Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Miha , multumesc ! Asa mi-a spus si dentista, ca miercuri am fost iar la ea si a spus ca sa ma linistesc , e normal ..... Dintisori frumosi, albi, sanatosi si drepti va dorim tuturor piticilor ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Duminica dimineata am scos si al doilea dintisor de jos , fata ! Sa ii facem loc celui nou ...... asteptam urmatorii ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Fetelor,Dariei de o luna i a iesit un dintisor nou.Culmea a iesit in spatele celui de lapte ,a trebuit sa i l scoatem fortat .Oare nu o fi creascand stramb?Ca totusi e mai in spate.Pe de o parte ma gandesc ca nu ar fi avut loc sa i iasa pe locul celui de lapte caci era cam mic spatiul .Inca ceva,aseara era asa agitata,imi spunea ca o doare gingiuta in fundul gurii si crede ca i erupe o masea.Parca s cazuta din Luna fetelor dar intreb si eu :sa i iasa asa repede maselutele in spate?Nu are inca 6 ani
Noi am facut o programare la o doctora buna de la noi din Bc si abia spre sfarsitul lunii ne poate lua.E foarte ocupata fiindca se ocupa in principal de aparatele dentare pt copii.Si as vrea sa merg la ea sa o aibe sub supraveghere in cazul in care va fi nevoie de vreun aparat dentar |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Giulia pot sa ii iasa dintisorii si mai devreme de 6 ani.Depinde de fiecare organism in parte.Eu stiam,dar nu stiu daca stiam bine ca aparatul dentar se pune cand dentitia definitiva este completa,nu inainte.Oricum e bine sa o vada si un stomatolog,asta nu strica niciodata. |
|
| Da da Mirela,cand toata dentita este iesita!Atunci se pune aparatul daca este necesar.Eu pt atunci zic.Pai stiu ca dintisorii se schimba in jur de 6 ani dar cu maselutele cum sta treaba?Stiam ca mult mai tarziu,nu?La dentist nu am mers pana acum.Daria are o dantura perfecta(cred ca l a mostenit pe tati ) doar ce are un punct negru cat un varf de ac pe o maseluta.Dar consider necesar de acum mersul regulat la stomatolog |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| giulia_mamik wrote:Da da Mirela,cand toata dentita este iesita!Atunci se pune aparatul daca este necesar.Eu pt atunci zic.Pai stiu ca dintisorii se schimba in jur de 6 ani dar cu maselutele cum sta treaba?Stiam ca mult mai tarziu,nu?La dentist nu am mers pana acum.Daria are o dantura perfecta(cred ca l a mostenit pe tati ) doar ce are un punct negru cat un varf de ac pe o maseluta .Dar consider necesar de acum mersul regulat la stomatolog Maselutele care apar la 6 ani sunt definitive.Cele de lapte se schimba mai tarziu.Punctul negru nu e obligatoriu sa fie carie.Mersul regulat la stomatolog mi se pare normal pentru oricine,copii trebuie invatati de mici.Ai mei merg fara teama la dr.noastra stomatologa care este o dulcica.Pupici |
|
| Mirela,multumesc mult pt raspuns .Deci e normal sa ii iasa acum maselutele alea .Offf si de aici si starea de agitatie si nervozitate.Mie imi iese acum o masea de minte dar nu prea are loc unde si ma jeneaza asa rau acolo ...dapai la copii cred ca e mai rau |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| giulia_mamik wrote:Noi am facut o programare la o doctora buna de la noi din Bc si abia spre sfarsitul lunii ne poate lua.E foarte ocupata fiindca se ocupa in principal de aparatele dentare pt copii.Si as vrea sa merg la ea sa o aibe sub supraveghere in cazul in care va fi nevoie de vreun aparat dentar Giulia, nu te repezi sa-i pui fetei aparat dentar,chiar daca medicul spune asta. Am avut de-a face cu multi stomatologi, fie direct, fie prin experienta prietenelor mele. Concluzia nu-mi apartine, este spusa de un medic cu muuulta experienta. Nu se poate vorbi de aparat dentar pana ce nu ii erup complet caninii definitivi , adica pe la 8-10 ani. Abia atunci sunt evidente problemele ortodontice. Pana atunci chinui copilul, dar bagi bani inutil in pusculita celui ce-ti face aparatul. Crede-ma, nu toti doctorii sunt ceea ce ar trebui sa fie, din pacate. |
|
| Aurishta,multumec pt raspund.Am scris mai sus ca dupa ce ii erup toti dintii i as pune un aparat daca doctorul considera asta.Nu as chinui o de pe acum.Eu am purtat 5 ani de zile un aparat dentar.Avem un dinte crescut stramb pe arcada de jos.Off primele zile dupa ce mi strangea aparatul erau chinuitoare .Eu sper sa nu fie nevoie de asa ceva! |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| giulia_mamik wrote:Aurishta,multumec pt raspund.Am scris mai sus ca dupa ce ii erup toti dintii i as pune un aparat daca doctorul considera asta.Nu as chinui o de pe acum.Eu am purtat 5 ani de zile un aparat dentar.Avem un dinte crescut stramb pe arcada de jos.Off primele zile dupa ce mi strangea aparatul erau chinuitoare .Eu sper sa nu fie nevoie de asa ceva! Iata cum am fost prinsa cu cititul printre randuri Deh! viteza excesiva! |
|
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Of am intrat si la topicul asta si imi dau seama ca trebuie sa ma pun la punct cu mai multe controale pt fi-mea. Eu ma uit destul de des in guritza ei si nu se vede niciun punct negru sau ceva carii si adevarul este ca mananca si foarte putzine dulciuri.Ea este cu fructele mai mult. Aveti idee fetelor cam intre ce sume se situeaza un control la copii? |
|
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Noi nu am dat nimic doar pentru control. Oricum, mai mult de 30 de lei nu ar treui sa fie. De scos dintisori, am dat 30 lei pe bucata. |
|
|