Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Intr-o zi, un tata bogat si-a luat fiul intr-o excursie la tara cu scopul de a-i arata cum traiesc oamenii saraci. Au petrecut cateva zile si nopti la o ferma unde locuia o familie ce putea fi considerata foarte saraca. La intoarcere, tatal si-a întrebat fiul: "Cum a fost excursia? Ce crezi despre ea?" "A fost grozava, tata." "Ai vazut cum traiesc oamenii saraci?" a intrebat tatal. "O, da," raspunse fiul. "Spune-mi, ce ai invatat din aceasta excursie?" a intrebat tatal. Fiul a raspuns: "Am vazut ca noi avem un caine si ei au patru. Noi avem un bazin in mijlocul gradinii iar ei au un raulet care nu are capat. Noi avem becuri in gradina iar ei au stelele de pe cer, noaptea. Curtea noastra interioara se intinde pana la gardul din fata, iar ei au tot orizontul inainte. Noi avem o mica bucata de pamant pe care locuim, iar ei au campuri pe care nu le poti cuprinde cu privirea. Noi avem angajati care ne slujesc, ei ii slujesc pe altii. Noi ne cumparam hrana, ei si-o produc singuri. Noi avem ziduri in jurul proprietatii noastre pentru a ne proteja; ei au prieteni care ii protejeaza." Tatal baiatului a ramas fara glas. Apoi fiul a adaugat: "Multumesc tata, pentru ca mi-ai aratat cat de saraci suntem!" |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| da, depinde ce intelegi prin bogatie...si eu constat ca nu sunt cu nimic mai bogata decat eram acasa , chiar daca acasa nu-mi permiteam sa cumpar mai nimic.Aveam prieteni, imi vorbeam limba ...acum ,vorba delfinasei, imi treg pragul doar veveritele dar tre sa vad si partea buna am pus mana pe un sot de nota 20 si l-am priponit bine cu doi ploduleti |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Multi oameni s-au nascut bogati sau au devenit bogati,dar dupa mine bogatia cea mai mare sunt copiii unei familii.Noi nu suntem bogati material dar pot spune cu placere(nu cu mandrie,ca suna urat)ca suntem proprietarii unei mine de platina.De ce?Ptr.ca nimic pe lumea asta nu-ti da o satisfactie mai mare decat copiii.Fac si multe tampenii (cel putin cei mari)dar ne ofera si multe bucurii cei mici.Si una peste alta ,ce-ar fi viata asta ca o ata, fara necazuri si bucurii?Cred ca este scris in stele,drumul fiecaruia dintre noi.Eu am fost singura la parinti,si toata copilaria mea am suferit din cauza asta,iar atunci cand m-am casatorit ,am zis ca NU e bine sa avem decat un copil,ci 3,4 ca sa aiba cu cine sa se sfatuiasca,sa vorbeasca, chiar si sa se certe,ptr.ca atunci cand esti incercat de viata ,tare mult ai vrea sa ceri socoteala cuiva (iar daca esti singur)dar nu ai cui.Ce bine mi-ar fi prins si mie sa am cu cine ma sfatui acum 4ani cand mama mea a trecut la cele vesnice.Mereu imi spunea mama mea:''eu nu am mai avut alti copii,dar tu ai cat si ptr. mine.ei iti vor fi cele mai apropiate neamuri.''Cata dreptate avea!Fiecare priveste cu alti ochi bogatia:unul se bucura de casa lui, unul se bucura de masina lui, altul se bucura de serviciul lui,dar ma intrb:''oare cati se bucura de adevarata sa avutie ,si anume copiii sai?''Eu asta gasesc ca o adevarata bogatie:COPIII. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
|
Ma alatur si eu tie, considerand ca o adevarata bogatie pt om este familia lui, copiii lui.Dupa credinta in Dumnezeu, copiii, sotul si parintii ii consider daruri nepretuite fara de care viata pare searbada si fara sens.
Ma bucur ca sunt un om bogat cu venituri mici !Adevarata bogatie pana la urma vine din interior, nu din ce iti dau altii. |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Pe mine ma fac fericita lucruri atat de simple si banale si ma bucur ca un copil la ,,fleacuri''. Bogatia mea este Stefi si Sorin. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Copii sunt bogatia noastra |