Nivel: Membru
Inregistrat: 10/18/2012 Mesaje: 25
| Buna la toate pers.am o problema cu fetita mea ,se trzeste din somn si plange ,spune tot felul de vorbe fara logica fuge prin casa ,nu ma recunoaste doar cand reusesc sa o spal pe fata isi revine dar asta dureaza 10- 15minute de nu stiu ce sa fac.va rog daca stiti unde sa ma duc sa o descant de frica . |
|

| va rog daca imi puteti da un sfat orice indrumare vas multumi enorm sunt ffff ingrijorata sa nu i se intample ceva mai rau,nu mai spun ca si pe mine ma ia o frica si un tremurat de mumi revin cateva ore ,va multumesc mult. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| mihaelaaa wrote:va rog daca imi puteti da un sfat orice indrumare vas multumi enorm sunt ffff ingrijorata sa nu i se intample ceva mai rau,nu mai spun ca si pe mine ma ia o frica si un tremurat de mumi revin cateva ore ,va multumesc mult. Eu as meerge la un preot imediat!!! Sa faca o slujba ceva pe fata,,,cine stie,,, de multe ori cineva iti vrea raul si se prinde pe copii,,nu pierzi nimic daca incerci,,,iar daca nu la doctori. Copilul meu (face 3 ani curand) are probleme cu amigdalele si din cauza lor noaptea incepe sa planga, sa strige,viseaza,urla cateodata asa fara motiv ,dar nu se trezeste,,si totul e de la amigdale mi-a spus doctorita,,nu mi-a venit sa cred cand mi-a spus asta. |
|

| gabyta wrote: Eu as meerge la un preot imediat!!! Sa faca o slujba ceva pe fata
multumesc la varianta asta m_am gandit prima oara sa merg la preot dar am auzit ca trebuie sa aiba har ca daca nu e degeaba.eu oricum mam gandit sa merg la biserica sf ciprian ,stie cineva daca la aceasta biserica se face slujba pt descantece? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Nu cumva fetita priveste programe tv sau jocuri de natura sa-i provoace cosmaruri? Cati ani are? |
|

| are 8 ani jumate problema ei este de la 5 ani la inceput era fff rar de 2.3 ori pe an dar in ultimul timp e la 2 .3 zile .nu se uita la tv la filme sau emis de natura ,,trillar ,, |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Nu e somnabula? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| bereea wrote:Nu e somnabula? Si eu m-am gandit la acelasi lucru! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Prima data ar trebui sa mergi cu ea la un psiholog! |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Ii este frica de intuneric? De ce te-ai gandit ca trebuie sa fie descantata de frica. Fetita ta ce spune? Vede ceva, aude ceva ce o nelinisteste?
Psihologii sunt ca preotii, daca nu au har te duci degeaba. Ba poate sa fie chiar mai rau, iti indoapa copilul cu medicamente fara sa fie nevoie.
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Eu una mas pune pe genunchi si mas ruga la Dumnezeu din toata inima,El poate rezolva asta,o spun din experienta mea. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cati ani are fetitza ta?Scuze acuma am vazut.La 8 ani o fetitza este matura ,trebuie sa incerci mai intai sa vorbesti cu ea sa vezi ce spune ,ce poveste ce simpte pot fi o multime de motive legate de sanatate ,de colegii de la scoala chiar si de voi in familie sau de camera ei .Nu neaparat trebuie sa te gandeste la lucruri necurate ,incearca mai intai sa-i faci niste analize ,sa vezi cum este omportamentul la scoala in anturajul ei pe urma sa tragi concluzi si eventual in acelasi timp sa si te rogi ptr ea sau chiar impreuna cu ea .Nu stiu ce religie esti tu dar o mica iconitza ,o cruciulitza ceva apa sfantitza langa ea ptr inceput iar fi tot de ajutor binenteles dar mai intai stai de vorba cu ea si cu cei din jurul ei.La aceasta varsta si chiar mai repede si o mica cearta cu un coleg sau orice altceva cat de mic si neimportant ptr noi poate avea ptr ea un astfel de efect ,sau ceva de care sufera din trecut,vreo trauma despre care nu vorbeste cu nimeni .Asteptam vesti bune! |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Am mai citit o data. Sincer, daca ai tu o frica, nu trebuie sa o descanti pe fetita.
Nu trebuie sa te sperii, emotiile tale pot fi preluate de fetita ta. Si mai ales daca ti-ai facut un program psihic de genul "Aoleu, vine ora de culcare. Daca viseaza iar urat si se trezeste!", clar nu e bine. Sterge-l si fa-ti unul pozitiv "Asta seara vom dormi foarte bine, vom visa frumos si ne vom odihni foarte bine."
Este posibil sa fie somnambula. Nepoata mea a fost, avea cinci sase ani. Si somnambulismul are o cauza. Daca a avut loc o schimbare in viata, de exemplu domiciliul - ai mei s-au mutat in perioada aia in alta tara, o schimbare in familie - la ai mei existau certuri zilnice in familie, si destul de urate si aparuse si un fratior..., este posibil sa fie afectata, mai mult acum decat la 5 ani. Unii copii sunt mai sensibili... Si daca este somnambula si tu intervi in somnul ei, este posibil sa fie agresiva. Las-o sa-si termine treaba ca se duce inapoi la culcare. Treaba e sa nu aiba usi deschise la balcon, la casa, sa nu-si puna sanatatea in pericol. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| shirel wrote:Cati ani are fetitza ta?Scuze acuma am vazut.La 8 ani o fetitza este matura ,trebuie sa incerci mai intai sa vorbesti cu ea sa vezi ce spune ,ce poveste ce simpte pot fi o multime de motive legate de sanatate ,de colegii de la scoala chiar si de voi in familie sau de camera ei .Nu neaparat trebuie sa te gandeste la lucruri necurate ,incearca mai intai sa-i faci niste analize ,sa vezi cum este omportamentul la scoala in anturajul ei pe urma sa tragi concluzi si eventual in acelasi timp sa si te rogi ptr ea sau chiar impreuna cu ea As mai adauga ceva...nu vreau sa ma intelegi gresit...Ar fi bine sa analizezi cu atentie reactiile copilului la persoanele din imediata ei apropiere, fiindca ea poate fi, fara stirea ta, fireste, victima vreunui abuz fizic sau emotional la care nu stie cum sa faca fatza. Poate sa aiba probleme la scoala, fie ele chiar imaginare. Copiii percep diferit de noi problemele. Si, in legatura cu programele vizionate, nu e musai sa fie vorba de vreun thriller, chiar desenele animate obisnuite o pot impresiona cu ceva anume. Ca sa dau un exemplu, cand una dintre fetitele mele era de vreo 3-4 ani, mama mea ii spunea basme (eu n-am facut-o niciodata). Una dintre povesti era cea cu Hansel si Gretel, basm pe care cele mai multe persoane il considera inofensiv si potrivit pentru copii. Fetita mea, insa, a inceput deodata sa ma-ntrebe: "mami, tu esti vrajitoare?" , "tu prajesti copii?". I-am explicat, am lamurit-o, dar, totusi, ea a tinut-o multe luni la rand cu : "tu nu esti vrajitoare....tu nu prajesti copii..." Am povestit asta ca sa ilustrez faptul ca nu numai desenele cu monstri , mutanti sau mai-stiu-eu-ce dihanii pot impresiona negativ un copil, ci si altele. Iar somnambulismul este si el o varianta demna de luat in seama. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| zaza_ wrote:
Psihologii sunt ca preotii, daca nu au har te duci degeaba. Ba poate sa fie chiar mai rau, iti indoapa copilul cu medicamente fara sa fie nevoie.
Si atunci sunt membrii unui forum mai cu 'har' Cand e o problema de natura psihologica te adresezi unui psiholog! |
|
|