Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Eu de la bun inceput am vrut sa fie diferenta maxim de doi ani. Am avut norocul sa fie de un an si trei saptamani si ma bucur enorm ca a fost asa. La inceput cand cel mic e foarte foarte mic nu e deloc greu, unde il pui acolo sta, doarme marea parte a timpului... acum cand cel mic are deja noua luni, merge de-a busilea prin toata casa, trage de fire, se ridica in picioare sprijinindu-se de mobila, trebuie sa stau tot timpul cu ochii-n 7, ce mai darama, ce mai strica... dar e super sa ii vad cum se joaca impreuna, Denisa il distreaza pe Mihnea cu tot felul de giumbuslucuri, ala mic lesina de ras, o urmareste tot timpul prin casa, e topit dupa ea, se uita cu o admiratie la toate prostiile pe care poate sa le faca, si probabil baga bine la cap, sa repete si el dupa aia.. Unul sau doi ani mi se pare o diferenta buna. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Nu mai stiu ce am votat alte dati, dar acum imi pare rau ca Matei nu are un partener(a) de joaca de varsta apropiata.
Insa TEORETIC mi-as dori ca dupa al doilea copil sa mai am un al treilea in primul an de viata al celui de-al doilea copil, adica diferenta intre ultimii doi sa fie de 1 an. Dar asta e pura teorie, deocamdata. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Stele,nici nu ai idee cat de greu ti-ar fi cu ultimii doi la o asa mica diferenta unul dupa altul.plus ca te-ar termina fizic 2 nasteri asa apropiate
intre ai mei e diferenta de 1 an si 8 luni,as fi vrut sa fie doar putin mai mare,ceva in jurul a 2,5-3 ani.o vad pe fiica-mea cum papa singura,merge singura la wc,se spala singura,se mai joaca singura,nu ma solicita la maxim cum o facea in urma cu 1 an,de exemplu.nu-i deloc usor sa schimbi scutece la 2 copii in acelasi timp,sa le dai sa pape in acelasi timp,sa incerci sa-i culci cam la aceeasi ora,sa-i faci pe amandoi sa simta afectiunea ta in aceeasi masura(in special cu ea imi era greu cand il alaptam pe bebe,daca imi cerea lapte ii incalzeam cu mana libera numai sa nu creada ca pe ea nu o mai iubesc daca il am si pe el)
dar ma bucur totusi ca i-am facut asa unul dupa altul,deja se joaca impreuna,Larisa il mai ajuta daca nu reuseste sa faca ceva anume,el e atent mereu si prinde multe lucruri de la ea(asa a invatat sa construiasca cu piesele de lego) si ma gandesc si la ajutorul pe care sper ca o sa si-l dea unul altuia cand vor creste.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Varsta ideala intre copii mi se parea mie ca ar fi 3 ani, insa in cazul nostru nu se va aplica. Mai multe motive ne fac sa mai amanam bb2. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| La noi diferenta este de 2 ani si 9 luni |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| sami wrote: dar ma bucur totusi ca i-am facut asa unul dupa altul,deja se joaca impreuna,Larisa il mai ajuta daca nu reuseste sa faca ceva anume,el e atent mereu si prinde multe lucruri de la ea(asa a invatat sa construiasca cu piesele de lego) si ma gandesc si la ajutorul pe care sper ca o sa si-l dea unul altuia cand vor creste.
Pai...vezi ?Ai descris perfect de ce e bine ca diferenta intre copii sa fie mica! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Pentru mine a fost cumplit de greu ,m-am trezit o data lungita jos pe covor si nu stiam ce caut acolo , probabil cazusem asa ca prostul din picioare dar de epuizare nici n-am simtit cazatura.Sa nu mai spun ca memoria era zero, uitam de la mana pana la gura, mi-era teama ca o sa uit si cum ma cheama...daca se merita?Nu.Eu pledez pentru normalitate, mamele sa-si revina mai intai dupa prima sarcina si sa scoata primul bebe din pampersi si sa-l trimita la gradi iar apoi sa proiecteze un al doilea bebe.Acum ca stiu ce inseamna , n-as alege sa fac al doilea bebe mai devreme de 3-4 ani Daca fratii sunt facuti unul pentru altul si au acea legatura sentimentala inascuta , se vor intelege si cu diferenta mai mare de 3 ani. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| mihaela75 wrote:... se vor intelege si cu diferenta mai mare de 3 ani.
Se vor intelege, sigur ca da, de ce nu? Ai mei se iubesc enorm si intreaba mereu unul de celalalt. Nu mai continuu, ca as scrie pana maine aici. |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Am vrut sa votez si eu dar nu pot ...se poate sa fi votat in trecut si sa nu fi postat nimik , ce uituca mai sunt .... oricum diferenta optima considerata de mine ar fi intre 2 - 4 ani . Cred ca este o diferenta convenabila din toate punctele de vedere. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| am votat 4-5 ani. intre copii mei e o diferenta de 4 ani si 9 luni. baiatul e cam gelos dar incerc sa-l alint pe el cat mai mult, pt ca fata are 1,5luni si nu intelege f multe acum, in schim baiatul ma ajuta cand o schim pe fata,arunca pampersul la gunoi,imi aduce altul,etc. diferenta intre mine si sora mea e de 7 ani si ne vorbim f rar,eu am zis ca o sa fac copii la o diferenta mai mica,cel mult 5 ani,si am reusit.imi e mai usor decat credeam. |
|
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| La chestionarul asta ce se voteaza, cat e ideal, sau care e diferenta de varsta dintre copiii nostri? |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Irinuta,asta era intrebarea initiala:
Alina wrote:Diferenta de varsta intre copii
Pentru doamnele care isi doresc doi sau mai multi copii, care credeti ca e diferenta optima de varsta dintre ei? Si de ce?
|
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu am vrut mai tot timpul diferentze mici si deocamdata am reusit ,nu stiu daca am raspuns pe aici si daca da nu-i un bai mai raspund odata. Intre Eden si Oshry este diferentza de 1 an si opt luni si este minunata ,se inteleg de minune se iubesc nu sunt deloc gelozi si mie mi-a fost tare usor cu cresterea lor impreuna . Acuma diferentza intre Oshry(eu vorbesc de diferentza intre ultimul copil si cel care vine )si urmatorul este ceva mai mare de 2 ani si sase luni ...dar sper ca la al patrulea copil sa fie diferentze mai mica de un an si opt luni. De ce ?Raspunsul este foarte simplu cresc impreuna ,se joaca impreuna eu nu ma impart cu mult mai multe ideei de explicatii explic in comun la toti ce este bine si ce este rau ,vor avea mereu prieteni comuni ce mai eu vad numai avantaje daca si asa schimb pampersul la unul ce mai conteaza acuma daca schimb la doi,nu-i asa? |
|

Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| eu am votat 3-4 ani Intre Darius si Anastasia e diferenta de 3 ani si 7 luni. Intradevar Darius se descurca la baie, sa manance si alte chestii, numai ca nu vrea si cand ii pregatesc bineronul Anastasiei, atunci vrea si el laptic, si tot asa. insa e bine si diferenta mica intre frati, mama mea are 6 copii Intre mine si sora cea mai mare e diferenta de 1 an si 3 luni, si am crescut impreuna, noi eram fetele mari, dupa ce am implinit eu 2 ani a aparut a 3 a sora, si dupa inca 1 an si 3 luni a 4 a sora, ele erau fetele mici. |
|
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Mela multumesc! |
|
|