Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna! Sunt noua pe acest forum si as avea si eu cateva intrebari. Peste 3 luni o sa am un bebelas si o sa nasc in Londra, dar imediat dupa aia vreau sa plecam acasa in Romania, pot sa plec cu copilul daca el nu are certificat facut in Romania,adica fara sa fie trecut pe pasaport doar cu un certificat ce il primesc aici.Multumesc |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| florincrislau@yahoo.com wrote: Buna! Sunt noua pe acest forum si as avea si eu cateva intrebari. Peste 3 luni o sa am un bebelas si o sa nasc in Londra, dar imediat dupa aia vreau sa plecam acasa in Romania, pot sa plec cu copilul daca el nu are certificat facut in Romania,adica fara sa fie trecut pe pasaport doar cu un certificat ce il primesc aici.Multumesc
Eu din cate stiu nu.
Practic nu te lasa sa iesi din tara fara ca si copilul sa aiba pasaport sau sa fie trecut in pasaportul parintilor. Ambasada te poate lamuri mai bine. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Roxanel wrote:
Eu din cate stiu nu.
Practic nu te lasa sa iesi din tara fara ca si copilul sa aiba pasaport sau sa fie trecut in pasaportul parintilor. Ambasada te poate lamuri mai bine.
Asta stiu si eu! Mai bine suna la Ambasada UK din Romania. Uite un LINK |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| poti merge cu copilul in romania.eu m-am dus cu amandoi fara sa aibe pasaport sau sa fie trecuti pe pasapoartele noastre.karina nici macar certificat de nastere nu a avut.doar ca iti trebuie o foaie de drum de la consulatul romaniei din tara respectiva.aceasta foaie(cel putin aici)are valabilitate 7 zile,deci in maxim 7 zile trebuie sa intrii cu copilul in tara si costa aproximativ 50 euro.toate astea sunt aici,in spania,in londra nu stiu cum o fi |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Noi am plecat in tara cand bebe avea 5 luni si ne-au dat de la ambasada o hartie care tinea loc de pasaport cu poza fetitei.Asa am si calatorit .In tara am mers la urgente si i-am facut pasaport separat. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Chiar ieri vara noastra a facut certificatul de nastere la baiat, te trimit ei din maternitate la adresa exacta . E un birou care oficiaza tot ce tine de nasteri, casatorii, decese. Un fel de evidenta populatiei si stare civila !
Cu certificatul de nastere scos trebuie sa mergi la tradus si legalizat !
Apoi sunat la ambasada Romaniei si intrebat acolo, pentru ca dupa noua legislatie EU nu mai e necesar pasaportul pentru a calatori , Dar cred ca totusi ceva documente doveditoare trebuie sa fie necesare !
Maria are Britis Pasaport, deci chiar nu mai stiu de aici in colo ! |
|
| oana,mie din tara anul trecut,mi-au spus ca pentru copii sub 14 ani,care nu au buletin,e nevoie de pasaport pentru a calatori.acum nu stiu cum e acolo,la voi,daca se da certificat de nastere de acolo sau tot roman e copilul.noi nu avem certificat spaniol,ci doar romanesc |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Am si eu o intrebare fiindca merg acuma in Rominia pot sa -i fac lui Eden certificat de nastere in Rominia si de ce acte am nevoie,tinind cont ca eu sint cetatean romin( dar nu am buletin)cu domiciliu in strainatate si sotul meu nu este romin(v-am povestit mai demult ca trebuie sa incep cu formalitatile ptr. pasaport aici la ambasada dar nu am mai ajuns sa-mi rezolv,am adus pe mama la mine si chiar acum am grija si de ea ) |
|
| shirel,daca ai avea pe cineva in tara,sa mearga la primarie si sa intrebe sigur.eu una la karina in tara i-am facut certificatul,dar nu mai tin exact minte de ce acte am avut nevoie |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Certificatul romanesc din cate imi aduc aminte l-am obtinut de la Ambasada Romaniei .Am sa intreb sotul ca nu sunt asa sigura. |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu stiu ca se poate obtine la Ambasada Romina dar fiindca totusi plec in Rominia ,(si tare nu -mi este dor de ...cretini de la ambasada noastra |
|
| shirel,inca o chestie,in tara dureaza foarte mult timp,chiar si 3 luni,daca nu ai prin cine interveni |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| florincrislau@yahoo.com wrote: Buna! Sunt noua pe acest forum si as avea si eu cateva intrebari. Peste 3 luni o sa am un bebelas si o sa nasc in Londra, dar imediat dupa aia vreau sa plecam acasa in Romania, pot sa plec cu copilul daca el nu are certificat facut in Romania,adica fara sa fie trecut pe pasaport doar cu un certificat ce il primesc aici.Multumesc Nu neaparat. Si eu stau in Spania si chiar luni am fost la ambasada si asa cum a spus si Butterfly iti dau o foaie de calatorie in baza certificatului de nastere pe care ti-l dau la spital, pt foaia de calatorie ai nevoie de 2 fotografii, certificatul de nastere si ... aici 50 de euro. IMPORTANT inainte sa iesi din Anglia trebuie tradus si stampilat HAGA certificatul de nastere. Statul roman nu recunoaste certificatele din "afara" - daca nu o faci copilul tau nu va avea niciodata nici un fel de act romanesc. Mergeti si intrebati la Consulatul romaniei din Londra.Taki ti-a lasat un link.
shirel wrote:Eu stiu ca se poate obtine la Ambasada Romina dar fiindca totusi plec in Rominia ,(si tare nu -mi este dor de ...cretini de la ambasada noastra Te prezinti impreuna cu sotul la ambasada ,cu certificatul fetitei, datele unei persoane din Romania pe care o imputernicesti sa semneze unele acte acasa.La fel cum am zis mai sus pt a face certificatul romanesc, cel pe care l-ai primit in tara unde ai nascut trebuie legalizat si trebuie sa aiba Apostila HAGA.Dar daca te intorci acasa in vacanta mai bine il faci acolo, te costa mai putin...dar iti faci mai multi nervi |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Numele meu e Cristina si va multumesc tuturor pt. raspunsurile pe care le am primit, oricum mai sunt 3 luni pana o sa vina bebelusul dar am vrut sa stiu din timp pt ca cineva imi spunea ca nu poti sa iesi din tara daca copilul nu are certificatul facut in Romania adica sa imputernicesc pe cineva si sa il faca si costa si mult.Eu oricum am de gand cand merg in Romania sa nu ma mai intorc inapoi in Londra si am timp suficient sa ai fac certificatul in Romania si sa i aplic pt alocatie in tara dar nu stiam daca mai pot sa il fac eu atunci daca imi dau voie,crezand ca trebuie facut de aici.Multumesc |
|
|