Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Cati dintisori ar trebui sa aiba incepand cu varsta de 4 ani ?
Pe la ce varsta incep sa schimbe dintisorii si in ce ordine?
Alice deja a schimbat 1 incisiv central, de jos, i-a cazut cel de lapte si acum i-a iesit cam de 2 mm si cel definitiv.
Surpriza surprizelor, ii mai apare o maseluta, in partea din stanga jos, spate. Au iesit deja 2 coltisori prin gingie. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Cred ca e mai devreme decat scrie prin carti...stiu ca prin jurul varstei de 6 ani incep sa cada dintisorii de lapte si sa apara cei noi...mie mi s-au schimbat pe la 9 ani Alice, iti uram sa ai dinti frumosi si sanatosi (parca as fi intr-o reclama la pasta de dinti!)!!! La 4 ani trebuie sa aiba, dupa parerea mea, 8 incisiv, 4 canini si 8 premolari...deci, in total, 20 de dintisori. |
|
| Alice deja a schimbat de anul trecut si pana acum vreo 2 dinti sus, 4 jos, si i-au mai iesit 4 maselute.
Stiu ca e cam devreme schimbarea dintisorilor, dar , poate si pentru ca ii avea distrusi, au inceput sa i se schimbe mai devreme. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Maselele care i-au iesit lui Alice sunt ultimii molari (molarii de 6 ani), care, mare atentie, sunt definitivi. La varsta de 6 ani un copil trebuie sa aiba 10 dinti jos, 10 dinti sus, tot ce este peste 10 e definitiv. De curand am aflat si eu acest lucru. Iar pentru o dentitie impecabila intre 7 si 14 ani trebuie consumate multe produse lactate, dar nu in exces. Catincai nu i s-a schimbat inca nici un dinte, iar dentitia ei este impecabila.
Alice, iti dorim dinti frumosi si sanatosi. |
|
| Multumesc de info. Oricum, trebuie sa merg cat de curand cu ea la un medic sa o vada, pentru ca sus se intampla ceva ciudat. Ii iese dinte nou, dar ciotul ala vechi nu i-a cazut inca. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Adriana, cat mai repede la doctor, trebuiesc facute radiografii .
Alina nu stiam acest lucru, cu 10 dinti, Eden are o carie minuscula, o sa mergem sa o reparam in acest caz.
Eden a schimbat 7 dintisori, si i se mai clatina inca unul ( practic tot incisivii ), dintii din fata ii ies strambi si departati... dorim sa consultam un stomatolog. Credeti ca se vor apropia?
Incisivul din fata ii iese stramb si stiu ca nu se poate remedia fara proteza ( Eden a primit 2 lovituri groaznice la acelasi dinte... ) |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| sicer nu stiu exact cati trebuie sa se schimbe, baiatului i s-au schimbat numai incisivii desi are 9 ani si 10 luni. i-au iesit si maselele definitive care i-au fost <<sigilate>> (se aplica un soi de smalt fals) de catre medicul stomatolog. i-am facut o radiografie a intregii guri si ni s-a spus ca o sa iasa in curand. oricum ma mosteneste pe mine (mie ultimul dinte mi s-a schimbat cand eram in clasa a IX a). va dorim sa aveti dinti frumosi si sanatosi!!! |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| AdrianaC wrote:... sus se intampla ceva ciudat. Ii iese dinte nou, dar ciotul ala vechi nu i-a cazut inca.
Mare grija, Adriana, cat mai repede trebuie de mers pentru ca dintele nou nu poate iesi bine din cauza celui vechi. Deci cel vechi trebuie scos. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| K poseda numarul de dintisori corespunzator varstei de 4 ani: 20...Asta vara am fost la primul control dentar, pentru ca-i aparuse o carie care s-a dezvoltat foarte mult in timp scurt...Dentistul nostru, de fapt oral hygienista i-a facut cleaning si tratament cu fluor si ne-a trimis la dentist pediatru pentru tratamentul cariei, spunandu-mi ca i se pare caria mare, poate ca ajunge la nerv si ca el nu face xrays copiilor. In fine, la dentista pediatra, in urma x-rays, a reiesit ca are 7 carii, una deja vizibila pentru care venisem -noroc ca nu atinsese nervul, ca altfel trebuia sa-i puna baby crown-, plus alte 6 invizibile, intre maselute, adica 2 maselute cu cate 3 carii, pe 3 suprafete ...i-a reparat caria cea mare si 3 mici de la o maseluta si mai avem o maseluta, trebuie s-o programam si pe-aia luna asta...intre timp, am devenit foarte atenta cu flossingul, i-am dat flossuri speciale pentru copii cu animalute si vad ca ii place sa-si faca flossingul singura. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Am fost si noi acum 2 saptamani la primul control stomatologic, a fost preventiv si tare mult mi-am dorit ca Alex sa o perceapa ca o vizita obligatorie dar si foarte placuta la un medic. Mi-a placut mult si doctorita pentru ca chiar daca nu era pedodont a stiu foarte bine cum sa vorbeasca cu ea, i-a explicat ce o sa-i faca, i-a aratat oglinjoara mica cu care se va uita la dintisori, i-a numarat dintisorii si i-a aratat si ei pe ecran, a dat-o cu un pic de aer pe o maseluta ca sa vada cum este si cu aparatul acela. A fost o vizita super, a inteles ca daca are grija ce papa si cum se spala ca avea dinti frumosi. La plecare a primit cadou o radiera in forma de dintisor si o periuta de dinti. Ne-a mai chemat peste 3 luni, eu credeam ca peste 6 dar a insistat la 3 luni ca sa fie 100% sigura ca nu avem nici o supriza neplacuta in 6. Am mai aflat si ca in guritza s-a facut loc pentru urmatoarele maselute cu toate ca mai au ceva timp pana ce vor iesi. La plecare a fost surpriza, nu ne-a luat nici un ban, am ramas foarte uimita. Sa nu uit sa va spun ca pentru un pitic de nici 5 ani a mers si mami si tati cu tot cu aparatul foto

|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| alex,ai fost o fata curajoasa.asa si trebuie si eu am ceva emotii pentru ca in martie avem si noi parte de control.la karina i-au aparut ceva carii si am hotarat sa mergem intr-un control sa vedem ce si cum,si cu ocazia asta,va merge si darius |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Alexandra, ce cuminte ai fost! Te-ai facut si cu o periuta noua, care curata dintucii si mai bine ! Ma bucur ca nu ti-a gasit doamna doctora nici o cariuta ...sa ai grija in continuare de perlute sa ramana la fel de sanatoase si frumoase !
La K n-am observat nimic la gingiile viitoarelor maselute posterioare...Nico, stii cumva la ce varsta sunt preconizate sa iasa? De cand cu primele cariute, Karina isi face flossing constiincioasa in fiecare zi dupa periat si, in vara, cand vom merge iar la control, cleaning si tratamentul anual cu fluor, sper sa nu mai descopere dentista nimic nou la xrays. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Delfinasa, Fluturas multumim pentru complimente. Gingiile sunt pregatite in sensul ca au facut spatiu, are gol in spatele maselutelor si arata ciudat, de parca nu i-ar fi crescut maselutele. Doctoritza le-a pipait cu degetele si a spus ca oricum mai dureaza dar nu mi-a spus exact cat, cred ca nu-i o regula, Molarii apar in jur de 6 ani si sunt permanenti, sunt sensibili la carii si le trebuie ingrijire constiincioasa. Noi nu folosim ata dentara, eu am incercat de cateva ori dar baleala care o faceam , era dementiala, am abandonat. Nu i-am prezentat Alexandrei ata si cred ca nu o fac prea curand, poate doar daca ii este prezentata de medic atunci ar fi mai de succes ca pe fatza mea s-ar vedea incantarea daca ar trebui sa i-o prezint eu. Mi-a spus ca la un moment dat ii va face un ortopan, nu stiu daca sunt 100% de acord; nu ma incanta iradierea de la 5-6 ani dar ar fi bun sa stiu si cum ies ceilalti dintisori, ne-ar scuti de strambarea dintilor permanenti. Am subiect de gandit. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Alexandra,
Ale face control anual la dintisori.Este foarte incantata cand merge la tante doctor si aceasta o lauda pentru dintii albi si fara nici o carie.Am cautat sa o obisnuiesc cu cabinetul stomatolog, pentru orice eventualitate. |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Bravo fetelor!!! Si fetitelor cuminti si cu dintisori perfecti! EU inca nu am dus-o, nici nu am de gand, din comoditate cred. Nu are nicio carie, desi, daca stau bine si ma gandesc... ar fi imperios necesar sa facem si noi un control de rutina...mda, mi-ati dat de gandit! Va pup!!! |
|
|