Despre vaccinuri si reactiile la ele
Subiectul anterior · Subiectul urmator
leut
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Tina, nu te speria chiar daca face febra. Cu supozitoarele astea trece...
Dar poate ca seamana cu Alex...n-a facut febra niciodata!yes
A...i-ai pus comprese cu cartof pe intepatura?
Tina
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:28 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
i-AM PUS UN SUPOZITOR CU NOVOCALMIN IMEDIAT DUPA VACCIN, PENTRU CA ASA MI-A SPUS PEDIATRA...SI M-A SFATUIT SA II MAI IAU TEMPERATURA PESTE 4 ORE....DAR IN SCHIMB DOARME DE RUPE ..O FI OK ?
COMPRESA RECE I-AM TINUT PUTIN DUPA VACCIN.
leut
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:37 PM
Nivel

Si eu i-am pus compresa cu apa rece la primul vaccin, dar dupa ce mi-a facut o galmuta, am trecut pe cartof la urmatoarele intepaturi. Iar cu somnul, Alex dormea de rupea...saraca!sunny
Miri
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:39 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Si Sara a fost somnolenta dupa vaccin,plus ca i se umflase piciorusul si i-am pus toata dupa-amiaza comprese cu apa statuta,nici sa-i trag pantalonasii nu am putut ca mi se parea ca o chinui tot imbracind-o si dezbracind-o sa-i ud compresa!plans
Chiar si a doua zi a fost mult mai bleguta decit de obicei plus ca si subfebrilitatile s-au mentinut vreo 3 zile.
O sa treceti voi cu bine si de faza asta,o sa vezi!pupici
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:46 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Noi nu am facut febra la nici un vaccin, in afara celui de la 1 an.Asistenta mi-a spus ca exista sanse mai mari ca odata cu inaintarea in varsta, copilul sa reactioneze mai urat (diaree, febra, kiar convulsii).E fictiune sau kiar adevar?K parca nu-mi vine a crede, desi, culmea, la noi s-a cam adeverit.....
Tina
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:56 PM

offff...imi tremura inima, plus ca de cateva zile face figuri la papa...si nu reusesc sa aflu de ce..si acum la ultima masa a papat doar 60 ml uff
Si nu stiu ce sa fac dupa baita, sa-i mai dau prevenitv 2 ml de nurofen sa nu cumva sa fac febra peste noapte ???
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 22, 2006 8:34 PM
Nivel

Tina wrote:

Si nu stiu ce sa fac dupa baita, sa-i mai dau prevenitv 2 ml de nurofen sa nu cumva sa fac febra peste noapte ???

Eu, desi am in casa Nurofem inca nu i-am dat niciodata lui Matei, ca am inteles ca nu ar fi tocmai bun pentru stomacel.Se pare ca din toate medicamentele recomandate in febra, nurofenul ar fi cel mai putin indicat.

Noi, pana acum, la vaccin am procedat in felul urmator:inante cu o ora de vaccin, i-am dat un supozitor cu paracetamol (respectiv jumatate, in functie de varsta bebelului).Dupa vaccin, la 3 ore a avut voie sa manace si, o da0ta la 6-8 ore i-am introdus inca un supozitor.Inainte de culcare, la fel.Pe parcursul noptii nu i-am mai dat deloc, in skimb si a doua zi dimi i-am mai dat inca un supozitor.

Acum, la 1 an, nu i-am dat decat inainte de vaccin un supozitor, si apoi medicul homeopat mi-a spus ca nu trebuia sa ii dau nici un antitermic din cauza tratamentului pe care il urmam.Daca ii dadeam ca si pana acum numai supozitoare cu paracetamol la intervale regulate, Matei nu mai facea febra in urma vaccinului de la 1 an.

Asa ca nu va fie teama, daca nu aveti contraindicatii la antitermice, le puteti folosi cu incredere.

In privinta novocalminului, parerile sunt impartite.Unii nu recomanda novocalminul la bebei asa mici, altii il recomanda.Noi am luat novocalmin pentru prima si singura oara la 9 luni.Dar, in cz de febra ridicata, este eficient.
Tina
Scris: Wednesday, March 22, 2006 9:56 PM

Merci mult pentru sfat
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 22, 2006 10:16 PM
Nivel

Tina wrote:
Merci mult pentru sfat

AdrianaC
Scris: Thursday, March 23, 2006 12:23 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Eu sunt de paza si in noaptea asta. Acum vad ca are 37.3, deocamdata nu i-am pus supozitor, dar stau cu ochii pe el si vreau sa va spun ca imi pica si capul de somn. tunete
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, March 23, 2006 9:51 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
leut wrote:

cica doctorita asteapta vaccinul anti rujeola de la stat...eu stiam ca se face la noua luni. Nu stiu ce sa fac...mi se pare cam devreme. S-ar putea sa renunt la el...uff

Leut, noi l-am facut pe anti rujeolic tot la 7 luni, in mana dreapta si nu a avut nici o reactie secundara. Nu refuza vaccinul ca este inca in tara epidemie de rujeolo si daca boala s-ar suprapune cu o raceala iti smulgi parul din cap.
Mirandolina
Scris: Monday, March 27, 2006 7:15 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Astazi am fost si noi la vaccinul de 4 luni. Si mi-a tinut dr. o teorie ca nu e alimentat copilul bine (doar e dezvoltat bine 68 cm si 8,300kg) dar are carnea pe el flasca, ca i se pare ca e rahitic, ca are lipsa de fier, ca mucoasele ochilor sunt palide. Cum adica nu-i dau copilului sa manace altceva decat san?! Ca o sa vad eu ce probleme o sa am cu el ca nu l-am invatat sa manace si ca diversificarea se incepe mult mai devreme, ca ce? ma iau dupa americani cu alimentatia exclusiva la san pana la 6 luni, ca nu ne comparam noi cu ei, ca ei au alt grad de poluare, nu au atatea boli ca la noi si au alta grila de vaccinuri. Ca daca i-as fi dat pana acum suc de fructe ce ar fi putut sa pateasca, ca un copil are nevoie de vitamine si minerale, ca din lapte nu le poate lua. Ca de ex. francezii recomanda numai Vigantol, dar la noi nu se obtin rezultate bune cu Vigantolul si trebuie facut D2 sau D3 injectabil. Si uite asa mi-a facut capul calendar.
Acum nu zic ca n-o avea dreptate, ca si eu de vreo 2 saptamani nu prea am mai avut grija ce manac si am slabit vreo 4-5 kg si cu siguranta asta se reflecta si in starea fizica a copilului. Si ma gandeam ca la felul in care incurajeaza atat de mult diversificarea timpurie si alimentatia artificiala si daca mai esti si o mamica cu un bagaj informational redus, lipsita de experienta mai ca te determina sa abandonezi alimentarea la san.
Ma mira ca nu m-a intrebat cat si ce mananc eu, daca iau vitamine. Cred ca alimentatia mea influenteaza foarte mult calitatea laptelui.
Dar sa revin la vaccin. Calin a plans mai putin decat la vaccinul de 2 luni, a fost putin cam mofturos cand am ajuns acasa. Dar a dormit vreo jumatate de ora si si-a revenit; i-am pus si jumatate supozitor de novocalmin. Deocamdata nu a facut febra.
monique
Scris: Thursday, March 30, 2006 9:02 AM
Nivel

Pe noi ne-au chemat azi la vaccinul antirujeolic... la 8 luni jumate?!?
Initial nu am vrut sa i-l fac, pentru ca am inteles ca, administrat inainte de 1 an, creste riscul imbolnavirii de bolile impotriva carora s-a facut ultimul vaccin, si mai trebuie si facut din nou dupa cateva luni... pana la urma m-am hotarat sa o duc azi... sa vedem ce-o iesi...uff
leut
Scris: Thursday, March 30, 2006 9:46 AM
Nivel

Monica...eu inca astept telefon de la doctorita. Ma rog in fiecare zi sa nu ma sune...sa nu vreau sa-l fac. nu
monique
Scris: Thursday, March 30, 2006 11:56 AM
Nivel

Las' ca-ti povestesc eu cum a fost... acum astept sa vina sotul meu sa mergem sa o vaccinam. Oricum, din cate am inteles de la nicoleta, nu sunt reactii adverse asa puternice...plans
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.