Detergenti pentru masina de spalat automata
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sousourel
Scris: Friday, May 1, 2015 8:18 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Scuza-mi ignoranta alcool ... dar ca una care are si ea fosa septica...si nu stie despre ce e vorba...care-i treaba cu fosfatii?pupici
alexandrabogdan
Scris: Friday, May 1, 2015 8:27 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
si noi tot Persil dar m-am cam saturat de el si vreau sa incerc altceva. Recomandari?
t-mihaela
Scris: Friday, May 1, 2015 4:39 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
sousourel wrote:
Scuza-mi ignoranta alcool ... dar ca una care are si ea fosa septica...si nu stie despre ce e vorba...care-i treaba cu fosfatii?pupici

Fosfatii si clorul distrug bacteriile bune care descompun materiile , noi asa am fost invatati sa nu folosim clor si fosfati .Plus de asta cumpar bacterii "la cutie " si le dau drumul pe scurgere.O reparatie la campul septic costa asa ca de frica fac tot ce trebuie ca la carte.Crazy
sousourel
Scris: Saturday, May 2, 2015 10:49 AM
Nivel

Ok. Si in locul clorului ce folosesti pentru dezinfectat?

La noi fosa e artizanala, noi o intretinem, no problemras Dar ma deranjeaaza mirosul si vreau sa iau si eu bacterii de acelea.
ingerash
Scris: Saturday, May 2, 2015 12:54 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mihaela ce folosesti ca dezifectant? Eu folosesc otet,zeama de lamaie sau borax.
oanamaria
Scris: Saturday, May 2, 2015 2:15 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
alexandrabogdan wrote:
si noi tot Persil dar m-am cam saturat de el si vreau sa incerc altceva. Recomandari?

Ariel in 3 culori sau Dero-ambele in varianta d epernute ca eu folosesc doar pernute .
Nu sunt fidela vreunei firme ci folosesc Ariel,Persil si Dero alternandu-le.
t-mihaela
Scris: Saturday, May 2, 2015 7:26 PM
Nivel

sousourel wrote:
Ok. Si in locul clorului ce folosesti pentru dezinfectat?
.

Nu dezinfectez nimic. Nici sapun antibacterial nu folosesc .Avem nevoie de bacterii , tre sa invatam sa traim cu ele .ras Eu am ideile mele ...dezinfectatul te infecteaza, nu va puneti cu nebuna si nu ma luati in seamaCrazy
Uneori cand am chef fac solutii "dezinfectante" din citrice macerate in otet si picur extract de teatree si seminte de grefe sau sa cumpar bio din anumite magazine .Dar in general evit ideea de a dezinfecta casa agresiv si fara rost.Insa spal des e drept mai ales de cand am caine alcool

sousourel
Scris: Monday, May 4, 2015 8:51 AM
Nivel

Da, ii foarte ok.
Eu am totusi o nelamurire. La wc nu pui dezinfectant, nu pui solutii de dezinfectat cand tragi apa....la mine ar mirosi urat din cauza fosei. Ma gandesc ca la tine deja exista un echilibru in fosa si atunci nu miroase?
t-mihaela
Scris: Monday, May 4, 2015 7:06 PM
Nivel

img
Nu stiu exact de ce nu miroase, bazinul si tevile alea de eliminare , toate sunt in pamant .Noi nu facem nimic .O data 3-4 ani tre sa chemi o firma sa goleasca bazinul .Eu nu am miros in casa , las usile deschise la bai , nu pun dezinfectanti ca n-am nevoie .Eu spal wc cu bicarbonat de sodiu,Big Laugh Dau cateva sprayuri cu otet, presar bicarbonat , face bulbuci, frec cu peria,trag apa, gata .

Uite cum e sistemul septic ca idee,lichidele se elmina prin tevi in camp iar solidele nedescompuse stau in bazin pana vine un nene sa goleasca(3-5) ani.

Normal nu tre sa miroase , poate trebuie reparat ceva , mi-e si frica sa ma gandesc la reparatii la asa ceva .

sousourel
Scris: Tuesday, May 5, 2015 8:53 AM
Nivel

Am inteles! Mersi mult.

Eu studiez cum sa introduc noua tehnologie eco la fosa mea artizanala.
Kmy
Scris: Saturday, May 9, 2015 11:02 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
t-mihaela wrote:
img
Nu stiu exact de ce nu miroase, bazinul si tevile alea de eliminare , toate sunt in pamant .Noi nu facem nimic .O data 3-4 ani tre sa chemi o firma sa goleasca bazinul .Eu nu am miros in casa , las usile deschise la bai , nu pun dezinfectanti ca n-am nevoie .Eu spal wc cu bicarbonat de sodiu,Big Laugh Dau cateva sprayuri cu otet, presar bicarbonat , face bulbuci, frec cu peria,trag apa, gata .

Uite cum e sistemul septic ca idee,lichidele se elmina prin tevi in camp iar solidele nedescompuse stau in bazin pana vine un nene sa goleasca(3-5) ani.

Normal nu tre sa miroase , poate trebuie reparat ceva , mi-e si frica sa ma gandesc la reparatii la asa ceva .

Mey, ce inteligent si cat de eco...felul in care cureti vasul ... Am studiat si eu schema si nu am inteles mare lucru... Noi am racordat casa la sistemul public. In general in romanica noastra fosa degaja arome... uff
Cred ca nu se foloseste acelasi sistem...
Cat despre detergenti, eu raman fidela Persil. Am un Samsung ecobubble si curata perfect camasile de la uniforma piciului la program de 15 minute si apa rece. Asa ca m-am scos. bounce
Pesil are si pernute care se pun direct in cuva, jumatate praf jumatate gel. Le-a incercat cineva?
Eu am avut odata pernute cu detergent pudra ( nu mai stiu ce firma) ,dar nu se dizolvau,ramaneau ghemotoc intre haine si trebuia sa spal de doua ori, in cele din urma le spargeam si le puneam in sertar uff
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, May 12, 2015 5:35 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Sousou, bacterii la cutiuta se gasesc si la noi, sunt varianta eco a dezinfectantilor pt fose. Revin cu detalii mai exacte asupra denumirii comerciale indata ce le obtin. Se folosesc lunar.
sousourel
Scris: Wednesday, May 13, 2015 8:34 AM
Nivel

Am studiat putin problema. Chestia e ca in casa trebuie sa folosesc altceva decat clor...bicarbonat, otete, detergenti anume. Incerc sa fac trecerea intai, ca altfel omor bunatate de bacterii, in fosaras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.