Despre bogatie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Sunday, July 15, 2007 2:47 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Intr-o zi, un tata bogat si-a luat fiul intr-o excursie la tara cu scopul de a-i arata cum traiesc oamenii saraci. Au petrecut cateva zile si nopti la o ferma unde locuia o familie ce putea fi considerata foarte saraca.
La intoarcere, tatal si-a întrebat fiul: "Cum a fost excursia? Ce crezi despre ea?"
"A fost grozava, tata."
"Ai vazut cum traiesc oamenii saraci?" a intrebat tatal.
"O, da," raspunse fiul.
"Spune-mi, ce ai invatat din aceasta excursie?" a intrebat tatal.
Fiul a raspuns:
"Am vazut ca noi avem un caine si ei au patru. Noi avem un bazin in mijlocul gradinii iar ei au un raulet care nu are capat. Noi avem becuri in gradina iar ei au stelele de pe cer, noaptea. Curtea noastra interioara se intinde pana la gardul din fata, iar ei au tot orizontul inainte. Noi avem o mica bucata de pamant pe care locuim, iar ei au campuri pe care nu le poti cuprinde cu privirea. Noi avem angajati care ne slujesc, ei ii slujesc pe altii. Noi ne cumparam hrana, ei si-o produc singuri. Noi avem ziduri in jurul proprietatii noastre pentru a ne proteja; ei au prieteni care ii protejeaza."
Tatal baiatului a ramas fara glas.
Apoi fiul a adaugat: "Multumesc tata, pentru ca mi-ai aratat cat de saraci suntem!"
mihaela75
Scris: Sunday, July 15, 2007 4:57 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
da, depinde ce intelegi prin bogatie...si eu constat ca nu sunt cu nimic mai bogata decat eram acasa , chiar daca acasa nu-mi permiteam sa cumpar mai nimic.Aveam prieteni, imi vorbeam limba ...acum ,vorba delfinasei, imi treg pragul doar veveritele banghead dar tre sa vad si partea buna am pus mana pe un sot de nota 20 si l-am priponit bine cu doi ploduleti hohot
Miri
Scris: Sunday, July 15, 2007 7:33 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Miha, pusa pe glume, ca de obicei!hohot
Dar ai dreptate: depinde despre ce fel de "bogatie" vorbim, in fiecare caz....pupici
marivic
Scris: Saturday, August 18, 2007 8:49 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Multi oameni s-au nascut bogati sau au devenit bogati,dar dupa mine bogatia cea mai mare sunt copiii unei familii.Noi nu suntem bogati material dar pot spune cu placere(nu cu mandrie,ca suna urat)ca suntem proprietarii unei mine de platina.De ce?Ptr.ca nimic pe lumea asta nu-ti da o satisfactie mai mare decat copiii.Fac si multe tampenii (cel putin cei mari)dar ne ofera si multe bucurii cei mici.Si una peste alta ,ce-ar fi viata asta ca o ata, fara necazuri si bucurii?Cred ca este scris in stele,drumul fiecaruia dintre noi.Eu am fost singura la parinti,si toata copilaria mea am suferit din cauza asta,iar atunci cand m-am casatorit ,am zis ca NU e bine sa avem decat un copil,ci 3,4 ca sa aiba cu cine sa se sfatuiasca,sa vorbeasca, chiar si sa se certe,ptr.ca atunci cand esti incercat de viata ,tare mult ai vrea sa ceri socoteala cuiva (iar daca esti singur)dar nu ai cui.Ce bine mi-ar fi prins si mie sa am cu cine ma sfatui acum 4ani cand mama mea a trecut la cele vesnice.Mereu imi spunea mama mea:''eu nu am mai avut alti copii,dar tu ai cat si ptr. mine.ei iti vor fi cele mai apropiate neamuri.''Cata dreptate avea!Fiecare priveste cu alti ochi bogatia:unul se bucura de casa lui, unul se bucura de masina lui, altul se bucura de serviciul lui,dar ma intrb:''oare cati se bucura de adevarata sa avutie ,si anume copiii sai?''Eu asta gasesc ca o adevarata bogatie:COPIII.flowers flowers flowers pupici pupici
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, August 22, 2007 9:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
marivic wrote:
...dar ma intrb:''oare cati se bucura de adevarata sa avutie ,si anume copiii sai?''Eu asta gasesc ca o adevarata bogatie:COPIII.flowers flowers flowers pupici pupici

Ma alatur si eu tie, considerand ca o adevarata bogatie pt om este familia lui, copiii lui.Dupa credinta in Dumnezeu, copiii, sotul si parintii ii consider daruri nepretuite fara de care viata pare searbada si fara sens.

Ma bucur ca sunt un om bogat cu venituri miciangel !Adevarata bogatie pana la urma vine din interior, nu din ce iti dau altii.
oanamaria
Scris: Friday, June 24, 2011 12:43 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
firstprize firstprize
Pe mine ma fac fericita lucruri atat de simple si banale si ma bucur ca un copil la ,,fleacuri''.
Bogatia mea este Stefi si Sorin.coeur coeur
koko2008
Scris: Friday, June 24, 2011 12:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Bine zis Oana. Multe lucruri ne fac bogati si nu constientizam. Trebuie sa apreciem fiecare clipa, fiecare "fleac". Suntem atat de bogati si nu stim.
ingerash
Scris: Friday, June 24, 2011 5:28 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Copii sunt bogatia noastraangel angel angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.