Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Buli miercuri avem vaccin...ce mi faci tu acum |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| koko2008 wrote:Buli miercuri avem vaccin...ce mi faci tu acum
Ce-ti fac tie, dar ce-mi fac mie???!! Nu-ti poti imagina ce ma mai framant pe tema asta... oricum o sa le fac, nu-mi pot asuma decizia/riscul de a nu le face ca-s prea fricoasa... dar cred ca le distantez, nu fac ambele odata.
Ma amuza cineva care a scris mai sus de sindr. Down, hai sa fim seriosi.. e plin netul de ineptii si teorii ale conspiratiei (vorba Oanei), totusi nu trebuie sa cadem in extrema cealalta, a prea-vaccinarii... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Ca tot am dat peste subiectul asta...ce-am vazut saptamanile trecute, m-am speriat efectiv si am zis multumesc de vaccin...O fetita de vreo 15 ani a facut varicela dar o forma atat de urata si grava de au dus-o parintii la urgente si a stat in spital vreo saptamana si ceva. Deshidratare, inflamare a creierului, voma, nu mai mergea, ochii aveau niste miscari ciudate de tot, nu stiu ce mai face dar i-am ajutat pe parinti cu transportul si asa am aflat ca nu a facut vaccinul, toti copiii din familie (vreo 8) au avut pe rand varicela insa fata asta mai mare a facut cea mai urata forma
|
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| David are vaccinurile facute(ultima serie a fost de 3;2 in picioruse,1 in brat),mai are un vaccin la 3 sau 4 ani,nu a avut nici un efect negativ,nici febra mare sau inflamare locala....am vazut ce poate face o epidemie de varicela din copii nevaccinati.... |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| mikaela wrote:Ca tot am dat peste subiectul asta...ce-am vazut saptamanile trecute, m-am speriat efectiv si am zis multumesc de vaccin...O fetita de vreo 15 ani a facut varicela dar o forma atat de urata si grava de au dus-o parintii la urgente si a stat in spital vreo saptamana si ceva. Deshidratare, inflamare a creierului, voma, nu mai mergea, ochii aveau niste miscari ciudate de tot, nu stiu ce mai face dar i-am ajutat pe parinti cu transportul si asa am aflat ca nu a facut vaccinul, toti copiii din familie (vreo 8) au avut pe rand varicela insa fata asta mai mare a facut cea mai urata forma Asa ceva am patit eu cu copiii cand au facut varicela, bube de n-aveai unde sa intepi cu acul , chiar si in par(tragedie cu Simona care avea parul lung ), in gura febra mare si persistenta convulsii febrile cosmar, nu alta! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Dintre ai mei nu a fost niciunul vaccinat contra varicelei si nu a fost deloc de speriat. Doar neplacut. Plus ca au facut toti odata, nah...
Cred ca formele grave se intampla si pe fondul unei imunitati scazute... oricum sunt foarte rare cele cu complicatii. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
| Am primit un email de la Societatea Romana de Pediatrie, cu titlul "Un semnal de alarma: rata de vaccinare in Romania a scazut/Saptamana Europeana a Vaccinarii"
Quote:Buna ziua, În cadrul campaniei “Sa protejam împreuna copilaria”, Societatea Româna de Pediatrie marcheaza Saptamâna Europeana a Vaccinarii si trage un semnal de alarma: acoperirea vaccinala scade îngrijorator, în timp ce incidenta bolilor creste. În linie cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Societatea Româna de Pediatrie subliniaza ca vaccinarea copiilor ramâne în continuare cea mai eficienta metoda de prevenire a bolilor infectioase. · La nivel mondial, vaccinarea salveaza peste 3 milioane de vieti în fiecare an. · si în 2013, România continua sa aiba cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, la copii de pâna în 5 ani. · Cele mai recente date publicate în noiembrie 2012 arata ca rata de vaccinare în România se situeaza mult sub pragul de 95%, recomandat la nivel international de Organizatia Mondiala a Sanatatii. · Astfel, vaccinarea în România a scazut constant de la an la an la toate vaccinurile incluse în Programul National de Imunizare, cu exceptia celui facut direct în maternitate, ajungând în 2011 la valori îngrijoratoare. · Una dintre cele mai scazute acoperiri vaccinale în 2011 a fost de numai 74,9% la vaccinul anti rubeola – oreion – rujeola (ROR), iar în 2010, chiar mai mica, de 60%,8 cu mult sub pragul recomandat la nivel global. · Totodata, în timp ce acoperirea vaccinala în România este în scadere, incidenta bolilor prevenibile înregistreaza cresteri alarmante. De exemplu, în 2012-2013, România înregistreaza cea mai ridicata rata de incidenta a rubeolei din toata Europa, de 27 de ori mai mare decât media europeana.
Schema de vaccinare din Romania poate fi gasita aici. |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| EU zic doar Doamne fereste de-o epidemie de ceva in Ro |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/30/2014 Mesaje: 3
| buna am si eu o intrebare daca poate sa ma ajute cineva eu am o fetita de 5luni si la 2luni cand sa ai fac vaccinul fetita imi facuse febra dimineata si iam bagat un supozitor de paracetamol si am plecat la doctorita si nu a tinut cont si i-a facut vaccinuliar in acea zi fetita imi facuse febra si iam bagat in total cam 4 supozitoare la sfatul medicului iar dupa 3zile ai aparuse pe tot corpul bubite mici si fetita era mereu agitata nu prea mai manca si plangea mereu.am fost la spital cu ea si ia facut cortizon si bubitele ia disparut imediat si fetita devenise vioaie si cu pofta de mancare dar analizele au iesit foarte mari iar doctorii iau pus un diagnostic de hepatita B si i.a facut tratament cu arginina si valorile incepuse sa scada nici ei nu stiau sigur sa imi zica ce are copilul si au decis sa intrerup alaptatul ca poate fi intoleranta la lactoza dar eu totusi nu sunt multumita daca avea intoleranta se mai dezvolta bine si lua in greutate bine timp de 2luni pana la acel vaccin?rog daca cineva poate sa imi raspunda ce poate fi ca eu cred ca s-a intocsicat de la paracetamol ca era o doza prea mare pentru ea la 2luni.va multumesc |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Cele patru supozitoare de paracetamol in cat timp i le-ai administrat? Din cate povestesti, mie mi se pare ca a facut o reactie urata la vaccin, dar posibil sa fi avut si vreo intoleranta la unul dintre medicamentele administrate....iar asta poate fi o problema serioasa! Iar Hepatita B de unde la un copil asa de mic? Cred ca tot la alergologie ai putea gasi raspunsul! Medicul de familie ce zice? |
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Eu sunt in dubii daca sa i fac sau nu Dariei,vaccinul antipoliomelitic.Aveti ideea cat de eficient este acest vaccin sau ce reactii adevrse implica el?Am refuzat anul trecut vaccinul ROR din considerente proprii.Nu stiu ce sa fac acum.Maine va trebui sa dau un raspuns.... |
|
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Si eu sunt in aceeasi situatie. Am impresia ca vaccinul antipoliomielitic face parte din schema obligatorie numai ca ei acum in loc sa-l dea copiilor sa-l faca la 9 ani vor sa-l faca la 6 - 7 ani |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/30/2014 Mesaje: 3
| Cele 4 supozitoare i le-am administrat in ziua in care i-am facut vaccinul.Am fost la spital si acolo i-a pus diferite diagnostice:hepatita neonatala,sdr de colestazà,citoliza hepatica,dislipidemie, gastroenterita acuta,galactozemie acesta a fost diagnosticul la-m citit de pe biletul de externare.Din cate mi-a spus doamna doctor si nu mi.a dat un raspuns sigur ea merge pe varianta ca fata are intoleranta la lactoza.Dar totusi mà intreb daca avea intoleranta la lactoza nu se vedea de la inceput mai crestea mai lua fetita foarte bine in greutate.pana la vaccin a fost mereu vioaie manca era foarte activa mereu?sincer nu stiu ce sa mai cred.Medicul de familie spune ca de ce in spital la nastere se face acel vaccin ca nu ar trebui sa il faca etc.Ca uite asa simtim si noi parintii cum se creste un copil ce vrem sa il crestem asa usor fara nici o problema.Và multumesc. |
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Am refuzat vaccinul!Sper sa fi luat decizia corecta... |
|
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| giulia_mamik wrote:Am refuzat vaccinul!Sper sa fi luat decizia corecta... Giulia, decizia ta dar....uita-te Putin pe net cum arata copiii care au avut poliomelita... |
|
|