Diplome romanesti recunoscute in UE
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Thursday, January 11, 2007 9:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Diplomele sint recunoscute automat in UE

Diplomele sint recunoscute automat in UE Studiile efectuate in orice unitate de invatamint acreditata in Romania sint echivalate in institutii similare din statele membre ale Uniunii Europene, singurele diferente cerute in anumite cazuri vizind limba oficiala sau istoria nationala. Sanda Marina Badulescu, directorul Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED), a declarat ca scolile si facultatile romanesti trebuie sa aiba acreditare de la institutiile abilitate de catre MEdC pentru aceasta actiune.

Legat de examenul de diferenta, in Germania, acesta vizeaza un test privind limba germana, si in Romania echivalarea are ca obiectiv examene de diferenta la limba romana si istoria romanilor.

Recunoasterea pregatirii nu presupune diferentele dintre programele de studii. De exemplu, in cazul in care programa cuprinde 12 materii, elevii nu vor sustine examene la toate disciplinele care nu figureaza in programa de studiu din tara respectiva.

Sistem de verificare

CNRED este asociat retelelor europene ENIC (Reteaua Europeana a Centrelor de Informare infiintata de Consiliul Europei) si NARIC (Reteaua Centrelor de Informare pentru Recunoastere Academica infiintata de Uniunea Europeana) carora le transmite si de la care primeste informatii in materie de recunoastere a diplomelor.

SURSA
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.