Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Astazi am inceput si eu dieta Rina. Este prima data cand o tin... Pare optima pentru mine pentru ca nu ma prea privez de nimic.
Quote:Popularitatea dietei Rina cunoscuta ca si "planulul pentru slăbit Rina's 90" a luat amploare în mod treptat datorită experienţelor pozitive ale numeroşilor cititori ai acestui ghid. Cartea a luat naştere în urma unui prim articol referitor la combinarea alimentelor, „Mitologia unui slăbit reuşit", scris de Ştefan Celan şi apărut în anul 2000 în revista Rina - care este publicată în Slovenia de aceeaşi editură ca şi Rina's 90 - Dieta de 90 de zile. Experienţele celor care au slăbit urmând acest plan demonstrează că pentru o greutate corporală sănătoasă două lucruri sunt importante: reducerea şi, chiar mai important, menţinerea greutăţii. De aceea, primul ghid Rina's 90 este urmat de partea a ll-a, dedicată următoarelor 90 de zile care tratează în mod special menţinerea greutăţii. De exemplu, dacă doriţi să slăbiţi 6 kilograme sau mai puţin, este suficient să urmaţi doar cea de-a doua parte. Primul ghid este destinat numai perioadei de reducere a greutăţii; nu uitaţi că pentru a slăbi consumul resurselor din corp va creşte; prin urmare, nu vă grăbiţi şi nu prelungiţi dieta mai mult de 90 de zile. Numai obiceiurile noi aduc rezultate noi. Dacă după 90 de zile vă reluaţi vechile obiceiuri alimentare, kilogramele se vor depune din nou treptat. Pentru a împiedica acest lucru, este recomandat să folosiţi cea de-a doua parte a ghidului Rina's 90, Partea a ll-a, Plan pentru menţinerea greutăţii. Atâta timp cât vă pasă de sănătatatea dumneavoastră, este bine să urmaţi aceste sfaturi privind combinarea alimentelor!
Dieta se tine 90 de zile si sunt cicluri de cate 4 zile: 1. Zi de proteine 2. Zi de amidon 3. Zi de carbohidrati 4. Zi de vitamine.
Dupa 7 astfel de cicluri urmeaza o zi doar de apa si ceai, apoi se reiau ciclurile de 4 zile de 7 ori, apoi iar o zi doar de apa si tot asa timp de 3 luni.
Urmeaza apoi 3 luni de intretinere.
Astazi am fost la ziua de proteine. Dimineata am baut o cana de apa minerala cu 1 lingurita de miere si 1 lingurita de lamaie. Ma asteptam sa fie ca o limonada... dar... nu este... anyway am baut-o.
Apoi la cca 1 ora dupa asta am mancat struguri albi fara samburi de la ora 9:00 pana pe la 11:00... am tot ciugulit la ei...
De la ora 11 nu am mai mancat nimic, am baut doar apa. Trebuie sa ai o pauza de 2 ore intre fructe si pranz.
La 13:30 am mancat 250g piept de pui la gratar + 15 rosii cherry mici cu 2 legaturi de patrunjel verde, facute ca un fel de salata.
Apoi doar apa pana la ora 18:30. Nu ai voie sa ciugulesti intre pranz si cina.
De asemenea intre pranz si cina trebuie sa ai minim 4 ore iar cina sa nu depaseasca ora 19:00.
La 18:30 am mancat 100g piept de pui la gratar cu o rosie si 1 castravete cornison. Acum doar apa pana maine...
Momentan sunt OK... sa vedem celelalte zile.
Rezultatele celir care au mai tinut aceasta dieta sunt spectaculoase... au slabit intre 16 si 30 kg in 3 luni.
Se mai baga cineva sa tina dieta asta cu mine?
Eu una nu ma opresc pana nu ajung la 55 kg. Greutatea de inceput 102kg... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/30/2018 Mesaje: 1081
| AdrianaC wrote:Astazi am inceput si eu dieta Rina. Este prima data cand o tin... Pare optima pentru mine pentru ca nu ma prea privez de nimic.
Dieta se tine 90 de zile si sunt cicluri de cate 4 zile: 1. Zi de proteine 2. Zi de amidon 3. Zi de carbohidrati 4. Zi de vitamine.
Dupa 7 astfel de cicluri urmeaza o zi doar de apa si ceai, apoi se reiau ciclurile de 4 zile de 7 ori, apoi iar o zi doar de apa si tot asa timp de 3 luni.
Urmeaza apoi 3 luni de intretinere.
Astazi am fost la ziua de proteine. Dimineata am baut o cana de apa minerala cu 1 lingurita de miere si 1 lingurita de lamaie. Ma asteptam sa fie ca o limonada... dar... nu este... anyway am baut-o.
Apoi la cca 1 ora dupa asta am mancat struguri albi fara samburi de la ora 9:00 pana pe la 11:00... am tot ciugulit la ei...
De la ora 11 nu am mai mancat nimic, am baut doar apa. Trebuie sa ai o pauza de 2 ore intre fructe si pranz.
La 13:30 am mancat 250g piept de pui la gratar + 15 rosii cherry mici cu 2 legaturi de patrunjel verde, facute ca un fel de salata.
Apoi doar apa pana la ora 18:30. Nu ai voie sa ciugulesti intre pranz si cina.
De asemenea intre pranz si cina trebuie sa ai minim 4 ore iar cina sa nu depaseasca ora 19:00.
La 18:30 am mancat 100g piept de pui la gratar cu o rosie si 1 castravete cornison. Acum doar apa pana maine...
Momentan sunt OK... sa vedem celelalte zile.
Rezultatele celir care au mai tinut aceasta dieta sunt spectaculoase... au slabit intre 16 si 30 kg in 3 luni.
Se mai baga cineva sa tina dieta asta cu mine?
Eu una nu ma opresc pana nu ajung la 55 kg. Greutatea de inceput 102kg...
Eu eu ! Chiar i-mi luam notite de pe fb.
Ps eu 66kg cantarita dimineata si 1.61 inaltime |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Avem aspirici care ne pot da mai multe info , idei. Andia a slabit mult dar si Adina , Laura Inca alaptez dar cand face bebe 1 an promit sa ma apuc si eu , tre sa dau jos inca vreo 6 kg Succes fetelor |
|
| Ziua 2... greutate 100.4. Meniul de azi... Apa minerala la 7:00, la 9:30 1 banana, la 11:30 1 banana, la 13:30 200g cartofi natur cu patrunjel si o rosie, iar la 18:30 100g cartofi natur cu patrunjel si 2 rosii medii. Ceva moleseala azi si dureri de cap toata ziua... cred ca de la lipsa Pepsi pe care il consumam zilnic si de la lipsa dulciurilor... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Din fericire, aceadta nevoie de Pepsi va disparea in 1-2 saptamani.
Succes! |
|
| Ziua 3 - carbohidrati. Greutate dimineata 99.9kg Ieri in ziua a 3-a de Rina, zi de carbohidrati, am baut la 7:00 1 cana de apa minerala la 8:30 am mancat niste struguri la 10:30 am mai mancat cateva boabe de atruguri (vreo 20) la 12:30 am mancat paste cu legume La 18:00 am mancat 2 clatite cu gem si 1 clatita cu nutela.
In rest 2.5l apa plata.
AdrianaC attached the following image(s):
|
|
| Ziua 4 - vitamine Greutate dimineata 99.6
Apa minerala la 7:30. 8:30 - 1 banana 10:30 - 1 mar 13:00 - salata de fructe (mar, para,portocala, kiwi, piersica, banana, pepene galben) 18:00 - salata de legume ( 1 rosie, 1 ardei, 1 ceapa rosie, 1 castravete, salata verde, zeama de la 1 lamaie). AdrianaC attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Adriana, bravo tie....asta da progres, chiar daca sunt doar 4 zile. Si eu as vrea sa dac vre-o 5-7 kg jos...am pus putin in ultimul timp pt ca vitaminele ce le iau imi fac pofta de mancare Dieta scrie si pe mine dupa concediu. Eu slabesc de obicei reducand portiile, dar si dieta asta suna interesant. Ma voi documenta mai bine zilele viitoare. Bafta in continuare |
|
| Dieta mi s-a parut simpluta, si usor de tinut.
Fiecare zi se incepe cu 1 cana de apa minerala sau cu 1 cana de apa plata calduta, in care puneti 1 lingurita de miere si 1 lingurita de lamaie. Apoi 30 min pauza pana la micul dejun.
Micul dejun consta in fiecare zi din fructe, la alegere, si puteti manca din 2 in 2 ore, pana in ora 11:00, daca alegeti sa mancati pranzul la 13:00. Trebuie sa aveti minim 2 ore pauza intre fructe si pranz.
In fiecare zi pranzul si cina difera, astfel.
1 zi de proteine 1 zi de amidon 1 zi de carbohidrati 1 zi de vitamine
Acest ciclu se repeta de 7 ori, dupa care in a 29-a zi se bea numai apa si ceai, nu se mananca nimic.
Ce inseamna zi de proteine?
La pranz ai voie sa mananci 1 proteina la alegere, dintre carne, oua sau lactate (acestea trebuie sa respecte un anumit gramaj, de exemplu pentru carne 250g, pentru oua - 2 buc, pentru lactate 200g) + legume permise in limita bunului simt. Aici pot intra rosii, castraveti, ardei, ceapa, ridichi, dovlecel, spanac, vinete, etc.
Seara se mananca jumatate din cantitatea de proteine de la pranz + legumele permise.
Nu se mananca nimic intre pranz si cina.
Ce inseamna zi de amidon?
La pranz ai voie fie cartofi (copti, natur, piure - dar fara lapte si unt) - 4 cartofi medii, fie orez, fie fasole verde, fasole boabe, mazare + legumele permise. La cina - acelasi amidon ca la pranz, dar 1/2 din cantitate + legumele permise.
Ce inseamna zi de carbohidrati?
Ai voie la pranz de exemplu paste cu legume SAU pizza cu legume SAU 3 covrigi mari, etc. Seara, se mananca obligatoriu 40g de ciocolata amaruie minim 75% + la alegere un dulce (sau ceva sarat, dupa preferinte): - 3 clatite (2 cu dulceata si 1 cu fineti) - sau 3 cupe de inghetata - sau o prajitura - sau o felie de tort....
Ce inseamna zi de vitamine?
Poti manca din 2 in 2 ore, pana in pranz, apoi intre pranz si cina poti sa mai mananci din 2 in 2 ore, dar intre ultima masa si cina sa ai minim 3 ore si cina sa nu depaseasca ora 19. Se mananca numai fructe si legume in stare nepreparata.
|
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Si cum te simti fizic? Ai cumva senzatie de slabiciune? Intreb pentru ca mi se pare ca mananci foarte putin, eu nu cred ca as rezista cu asa cantitati mici. Se reglementeaza cumva si cantitatile in rina? |
|
| Nu se mananca putin. Se mananca chiar destul de mult, doar ca nu ai voie sa mananci nimic intre pranz si cina sau dupa cina pana a 2-a zi la micul dejun...
Ziua de ieri, a 4-a, a trecut cam greu, dar am reusit sa rezist tentatiilor. Mi-am propus sa tin dieta aceasta fffff strict, fara niciun fel de abateri si sa reusesc dupa 17 ani de greutate f mare sa ajung din nou la greutatea la care ma simteam bine, la care ma simteam "eu", 55kg. E un drum lung (pentru ca plec de la 102 kg)... dar intr-un an s-ar putea sa reusesc... si cum anul are 365 de zile si eu sunt abia la a 4-a zi, nu ma plang, ba dimpotriva...
S-ar putea sa fie dieta care imi va schimba viata !
Cantitatile sunt cat de cat limitate la proteine, amidon sau carbohidrati. In rest, fructe si legume ai in limita bunului simt, dar poti sa mananci cat vrei.
Ca sa iti faci o idee, cand am avut in prima zi piept de pui la gratar 250g, ma gandeam ca este maxim 1/2 piept de pui... dar nu... este 1 piept de pui mare !
La amidon, unde am avut cartofi cu patrunjel, la fel, aveam farfuria plina ochi... 4 cartofi medii.
La paste - aveam farfuria adanca plina cu varf si inca nu imi luasem la mine toata portia ca mi s-a parut enorm.
O sa incep sa pozez de astazi ce mananc la pranz si cina ca sa vezi.
|
|
| Ziua 5 - Proteine.
- ora 7:30 - 1 cana cu apa minerala - ora 9:30 - 1 mar - ora 11:30 - 1 para - ora 13:30 - 2 oua ochiuri (facute in teflon, fara ulei) + spanac cat cuprinde - ora 17:30 - 1 ou ochi + spanac cat cuprinde
In rest, 2 litri de apa plata minim.
Greutate initiala : 102kg Greutate actuala, dimineata: 98.9 kg Diferenta: -3.1 kg
AdrianaC attached the following image(s):
|
|
| Ziua 6, amidon 8:00 - 1 cana apa minerala 10:00 - 1 portocala 13:00 - 4 cartofi medii la cuptor cu morcovi si ardei rosu + salata de rosii cu patrunjel si lamaie 18:00 - 2 cartofi medii la cuptor cu morcovi, ardei + salata de rosii cu castraveti GI 102kg, GA 99.6kg (fata de ieri am pus 700g, desi am tinut foarte strict dieta) |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| De ce te cantaresti zilnic? Este o mare greseala pentru ca te poti descuraja foarte repede. |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| bereea wrote:De ce te cantaresti zilnic? Este o mare greseala pentru ca te poti descuraja foarte repede.
De acord!
Adriana esti pe drumul cel bun , daca nu te poti desparti de cantar incearca sa te cantaresti o data pe saptamana , asa am procedat eu cand am tinut dieta , altfel cum zice bereea , uneori mai si urca acul .. Sa nu te lasi , asa sigur ajungi la greutatea dorita
|
|
|