Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| fdianamaria wrote:Ma cam bate gandul la o cezariana, dar nu cred ca exista inca (cel putin nu in Arad) anestezic la care sa raman in viata...
Nu am prins faza cu anestezicul cum adica sa nu te tina in viata? Eu am doua cezariene si ma simt excelent. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
|
Unele persoane fac alergie la anestezic. Socul anafilactic poate provoca moartea.
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| mariuta wrote:Unele persoane fac alergie la anestezic. Socul anafilactic poate provoca moartea.
Nu stiu ce sa zic. Eu am trecut prin 3 operatii pana acum, nu mi-a facut nimeni niciun teste alergologic inainte. Oare chiar se joaca medicii astia? Nu as prea crede. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Alina wrote:
Nu stiu ce sa zic. Eu am trecut prin 3 operatii pana acum, nu mi-a facut nimeni niciun teste alergologic inainte. Oare chiar se joaca medicii astia? Nu as prea crede.
Persoanel care se stiu alergice la orice sunt obligate sa anunte medicul inainte, la fel ca la stomatolog. Sigur te-a intrebat anestezistul daca ai vreo alergie inainte de cezariana. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| mariuta wrote:Unele persoane fac alergie la anestezic. Socul anafilactic poate provoca moartea.
Mama este alergica la anestezic! Era sa moara in timpul unei operatii la ochi, din cauza ca medicii nu au verificat in fisa chestia asta! |
|
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Andismom wrote:eu am fost un caz mai "special"!!! mi-au facut rahie si la vreo 15 minute dupa ce a inceput toata "distractia" m-am apucat sa urlu ca ma doare! si chiar ma durea! aveam senzatia ca ma trage dr de pe masa de operatie si ma durea de imi sareau ochii... atunic anestezista mi-a bagat ceva pe vena (probabil tot un somnifer) si ...am adormit! m-am trezit si l-am vazut pe pici si... am inceput sa plang! Exact acelasi lucru am patit si eu doar ca am simtit de la bun inceput ...cind m-au incizat nu am simtit chiar asa de tare insa cind au inceput sa avanseze pt a ajunge la uter am inceput sa ma vait asa ca mi-au bagat si mie ceva somnifer si nu m-am trezit decit la salon. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| offff, ce experiente neplacute au avut unele mamici bine k ati reusit sa treceti peste, eu daca pateam la fel, cu siguranta nu m-as mai fi gandit sa mai nasc vreodata |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| ira_tgr wrote:offff, ce experiente neplacute au avut unele mamici bine k ati reusit sa treceti peste, eu daca pateam la fel, cu siguranta nu m-as mai fi gandit sa mai nasc vreodata
vrei sa iti spun ca si acum, numai la gandul acelei operatii si imi trec fiori pe sira spinarii? si nu cred ca a fost vina cuiva in mod anume, poate a anestezistei sau a anestezicului, nu stiu si oricum nu conteaza ca nu imi sta pe suflet asta... bine, ca sa fiu 100% sincera, nu neaparat durerea aia din timpul operatiei ma infioara cat, mai degraba, durerile pe care le-am manacat luni de zile dupa cezariana... nu stiu cum sunt alte femei, poate ca depinde numai de organsim si de cum se reface sau poate depinde si de psihic - de cum isi reprezinta si de cum traiesc ele durerea dar... eu am avut dureri nasoale si o senzatie permanenta de discomfort luni bune dupa operatie... ridicatul de jos, prima data cel putin, a fost o aventura de care stia toata sectia de reanimare...era sa turtesc afis, pe podea, o asistenta de doua ori mai mica si mai slaba decat mine care, saraca, a vrut sa ma ajute sa ma "mobilizez". ma gandesc cu groaza ca o sa mai trec inca o data, candva, prin asta!
Dya, mami, imi pare rau ca si tu ai avut aceasta "experienta". oricum, e horror sa realizezi ca te taie pe viu! |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu n-as recomanda cezariana daca poti naste normal.Nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte .Durere ,sentimant de neputinta , inutilitate, frustrare.Prefer un travaliu de 12 ore dar a doua zi stiu ca sunt om nu leguma. |
|
| mihaela75 wrote:Eu n-as recomanda cezariana daca poti naste normal.Nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte .Durere ,sentimant de neputinta , inutilitate, frustrare.Prefer un travaliu de 12 ore dar a doua zi stiu ca sunt om nu leguma.
exact asa m-am simtit si eu! pe bune! pana te misti, pana te ridici, pana poti cara si tu o plasa de la piata ca sa iti faci treaba prin casa... offf.....asta e!
sa stii Miha ca si eu recomand tot nasterea vaginala... am multe prietene care au nascut normal si sunt si ele de acord ca e mai usor per total decat prin cezariana. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Anca, Dya, experienta dureroasa prin care ati trecut...offff....nici nu-mi pot imagina, dar pana la urma bucuria de a-ti tine puiul in brate, indiferent cat de rau dor burta si cusaturile compenseaza pana si asta, nu? |
|
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Andismom wrote: exact asa m-am simtit si eu! pe bune! pana te misti, pana te ridici, pana poti cara si tu o plasa de la piata ca sa iti faci treaba prin casa... offf.....asta e!
inseamna k eu sunt cazul fericit m-am simtit bine de dupa ce m-am trezit, noaptea n-am avut dureri sau ceva, a 2-a zi cum am mai spus m-a durut cand m-am ridicat prima oara, dar atat, o tineam pe sonia in brate fara vre-o problema, iar cand a fost sa merg acasa - cum am ajuns, m-am si apucat de curatenie |
|
| sousourel wrote:Anca, Dya, experienta dureroasa prin care ati trecut...offff....nici nu-mi pot imagina, dar pana la urma bucuria de a-ti tine puiul in brate, indiferent cat de rau dor burta si cusaturile compenseaza pana si asta, nu?
da mami dar... te pune serios pe ganduri legat de a mai face inca unul... bine, nu pot sa zic ca de frica asta nu voi mai face unul dar... ma gandesc cu teama ce nasol a fost prima data. desi... zic eu, imi voi invinge teama pt ca, vorba ta, bucuria de a-mi tine copilul in brate e mai mare decat frica. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nici pentru mine operatia de cezariana nu a fost un eveniment tocmai plact, dar spre deosebire de Anca si Dya care au simtit prea mult eu nu mai simteam nimic, nici macar ca respir si am avut impresia ca mor pur si simplu. Dupa insa a fost ...destul de usor. Am avut norocul sa ma vindec repede si frumos, sa nu am dureri groaznice, sa nu simt toate schimbarile de vreme asa cum fusesem atentionata ca se poate intampla. Operatia in sine ma sperie si pe mine, dar tot imi doresc inca un copil. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Andismom wrote:da mami dar... te pune serios pe ganduri legat de a mai face inca unul... bine, nu pot sa zic ca de frica asta nu voi mai face unul dar... ma gandesc cu teama ce nasol a fost prima data. desi... zic eu, imi voi invinge teama pt ca, vorba ta, bucuria de a-mi tine copilul in brate e mai mare decat frica. , e posibil ca a doua oara lucrurile sa fie mult diferite |
|
|