Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu cred. Ma stiu pe mine. De cand ma stiu am fost mereu deochiata si se pare ca baietelul meu imi calca pe urme in privinta asta, desi nu mi-am dorit. Camd il deoache cineva, devine brusc agitat, incepe sa urle (nu sa planga) si nimic si nimeni nu ii mai intra in voie. Cand se intampla asta sun o verisoara sau pe mama care ii descanta si se linisteste la fel de brusc cum a inceput agitatia.
Voi ce parere aveti? Va deochiati? Copilasii vostri se deoache? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Kiki,desi nu vreau sa cred...totusi mi se intampla de multe ori si ma ia cu dureri de cap si stari de greata de am impresia ca de-abia ma mai tin pe picioare.Dar am vorbit cu un preot si mi-a spus ca desi nu ar trebui sa cred, totusi cand am aceste stari sa imi spun singura Tatal nostru fara alte descantece (caci mie imi mai spunea mama).si asa fac si imi trece.Uite, Mariei nu i-am pus ata rosie la mana si desi este foarte admirata (ca orice bebelus de altfel) mereu ii spun tatal nostru si celelalte rugaciuni pe care le mai stiu si se linisteste.Asa ca te sfatuiesc sa faci la fel si sa renunti la descantece!Trebuie sa avem incredere ca Dumnezeu ne ajuta si ne ocroteste, chiar daca mai sunt si oameni 'bine intentionati' sau chiar fara nici o vina caci stii cum se spune ca te deochi si de frumos si de urat! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Da, asa este, si de urat si de frumos te deochi. Eu ii zic "tatal nostru" dar parca nu are efect cum are cand i se descanta... |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| eu lu bebe ii spun de 3 ori Tatal nostru si se linisteste... ca asa imi spunea mami meu mie |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Da...de trei ori sau pana crezi ca i-a trecut! |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si eu ii mai zic Tatal nostru, chiar daca e musulmanca,asa m-am obisnuit...dar sa va zic ce hal de om am eu.Cand ne intoarcem din oras Kaze pune niste praf ( nu stiu ce este)in strecuratoarea de ceai si ii da foc.Apoi se plimba cu fumul ala prin toata casa ca popa cu tamaia in biserica Cica a vazut el ca nu stiu ce baba s-a uitat mai altfel la fata 01oare:.Cine zicea ca numai femeile descanta...eu am un descantator |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Traditii , obiceiuri , mentalitati diferite. Cred ca ar trebui sa nu dam chiar prea mare importantza lucrurilor astea. Maria nu are ata la mana si daca i-as pune m-ar intrebalumea pe starada dece o LEG ? si ce e ? si ce reprezinta ? si de ce ..... etc. Aici nu a auzit nimeni de asa ceva. DA , in spun fetei Tatal nostru zilnik ,( si tati o face daca o vede nelinistita ) dar .... daca asta inseamna altceva decat o modalitate de a linisti un pui mic .... nu stiu ce sa zic. Cred in Dumnezeu si in puterile lui , dar cu deochiul , sincer .... nu stiu ce sa zic. Sunat mai reticenta in a face afirmatii ! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Uite ca ata rosie la mina nici eu nu i-am pus,dar la noi te intreaba lumea de ce nu-i pui,mami de Maria! Mama i-a mai descintat Sarei in peioadele ei de agitatie si urlete,dar eu stiu daca a avut vreun rezultat ca parca nu se linistea mai repede decit alte dati,cind nu-i descintam... Dar cind nu stii ce sa mai faci ca sa calmezi copilul,orice ajutor este bine venit,chiar si plimbatul fumului prin casa,cum zice Mihaela! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Eu cred ca sunt cea mai salbatica mama de pe forum. Nu i-am pus atat la mana nici o secunda, nu-i zic nici o rugaciune si nici icoana la fata nu aveam pana nu am primit una cadou de la Monique. Eu nu cred in nimic, m-am impietrit si m-am saturat... nu stiu... nu prea mai cred in rugaciuni, minuni.... Cand este agitata ii bag sanul in gura, cantam un cantec de leagan si ii trece. Daca nu-i trece ii dau Calma Baby si sigur se linisteste. Si cand o impartasesc nu observ vreo schimbare in comportamentul ei... Uite asa arata patutul acum cu iconitza primita de la o Alexandra pentru alta Alexandra. g_nicoleta2000 attached the following image(s):

|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Kiki wrote: Voi ce parere aveti? Va deochiati? Copilasii vostri se deoache?
Eu, cand credeam in deoki ma deokeam de numa' si eu, si Matei, acum de cand nici prin gand nu imi trece sa ma gandesc la babisme de genul deoki, nici eu nici Matei nu mai avem probleme.Cred ca e mai mult o kestie psihologica. |
|

| stele_pe_cer wrote: .Cred ca e mai mult o kestie psihologica.
Sa sti ca Alex cand avea colici mereu ma innebuneau neamurile astea ca este deocheata si ii dadeam debridat, tacea si le ziceam: unde-i descantecul? in sticla? Este si o chestie psihologica dar nu ar trebui sa bata ratiunea, nu?
|
|

| g_nicoleta2000 wrote:
Este si o chestie psihologica dar nu ar trebui sa bata ratiunea, nu?
Eu una sunt de acord cu tine ! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu chiar cred in babisme pentru ca multe dintre ele s-au adeverit. Si noi avem in familie o "baba" care descanta de deochi ( sotul meu ), care a invatat de la bunica lui . Ia un pahar plin cu apa si in timp ce spune descantecul aprinde cate un bat de chibrit ( in total 3 )pe care le lasa sa se stinga si apoi le pune in pahar, apoi face cruce in pahar cu un cutit si cel deochiat trebuie sa bea din 3 locuri diferite si sa-si de-a cu apa din pahar pe frunte si la buric. Cam asta e descantecul sotului meu, dar nu stiu ce tot zice acolo, ca nu inteleg. |
|

| kiki, poate sotul tau se ia de mana cu al meu .De cand l-am cunoscut, cum ma durea capul, da-i cu descantecul .Ma lua cascatul si gata, lui ii curegau acolo cateva lacrimi si ma smiteam ca noua.Toata sarcina m-am "deokeat", am nascut, si Matei se deokea.Dar tati nu era in fiece moemnt sa ii deskante plodului.Si gata cu deokiul.Nu cred, nu exista.Si nici capul nu ma doare, si copilul e linistit nevoie mare.Mi-am impus sa nu cred.
|
|

| Taty, cand crezi in deochi crezi obligatoriu si in descantece si te linistesc atunci cand sunt facute. Deci eu cred ca totul tine de credinta, mintea nostra ne inseala atat de mult si suntem asa de usor de manipulat de propriile noastre fantasme incat functioneaza si descantecele. Atunci cand nu crezi in ele, iei o pastila, te pui in pat si in 5 min ti-a trecut.
Ma ducea si bunica mea pe la tot felul de babe sa ma descante ca visam noaptea urat si ma agitam dar uite ca acum citind muuult am aflat ca de obicei copii viseaza urat si sunt agitati. Deci problemele energetice ce le avem le putem rezo;va si cu o mangaiere data copilului pentru ca in general schimbul energetic functioneza perfect intre rudele de gradul 1 |
|
|