Profil: diamantine
Despre
Utilizator: diamantine
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Sunday, November 16, 2014
Ultima vizita: Tuesday, May 19, 2015 2:02 AM
Numarul de postari: 3
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul Mamicilor - 1
Postat: Sunday, March 1, 2015 4:17 PM
Buna,
am citit raspunsul tau si as vrea sa iti lamuresc cateva lucruri.

Riscul de botulims nu exista din cauza mierii in sine ca aliment ci din cauza ca ea poate fi infestata (daca cei care o prepara nu sunt igienici) cu respectiva bacterie care provoaca botulismul. Deci si alte alimente pot fi infestate daca nu sunt preparate in condiiti de igiena normala nu numai mierea. Ca principiu nu va sfatuiesc sa deveniti fanatici ai mancarii sterilizate pentru ca dupa cum stiti exista cealalta parte a monedei in care un sistem imunitar neantrenat e mult mai sensibil apoi.

In ceea ce priveste studiile ma faci sa rad...Exista un material preluat de toti internautii nu se stie de unde a aparut. Nu zic ca poate ceaiul negru ar fi in aceasta situatie de a impiedica absorbtia de fier si nu e recomandat (dar cati dau ceai negru sau verde la copii noi parca vorbeam de musetel si chestii mai normale). Si ce ai sa spui cand iti voi spune acum ca studiile arata ca virgula Calciul (implicit pordusele lactate) impiedica puternic absorbtia fierului...si totusi am sentimentul ca bebelusii beau doar laptic :)

Discutia este extrem de complexa poate ai sa sesizezi din urmatoarele indicii pe care ti le voi spune acum.

Corpul uman este o o uzina. In primele luni (in mod traditional si normal) este hranit doar cu lapte. Si cu toate acestea organismul transmuta componentele continute in lapte in tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea si cresterea organismului. Deci bei lapte iar oganismul sintetizeaza din acesta toate principiile de care are nevoie faca a fi nevoie sa fie continute in el. Adica bei lapte si chiar daca el nu contine Magneziu (dau un exemplu) dar daca organismul are nevoie de acesta are TOATE parghiile necesare pentru a transmuta Calciu in respectivii atomi de Magneziu.

Un alt indiciu ca sa iti imaginezi mai bine. Gaina manaca in principal graunte si iarba. S-a constatat ca desi ea prin alimentatia care o are inghite un gram de calciu, totusi coaja oualelor pe care ea la face in ziua respectiva cantareste 4 grame. (am spus niste cifre aleatorii doar ca sa iti imaginezi). De unde diferenta de trei grame. Cercetatorii au observat ca organismul gainii produce prin transmutatia elementelor celelalte 3 grame necesare de calciu.

Pe de alta parte plantele medicinale au si ele in compozitie Fier, magneziu , zinc, calciu etc etc...si au o structura foarte complexa. Asa ca ele insele aduc un aport de minerale (singura carte pe care o stiu in acest domeniu din romania este Enciclopedia mineralelor - iar acolo am gasit fiecare element al tabloului Mendeleev in ce preparate alimentare sau plante se gaseste si in ce proportie asa ca recomand. Caci e mult mai natural si mai usor pentru organism sa asimileze Calciu dintr-o substanta naturala decat din pastilele de Calciu)

E un subiect amplu dar am vrut doar sa iti arat ca exista totusi o adevarata magie in organism si cu putina inteligenta poti sa realizezi ca unele lucruri sunt bune si altele nu pentru organism.

Voi ca mamici aveti o responsabilitate pentru copii asa ca va rog ca mereu sa va informati si sa faceti tot ce este mai NATURAL si SANATOS pentru copil.

Nu mi-o luati in nume de rau...sunt doar sfaturile mele nu vrea sa va conving de nimic.

PS: lucrez tot in domeniul medical si crede-ma ca am vazut atatea cazuri de alergii si probleme la copii 100% provocate de alimentia defectuasa si "miraculoasele" produse cu care parintii isi rasfata copii...incat pur si simplu mi-e mila de copii si de parintii prea putin informati.

SUCCES TUTUROR :)

Subiect: Clubul Mamicilor - 1
Postat: Saturday, February 28, 2015 8:22 PM
O felicit pe frumoasa mamica russiantonik si ii urez sa aiba parte de un copil sanatos si voios care in curand va deveni un barbat puternic :)
Pana una alta nici eu nu as recomanda ceaiuri in care gasiti tot felul de indulcitori asa-zis "naturali" si va sfatuiesc sa protejati bebeii de consumul de zahar. Miericica e cea mai buna. Plantele din ceai nu impiedica nici o absorbite a fierului etc...si va sfatuiesc sa va documentati din surse autorizate inainte de a raspandi informatii care pot fi puse la indoiala. Si verificati 5 surse nu una singura, ca pe internet nu iti verifica nimeni studiile cand te apuca povestile.
Asa ca regula generala daca vezi o formula din plante cu "adaosuri" cumpara plantele din formula separat vrac de pe la Fares sau Daciaplant si apoi le amesteci acasa si le faci ceai cu miere naturala de albine. Evitati mierea cumparata de pe la supermarket si mergeti in piata.

In rest va urez tuturor numai bine si sa aveti succes.
Subiect: Gravidutzele noastre dragi - 29
Postat: Sunday, December 21, 2014 12:51 AM
Eu vreau sa ii urez frumoasei Russiantonik o nastere extrem de usoara si un an nou plin de bucurie si implinire...merita aceasta...mult succes... iesenii iti tin pumnii :) kisss...(e prima si ultima postare dar chiar merita tot sprijinul moral al nostru ,caci are nevoie de el)