Deochiul - Ce este? Exista? Credeti in el?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, August 12, 2012 8:50 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Azi din senin i s-a facut rau lui Andrei. Am mers la socrii sa ii luam pe copii sa ii ducem la film si cand am ajuns la film deja i se facuse rau din senin, era palid, abia se mai tinea pe picioare si avea o transpiratie rece pe tot corpul. L-a luat somnul de cum am intrat in sala si a dormit tot timpul cat a durat filmul, vreo 2 ore, desi urla sonorul de abia stateai in sala.

L-am trezit cand s-a terminat, avea aceeasi traspiratie rece... pe drum spre casa ne-a spus ca ii vine sa vomite si cum am ajuns acasa la socrii s-a dus direct la baie si a vomitat o gramada, apoi l-a luat iar somnul, dar i-au mai disparut transpiratiile alea reci.

Soacra mea a zis ca poate a fost deochiat... Nu stiu ce sa zic, eu nu prea cred in deochi, nici nu stiu ce este, daca exista sau nu, cum se manifesta, cum te poate deochia cineva sau cum poti tu sa deochi pe cineva...

Eu am suspectat ca a mancat ceva aiurea, sau prea repede sau cu pofta, dar aparent nimic din ce a mancat azi nu putea sa ii faca rau...

Acum stau putin cu inima stransa ca l-am lasat acolo... se bagase in pat sa se culce...
Petronella
Scris: Sunday, August 12, 2012 10:08 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/14/2010
Am gasit ceva despre deochi :

„Fugi deochi dintre ochi, din gene, din sprâncene, din vârful nasului, din maduva oaselor, din crestetul capului si du-te unde cocosul nu cânta, unde popa nu toaca, acolo te-asteapta cu mesele întinse, cu faclii aprinse si lasa-l/las-o pe (numele persoanei) curat/a, luminat/a, cum Dumnezeu l-a/a lasat/-o, Amin!”.

Dupa Tatal Nostru, acesta este cel mai cunoscut descântec de deochi de la noi.
De altfel, folclorul contine multe descântece de deochi, acesta fiind considerat în popor o boala indusa prin magie de o simpla uitatura invidioasa. Deochiul este o vraja care poate fi provocata si involuntar de catre persoane care detin aceasta “putere”. Persoanele deochiate încep sa se simta rau, sa aibe dureri de cap si senzatii de somnolenta, stari de voma, de febra si de vlaguire. Pe scurt, o stare generala foarte proasta. Se mai spune ca unele deochiuri nu trec de la sine si, fara rugaciuni si descântece, pot duce chiar la moarte.

Batrânii spun ca te poti feri de deochi daca porti o ramusoara de busuioc, o bijuterie din aur sau o ata rosie. Te mai fereste de deochi lenjeria îmbracata pe dos sau un catel de usturoi pe care-l porti la tine. Daca totusi deochiul te-a prins si îti dai seama de asta, este bine sa te gândesti si sa te concentrezi asupra unui moment fericit din viata ta si, retraindu-l, scapi de vraja.
Pentru ca nu toti stiu ca au puterea de a deochia, este bine ca atunci când te uiti mai mult la cineva sau lauzi pe cineva sa-l scuipi de trei ori si spui: “sa nu-i fie de deochi” sau “scuipa-l sa nu-l deochi”.
Trebuie spuse aceste vorbe mai ales când este vorba despre copii, ei fiind cei mai vulnerabili la deochi.
Însa nu doar oamenii pot fi deochiati. Si animalele se îmbolnavesc, iar plantele se vestejesc.
Pentru vindecare, atât la oameni cât si la plante sau animale, trebuiesc spuse rugaciuni si descântece.
Pe lânga descântece, exista si o serie de ritualuri care difera de la o regiune la alta. Cel mai raspândit este stinsul carbunilor când, într-un vas cu apa neînceputa se arunca mai multi carbuni încinsi (numarul depinde de puterea deochiului) si se recita incantatii ca “iesi deochi din ochi” sau “de deochi, de mirare, de cascare, de strigare”. Peste vasul de apa se face semnul crucii si apoi i se da deochiatului sa bea trei înghitituri, este spalat pe ochi, pe nas, pe frunte si la încheieturi, iar restul de apei se arunca pe stâlpii usii si se spune: “câta apa ramane pe usa, atât rau sa ramâna pe (numele deochiatului)”.
Desi deochiul este foarte raspândit si putine persoane au scapat de el în viata, nu exista o explicatie stiintifica. Singurele indicii vin din bioenergie care pune starea provocata de deochi pe seama diferentelor mari energetice de la o persoana la alta. Sau ca exista asa numitii vampire energetici care, cu sau fara voie, pot suge energia altor persoane.
mamiemi
Scris: Sunday, August 12, 2012 10:50 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/3/2008
Exista Rugaciune pentru deochi in Molitfelnic. Poti merge cu el la preot sa ii spuna rugaciunea si sa il stropeasca cu apa sfintita.
Eu pateam asa cand eram copil, dar bunica ma ducea la o baba sa imi descante. Acum realizez ca descantatul era un soi de magie.
Cu Filo am trecut printr-o perioada in care singura explicatie posibila pentru un plans pe care nu il linisteam cu nimic, pe la vreo 3-4 luni, ramasese ca e deocheata. Ii citea tati rugaciunea si se linistea ca prin farmec. Plangea pana la rugaciunea propriu zisa(inainte de aceasta rugaciune, ca la orice slujba, preotul rosteste cateva rugaciuni incepatoare (Imparate ceresc, Tatal nostru). Se intampla foarte frecvent, la 2-3 zile.
LilianaD
Scris: Monday, August 13, 2012 7:49 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/22/2011
Nu stiu ce sa zic, deocheata am fost si eu ,copil fiind, chiar si mai tarziu, cand eram prin liceu, dar imi stingea bunica chibrite sau carbuni, de zis nu stiu ce zicea acolo, dar imi trecea.
aurishta
Scris: Monday, August 13, 2012 7:53 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
sic Sincer,eu nu cred in deochi si iata de ce. Cand eram mica, ma"deochiam "des, dupa spusele bunicii, dansa ma "descanta" si problema se rezolva. Asta a functionat perfect pana cand n-am mai crezut in asa cevaras si am refuzat orice descantec. sic Ca prin minunealcool nu m-am mai deochiat vreodata, nici eu, nici ai mei!. Nu pot sa spun ce scarba mi-a fost odata cand o batranica a scuipat pe deget si i-a pus bebelusului meu pe frunte preventiv, ca sa nu-l deoachepuker puker puker Am restrictionat, de atunci, accesul persoanelor straine in preajma copiilor mei, i-am lasat sa "deoache" dupa placere si mi-am asumat riscurile (inexistente, dupa parerea mea)
Apoi, mai este o problema de etica crestina! Domnul Dumnezeu a condamnat explicit descantecul, asa ca eu l-am respins in orice forma, oricat de cosmetizat ar fi fost ca sa para a fi in acord cu a fi crestin. Daca privim in esenta, tot descantec este, chiar daca repetam de nu-stiu-cate ori "Tatal Nostru". Nu exista nici un suport biblic pentru asta. Mai simplu si mai curat este sa te adresezi Domnului cu vorbe simpe, sincere:"Doamne, copilul meu este bolnav, Te rog din suflet sa-l vindeci".
vanina
Scris: Monday, August 13, 2012 7:59 AM
Nivel

Inregistrat: 12/19/2008
Nu exista deochi!!! Si mai bine nu va invatati nici copiii sa creada in asemenea superstitii, pentru ca nu le face bine deloc.
Credeam ca subiectul e mai vechi, dar vad ca e din 2012, wow uff .
LilianaD
Scris: Monday, August 13, 2012 8:13 AM
Nivel

Ok, nu exista, dar atunci cum se explica starile acelea de rau din senin, sunt atacuri energetice ?
vanina
Scris: Monday, August 13, 2012 8:16 AM
Nivel

Cu siguranta au o explicatie stiintifica, nu stiintifico-fantastica. Voi chiar credeti ca unii oameni au asa un laser invizibil in ochi cu care ii ataca pe copii?
Edit: In cazul lui Andrei al Andrianei, e posibil sa fi mancat prea mult, si de la calatoria cu masina sa-i fi venit rau, sau poate a fost altceva (o indigestie de ex.), iar in cazul prezentat de mamiemi cu bebelusul de 3-4 luni pe care nu-l linistea nimic din plans, cel mai probabil erau colici, ca asa se manifesta la multi copii.
alimami
Scris: Monday, August 13, 2012 8:16 AM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
Nici eu nu cred in asa ceva si daca copilul s-ar simti rau, cu simptomele descrise de Adriana,probabil ca l-as duce direct la Urgenta,daca starea lui nu s-ar imbunatati in cateva ore.
alimami
Scris: Monday, August 13, 2012 8:19 AM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
LilianaD wrote:
Ok, nu exista, dar atunci cum se explica starile acelea de rau din senin, sunt atacuri energetice ?

O stare de rau din senin,cum ziceti voi,poate veni de la o cadere de calciu(mi s-a intamplat),cu dezhidratare si eventual scadere brusca a tensiunii(sau oscilatii ale acesteia).In nici un caz nu m-as fi gandit la deochi ci am luat viteza spre spital.
aurishta
Scris: Monday, August 13, 2012 8:20 AM
Nivel

LilianaD wrote:
Nu sunt din senin, ele au o cauza, doar debutul este "din senin"
LilianaD
Scris: Monday, August 13, 2012 8:32 AM
Nivel

Sa nu credeti ca eu sustin ca exista, pur si simplu mi-am pus si eu intrebari, cred ca asteptam o explicatie mai stintifica, cum zicea Vanina. Cadere de calciu am avut si eu, dar s-a manifestat cu totul altfel decat starea de "deochi" de care zicea Adriana.
Oricum cred ca din ce in ce mai putina lume crede in asa ceva si de aici rezulta din ce in ce mai putini "deochiati".
aurishta
Scris: Monday, August 13, 2012 11:13 AM
Nivel

LilianaD wrote:

Oricum cred ca din ce in ce mai putina lume crede in asa ceva si de aici rezulta din ce in ce mai putini "deochiati".
cool
zaza_
Scris: Monday, August 13, 2012 11:21 AM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
TOT ce este pe lumea asta este energie. Si gandurile sunt tot energie. Din punct de vedere energetic omul are 7 campuri principale, care au culori diferite,sunt chiar culorile chakrelor principale, si care formeaza AURA unei persoane. Atunci cand gandurile unui om interfereaza energetic cu aura unei alte persoane, se intampla un transfer de energie si chiar se poate fura energia acelei persoane, sau se pot implementa diverse "programele", voluntar sau involuntar.

Ok, de ce unora li se face rau si altora nu? Pentru ca unele persoane au campurile mai slabe sau rezoneaza cu cel care fura energie.

Nu e o prostie deochiul. Faptul ca nu crezi sau ca esti un om puternic iti mareste si intensifica aceste campuri energetice si toate "atacurile" ricoseaza, nu te afecteaza.

Simplul fapt ca spui Tatal Nostru ajuta. Sau cum spune Aurishta, "Doamne, copilul meu este bolnav, Te rog din suflet sa-l vindeci." ajuta foarte mult. Bineinteles, daca starea persista, du-l la medic!!!!
vanina
Scris: Monday, August 13, 2012 11:34 AM
Nivel

zaza_ wrote:
Si gandurile sunt tot energie.

Da, se foloseste energia pentru buna functionare a creierului (si pe acolo se formeaza gandurile), dar fii sigura ca nu iese in afara organismului ras .

Quote:
Ok, de ce unora li se face rau si altora nu?

Pentru ca unii au o problema de sanatate si altii nu!

Quote:
Bineinteles, daca starea persista, du-l la medic!!!!

Tot acolo ajungem cool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.