Dentitia copiilor la aceasta varsta
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Saturday, June 11, 2011 10:28 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Miha , multumesc ! Asa mi-a spus si dentista, ca miercuri am fost iar la ea si a spus ca sa ma linistesc , e normal ..... Dintisori frumosi, albi, sanatosi si drepti va dorim tuturor piticilor ! majoreta
Maria & Mario
Scris: Tuesday, June 14, 2011 7:37 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Duminica dimineata am scos si al doilea dintisor de jos , fata ! Sa ii facem loc celui nou ...... asteptam urmatorii ! majoreta
giulia_mamik
Scris: Friday, October 14, 2011 10:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Fetelor,Dariei de o luna i a iesit un dintisor nou.Culmea a iesit in spatele celui de lapteuff ,a trebuit sa i l scoatem fortatuff .Oare nu o fi creascand stramb?Ca totusi e mai in spate.Pe de o parte ma gandesc ca nu ar fi avut loc sa i iasa pe locul celui de lapte caci era cam mic spatiul uff .Inca ceva,aseara era asa agitata,imi spunea ca o doare gingiuta in fundul gurii si crede ca i erupe o masea.Parca s cazuta din Luna fetelor dar intreb si eu :sa i iasa asa repede maselutele in spate?Nu are inca 6 aniuff

Noi am facut o programare la o doctora buna de la noi din Bc si abia spre sfarsitul lunii ne poate lua.E foarte ocupata fiindca se ocupa in principal de aparatele dentare pt copii.Si as vrea sa merg la ea sa o aibe sub supraveghere in cazul in care va fi nevoie de vreun aparat dentaruff
mirela74chris
Scris: Friday, October 14, 2011 10:20 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Giulia pot sa ii iasa dintisorii si mai devreme de 6 ani.Depinde de fiecare organism in parte.Eu stiam,dar nu stiu daca stiam bine ca aparatul dentar se pune cand dentitia definitiva este completa,nu inainte.Oricum e bine sa o vada si un stomatolog,asta nu strica niciodata.pupici
giulia_mamik
Scris: Friday, October 14, 2011 10:46 PM
Nivel

Da da Mirela,cand toata dentita este iesita!Atunci se pune aparatul daca este necesar.Eu pt atunci zic.Pai stiu ca dintisorii se schimba in jur de 6 ani dar cu maselutele cum sta treaba?Stiam ca mult mai tarziu,nu?La dentist nu am mers pana acum.Daria are o dantura perfecta(cred ca l a mostenit pe tatisic ) doar ce are un punct negru cat un varf de ac pe o maselutauff.Dar consider necesar de acum mersul regulat la stomatologpupici
mirela74chris
Scris: Friday, October 14, 2011 10:51 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
giulia_mamik wrote:
Da da Mirela,cand toata dentita este iesita!Atunci se pune aparatul daca este necesar.Eu pt atunci zic.Pai stiu ca dintisorii se schimba in jur de 6 ani dar cu maselutele cum sta treaba?Stiam ca mult mai tarziu,nu?La dentist nu am mers pana acum.Daria are o dantura perfecta(cred ca l a mostenit pe tatisic ) doar ce are un punct negru cat un varf de ac pe o maselutauff.Dar consider necesar de acum mersul regulat la stomatologpupici

Maselutele care apar la 6 ani sunt definitive.Cele de lapte se schimba mai tarziu.Punctul negru nu e obligatoriu sa fie carie.Mersul regulat la stomatolog mi se pare normal pentru oricine,copii trebuie invatati de mici.Ai mei merg fara teama la dr.noastra stomatologa care este o dulcica.Pupicipupici
giulia_mamik
Scris: Friday, October 14, 2011 11:04 PM
Nivel

Mirela,multumesc mult pt raspunspupici .Deci e normal sa ii iasa acum maselutele aleatopai .Offf si de aici si starea de agitatie si nervozitate.Mie imi iese acum o masea de minte dar nu prea are loc undeuff si ma jeneaza asa rau acolo ...dapai la copii cred ca e mai rau cry
aurishta
Scris: Saturday, October 15, 2011 1:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
giulia_mamik wrote:

Noi am facut o programare la o doctora buna de la noi din Bc si abia spre sfarsitul lunii ne poate lua.E foarte ocupata fiindca se ocupa in principal de aparatele dentare pt copii.Si as vrea sa merg la ea sa o aibe sub supraveghere in cazul in care va fi nevoie de vreun aparat dentaruff

Giulia, nu te repezi sa-i pui fetei aparat dentar,chiar daca medicul spune asta. Am avut de-a face cu multi stomatologi, fie direct, fie prin experienta prietenelor mele. Concluzia nu-mi apartine, este spusa de un medic cu muuulta experienta. Nu se poate vorbi de aparat dentar pana ce nu ii erup complet caninii definitivi , adica pe la 8-10 ani. Abia atunci sunt evidente problemele ortodontice. Pana atunci chinui copilul, dar bagi bani inutil in pusculita celui ce-ti face aparatul. Crede-ma, nu toti doctorii sunt ceea ce ar trebui sa fie, din pacate.
giulia_mamik
Scris: Saturday, October 15, 2011 2:08 PM
Nivel

Aurishta,multumec pt raspund.Am scris mai sus ca dupa ce ii erup toti dintii i as pune un aparat daca doctorul considera asta.Nu as chinui o de pe acum.Eu am purtat 5 ani de zile un aparat dentar.Avem un dinte crescut stramb pe arcada de jos.Off primele zile dupa ce mi strangea aparatul erau chinuitoareplans .Eu sper sa nu fie nevoie de asa ceva!
aurishta
Scris: Saturday, October 15, 2011 2:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
giulia_mamik wrote:
Aurishta,multumec pt raspund.Am scris mai sus ca dupa ce ii erup toti dintii i as pune un aparat daca doctorul considera asta.Nu as chinui o de pe acum.Eu am purtat 5 ani de zile un aparat dentar.Avem un dinte crescut stramb pe arcada de jos.Off primele zile dupa ce mi strangea aparatul erau chinuitoareplans .Eu sper sa nu fie nevoie de asa ceva!

hohot Iata cum am fost prinsa cu cititul printre randurihohot Deh! viteza excesiva!ras
roxinthya
Scris: Monday, May 14, 2012 11:22 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Of am intrat si la topicul asta si imi dau seama ca trebuie sa ma pun la punct cu mai multe controale pt fi-mea.
Eu ma uit destul de des in guritza ei si nu se vede niciun punct negru sau ceva carii si adevarul este ca mananca si foarte putzine dulciuri.Ea este cu fructele mai mult.
Aveti idee fetelor cam intre ce sume se situeaza un control la copii?
monica irimia
Scris: Monday, May 14, 2012 1:47 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Noi nu am dat nimic doar pentru control. Oricum, mai mult de 30 de lei nu ar treui sa fie. De scos dintisori, am dat 30 lei pe bucata. angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.