Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| [quote=jeniUrmatorul vaccin va fi la 1 an. Atunci printre altele vor fi rujeola, rubeola, varasat de vant si oreion. Lazar nu facut niciodata febra si nu a scos nici pss. Se pare ca e cam nesimtit:dj: [/quote] Jeni, stiu ca vrei in martie sa vii in tara. Vezi ca inca se vaccineaza la noi bebelusii la 7 luni pentru rujeola. Scrie un mail la ministerul sanatatii sa te info daca mai este epidemie in Bucuresti. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Vaccinul este bine sa fie facut, chiar daca nu este epidemie in Bucuresti. Mai bine sa te feresti decat sa patesti ceva. Alexandrei i-a ramas pe un piciorus o galma care parca nu-i mai trece. La piciorul stang nu are nimic. Nu stiu cum i i-o fi facut vaccinul dar nu-mi place cum e piciorul. Am inteles ca se resoarbe in timp, dar era mai bine sa nu-i apara. Voi ati patit asa ceva? |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Vaccinarea reprezinta crearea unei imunitati artificiale, prin folosirea unor germeni atenuati omorati sau unor particule antigenice. Vaccinarile previn aparitia unor boli infecto-contagioase. Bolile prevenite sunt extrem de contagioase putand determina cu usurinta epidemii. In acelasi timp prin vaccinare se previne aparitia unor boli grave. In concluzie la nivelul populatiei vaccinarile previn aparitia unor epidemii, iar la nivel individual aparitia unor boli cu potential de evolutie grave (Hepatita B, poliomielita).
Calendarul de vaccinari in vigoare, conform normelor Ministerului Sanatatii in Romania, este urmatorul:
1. intre 24 de ore si 7 zile: Hepatita B/BCG
2. la 2 luni: DTP/Hepatita B, VPO
3. la 4 luni: DTP/VPO
4. la 6 luni: DTP/VPO, Hepatita B
5. la 12 luni: DTP/VPO
6. inter 12-15 luni: RRO
DTP= diftero-tetano-pertusiss
VPO= vaccin antipolio oral
BCG= bacilul Calmette/Guerin
RRO= vaccin Rubeola, Rujeola, Oreion
Vaccinarile se fac de catre medicii de familie.Aveti grija sa va notati datele la care au fost facute vaccinarile; semnalati medicului orice raceala, diaree, sau alta afectiune pe care copilul a avut-o inaintea vaccinarii. Tineti legatura cu medicul dumneavoastra de familie in cazul in care apar febre, eruptii sau alte simptome dupa vaccinare. N.B.daca vaccinati copilul cu alte tipuri de vaccin decat cele recomandate de Ministerul Sanatatii (la ora actuala unele NU SE GASASC!) va trebui sa stiti ca schema de administrare se poate modifica. NOTATI NUMELE VACCINULUI FOLOSIT SI ANUNTATI MEDICUL DE FAMILIE!
Alexandra a facut saptamana trecuta vaccinul de 4 luni si, in afara de diaree si agitatie a doua zi dupa vaccin, nu a avut alte simptome. A tras un plans, saracuta, cand a intepat-o, dar s-a linistit imediat ce am luat-o in brate. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| leut wrote:Vaccinul este bine sa fie facut, chiar daca nu este epidemie in Bucuresti. Mai bine sa te feresti decat sa patesti ceva. Alexandrei i-a ramas pe un piciorus o galma care parca nu-i mai trece. La piciorul stang nu are nimic. Nu stiu cum i i-o fi facut vaccinul dar nu-mi place cum e piciorul. Am inteles ca se resoarbe in timp, dar era mai bine sa nu-i apara. Voi ati patit asa ceva?
Si noi am patit la fel, s-a simtit la palpare vreo 3 saptamani... si tot la piciorul drept ... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Offf. Azi facem vaccinul pt 4 luni. |
|
| Sa fii cuminte, David, sa-ti treaca repede durerea si sa nu faci febra si nici alte reactii !!!
|
|
| Anaida wrote:Sa fii cuminte, David, sa-ti treaca repede durerea si sa nu faci febra si nici alte reactii !!! Doamne-ajuta!! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sa treceti cu bine de vaccin,sa nu faca febra si sa nici nu plinga mult! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/23/2006 Mesaje: 81
| E cum e ati fost deja? Sper ca a fost bine totul! Iti tinem pumnii |
|
| gugulet wrote:E cum e ati fost deja? Sper ca a fost bine totul! Iti tinem pumnii Nu a fost inca pentru ca doctorul nu raspunde la telefon, probabil ia in primire un bebelus mititel |
|
| Am facut si noi vaccinul. A inceput sa urle de cand a vazut doctorul ca a intrat in casa, dar s-a linistit ca l-a luat in brate asistenta (e tare frumoasa, intre noi fie vorba). Dupa aia, a fost viteaz, nu a plans cand l-a intepat. |
|
| Pai vezi, David, ca nu a fost chiar atat de greu!!! Baiat viteaz are mama!!! |
|
| Acum sper sa nu faca febra... |
|
| A facut ieri dimineata putina febra (37.7), i-am dat Eferralgan si gata. aseara deja nu mai avea nimic, iar azi dimineata de asemenea, fara febra. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Bravo Kiki... Stii, parca am mai scris pe undeva...novocalminul se pare ca e mai bun. Il tai in jumatate si nu-ti face febra neam... |
|
|