Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| poate suna vag si imprecis intrebarea insa...dincolo de aspectul firesc in care un copil este dependent de mama lui (ca, nah, asa este natura), exista un soi de dependenta pe care copilul o dezvolta fata de mama lui. si anume: nu sta cu alcineva decat mama (sau, daca sta, nu accepta acea persoana f mult timp), dezvolta forme de "santaj" fata de mama (urlete, tranteli pe jos et.)... pe termen mai lung, este greu sa lasi copilul cu cineva ( ma gandesc aici la bona de ex. cand mama se intoarce la servici) etc.
eu ma gandesc putin speriata ca va veni timpul sa reincep serviciul. poate la toamna, sau poate chiar in iarna, cand Andi va face 2 anisori. il vad si il simt: este dependent de mine. sta cu tatal lui, cu sora mea, cu bunicii sau cu prietenii nostri mai apropiati insa nu f mult timp. se joaca cu ei, ok, sta si accepta sa ii dea si alcineva papa sau sa il schimbe insa in afara de mine si tatal lui, nu il poate culca nimeni. am incercat sa il las la mama ca sa mai respiram si noi si nu merge.
simt si eu nevoia de a iesi intr-un club (n-am mai fost de ani buni ) sau...macar la un restaurant cu sotul meu. insa mi-e teama sa plec noaptea de acasa si sa il las dormind cu mama pt ca se trezeste si urla dupa mine...
o faza asemanatoare mi-a facut de Paste...l-am trimis cu sotul meu in ziua de ajun la mama, ca sa imi fac mancare si curat in liniste. avea tot ce ii trebuia cu el, hainute, jucaria de somn, suzete, papa, absolut tot ce foloseste de obicei... inclusiv pe ta-so . casa mamei o stie, mergem des acolo, a si dormit la ea, deci nu e un loc nou. si cu toate astea, nu a vrut sa doarma de amiaza decat f putin si cu urlete... desi i s-a respectat intru totul programul si rutina. ei, eu ce sa fac in situatia asta?
il vad ca de multe ori cand nu ii convine ceva, vine in fuga la mine si se agata sa il iau in brate. desigur ca pe mine ma topeste chestia asta insa imi pun intrebarea: cum o sa fac eu sa ne "dezlipim"? va fi necesar la un moment dat, nu? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Si David este dependent de mine in oareshce masura. Nu exista copil care nu sa fie macar putin dependent de mama lui. Eu insa l-am obisnuit de mic si cu altii. De exemplu, la o luna si jumatate l-am lasat prima oara cu mama pentru a rupe turta finutei noastre si nu puteam sa il car cu mine. Ba ieseam o ora doua in oras, ba ne faceam cumparaturile, ba nu stiu unde trebuia sa mergem si nu il puteam lua cu noi...si uite ca s-a obisnuit sa mai stea si fara noi. Nu plange, nu urla, nu se crizeaza, dar cand ne-am intors sa il luam acasa, clar o jumatate de ora nu se dezlipeste de noi. Daca ai disparut putin din raza lui vizuala, chit ca te-ai dus la baie sau ai iesit putin din camera, e jale. Aude tot cartierul... |
|

| Kiki wrote:Si David este dependent de mine in oareshce masura. Nu exista copil care nu sa fie macar putin dependent de mama lui. Eu insa l-am obisnuit de mic si cu altii. De exemplu, la o luna si jumatate l-am lasat prima oara cu mama pentru a rupe turta finutei noastre si nu puteam sa il car cu mine. Ba ieseam o ora doua in oras, ba ne faceam cumparaturile, ba nu stiu unde trebuia sa mergem si nu il puteam lua cu noi...si uite ca s-a obisnuit sa mai stea si fara noi. Nu plange, nu urla, nu se crizeaza, dar cand ne-am intors sa il luam acasa, clar o jumatate de ora nu se dezlipeste de noi. Daca ai disparut putin din raza lui vizuala, chit ca te-ai dus la baie sau ai iesit putin din camera, e jale. Aude tot cartierul...
ce sa zic...si eu l-am lasat destul de mult cu alte persoane...cu ta-so sta mult, cat eu merg la cumparaturi, cosmetica sau altele... cu mama a mai stat si in casa si pe afara dar nu sa il culce sau sa doarma la ea/cu ea. a mai stat si cu sora mea si cu o tanti care initial era gandita ca bona lui dar tot numai pt perioade scurte de timp. peste noapte l-am mai lasat cu ta-so, chiar 2 zile si uite asa a ajuns dumnelaui "maestru" intre-ale puericulurii. numai ca... tot eu is aia care e mai buna!
tu ai vazut Kiki ca el e sociabil, nu e o problema asta insa nu cred ca va accepta usor pe cineva cu care sa stea si sa faca ce fac eu... |
|

| Este sociabil intr-adevar, dar daca vrei sa scapi putin de dependenta asta, incearca sa lasi si pe altcineva sa il culce (de exemplu du-l in week end la mama ta si sa nu va vada de sambata dimineata pana duminica seara)...O sa se crizeze, o sa planga, o sa urle, dar nu va avea incotro. Incet-incet, el va vedea ca si altcineva poate avea grija de el la fel de bine ca mami si nu vei avea probleme cu "dezlipirea". Succes! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sasha e dependenta 100% de mine. Daca plec si 50 de metri mai departe fara ea, face galagie de numa'. Am crescut-o singura si acolo chiar nu avea cu cine sa stea, de abia acum intram cat de cat in normal, dar nici asa nu o pot lasa cu nimeni deocamdata. Am vazut ca ii place sa stea cu mami Ira, este singura persoana pe care o accepta in afara lui bunu' si fratelui meu.
Eu de iesit in oras, fara Sasha nu pot aduce problema pt ca nu am cu cine sa o las. A, da, cand ma duc la solar pentru max.15 minute sta cu fretele meu, afara. O plimba cu masina ca a vazut ca nu "comenteza" nimic.
Cred ca o sa se dezlipeasca singura de mine, intr-o zi, probabil dupa ce o sa intre la gradi. |
|

| taki wrote:Sasha e dependenta 100% de mine. Daca plec si 50 de metri mai departe fara ea, face galagie de numa'. Am crescut-o singura si acolo chiar nu avea cu cine sa stea, de abia acum intram cat de cat in normal, dar nici asa nu o pot lasa cu nimeni deocamdata. Am vazut ca ii place sa stea cu mami Ira, este singura persoana pe care o accepta in afara lui bunu' si fratelui meu.
Eu de iesit in oras, fara Sasha nu pot aduce problema pt ca nu am cu cine sa o las. A, da, cand ma duc la solar pentru max.15 minute sta cu fretele meu, afara. O plimba cu masina ca a vazut ca nu "comenteza" nimic.
Cred ca o sa se dezlipeasca singura de mine, intr-o zi, probabil dupa ce o sa intre la gradi.
ce cunoscut imi suna si mie Alina... tare faza cu plimbatul cu masina...Pepsi e innebunit dupa masini si cum merge zilnic aproape cu mine cu masina, e obisnuit si ii place f mult.. ba, la semafoare sau cand ne oprim, face scandal sa "dei" adica sa plec...
nici eu nu prea am cu cine sa il las ca tare m-as mai duce si eu sa ma socializez...adica daca vreau sa ies cu sotul meu...nu am cu cine sa il las... daca ma duc singura, se rezolva simplu: sta el cu piticul!:003:
si, apropo de Ira, Andi are o "mama Andreea", o prietena f buna de-a mea ( a fost si la Predeal cu noi) cu care este f obisnuit si in ea am 100% incredere sa il las numai ca are si ea un pitic la fel de acidulat ca el si nu are cum sa ii stapaneasca pe amandoi. insa cu ea ar sta cred si noaptea fara probleme pt ca o place si o accepta f bine si ea il cunooaste la fel ca mine. aproape.
Kiki, am tot zis ca o sa-l las cu mama la ea dar...inca nu ma tzin nervii sa fac asta... sa ma sune disperata ca urla parca nici asta nu imi convine.. |
|

| Andismom wrote: Kiki, am tot zis ca o sa-l las cu mama la ea dar...inca nu ma tzin nervii sa fac asta... sa ma sune disperata ca urla parca nici asta nu imi convine..
O data si o data tot va trebui sa te tina nervii Trebuie stabilit cu mama ta ca sa nu te sune imediat ce da apa la soricei, ca asa o sa vada pepsi ca tzine si nu te vad bine |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| O sa vina vremea cand o sa ne dorim sa mai stea dupa fustele noastre...
Eu zic sa incerci sa-l lasi cu mama ta, sa simta ca are un nepotel. Ce n-as da sa fie si mama mea langa noi. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| La noi problema e alta, doarme, sta cu oricine (din familie binenteles) dar numai daca nu sunt eu/tati prin zona. Daca suntem noi nu vrea decat cu noi, adica cu mami in primul rand.
Eu am dus-o pe Deea la mama prima data pe la 1 an si 7 luni, iar de la 2 ani (de cand am inceput serviciul) am lasat-o 1-2 saptamani/luna la ea, a fost f greu, trebuia tot timpul sa o ia mama prin vecini, sa-i distraga putzin atentzia de la noi ca sa putem pleca. Cand se intorcea facea 2-3 ore concert la usa
Acum, pleaca de acasa cu bunicii, cu nasii la plimbare in parc sau sta la ei la curte, dar cand i se face de mami/tati, trebuie s-o aduca acasa neaparat ca altfel nu se intelege cu ea, asta cand ne stie acasa, adica cand pleaca de acasa si ne lasa pe noi in casa. Cand avem treaba sau iesim in oras, o ducem noi la ei sau vin ei sa stea cu Deea acasa la noi, ne pitim (o pacalim) si plecam fara sa ne vada, tzipa vreo 1-2 ore si ii trece, uita ....
In ultimul timp s-a intamplat ca dupa serviciu, de la ora 16 sa mai am treaba si sa intarzi, Deea mea sta pe geam si o intreaba pe Mimi sau pe tati "ce-o fi cu mami de nu mai vine ?!" deci a invatzat si ora mea de sosit acasa pt ca doarme in general pana la 15.30-16.00 si stie ca imediat trebuie sa vina mami..... si Deea e oarecum dependenta de mami !
|
|

| ideea este ca mama mi-a zis ca nu crede ca ii poate face fata... e drept ca are si ceva probleme de sanatate in momentul asta si decat sa o incarc si eu, mai bine mai rabd. ma gandesc ca odata cu trecerea timpului, e musai sa se invete si cu altcineva. eu trebuie sa ma orientez spre o bona sau ceva de genul pt cand voi merge la job. si daca va di o bona, o sa stau cu ea minimum 2 luni ca sa ma asigur ca piciul nu imi va simti lipsa. nu m-as putea duce la servici sa stiu ca el urla si nu isi respecta programul. |
|

| cris22tyna wrote: sa-i distraga putzin atentzia de la noi ca sa putem pleca.
uite asa patesc eu cu Andi cand plec la cumparaturi sau ies pur si simplu pe usa... si numai daca ies pe scara sa vorbesc cu cineva! ma vede, stie ca plec "pa" (el se pune la usa cand iesim din casa si tot zice "pa", "pa" ) si daca vede ca ies fara el...e jaleeeeeeeeeeeeeeeee! se aud urletele pana jos in scara... si eu, evident, plec cu sufletul indoit si suparata!
de aia, de multe ori, il las in camera sau ii zic cui ramane cu el sa ii dea de lucru ceva ca sa nu ma vada.
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu am fost surprinsa sa constat ca mai mult sunt eu dependenta de Alexia, decat ea de mine. We. trecut am lasat-o pentru prima data la ai mei peste noapte (nu va spun ca am carat patutz, scaun de masa, hainute, de parca se muta o sapt. acolo). Ei, copilul meu s-a comportat exemplar, a mancat fara probleme (ceea ce acasa nu face), a dormit toata noaptea ca de obicei si a fost cumintenia intruchipata. Nici urma de bocete, obraznicii sau altele din astea. Asta e atitudinea obisnuita si daca o las pentru cateva ore. In schimb eu... ei, mi-a ars sufletul cat am stat departe de ea, desi mi-am facut de cap intr-un stil de zile mari... nah, imi era si mie dor de putina libertate. Maica-mea nu m-a sunat nici macar o data- si nici eu pe ea In schimb, cand ne-am dus sa o luam, deja se ducea la usa si le facea alor mei "pa"... din "mami" nu ma scotea si aparuse la orizont si putina alintatura cu iz de repros. Saptamana asta repetam figura
Am mai observat ca, daca este in compania copiilor, nu mai conteaza daca sunt sau nu in preajma, cu conditia sa fie odihnita. Consider asta un atu in cazul mersului la gradi; durerea cea mare va fi la mancat si dormit, cred.
Concluzia, in cazul nostru, e ca Alexia nu e asa dependenta de mine, ca atata timp cat este ceva interesant care sa-i capteze atentia sau sta cu cineva drag si cunoscut nu e nicio problema. Mai degraba are nevoie- ca toti copii, de altfel- de rutina si de siguranta pe care i-o confer. De asemenea nu ma mai cauta demult prin casa, se joaca vreme indelungata singurica intr-o camera, pleaca de nebuna pe strada si se face ca nu aude cand o strig daca are o "treaba"... deci am fata mare si din ce in ce mai independenta. Sigur, mai are motzoace si se mai lipeste cateodata de mine, ca scaiul, dar suntem pe drumul cel bun... ... deci nu pot vota nici da, nici nu. Situatia e cam la mijloc. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Matei e f sociabil si sta cu oricine...ziua.Cand se apropie ora de nani,seara, incepe scandalul...Nu adoarme decat cu mine.A stat odata sotul meu pana la ora 2 incercand sa-l adoarma(eu aveam de invatat)si intr-un final,cu Matei plangand isteric,a venit la mine si mi l-a pus in brate.A adormit in max 30secunde.Deja, cum stie ca se apropie somnicul, incepe sa se mataie, sa se intinda cu manutele la mine sa-l iau in brate..santajist rau |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| eu nu votez pt ca am doi copii si nu stiu pt care sa votez darius nu e dependent,sta cu oricine,oricabd,oriunde.il iubeste f mult pe cumnatul meu,cand il vede,nu-i mai trebuie nici mama,nici tata,ci numai babi(david) karina,in schimb,e dependenta de mine.poate veti zice ca e prea mica,dar pana sa ne intoarcem din tara o lasam cu mama o zi intreaga si nu avea probleme.acum...am lasat-o cu fratele meu vreo ora,pt ca deja ma sunase sa ma intorc ca "urla karina".cand am ajuns acasa am luat-o in brate si nu mai avea nimic.merge la oricine dar cand ma vede se maraie pana o iau inapoi la mine |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu sunt oarecum in situatia in care-a fost Taki, adica mai toata ziua singura cu ea, tati vine de obicei seara cand noi ne pregatim de nani si daca are timp in timpul zilei trece pe acasa...cu dependenta asta se naste orice copil, dar cu timpul, avand si pe altcineva cu care sa stea si sa vada ca e la fel ca si cu mine, se va relaxa si va fi si mai independenta...ea se joaca, se uita la desene si singura, sta cu tati cand eu merg la doctor sau la cumparaturi, merge cu el in parc, in curte, la magazine...la somn face figuri daca nu sunt acolo, prezenta mea e indispensabila la culcare, aici mai trebuie sa lucram cu ea. |
|
|