Despre epilat
Subiectul anterior · Subiectul urmator
miraa
Scris: Thursday, February 16, 2006 9:49 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
fetelor inainte de sarcina,dupa sarcina ce foloseati ca sa scapati de parul nedorit?
Kiki
Scris: Thursday, February 16, 2006 9:53 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
miraa wrote:
fetelor inainte de sarcina,dupa sarcina ce foloseati ca sa scapati de parul nedorit?

Crema si aparatul.
taki
Scris: Friday, February 17, 2006 1:59 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Inainte de sarcina foloseam ceara depilatoare, in timpul sarcinii mi-am bagat lama si dupa ce am sa nasc, vreau sa revin la ceara depilatoare.
AdrianaC
Scris: Friday, February 17, 2006 3:52 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am folosit aparat de ras. Am incercat cu de toate, mai putin cu ceara, si nu mi-a placut nicio metoda.

Cu crema depilatoare mai ramaneau fire de par, cu epilator Brawn credeam ca sunt la ora de tortura, asa ca am ramas la aparatul de ras. Norocul meu este ca nu se indeseste parul si nici nu se aspreste. ras
Mirandolina
Scris: Friday, February 17, 2006 7:51 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Eu folosesc de 6 ani epilatorul. Si sunt foarte multumita de rezultate.
codruta
Scris: Friday, February 17, 2006 9:55 PM
Nivel

in timpul sarcinii doar lama..
in rest epilatorul pt picioare si lama in rest
nu sunt atat de masochista dar imi amintesc ca odata am vrut sa ma epilez la axila cu...ceara iar cand am trait senzatia am luat ceara de-acolo cu ...fierul de calcat. Brrr
Elia
Scris: Sunday, February 26, 2006 1:07 PM
Nivel: Guest

Eu pana cand am plecat din tara numai cu ceara m-am pilat si eram foarte multumita, se rarise firul si se subtiase, crestea dupa mult timp, era pielea neteda cateva saptamani. PLus ca nu ma durea foarte tare. In America m-am facut si cu lama si cu aparatul, dar din cauza ca apa era mai moale, crestea parul mai greu decat in Romania. Aici in China tot cu lama si cu apratul m-am facut iar cand am venit acasa am mers la epilat cu ceara si mi s-a parut cumplit.
mihaela75
Scris: Sunday, February 26, 2006 3:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Eu prefer ceara.M-am obisnuit cu ea si o suport f. bine si pe brate si axile si inghinal.Acuma de cand e sarcina mare nu mai pot cu ceara ,parca sunt mai sensibila la durere si ma fac cu crema.Nu-mi place crema dar decat sa aleg rasul...si asa sunt superparoasa,daca ma rad o sa ma fac cimpanzeu.:ras:
Codruta,incerc sa mi te imaginez cu ceara intarita la subrat:ras:...si ma vad pe mine acum cativa ani cand nu prea stiam cum se face cu ceara.Daca te duci de cateva ori la cosmetica o sa furi tehnica si o sa te faci bine mersi acasa. Important e sa nu lasi ceara sa se raceasca pe tine.Trebuie trasa cand inca e calda.:ras:Eu sunt asa de paroasa ca numai ceara ma salveaza asa ca n-am avut incotro si am invatat meserie.
delfinasa
Scris: Monday, February 27, 2006 4:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

folosesc aparatul meu electric braun silkepil cu doua capete pe care mi l-a luat sotul in Romania...si merge si aici, numai ca i-am luat un adaptor special de aici ca sa-l pot folosi si merge la fel de bine...in sarcina nu l-am putut suporta si am folosit aparat de ras si crema si cu greu am reluat folosirea lui dupa nastere, deoarece ma dezobisnuisem de durerea provocata de smulgerea firelor.
codruta
Scris: Monday, February 27, 2006 10:05 PM
Nivel

mihaela75 wrote:
Eu prefer ceara.M-am obisnuit cu ea si o suport f. bine si pe brate si axile si inghinal.Acuma de cand e sarcina mare nu mai pot cu ceara ,parca sunt mai sensibila la durere si ma fac cu crema.Nu-mi place crema dar decat sa aleg rasul...si asa sunt superparoasa,daca ma rad o sa ma fac cimpanzeu.:ras:
Codruta,incerc sa mi te imaginez cu ceara intarita la subrat:ras:...si ma vad pe mine acum cativa ani cand nu prea stiam cum se face cu ceara.Daca te duci de cateva ori la cosmetica o sa furi tehnica si o sa te faci bine mersi acasa. Important e sa nu lasi ceara sa se raceasca pe tine.Trebuie trasa cand inca e calda.:ras:Eu sunt asa de paroasa ca numai ceara ma salveaza asa ca n-am avut incotro si am invatat meserie.

mihaela, poa' sa fie si facultate de epilat cu ceara si sa invat toate tehnicile, eu la subrat nu ma mai facnu
nici cu aparatul, ca are atenuator de durere, nu ma fac. Cu sfanta lama! nu stiu cat e de des ca nu apuca sa creascaras
mihaela75
Scris: Monday, February 27, 2006 10:57 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
hohot hohot
Kiki
Scris: Tuesday, February 28, 2006 6:49 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

codruta wrote:

mihaela, poa' sa fie si facultate de epilat cu ceara si sa invat toate tehnicile, eu la subrat nu ma mai facnu
nici cu aparatul, ca are atenuator de durere, nu ma fac. Cu sfanta lama! nu stiu cat e de des ca nu apuca sa creascaras

Si eu la fel, tot sfanta lama ramane...mai ales cum fug eu de durere, ceara sau aparat, nici nu se pune problema nu
taki
Scris: Tuesday, February 28, 2006 8:59 AM
Nivel

Nu stiu cum suportati unele din voi aparatul de epilat, eu l-am incercat o singura data si am simtit ceva de ziceai ca sunt electocutata nu plans .
Acum de cand sunt gravida tot am apelat la lama, ce m-oi face cand ma voi intoarce la ceara nu stiuuff .

Lama a devenit prietena mea cea mai buna, dar dupa 3 zile cand apar primii " tulei " imi vine sa urlu oare
taki
Scris: Tuesday, February 28, 2006 9:49 AM
Nivel

Lama de ras

Exceptand unele accidente minore survenite ocazional din graba si neatentie, este nedureroasa. Vestea proasta este insa ca firul de par creste foarte repede - in interval de cel mult 2-3 zile - asa incat metoda nu este recomandata decat in caz de extrema urgenta.

Asemenea cremei epilatoare, lama de ras inlatura firul de par numai de la suprafata epidermei, astfel incat va trebui sa te epilezi din nou foarte curand, pentru a-ti mentine pielea neteda si matasoasa. Viteza de crestere a firului de par difera in functie de portiune - de exemplu, in zona axilelor firul de par creste de doua ori mai repede decat cel de pe picioare.

Cinci recomandari pentru o epilare eficienta cu lama de ras

1. Hidrateaza-ti pielea inainte de epilare - firul va putea fi taiat mult mai usor daca este umed si suplu. Dar tot ceea ce este mult strica: hidratarea excesiva a suprafetei de epilat va cauza incretirea si hipersensibilizarea epidermei, fapt care va ingreuna procesul de epilare propriu zisa, existand si riscul sa te tai;
2. Foloseste gel sau spuma de ras. Multe dintre noi suntem tentate sa utilizam clasicul sapun, dar produsele speciale contin compusi a caror proprietate este de a favoriza hidratarea foliculilor (ceea ce va permite indepartarea mai eficienta a parului) si, de asemenea, reduc riscul de deshidratare;
3. Dupa epilare, asteapta cel putin 30 de minute inainte de a aplica deodorant in zona axilelor, mai ales daca este un produs care contine alcool. Epiderma este foarte sensibila post epilare, iar actiunea imediata a deodorantului (sau antiperspirantului, care contine o serie de compusi chimici) ar putea cauza iritatii si senzatii intense de usturime sau prurit;
4. Daca situatia iti permite, epileaza-te seara, pentru ca in timpul noptii epiderma se va regenera si dimineata va fi perfect neteda, fara iritatii. Este recomandabil ca, dupa epilare, sa aplici un strat subtire de lotiune hidratanta sau un produs special post epilare. Acesta va calma portiunea epilata, inlaturand riscul inrosirii pielii si a senzatiilor de usturime;
5. Intotdeauna orienteaza lama in directia opusa cresterii firului de par.

Prevenirea taieturilor
Inainte de epilare, asigura-te ca zona respectiva este foarte hidratata. Pentru aceasta, umezeste din belsug suprafata de epilat si asteapta cel putin 3 minute inainte ca lama sa intre in actiune. Miscarile lamei trebuie sa fie lente, asemanatoare unui masaj. In cazul in care, totusi, te-ai taiat, aplica apa rece pe mica leziune, o lotiune alcoolizata pentru prevenirea infectiei si o crema cicatrizanta (de pilda, un produs pe baza de galbenele).

Prevenirea senzatiilor de usturime
Acestea apar fie ca urmare a faptului ca apesi prea tare lama pe epiderma (daca nu este bine ascutita si, deci, firul nu este taiat eficient) sau poate pentru ca pe lama s-au colectat diverse bacterii care intra acum in piele. Pentru a evita ambele situatii, schimba lama cel putin o data pe saptamana. Dupa epilare, aplica din belsug crema hidratanta sau lotiune speciala.

Combaterea senzatiilor de usturime
Sa presupunem ca ti s-a intamplat sa nu respecti recomandarile anterioare si, dupa ce te-ai epilat, ai sentimentul ca "iese foc" din portiunea respectiva de epiderma. In cazul acesta, ceaiul de galbenele te va ajuta. Aplica pe zonele iritate comprese reci imbibate cu ceai de galbenele, cunoscut pentru proprietatile sale calmante si antiinflamatorii.

stele_pe_cer
Scris: Tuesday, February 28, 2006 11:05 PM
Nivel
Nivel: Senior

Pentru ca am o pilozitate excesiva, folosesc ceara calda sau rece pentru epilat in orice zona.

Pentru picioare si maini folosesc ceara calda de unica folosinta.
Pentru burta, fese, inghinal axial, anal folosesc ceara calda elastica de unica folosinta (contine si un usor anestezic cea pentru zona inghinala).
Pentru mustata folosesc ceara calda traditionala.
pentru dupa epilat aplic un gel special (sau ulei) hidtratant, iar inainte de acest gel/ulei aplic un dezinfectant puternic (am pielea extrem de sensibila si imi ies instantaneu basicute mici purulente).

In curand sper sa-mi akizitionez eu intreg arsenalul de epilat si sa merg la cosmetica numai pentru inghinal.

Am si epilator, dar dupa sarcina am ramas cu o sensibilitate asa mare, ca nu il mai pot folosi decat ocazional.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.