Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| delfinasa wrote:Nu am urmarit evolutia lui dpdv legal...stiam ca in VA era obligatoriu si se facea galagie sa-l scoata din schema obligatorie. O sa sun si eu la noi sa vad exact, desi in timp, multe se schimba..cine stie ce s-o mai introduce sau scoate in urmatorii ani. Imi zicea o prietena care-a nascut iarna trecuta ca anul asta pediatra i-a zis sa faca nu stiu ce vaccin baiatului, vaccin pe care nu-l facuse in urma cu 5 ani la fetita ca nu era in schema...si l-a refuzat...trebuie sa o intreb iar despre ce vaccin era vorba, ca am uitat  si acum sunt chiar curioasa despre ce e vorba.
E posibil sa fie vorba de rotavirus (rotateq), asta e relativ nou si a trebuit sa-l facem si noi obligatoriu. La asta chiar am avut efecte secundare, cand fetitza era bebe a facut scaun cu sange de 2 ori, m-am speriat rau de tot. Si stii si tu cum isi dau astia interesul...platesti copayment sa te duci la doctor si cand ajungi acolo zice ca n-are nimik, sa urmaresc evolutia si daca se agraveaza sa sun la nu stiu ce birou sa reclam efectele secundare... Deci faza aiurea de tot, copilul meu a fost un fel de cobai sau cel putin asa am simtit eu. Sper din tot sufletul sa nu bage astia HPV-ul obligatoriu ca fug in Ro
Si cum aia din Ro copie tot de la alte tari...mai bine ma duc pe Luna |
|

| Am postat in acelasi timp
Uite aici cateva informatii...
"Parents opposed to the Virginia HPV vaccine mandate also question whether most parents will be informed there is an "opt-out" provision which does not require filing a medical or religious exemption and whether the bureaucratic process for "opting-out" will be easy or complicated. There have been no clear guidelines issued for how the "opt-out" process will work.
The Virginia legislature stands alone as the only state government to mandate GARDASIL vaccine. Every other state has rejected proposed mandates aggressively pushed by Merck last year. Major medical organizations, including the American Cancer Society and the American Medical Association, have declined HPV vaccine mandates in favor of legislation encouraging parent/child education about HPV infection and the vaccine, as well as cost reimbursement for those families who want their daughters to get vaccinated voluntarily.
An American Cancer Society official was quoted as saying "It is one thing to endorse the use of a vaccine against cervical cancer, but altogether another thing to require children to get it."
In the 1970's, the Centers for Disease Control (CDC) recommended that doctors give children 23 doses of 7 vaccines (diphtheria, pertussis, tetanus, measles, mumps, rubella, polio) and most state legislatures mandated 4 or 5 of them for school entry. With the addition of 3 doses of HPV vaccine for girls, by 2008, CDC recommendations directed doctors to give children 56 doses of 16 vaccines (girls) or 53 doses of 15 vaccines (boys).
Most states in America currently mandate about 10 of the federally recommended vaccines (diphtheria, pertussis, tetanus, measles, mumps, rubella, polio, HIB, hepatitis B, chickenpox) for school attendance. Some states are also instituting daycare and school mandates for pneumococcal, meningococcal, hepatitis A and influenza vaccines."
http://vaccineawakening.blogspot.com/2008/01/virginia-house-votes-to-delay-hpv.html
|
|

| Apropos de vaccinul gripal...Eram la vizita medicala si dupa ce ma "sfatuie" medicul cu marea lui putere de convingere sa accept vaccinul antigripal pentru Ana, iese din cabinet si isi intreaba asistenta daca a facut vaccinul. La care tipa raspunde asa senin..."Nu l-am facut, de ce sa-l fac?" Am ramas vorbind singura... Adica ei sunt medici, asistente, au contact cu copii (si nu numai) raciti/gripati de zeci de ori pe zi in cazul epidemiilor si nu fac vaccinul, iar apoi intra in contact cu alte persoane sanatoase riscand ca tocmai cel care ar trebui sa te ingrijeasca de fapt sa te infecteze...... In schimb mie mi-au tinut teoria chibritului aprins juma' de ora, cu toata hartzogaraia de rigoare... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Nici doctora mea de familie nu isi face antigripalul, ea n-ar face nimanui nici un vaccin daca ar fi dupa ea. Eu am optat totusi pentru vaccinari fiindca ai mei fac forme foarte grave, din pacate. De vreo cinci ani ne vaccinam toti antigripal si , in timp ce cunoscutii nostri sunt la pat , noi n-avem nimic Poate e doar o coincidenta, dar poate nu! |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Astazi am facut si noi vaccinarea de la 2 luni cu Pediacel(DtaP/IPV/Hib) si Prevenar (PVC). Nu sunt deloc impacata cu mine si am inima stransa, dar nici n-am avut curajul sa-mi asum riscul (real sau nu) de a nu-l vaccina. Sper sa fie totul bine pana la urma. I-am pus si un supozitor de paracetamol plus cartofel pe intepaturi cu speranta sa nu faca febra (macar nu prea mare) si sa nu i se umfle locul respectiv. |
|

| Misha, ce mai face Filip? A facut febra mititelul sau s-a simtit bine? |
|

| Mikaela, multumesc de intrebare! Atunci i-am pus o jumatate de supozitor cu paracetamol, apoi i-am mai dat si seara tarziu vreo 2,5 ml ca ii luasem temperatura si avea in jur de 37 cu ceva (nu mai tin minte) si mi-a fost teama sa nu faca peste noapte febra. In ziua respectiva a fost mai adormit si nu a supt cine stie ce, dar per total nimic ingrijorator...deocamdata. Sper nici sa nu apara vreo reactie intarziata...acum stau cu inima stransa pentru urmatoarele, dar cum plecam in tara se decaleaza cu 1 luna, asa ca mai am timp sa respir usurata un timp. |
|

| aurishta wrote:Nici doctora mea de familie nu isi face antigripalul, ea n-ar face nimanui nici un vaccin daca ar fi dupa ea.
E bine ca medicul de familie nu-ti impune vaccinarea...tocmai am citit ca in USA sunt cabinete care refuza sa-ti trateze copilul daca nu este vaccinat ca sa nu mai zic ca iti cere lista vaccinurilor cand se duce copilul la gradinita/scoala.
"When an investigation proved early this year that research linking autism and vaccines was fraudulent, it seemed the debate over when or whether to immunize children might quiet down. But new voices have piped up in the vaccine controversy, and this time, they belong to pediatricians.
While most parents do choose to vaccinate their children on schedule with their doctors' recommendations, the trend of delaying or opting out of scheduled shots worries many pediatricians. And some pediatric practices are responding by requiring patients to get immunized on schedule or to find another doctor -- no shots, no service.
Why would a pediatric practice show anti-vaccine families to the door? Dr. Scott J. Goldstein of the Northwestern Children's Practice in Chicago, where a vaccine policy was implemented June 1, said they do it to protect children and to provide better care for all the patients he and the seven other staff pediatricians see.
Pointing to a strong scientific record supporting vaccinations, Goldstein said his practice's policy serves the most vulnerable children -- like infants and those with critical illnesses who are not able to be immunized -- by protecting them from diseases. All of those children could be in the waiting room together, some pediatricians note, and the unvaccinated ones could be putting the more vulnerable ones at risk.
"Vaccines are safe and have been studied for a long time and continue to be studied," Dr. Goldstein told Shine. "Vaccines are responsible for saving millions of lives and keeping millions of other children safe and healthy."
Vaccinating most children contributes to "herd immunity," which helps kids who are too ill to be on the recommended schedule and lowers the overall risk of disease outbreaks.
"It is a minority of our patients who opt to go off the schedule recommended by the American Academy of Pediatrics and CDC (Centers for Disease Control) or not have vaccines at all," Dr. Goldstein said. "This makes it very complicated for our staff to follow. We don't just ask those families to leave. We give them every opportunity to ask questions, to schedule vaccines, to work with us."
Some parents may not feel the need to put the brakes on vaccines, but do want to compromise by slowing the schedule. Dr. Goldstein said this also poses a danger.
"Vaccines are scheduled to be given at the time when children are most vulnerable to that disease. Slowing down the process only puts the child at a higher risk of contracting the illness," Dr. Goldstein said.
The main fear of vaccinating children, he said, is that kids will contract autism, even though research has put to rest those concerns. Other parents are simply afraid that their child will be exposed to too many things early on in their life. Dr. Goldstein said it will take better communication with parents to change the fear-based mindset against vaccinations.
So far, Dr. Goldstein's practice has mostly heard positive reactions from parents about the new vaccine policy.
"They are happy we are taking a stand," he said.
This stand might seem harsh but the wording and the strictness varies among pediatricians. One Massachusetts-based practice puts it bluntly in the policy that takes up a full page of their website: "Parents who refuse to vaccinate their children are not a good fit for our practice and will be referred elsewhere."
The policy goes on to offer parents who "insist on diverging from the recommended vaccine schedule" a waiver taking responsibility for any risks that result from delaying or opting out of vaccines and offers research, literature, and further conversation to parents on this "worrisome subject." They also thank parents for entrusting the practice with the care of their children, but the pro-vaccination message is clear.
A pediatric practice in New York takes a gentler, storytelling approach to explaining the historic debate and reasoning around vaccinating, but makes its position very clear (in bolded print on its website): "If, despite our recommendations, you feel you cannot follow the CDC and AAP recommendations for these vaccines, we will ask you to find another health care provider who shares your views."
The AAP warns that vaccination policies may undermine children's access to health care, stating: "Families with doubts about immunization should still have access to good medical care, and maintaining the relationship in the face of disagreement conveys respect and at the same time allows the child access to medical care. Furthermore, a continuing relationship allows additional opportunity to discuss the issue of immunization over time."
Although instituting a policy has been working well for Dr. Goldstein's practice, he said he hopes that refusing to see unvaccinated children does not become a trend nationwide.
"I know the AAP has cautioned against these policies. If I was the only doctor around, I certainly wouldn't want to throw these families to the wind. In our case, in a neighborhood and city with many pediatricians and options for families, we are choosing to protect kids' health," Goldstein said. "We are not making them sick. We are not forcing them. We are not neglecting them." Do you agree with a pediatric policy to refuse care to kids who aren't vaccinated?"
http://shine.yahoo.com/channel/parenting/pediatricians-turn-away-kids-who-arent-vaccinated-2509592/
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si Shiraz ieri a primit completarea de vaccine de la 6 luni.A avut putina febra aseara dar nu ceva groaznic 38.1 si era putin mai nelinistita ,a dormit in schimb bine si a mancat la fel.Acuma inca doarme se vedem cand se va trezi ! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| Este adevarat ca dupa vaccinul de un an poate face febra dupa 2 saptamani si febra sa tina vreo 2-3 zile?????....sau poate sa faca tot dupa 2 sapt alte chestii...stiu eu gen..afte pe limbuta......??? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| andreeahana wrote:Este adevarat ca dupa vaccinul de un an poate face febra dupa 2 saptamani si febra sa tina vreo 2-3 zile?????....sau poate sa faca tot dupa 2 sapt alte chestii...stiu eu gen..afte pe limbuta......???
Dupa ROR, da, tinand cont ca perioada de incubatie poate fi pana la 21 zile. Da' afte pe limbuta nu cred... eventual ceva eruptii pe piele. |
|

| Am primit formularele pentru fii-mea ca se duce in septembrie la gradinita, printre care si cel pentru vaccinuri. Este un formular simplu, care trebuie completat de parinti, nu trebuie confirmat de doctor, si nici macar nu e obligatoriu sa-ti fi vaccinat copilul, daca le-ai refuzat trebuie doar sa explici motivul si atat, care de regula e religios Ma mir ca fiind gradinita particulara nu au cereri mai stricte...
Ce ma ingrijoreaza insa este faptul ca este un outbreak de rubeola in judet, cica un strain a venit in vizita si tipul a dezvoltat boala si a transmis-o tocmai in comunitatile in care nu-si vaccineaza copiii, dar pot infecta pe altii...Fii-mea e vaccinata impotriva rubeolei, dar chiar si asa mi s-a pus pata pe astia care nu fac vaccinurile copiilor, adica cei care accepta vaccinul isi expun copiii la efectele secundare , ca sa nu mai zic ca unii copii se imbolnavesc de la vaccin, iar astia care nu fac vaccinul profita practic de faptul ca nu sunt epidemii datorita celor care risca facand vaccinul. Nah, ca acum un caz de rubeola poate deveni epidemie si pe langa faptul ca se imbolnavesc, mai si transmit boala altora Practic daca esti vaccinat, nu ai probleme dar sunt categoriile expuse din alte cauze decat refuzul vaccinului I se da itinerariul tipului, orele cand a fost unde a fost, la cumparaturi, in locuri turistice etc. si sunt averitzati toti cei care e posibil sa fi intrat in contact cu el, s-a dat si comunicat de Departamentul de sanatate al statului
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| Pentru persoanele cu adevarat interesate de efectele vaccinurilor:
http://www.badpolitics.ro/adevaruri-mai-putin-cunoscute-despre-vaccinuri-si-vaccinare/?mid=5165641 |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Mikaela, si cei vaccinati , o parte dintre ei dezvolta boala, in caz de epidemii. In plus fetia care face rubeola va transmite ca mama mai tarziu anticorpi bebelusului cateva luni bune dupa nastere, ceea ce nu se intampla cu cele vaccinate. Rubeola e una dintre cele mai usoare dintre bolile eruptive ale copilariei. |
|

| Noi am hotarat sa nu-i mai facem vaccinurile baiatului dupa ce am observat niste reactii mai 'ciudate' dupa vaccinul de 4 luni (cu Pediacel si Menjugate). In primul rand s-a trezit in mijlocul noptii tipand de parca ceva il chinuia/durea foarte tare (mentionez ca i-am administrat paracetamol imediat dupa vaccin si inca o doza inainte de culcare, deci nu cred ca a fost cauzat tipatul de durere la locul vaccinului, in plus nici nu a dezvoltat roseata sau altceva la piciorus). Apoi, timp de aproape doua saptamani inainte de a adormi, cand era in starea aceea de 'atipeala' ca sa spun asa, tresarea atat de puternic incat se trezea si incepea sa planga(tresaritul era mai mult o contractie viguroasa a mainilor si picioruselor, impingandu-si corpul in fata/sus in acelasi timp).Ca sa nu mai vorbesc de starea de apatie, el care e un bebelus vesel si rade tot timpul, acum de-abia scotea cateva sunete si se uita mai mult prin mine decat la mine. Am mers la medicul de familie care a 'recunoscut' imediat simptomele si ne-a dat trimitere la pediatru, recomandand sa nu-l mai vaccinam cel putin deocamdata. Din pacate s-au scurs inca 2 saptamani pana ne-au chemat la pediatru. Acolo doctorita respectiva era mult prea convinsa de beneficiile vaccinurilor asa ca dupa ce initial a recunoscut in cele descrise de mine o reactie la vaccin,apoi s-a intors la 180 grade si a concluzionat ca simptomele sunt normale si sa nu-mi fac griji ca nu necesita alte investigatii, sa-l vaccinez in continuare, dar nu dupa schema oficiala ci sa facem in fiecare luna cate 1 vaccin citez: 'sa vedem la care reactioneaza'. Voi ati inteles ceva, ca eu nu! Asa ca n-am de gand sa fac experimente pe copilul meu, sa vad la care dintre vaccinuri reactioneaza. Ca sa nu mai spun ca dupa acelasi vaccin de 4 luni il chinuie o rinoree si o tuse (la inceput seaca, apoi cu mucozitati) provocate, se pare, de virusi. Oare care altii decat cei cu care a fost vaccinat ma intreb eu? |
|
|