabdare.La mine rabdarea s-a c-am terminat si sunt tot mai ingrijorata.Maine merg la IASI la control si radiografie... sper din suflet sa fie bine(macar un pic mai bine).E adevarat ca gradul de luxatie al ALESIEI a fost mare IIIA la ultimul Eco a progresat un pic si era IIB.Sunt 6 luni si m-i se pare un veac dar ma rog la Dumnezeu sa fie bine.Daca e cineva din IASI sa-mi recomande un DR(prof) ortoped bun.MULTUMESC! |
|
| Prof. Dr. Dan Gotia sau Dr. Simona Gavrilescu - o femeie sufletista, foarte apropiata de copii, se ocupa de multi ani de displazii, cu rezultate bune... oricum ei lucreaza in echipa, probabil n-o sa o consulte un singur medic... iti tinem pumnii si te asteptam cu vesti bune |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Dinela, ai avut doua link-uri mai sus. La unul am scris mai multe despre displazie si cred ca si tu cunosti toate aspectele. O intrebare trebuie sa-ti pun: ii dai calciu lactic? Ajuta foarte mult, asa cum doctorii spun. Eu i-am, dat Alexandrei 10 zile pe luna. Te pup si numai bine! Sa ne mai scrii! |
|

| M-am intors!!MINUNE...ALESIA este bine.Inca mai cred ca visez si nu-i adevarat. IN urma cu 3 sapt i-am fac ecogr la noi in oras si DR de aici mi-a zis ca v-a treb purtat mult timp Hamul Pavlic ba poate o v-a pune in chibs ori chiar interventie chirurgicala("mai tarziu..depinde").Eram pregatita sa-mi zica de rau si la Iasi.Pe langa displazia de sold a avut si un hemangiom pe umarul stang(pe spate)in acest caz s-a ocupat D-RA DR GAVRILESCU(nu-mi amintesc numele mic)Dupa 2injectii facute una la 3luni alta la4luni azi am mers pentru o a-3-a inj dar si aici am primit vesti bune...nu mai era cazul de o alta injectie ca se mai cunoaste foarte putin si merge spre vindecare.Cu displazie de sold am mers(la recomandarea D-RA GAVRILESCU-ea nu practica ortopedia ci doar chirurgia)la DR STRATICIUC-CIONGRANDI SERGIU(are cab cu PROF DR GOTIA)care si el mi-a dat vesti foarte bune in urma radiografiei facute totul este OK.Ungiurile sunt f bune si capul femural situat in pozitie buna.Sunt foarte bucuroasa ca totul s-a terminat cu bine in ciuda fricii pe care eu o aveam.In legatura cu calciu ii dau calciu gluconic(fiola10ml)5ml/zi-10zile la o luna jumatate.MULTUMESC de sustinere!Pupici si sa auzim de bine de toti piticii. |
|

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Ma bucur sa aud si vesti bune. Sanatate maxima ii doresc micutei. |
|

| Multumesc mult la fel si voua. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si eu ma bucur sa aud asa vesti bune! |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Dinela, ce bine! Aveti grija de voi. Treaba cu calciul e buna! Va pupam! |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| apachitei dinela wrote:M-am intors!!MINUNE...ALESIA este bine.Inca mai cred ca visez si nu-i adevarat. IN urma cu 3 sapt i-am fac ecogr la noi in oras si DR de aici mi-a zis ca v-a treb purtat mult timp Hamul Pavlic ba poate o v-a pune in chibs ori chiar interventie chirurgicala("mai tarziu..depinde").Eram pregatita sa-mi zica de rau si la Iasi.Pe langa displazia de sold a avut si un hemangiom pe umarul stang(pe spate)in acest caz s-a ocupat D-RA DR GAVRILESCU(nu-mi amintesc numele mic)Dupa 2injectii facute una la 3luni alta la4luni azi am mers pentru o a-3-a inj dar si aici am primit vesti bune...nu mai era cazul de o alta injectie ca se mai cunoaste foarte putin si merge spre vindecare.Cu displazie de sold am mers(la recomandarea D-RA GAVRILESCU-ea nu practica ortopedia ci doar chirurgia)la DR STRATICIUC-CIONGRANDI SERGIU(are cab cu PROF DR GOTIA)care si el mi-a dat vesti foarte bune in urma radiografiei facute totul este OK.Ungiurile sunt f bune si capul femural situat in pozitie buna.Sunt foarte bucuroasa ca totul s-a terminat cu bine in ciuda fricii pe care eu o aveam.In legatura cu calciu ii dau calciu gluconic(fiola10ml)5ml/zi-10zile la o luna jumatate.MULTUMESC de sustinere!Pupici si sa auzim de bine de toti piticii. Ma bucur cand aud vesti bune!Sanatate multa |
|
| Intr-adevar, vesti minunate, ma bucur din suflet ca ati scapat de chin, multa sanatate, sa cresteti mari si frumoase!! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| subiectul ar trebui mutat la Sanatate |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Salut! Si eu sunt ingrijorata putin cu displazia de sold, te rog spune-mi unde au cabinetele dr Straticiuc si dr Gavrilescu. Multumesc f mult! Beatrice
apachitei dinela wrote:M-am intors!!MINUNE...ALESIA este bine.Inca mai cred ca visez si nu-i adevarat. IN urma cu 3 sapt i-am fac ecogr la noi in oras si DR de aici mi-a zis ca v-a treb purtat mult timp Hamul Pavlic ba poate o v-a pune in chibs ori chiar interventie chirurgicala("mai tarziu..depinde").Eram pregatita sa-mi zica de rau si la Iasi.Pe langa displazia de sold a avut si un hemangiom pe umarul stang(pe spate)in acest caz s-a ocupat D-RA DR GAVRILESCU(nu-mi amintesc numele mic)Dupa 2injectii facute una la 3luni alta la4luni azi am mers pentru o a-3-a inj dar si aici am primit vesti bune...nu mai era cazul de o alta injectie ca se mai cunoaste foarte putin si merge spre vindecare.Cu displazie de sold am mers(la recomandarea D-RA GAVRILESCU-ea nu practica ortopedia ci doar chirurgia)la DR STRATICIUC-CIONGRANDI SERGIU(are cab cu PROF DR GOTIA)care si el mi-a dat vesti foarte bune in urma radiografiei facute totul este OK.Ungiurile sunt f bune si capul femural situat in pozitie buna.Sunt foarte bucuroasa ca totul s-a terminat cu bine in ciuda fricii pe care eu o aveam.In legatura cu calciu ii dau calciu gluconic(fiola10ml)5ml/zi-10zile la o luna jumatate.MULTUMESC de sustinere!Pupici si sa auzim de bine de toti piticii. |
|
|