Dieta Dukan
Subiectul anterior · Subiectul urmator
darina
Scris: Saturday, May 18, 2013 1:06 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/30/2011
taki
Scris: Sunday, May 19, 2013 7:54 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
darina wrote:
ce parere aveti de dieta Dukan? http://dietadukan.ro/

Eu am tinut-o acum vreo 2 ani si am fost multumita de rezultate! Chiar este in mare voga aceasta dieta!

Cred ca o incep si eu de maine!
darina
Scris: Monday, May 20, 2013 9:27 AM
Nivel

Buna Taki!Kg s-au pus inapoi?Ma bucur ca mai e cineva care tine dieta cu mine,sunt in a 3-a zi si -2kg
kali
Scris: Monday, May 20, 2013 9:30 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
taki
Scris: Monday, May 20, 2013 10:34 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
darina wrote:
Buna Taki!Kg s-au pus inapoi?Ma bucur ca mai e cineva care tine dieta cu mine,sunt in a 3-a zi si -2kg

Buna!

Nu s-au pus o perioada buna de timp, dar nici nu avut grija sa imi re?in ceva!

Felicitari si vointa pe mai departe!

Cate zile tii prima faza?
CasandraE
Scris: Monday, May 20, 2013 10:55 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Kali, eu cred ca e bun un topic dedicat pentru dieta Dukan. Asta pentru ca se pare ca este o dieta cu care chiar se slabeste, si care este la mare mode in toata lumena. Si eu vreau sa ma apuc de acesta dieta, si m-am documentat bine, pentru ca la prima vedere "e prea frumos ca sa fie adevarat".

Din ce am gasit pana, acum, am inteles ca dista Dukan este o variatie a dietei Atkins. In schimb, fata de regimul Atkins, nu permit de loc grasimile, atat in oua sau in fripturi si cotlete. In schimb recomada cat mai multa carne macra si alte alimente bogate in proteine. Si desigur, ca si la Atkins, carbohidratii sunt complet interzisi.

Mecanismul din spatele acestui regim este bazat pe scurt pe faptul ca organismul consuma mai multa energie pentru a metaboliza proteinele dacat energia pe care o obtine.

- Proteinele sunt compuse din lanturi lungi de aminoacizi, care sunt legate intre ele cu legaturi puternice, pentru ruperea carora este nevoie de un efort foarte mare. Un alt efect secundar este ca mancarea trebuie sa stea mai mult in stomac, lucru care ne mentine senzatia de plin pentru mai mult timp.

- Evident, deoarece organismul trebuie sa lucreze mai mult pentru a metaboliza proteinele, arde mai multe calorii. Adica, daca vom consuma 100 de calorii din proteine, organismul foloseste 30 de calorii pentru a le procesa si astfel, in realitate, avem doar 70 de calorii. In schimb, corpul foloseste doar 12 de calorii pentru a procesa 100 de calorii din grasimi, si doar sapte calorii pentru a procesa 100 de calorii din carbohidrati. Acest lucru inseamna ca, daca vom manca 1500 de calorii din proteine ??pure, în realitate, avem doar 1.050 de calorii.

- Atunci cand avem acest aport ridicat de proteine, carbohidrati trebuie sa fie complet eliminati, deoarece acestia determina secretia de insulina. Insulina controleaza nivelul zaharului din sange si incurajeaza depozitarea de grasimi.

- Grasimile trebuie sa fie limitate, deoarece contine cele mai multe calorii pe gram, si tind sa fie consumatw in combinatie cu carbohidrati, cum ar fi painea si pastele. Proteinele contin doar jumatate din caloriile din grasimi - doar patru calorii pe gram, comparativ cu noua calorii pe gram de grasime.

Dr. Dukan, inventatorul acestui regim spune pe scurt : "nu se poate pierde propria grasime prin consumul de grasimi din alte surse."

Avantajele dietei Dukan sunt pierderea rapida de greutate (in faza 1) si faptul ca nu trebuie sa stai sa calculezi calorii sau sa cantaresti alimentele pe care le consumi. De asemenea se pare ca acest regim are rezultate pentru toata lumea (atata timp cat te ti de el).

Desigur, exista si parti negative ale acestui regim. De exemplu exista efecte secundare puternice pentru cei care sufera de probleme ale inimii sau care au probleme cu functiile hepatice. Datorita caracterului restrictiv al acestui regim alimentar, pot exista probleme de sanatate, cum ar fi insuficienta renala si guta.

Unul dintre cele mai importante efecte secundare ale dietei Dukan este datorit cetozei, procesul prin care corpul arde grasime pentru energie, proces stimulat de faptul ca nu se consuma carbohidrati. Ca urmare, nivelul de glicogen din corp este redus si acest lucru duce la schimbari bruste de dispozitie. Acest lucru afecteaza functionare ficatului si a functiei renale, si provoaca daune musculaturii din organism. Cu toate acestea, dieta Dukan nu limiteaza complet carbohidratii. Acest lucru este interzis doar in prima etapa, care se numeste etapa de atac.

In timpul acestei diete este posibil sa apara halena (halitoza, respiratia urat mirositoare) ca rezultat tot al procesului de cetoza.
Din cauza consumului ridicat de proteine se produc cetone care au un miros distinct.

Tot in faza 1 poate apare dezechilibrul electrolitic. Din cauza lipsei de fibre si a consumului redus de carbohidrati in aceasta faza, organismul nu este capabil sa elibereze toxine în mod regulat. Acest lucru conduce la probleme cum ar fi diareea si constipatiile.

Dezechilibru electrolitic pot fi evitat prin consumul de 1 la 2 linguri de tarate de ovaz pe zi, în timpul etapei de atac. In urmatoarele etape, se poate creste doza pana la 3 linguri. Ar trebui sa existe, de asemenea, un consum regulat de apa, deoarece acest lucru ajuta la prevenirea formarii tartrului pe dinti.

Dukan efecte secundare dieta sunt cauzate în principal ca urmare a retragerii bru?te carbohidrati. Cel mai frecvent simptom este gripa induc?ie, care apare atunci cand organismul nu prime?te doza regulat de grasimi si carbohidrati. Pute?i suferi de febra, greata, dureri de cap, iritabilitate, pierderea de concentrare, ?i modificari ale dispozi?iei. Aceste reac?ii adverse sunt limitate la prima faza a dietei.

Tot in prima faza, unele persoane pot experimenta raceala indusa. Tot din cauza eliminarii carbohidratilor, poate apare durerea de cap, febra, greata, iritabilitate, pierderea de concentrare, si modificari ale dispozitiei, adica cam toate simptomele unei gripe.

Cancluzia mea pana acum este ca daca esti o persoana sanatoasa, este un regim ok, iar eu am de gand sa-l incerc.

CasandraE attached the following image(s):
dieta_dukan.png

darina
Scris: Monday, May 20, 2013 11:16 AM
Nivel

kali acolo sunt diete de tot felul,am deschis acest topic cu dorinta de a discuta numai despre aceasta dieta,sa impartasim retete intre noi si sa ne bucuram de reusita fiecaruia in lupta cu kg.

Multumesc taki,e prima data cand tin o dieta sper sa reusesc.Prima faza tin 5 zile

CasandraE multumesc mult pt descriere
CasandraE
Scris: Monday, May 20, 2013 12:17 PM
Nivel

Daria, sa ne ti la curent cu progresul. Eu vreau sa incep dar am zis intrai sa golesc frigiderul de alimentele interzise in acest regim. Partea buna e ca pana la vara ar trebuie sa termin faza 1 si sa se vada ceva Big Laugh
bereea
Scris: Monday, May 20, 2013 2:19 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
CasandraE
Scris: Monday, May 20, 2013 2:40 PM
Nivel

Multumesc de link Bereea, este foarte interesant. Nu inteleg insa punctul 1, cu "Este prea restrictiva". E normal, e o dieta. Ce m-a facut pe mine sa ma hotarasc sa o incerc este faptul ca toti zic ca au avut rezultate, pe cand in cazul meu, toate dietele incercate pana acum nu au avut efect. Nu stiu, poate am eu alt metabolism, dar cert este ca regimuri tinute in paralel cu alte colege, fara sa trisez, la ele aveau rezultate iar la mine nu. Si sa te chinui o dieta fara sa ai rezultate consider ca e mult mai rau, decat sa te limitezi a manca dintr-o lista de 100 de alimente.
kali
Scris: Monday, May 20, 2013 2:52 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Parerea mea e ca o persoana care nu-si poata controla alimentatia la modul general - meniu, cantitate, ora de masa - nu va reusi sa tina o dieta cap-coada si nici sa se mentina dupa.

Dieta inseamna inceputul schimbarii intregului mod de viata, in sensul ca te disciplineaza si te invata sa te alimentezi corect, insa asta presupune sa continui cu acelasi principiu. Nu vad sensul daca exista oscilatii permanente - si semnificative - de greutate... doar nu o poti tine numai intr-o dieta din asta restrictiva toata viata. De aceea ar trebui sa va puna pe ganduri si sa alegeti un regim echilibrat si constant, bine gandit.

Taki, nu stiu cum esti acum, insa te tin minte din trecut ca o femeie cu forme, extrem de feminina si de senzuala... dar niciodata foarte slaba. Nici nu te vad astfel, tu esti sexy si cu cateva kg. in plus.
Nanny
Scris: Monday, May 20, 2013 8:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2012
Da...renumita dieta Dukan! Am tinut-o vreo 2-3 luni. Intr-adevar am slabit ( vizibil) dar daca nu faceam si inot la greu ( 2km-2,5km/2 pe sapt) nu cred ca ar fi dat rezultate atat de repede! Oricum e buna!!Hilar
Nu e usoara, dar cu un pic de ambitie se poate! Intr-adevar cand nu mai consumi dintr-o data carbohidrati este foarte greu! Ca ca un fel de sevraj la drogati. Si DA lipsa glucidelor ( din fructe sau dulciuri) te face sa fii irascibil, sa te concentrezi mai greu, usoare depresii. De aceea cand simt ca nu mai pot fara ceva dulce, mananc 1-2 bucatele de ciocolata neagra! Creierul ( celula nervoasa) se hraneste cu "dulciuri"
Dupa ce am renuntat la dieta, am avut grija la ce am mancat si am reusit cat de cat sa ma mentin. Am oscilat 1-1,5kg.
M-am reapucat de ea+ inot si sper sa mai slabesc inca 10 kg!Crazy
Spor la treaba tuturor!
bereea
Scris: Tuesday, May 21, 2013 8:00 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Eu nu sunt buna de tinut diete.Imi facea si mie dieta Dukan cu ochiul pana am citit despre colesterol cu care eu deja am probleme si n-as vrea sa-mi fac singura rau.
Aceasta este o dieta pentru persoane care au de pierdut multe kg, dar pentru cele care au 4-5 kg in plus nu cred ca se merita sacrificiul.Iar eu ma numar printre acelearas

Nanny, aveam impresia ca tu esti slabuta, de unde mai pierzi 10 kg?
Nanny
Scris: Tuesday, May 21, 2013 9:17 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2012
Eu slabutza??? Haha No way! Nu am fost niciodata o persoana firava! Am slabit 17 kg..Crazy Si inainte a de ramane din nou insarcinata ( cu a 3 a tentativa) vreau sa ma slabesc inca 10 kg! Sper sa reusesc..in 3 luni cam atat mai am de asteptat! Dar la mine Dukanul e un pic adaptat..nu mananc taratele respective pt ca ma constip. MI-am facut un obicei ( mai mult fortat)ca dupa trezire sa beau o cana cu apa, chiar daca nu mi-e sete, ca sa reglez cumva tranzitul..si functioneaza! Mancand aproape numai proteine in prima faza ( faza de atac la mine e de 10 zile) trebuie sa beau fie ca vreau, fie ca nu fff multa apa! Prima data cand am tinut-o m-am constipat siBye2 n-a fost prea bine!sic
NIci eu nu sunt o persoana care sa poate respecta strict o dieta, de aceea am adaptat-o pe felul meu de fi, dar si pe programul meu! Stiu ca imi voi lua cateva "injuraturi" de la fete, dar atat timp cat la mine a functionat si functioneaza, mi le asum!
darina
Scris: Tuesday, May 21, 2013 9:52 AM
Nivel

Buna fetelor!astazi la cantar inca 600 de grame pierdute,deci in 3 zile 2,600kg,mai am astazi si maine si apoi trec in a 2-a faza(de croaziera)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.