Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Diferenta de varsta intre copii
Pentru doamnele care isi doresc doi sau mai multi copii, care credeti ca e diferenta optima de varsta dintre ei? Si de ce?
Eu personal cred ca cel putin doi ani si cel mult patru ani. De ce spun acest lucru, pentru ca cel mare va fi "oarecum" mai intelegator, va manca singur, va vorbi, va folosi toaleta, deci cu cel mare lucrurile nu ar fi tocmai complicate. Intre Catincuta si Tudor sunt 3 ani si 11 luni, deci aproape 4.
Voi ce credeti? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si mie mi se pare foarte buna diferenta asta, cel putin teoretic. Practic, voi vedea cand va avea Alexia aproape 3 anisori si voi fi iar burtica-sper |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Si mie mi se pare ideala diferenta de virsta de 4 ani intre doi copii! Nu ca ar mai fi cazul nostru... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu as vrea sa fie intre David si urmatorul (sper fetita) macar 3 ani dar maxim-maxim 5 ani... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| La mine diferenta e de un an si 7 luni si cind am fost la control cu al 2 lea copil doctorita mi-a spus ca e prea mica diferenta, (prima avea 8 luni cind am ramas insarcinata) organismul meu nu a avut timp sa se refaca mi-a spus ca trebuie sa fie minim 3 ani
Abia acum imi este mai usor cind una are 9 si cealalta 8 ani, ca se joaca impreuna, merg la scoala etc |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Mie diferenta de 4-5 ani intre frati , surori, mi se pare a fi ideala , pentru ca dupa cum a spus si Alina, cel mare stie deja sa manance singur, este mai intelegator, merge singur la baie,se poate imbraca singur...s.a.m.d. Si e mult mai bine si pentru noi si pentru copil. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Cred ca diferenta 2-4 ani este cea optima, tinand cont ca cel mare nu mai este atat de neindemanatic si neajutorat, si mama are posibilitatea sa se ocupe si de bebe mai mic, mai linistita. Si apoi, cand cresc, diferenta asta ii va ajuta sa se joace impreuna, sa se distreze, cand se fac mai mari. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| eu ce sa mai zic de 7 ani diferenta Asa a fost sa fie.Acum Kaze ma tot bombardeaza cu " urmatorul" si " data viitoare".I-am zis ca viseaza frumos si sa viseze in continuare |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| intr-adevar e nevoie de 2-3 ani intre ei.la noi s-a nimerit a fi exact un an si doua saptamani si ne este f greu.darius e f strengar,tot timpul trebuie sa umblam dupa el,nu sta singur nici un minut.karina e destul de cuminte,dar ca orice copil mai are si ea nevoie sa mai stea in brate.norocul meu a fost ca pana acum nu am ramas singura,am avut-o pe sora mea,acum pe mama mea,sa vedem cum va fi cand voi ramane singura. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Inainte de a ma hotari sa fac cel de-al doilea copil ziceam ca as vrea sa fie 3 ani intre eu, dar apoi m-am gandit mai bine ca mi-ar fi mai greu sa merg si la serviciu, sa-l duc si pe Razvan la gradi si sa mai fiu si gravida si m-am hotarat sa las doar 2 ani (si o luna) intre ei. Am avut si momente cand am simtit ca nu mai pot, pt ca am fost singura mai tot timpul cu 2 copii mici care ma solicitau permanent. Dar de cand a inceput Razvan gradinita ma simt mult mai usurata si pot sa fac mult mai multe cu un singur copil acasa (chiar si pt sufletul meu). Asa ca, chiar daca mi-a fost foarte greu, am depasit momentul si acum spun cu mana pe inima ca nu-mi pare rau ca am facut asa curand si pe Alexandra , in ciuda impotrivirilor lui tati, care zicea sa mai asteptam, de parca el era cel care se sacrifica. Mi-am asumat responsabilitatea si nu regret nimic. Daca as avea mai putini ani, mai ca m-as incumeta sa-l fac si pe al treilea... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Am votat 2-4 ani, desi inca ne mai gandim daca il vom face pe urmatorul(a) sau nu .... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am vota 2-4 ani. 3 ani consider ca e ideal, dar cel putin eu n-o sa pot respecta aceasta diferenta. Mai sunt probleme de serviciu cae trebuiesc rezolvate, si in plus nu mereu se intampla cand ai vrea tu. |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| MNiko wrote:Am vota 2-4 ani. 3 ani consider ca e ideal, dar cel putin eu n-o sa pot respecta aceasta diferenta. Mai sunt probleme de serviciu cae trebuiesc rezolvate, si in plus nu mereu se intampla cand ai vrea tu.
La ultima parte iti dau perfecta dreptate!O stiu cel mai bine, caci am patit-o pe pielea mea! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Si eu am votat tot 2-4 ani diferenta intre frati. Si mie mi se pare optima diferenta de 3, spre 4 ani. Din aceleasi motive pe care le-au insiruit si celelalte mamici. Acum cand Christian are aproape 2 ani (fara 2 luni), imi dau seama ca mi-ar fi greu sa am un copil foarte devreme, fiindca el nu sta locului o clipa, trebuie mereu sa stai cu ochii pe el, sa ii dai atentie...nu ca ma plang, si cred ca ma intelegeti ce vreau sa spun. Initial am fi vrut 2 ani diferenta, dar acum spunem 4 ani...sa vedem ce va fi... Si ar mai fi o problema de ordin financiar: aici pana la 5 ani, cand copiii merg la pre-school, child care se plateste, si e destul de scump. Deci, daca ar fi fost diferenta mica de varsta intre ei, si amandoi ar fi trebuit sa mearga la child care...ne-ar fi usturat putintel...asa am "calculat" ca daca nasc cand Christian are 4 ani, cat mai stau acasa 1 an (sper), tocmai bine Christian implineste 5 ani, si merge la pre-school si il pot lasa pe al doilea bebel la child care...sanatosi sa fim si vom vedea.. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/13/2006 Mesaje: 422
| Mie mi-ar fi placut sa fie diferenta de 1 an intre copii,ar fi fost greu dar...cred ca si frumos. |
|
|