DESPRE MEDICINA ALTERNATIVA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Scris: Thursday, March 6, 2008 11:28 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007

Medicina alternativa tinde sa vada sanatatea ca pe un echilibru intre sisteme organismului - mental,emotional si spiritual, pe langa cel fizic.Toate aspectele unei persoane sunt considerate a se afla in interrelatie - un principiu numit holism, care inseamna "stare de integralitate". Se considera ca orice dizarmonie suprasolicita organismul si poate conduce la boala.Pentru a lupta impotriva bolii,medicina alternativa utilizeaza o gama variata de terapii,menite sa stimuleze mecanismele proprii de aparare ale organismului si sa restaureze echilibrul.

Iata tipurile de terapii utilizate in medicina alternativa:

1.ACUPUNCTURA
2.AROMATERAPIA
3.CHIROPRACTICA
4.HIDROTERAPIA
5.HOMEOPATIA
6.MEDICINA AYURVEDICA
7.MEDICINA NATUROPATICA
8.MEDICINA PSIHOSOMATICA
9.NUTRITIA SI REGIMUL ALIMENTAR
10.OSTEOPATIA
11.PLANTELE CHINEZESTI
12.PRESOPUNCTURA
13.TEHNICILE DE MANIPULARE FIZICA
14.TRATAMENTELE CU PLANTE (FITOTERAPIA).

Aceste terapii vor fi discutate separat in topicuri diferite.
Lilly of the valley
Scris: Sunday, March 9, 2008 8:21 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Cred ca ai uitat de reflexoterapie. Eu am facut 10 sedinte. Pentru anumite pb mi-a fost de mare ajutor, dar mi-a provocat mari dureri in punctele reflexogene. Daca as fi avut taria sa continui poate ....
oanalaurisa
Scris: Sunday, March 9, 2008 8:36 PM
Nivel

mariuta wrote:
Cred ca ai uitat de reflexoterapie. Eu am facut 10 sedinte. Pentru anumite pb mi-a fost de mare ajutor, dar mi-a provocat mari dureri in punctele reflexogene. Daca as fi avut taria sa continui poate ....

N-am uitat,insa am scris subiectele pe care am sa le discut in topicuri separate,insa multumesc pentru propunere pupici
Lilly of the valley
Scris: Monday, March 10, 2008 9:51 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
oanalaurisa wrote:

N-am uitat,insa am scris subiectele pe care am sa le discut in topicuri separate,insa multumesc pentru propunere pupici

pupici Felicitari pt noile subiecte!flowers flowers flowers
AdrianaC
Scris: Friday, March 21, 2008 3:36 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
As mai adauga tot aici si CROMO-TERAPIA (sau terapia prin culoare).thumleft
oanalaurisa
Scris: Friday, March 21, 2008 7:13 PM
Nivel

AdrianaC wrote:
As mai adauga tot aici si CROMO-TERAPIA (sau terapia prin culoare).thumleft

Super,am putea sa ne gandim si la terapia prin muzica,nu?ras
g_nicoleta2000
Scris: Friday, May 23, 2008 7:43 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
"Si as mai adauga: nu luati nici un remediu homeopat fara avizul medicului homeopat care in prealabil sa aiba studii medicale.

Nu luati remedii homeopate pt ca ati citit pe un forum, sau ati auzit undeva anume. Remediile homeopate se prescriu in functie de multe criterii pe care numai medicul homeopat este capabil sa le puna cap la cap cu un tratament eficient.Altfel, puteti crea dezechilibre mari in orgasnism, pt. ca efectele homeopatiei se instaleaza lent dar sigur si un singur remediu nepotrivit va poate declansa o boala pe care nu o aveati inainte de a incepe tratamentul. De aceea este foarte importanta competenta medicului la care mergeti.

Tratamentul homeopat se da in functie de modul de viata, de alimentatie, de somn ale copilului, in functie de ce probleme a avut pana acum, in functie de ce medicamente a luat pana acum si pt.cat timp.

Antibioticele si homeopatia nu sunt compatibile simultan.Unul din ele trebuie intrerupt daca se doresc rezultate. Noi nu am facut testarea asta, ci doar asta ne-au spus 2 medici homeopati (de altfel, singurii consultati).In skimb am respectat cu sfintenie indicatiile medicului homeopat (ca acum ne-am focalizat pe unul singur) si totul merge foarte bine.

Eu nu voi da nume de remedii (pt.a nu "inspira" pe cineva), ci doar pot enumera ce am tratat cu succes la Matei.

-alergii neelucidate (alergii aparute fara a depista alergenul);
-alegii la alimente stiute;
-conjuctivita virala
-raceala cu toate formele de tuse, mucisori;
-febra
-crsterea imunitatii (o iarna fara nici o raceala cred ca spune multe, si nici un antibiotic folosit pana acum - exceptie asta-vara - a avut stafilocoul auriu luat intr-o tabara );
-stafilococul auriu - tratament pt a preveni o potentiala reinfectare - tratamentul l-am inceput dupa 6 saptamani de la incetarea antibioticului
-carenta de fier

La mine am tratat homeopat:
-insomnie, dischinezie biliara.
Sunt in tratament pt. o mentinere de sarcina, uter contractil, dezintoxicare nivel mediu.
As mai adauga ca medicul nostru homeopat face schema de tratament pt o saptamana, iar schema trebuie repetata intre 6-8 saptamani, absolut zilnic.Nu ne cesita consultatii intre timp, decat daca intervine ceva, o afectiune noua care ar presupune o introducere a unui remediu nou.Dupa 6-8 saptamani se vine la o evaluare amanuntita in urma carei, in functie de rezultatele inregistrate la prima schema de tratament se revine asupra afectiunilor cu o noua skema sau se stopeaza tratamentul, considerandu-se inkeiat temporar tratamentul pana la o eventuala recidiva.

Primul medic homeopat mergea pe doze tari, mari si rare.
Cel de-al doilea merge pe doze mici, dese si consecvente timp de cateva saptamani.
Rezultatele cele mai bune le-am inregistrat cu a doua varianta.

Pt.o graviduta:
-daca voi ramane insarcinata voi incerca pe cat posibil ca neplacerile sarcinii sa le tratez/ameliorez homeopat.Medicul nostru are in evidenta multe gravidute.
-greturile din sarcina stiu sigur ca pot fi diminuate homeopat.
-durerile de spate
-colicii de dupa nastere

Pt.un copil mic:
-colicii pot fi ameliorati considerabil
-durerile gingivale/dentare
-durerile produse de vaccinuri
-somn linistitor la bebeii agitati, fara a-i seda si fara a le crea dependenta
-diaree si constipatie colateral cu o alimentatie adecavta afectiunii respective
-deficit de fe, ca, vit D (probabil si carente de alte vitamine - nu stiu decat de cele mentionate)"

Informatiile postate apartin lui Stele pe cer.
dya
Scris: Friday, May 23, 2008 8:26 AM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Nico pai ce legatura are mesajul lui Stele cu acest topic , ca aici nu este scrisa nici o reteta ci v-or fi descrise doar aceste metode... si de ce nu ai luat mesajul cu quote ?what scratch
g_nicoleta2000
Scris: Friday, May 23, 2008 8:36 AM
Nivel

dya wrote:
Nico pai ce legatura are mesajul lui Stele cu acest topic , ca aici nu este scrisa nici o reteta ci v-or fi descrise doar aceste metode... si de ce nu ai luat mesajul cu quote ?what scratch

Mesajul apartinea initial unui jurnal privat deci nu putea fi vizualizat decat de putini membri. Am vrut sa-l pun cu quote dar nu stiu cum sa fac asta intre 2 topicuri asa ca am pus ghilimele; atat m-am priceput.
Citatul a fost mutat la cerea adminului si nu am facut-o cu nici o rautate sau alt gand ascuns. Nu am gasit topicul de "homeopatie" asa ca l-am asezat aici.
Happy Dya?
dya
Scris: Friday, May 23, 2008 8:40 AM
Nivel

Draga mea nu am de ce sa ma bucur sau sa fiu tristaras ...imi este oarecum egaluff , doar ca nu intelegeam de ce ai pus mesajul ei aici.scratch
Si cred ca daca ti-am adresat o intrebare nu inseamna ca ti-am reprosat ceva...dar oricum fiecare intelege ce vrea.closedtopic
g_nicoleta2000
Scris: Friday, May 23, 2008 8:43 AM
Nivel

dya wrote:
Draga mea nu am de ce sa ma bucur sau sa fiu tristaras ...imi este oarecum egaluff , doar ca nu intelegeam de ce ai pus mesajul ei aici.scratch
Si cred ca daca ti-am adresat o intrebare nu inseamna ca ti-am reprosat ceva...dar oricum fiecare intelege ce vrea.closedtopic

Dya, daca este un alt topic despre Homeopatie mut informatiile cu mare bucurie acolo. Am vazut ca mai este unui la sectiunea de Sanatate copii, daca crezi ca-i off topic il pot copia acolo si-l sterg de aici dar asta mai pe seara ca fug sa fac ceva banutzi.
dya
Scris: Friday, May 23, 2008 8:49 AM
Nivel

Din partea mea poti sa-l lasi si aici.angel
oanalaurisa
Scris: Friday, May 23, 2008 12:21 PM
Nivel

Se va deschide si topic HOMEOPATIE,dupa cum am mai spus...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.