Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Boala care se manifesta in primele 3 luni de viata, in cadrul crizei seboreice a nou nascutului, asociata uneori cu acnee. Pe pielea capului apar depozite scuamoase, cu caracter grasos, care formeaza cruste (numite deseori “cruste de lapte”). Pielea capului poate fi afectata in intregime, crustele pot aparea si pe frunte, sprancene, obraji sau gat. Totul involueaza spontan. Tratamentul se poate face cu vasilina salicilata pe pielea capului, baie, apoi bandijonaj cu eozina. Pe obraji se aplica fluocinolon crema, in strat foarte subtire. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Lui David i-au trecut cu ulei de corp. Am incercat diverse solutii dar nu au mers. Legat de ulei, am incercat cand intr-o zi cand ii dadeam cu ulei dupa baie, i-am dat si pe fata si din gresala i-am dat si putin pe cap, vrand sa-i ung fruntea (el a intors capsorul si asa am ajuns pe cap). A doua zi am vazut ca aratau mult mai bine, incepeau sa se duca...Si uite asa, din gresala, l-am tratat |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Si Karina mea are niste cojite galbene,cruste.Mi-a zis asistenta ca inainte de baie sa-i dau cu ulei de migdale pe cap si sa stea cam o ora o ora si jumatate apoi cu un pieptene sa incep sa le dau jos.Am incercat de 2 ori si se vede o mica diferenta dar nu cine stie ce,daca are cineva o alta reteta mi-ar prinde bine. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| A avut si Sasha, dar nu i-am dat cu nimic. Dupa fiecare baita, am pieptanat-o cu o perie stufoasa si putin tepoasa, speciala pt bebei si, treptat au dipsparut.
Acum nu mai are nimic...Are doua varteje in crestetul capului, unul laga altul, ma amuza teribil, zici ca-i ciocanitoarea Woody . Pana-i creste parul nu am ce-i face... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ely ,eu citisem ca nu e bine sa incerci sa indepartezi crustele prin periere sau frecare. De asemenea,ca tratament ,in articolul respectiv,era indicat uleiul pentru bebe,cu care sa-lungi pe cap dupa baie si sa-i pui apoi o caciulita pe timpul noptii. Succes! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Deci de asta o dadeau astia la spital pe fi-ea cu ulei pe cap. O luau in fiecare dimineata sa ii faca baie si ii dadeau si cu ulei pe cap. Si intr-adevar, eanu a avut coji. John a avut si nu ma puteam abtine sa nu i le racai cu unghiile. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fiica-mea nu a facut dar moasa mi-a zis ca in caz ca apar sa ii masez pielea capului cu ulei de masline dupa care sa o perii cu perie pentru BB. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| miri_haluca wrote:Ely ,eu citisem ca nu e bine sa incerci sa indepartezi crustele prin periere sau frecare. De asemenea,ca tratament ,in articolul respectiv,era indicat uleiul pentru bebe,cu care sa-lungi pe cap dupa baie si sa-i pui apoi o caciulita pe timpul noptii. Succes!
Eu asa am facut, cum ai scris tu, Miri. Cojitele i-au disparut in scurt timp. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| La noi uleiul de bebelusi nu a avut nici un efect. I-am cumparat de la farmacie o crema cu ulei de jojoba si acid salicilic si i-a trecut in vreo 2 saptamani maxim. Dar nu o spalam seara de seara pe cap , ci la 2 seri. Ii dadeam cu o jumatate de ora inainte de baie cu acea crema si ii puneam caciulita, iar inainte sa o spal o pieptanam cu un pieptan des de la Chicco . Noi asa am scapat de cojitele galbene urate! Bafta Ely sa scape si Karinuta de ele! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Multumim mult de sfaturi si eu folosesc si piepten si perie speciala pt bebei dar degeaba ,am sa incerc cu ulei si cu caciulita pusa pe cap sau am sa intreb la farmacie daca au aceasta crema de care ai zis tu Taty daca nu am sa mai astept pana luna viitoare cand venim in tara sa o botezam si sa cumparam crema. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Mi-am adus aminte de o faza haioasa...Eram cu Diana in spital la o luna, facuse otita.Aveam o asistenta pe sectie, un munte de femeie cu trasaturi masculine care nicioadata nu vorbea,parca mi-aera si frica de ea.A venit o data sa-i faca injectie fetii si eu am incremenit, am zis ca o sa-mi omoare copilul...in fine ,se uita la capusorul ei, vede cojile cu gramada si fara nici o vorba, fara sa ma-ntrebe scoate o cutiuta din buzunar cu o pasta alba.mai frate si cand incepe sa frece cu labele alea mari caputul fetii mele ...eu ma rugam sa nu-i rupa gatul iar fata statea cuminte de parca o mangaia.Apo minune, vorbeste muntele: "sa o perii mai incolo".Si uite-asa imi venea femeia-barbat in fiecare zi sa-mi frece caputul fetii de transpiram la fiecare sedinta de fricaNu am reusit sa scot de la ea ce crema era aia, am aflat de la fete in salon ca era vaselina salicilica. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Ely, crema cu care i-am dat eu se numeste Sorana, dar daca nu gasesti la fel, macar sa contina acid salicilic si ulei de jojoba. |
|
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Eu il ung zilnic cu vaselina salicilica,il spal la 2 zile il frec fin cu prosopul,dar nu trece cojica si mi-e frica s-o dau jos |
|
|