Despre vaccinuri si reactiile la ele
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Monday, October 31, 2011 10:50 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Misha, decizia iti apartine in totalitate , insa cantareste si motivele - sursele celelalte :
* Maria e la scoala si garantat iti aduce zilnic ceva acasa ..... nu imi spune ca e steril complet mediul de acasa angel

* Iesiti din casa in zone cu expunere la straini ( surse de virusi garantat )

* cand il duci in comunitate ( gradi, scoala ) , va prinde toate minunile oricum, important e grave sa nu fie !

* Ce zici tu de tuse seaca etc .... spre ex .... eu il am pe Mister Vlad asa de cand a incepu caminul in sept ..... fara vaccin facut de doi ani si ceva .....

Cred ca pana nu isi fac ei sistemul imunitar .... tot culeg si tot reactioneaza ! Idee e sa isi faca anticorpii ( prin vaccinare ) la bolile cu risc mare.

Multa sanatate va dorim si ..... cand vedem si noi frumosii tai ??? Please ! love pupici
delfinasa
Scris: Monday, October 31, 2011 3:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Vaccinurile care-s obligatorii sunt supertestate de zeci de ani...nu cred c-o sa tina prea mult timp efectele secundare de care spui si Filip isi va reintra in normal...e in crestere si pot oricand sa survina schimbari in comportamentul lui, determinate sau nu de vaccinari, dar pentru ca apar in perioada lor, zicem ca de la ele...O alta chestie de luat in calcul cand le refuzi e ca ti se vor cere la introducerea lui in colectivitate si cand va veni timpul sa-l duci ep Filip la gradi si la scoala, ce-o sa faci? Ca nu il accepta daca nu are vaccinurile obligatorii facute...poate cu vreo contraindicatie de la medic, dar nu prea vad cum ar da ei asa ceva.

Am facut si noi saptamana trecuta primele doze de vaccinuri la 2 luni. Din toate, am refuzat Rotateq-ul pentru rotavirus ca nu vreau testari pe copiii mei si m-am speriat de ce-a patit Mikaela cu Anna cand l-a facut. John a facut febra mica in prima seara si a fost mai smiorcait in ultimile zile, dar nu pot sa zic ca e clar de la vaccinuri, ca e si-un pic cu mucisori, ca sor-sa care-a tusit toata saptamana trecuta nu s-a putut abtine sa nu-l pupe. Urmatoarea transa o avem la 4 luni...sper sa fie bine si atunci.
misha
Scris: Monday, October 31, 2011 4:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Oana, nu exclud si variantele expuse de tine, insa o urma de indoiala tot am.

Delfinasa, simptomele descrise de mine sunt legate de afectarea sistemului nervos central. Aceste reactii pot avea consecinte mult mai grave pe termen lung. Nu e obligatoriu ca toti bebelusii sa le aiba, asa cum nu le-am observat nici la Maria (ea le-a avut pe cele imediate: roseata la locul vaccinarii, febra). Insa nimeni nu ma poate convinge ca ceea ce i s-a intamplat lui Filip e normal si ca la vaccinarile viitoare nu s-ar repeta/inrautati. Stiai ca aceleasi vaccinuri pe care ei le primesc de 3 ori lunar/la 2 luni (depinde de schema de vaccinare a unei tari) inainte de 1 an, se pot face dupa aceasta varsta sau dupa 2 ani printr-o singura vaccinare? Multe reactii nu sunt date de virusii continuti in vaccinuri ci de celelalte elemente gen Aluminiu sau Mercur. Cand sistemul lor imunitar si cel nervos sunt atat de putin dezvoltate, ei primesc nu 1 doza ci triplu cantitatea de Al de exemplu. Se stie foarte bine ca acesta e periculos si pentru adulti, dar pentru bebelusi!
Spui ca sunt testate de zeci de ani. Corect, dar doar unele dintre ele (caci de exemplu penta/hexa/hepta vaccinurile sunt aparute mai incoace). Si de obicei reactiile urmarite sunt cele locale si imediate gen roseata, febra, diaree etc. Prea putin se stie despre efectele vaccinurilor asupra sistemului nervos. Crezi ca a stat cineva sa urmareasca toti indivizii vaccinati sa vada daca ulterior se vor dezvolta normal din acest punct de vedere? Daca nu prezinta o reactie imediata, nimeni nu mai ia in calcul alte reactii adverse.
Tot ceea ce am spus aici am aflat abia dupa ce am inceput sa ma documentez asupra simptomelor observate la copilul meu. Si sunt muuuulte de zis, dar asa cum spunea si Oana, e decizia fiecaruia si toti incercam sa facem ce credem ca e mai bine pentru copii nostri.
delfinasa
Scris: Tuesday, November 1, 2011 4:17 PM
Nivel

Din cate stiu eu, producatorii de vaccinuri fac aceste avertismente la reactii din ce raporteaza pacientii in general, pe langa ca au grupurile lor de testare pe care le verifica indeaproape ani/zeci de ani. De ex. aici la noi tot ce raporteaza pacientii la doctori cu privire la reactiile la vaccinuri sau medicamente, se raporteaza oficial la producatori si ei, pe baza datelor culese din teren, imbunatatesc produsele. Si mie mi s-au dat niste date de contact dupa vaccinuri ca sa raportez in caz ca reactiile sunt mai neplacute/neobisnuite. Deci exista o dubla raportare.
Am inteles, ieri cand am scris, ca Filip are niste reactii neobisnuite care te-au pus pe ganduri si imi pare rau ca micutul sufera si voi sunteti ingrijorati. Sa dea Domnul sa ii treaca repede...daca esti convinsa ca ar fi in pericol daca ar face vaccinurile acum si ai si niste pareri medicale care sa-ti recomande vaccinarea tarzie, atunci ai mare grija in tot acest timp cu el, ca va fi extrem de vulnerabil si nu-l poti baga intr-un glob de cristal.
Nu stiam ca ai optiunea sa faci vaccinurile cand cresc bebeii mai mari. Teama mea cu privire la asta e ca locuiesc intr-o tara cu populatie mixta, am contact direct si indirect cu oameni provenind din toate colturile lumii, in care bolile pentru care inca exista vaccinuri nu au fost eradicate, si daca as opta pentru vaccinarea tarzie as risca enorm sanatatea copiilor. Chiar nu stiu cum as proceda daca as observa reactii neobisnuite si ar trebui sa aman vaccinarile...in cazul nostru avem copii mai mari in casa care merg la scoala zilnic, noi trebuie sa iesim la serviciu, in public, calatorim cu mijloace de transport in comun si vrand-nevrand ii expunem pe astia mici la riscuri extrem de mari daca sunt nevaccinati.
ingerash
Scris: Tuesday, November 1, 2011 5:13 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Am observat la gradi cat am lucrat...copii se imbolnaveau de varicela unul dupa altul,incat educatoarea a intrebat daca ei macar au vaccinul si sa aflat ca nu,intrebarea a fost pentru ca sa mirat ca Madalina si multi alti copilasi nu s-au imbolnavit pentru ca aveau vaccinul...si totusi la inscriere nu cer obligatoriu sa aiba copilul vaccinurile.Of iar o sa intru in "hora"cu micutul...dar sper sa fie totul bine.angel
Mela
Scris: Tuesday, November 1, 2011 8:16 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
eu pot doar sa spun ca multumesc cerului pentru ca ai mei copii n-au avut reactii ciudate dupa vaccinuri,Alexandrei i-am facut chiar mai multe decat celorlalti,are pneumococul si rotavirusul facute,tocmai in ideea ca cei mari pot aduce de la gradi virusuri de toate felurile.cum spunea si Delfinasa,de la peste 50 de natii ingramadite intr-o cladire te poti astepta de la orice alcool

Misha,imi pare rau pentru ca Filip nu e tocmai ok,poate ar trebui analize mai amanuntite,sa excludeti total posibilitatea ca reactiile lui sa fie de la vaccinul de 4 lunite...
danab
Scris: Friday, November 4, 2011 9:11 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Misha, eu recunosc plansul la cateva ore de la vaccin. Si Miru a avut o reactie urata la primul (anti-polio) - a plans cu urlete din toti plamanii, cred ca vreo 3 ore. Ma durea sufletul ca nu se putea linisti, sughita si plangea. Dupa asta a facut anemie, era apatica si nu mai vroia sanul drept.

Eu am trecut pe schema Infanrix incepand de la 4 luni.

Rinoreea si tusea seaca sunt semne de alergie, incearca cu Zyrtec sau antihistamic pt copii (asta se da la noi pt copii).

Multa sanatate lui Filip cel frumoshearts
t-mihaela
Scris: Friday, March 9, 2012 8:48 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Ajutati-ma si pe mine sa inteleg fisa asta ,Dianei ii lipsesc vaccinurile de la un an ca n-am putut sa le traduc.Ce inseamna AV AP .
In skema de aici ar trebui sa aiba la varsta de un an urmatoarele:
pneumoccoccal
meningoccoccal
MMR( meassels, mumps,rubeola)

Tot primesc avizuri ca nu sunt in skema lorfool

t-mihaela attached the following image(s):
img115.jpg

mirela74chris
Scris: Friday, March 9, 2012 9:08 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Ap este antipoliomielitic,Av este antivariolic(pojar)pupici
Din ce stiu eu,vaccinurile mentionate de tine la noi nu sunt in schema clasica de vaccinuri obligatorii.Poate sa se fi introdus in ultimul timp ca eu am copii mari.Poate ne spun fetele care au copilasi mititeicomputerlove
Paula15Paulik
Scris: Friday, March 9, 2012 11:33 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Tania(nepoata mea),e in clasa a IV-a,si cand a facut vaccin (obligatoriu)-ANTITETANUS a spus ca a fost prima la vaccin,dar a durut-o manuta vreo luna dupa intamplare...scratch In fine,acum i-a trecut...
Bine macar ca nu a patit ca o colega de-a ei... A lesinat pe banca inainte sa i-l faca...X_X
t-mihaela
Scris: Saturday, March 10, 2012 5:08 PM
Nivel

Multumes Mirela, ma intrebam care-i pentru polio deci AP.mersi.
Katrina
Scris: Saturday, March 10, 2012 7:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/9/2010
T-mihaela,cum a spus si Mirela, AP=antipoliomielitic.In rubrica in care e trecut AV ,ai scris cu pix HB=antihepatitic B.Deci vaccinul facut nu e antivariolic ci antihepatitic B

La noi,vaccinurile antipneumococice si antimeningitice sunt optionale(nu intra in schema asigurata gratuit de ASP).
MMR,este RRO(Priorix)-ul de la noi=antirubeola,anirujeola si antiurlian(oreion)
t-mihaela
Scris: Saturday, March 10, 2012 7:45 PM
Nivel

Katrina, multumesc mult, deci intr-adevar imi lipsesc vaccinuri din skema.Am primit ordin de suspendare de la scoala alcool Acum macar stiu ce se intampla nu ca n-au fost traduse ci ca de fapt nu au fost facute.
danab
Scris: Friday, March 16, 2012 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Paula15Paulik wrote:
Tania(nepoata mea),e in clasa a IV-a,si cand a facut vaccin (obligatoriu)-ANTITETANUS a spus ca a fost prima la vaccin,dar a durut-o manuta vreo luna dupa intamplare...scratch In fine,acum i-a trecut...
Bine macar ca nu a patit ca o colega de-a ei... A lesinat pe banca inainte sa i-l faca...X_X

Antitetanusul e dureros, l-am simtit si eu mult timp (l-am facut in sarcina, saptamana 32).
mamiemi
Scris: Friday, March 16, 2012 11:04 PM
Nivel

Inregistrat: 2/3/2008
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.