DEMISIA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Scris: Thursday, October 22, 2009 11:31 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii si cum se poate realiza o demisie in timpul CIC-ului. Mersi (nu e pentru mine...sic )
kali
Scris: Thursday, October 22, 2009 4:09 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
fdianamaria wrote:
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii si cum se poate realiza o demisie in timpul CIC-ului. Mersi (nu e pentru mine...sic )

Nu se poate. Cat timp persoana este in CIC, contractul este suspendat.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, October 22, 2009 6:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
fdianamaria wrote:

de ce doreste persoana respectiva sa demisioneze? daca poti detalia circumstantele, ti-as putea da detalii.

se poate duce la angajator, face o cerere de reluare a activitatii, apoi una de incetare. totusi, depinde de intentiile ulterioare cum trebuie sa procedeze.
fdianamaria
Scris: Thursday, October 22, 2009 6:44 PM
Nivel

pai si-a gasit un job mai bun. Plus ca vrea sa se intoarca in campul muncii chiar daca abia a intrat in CIC (pentru ca ei i se merita)
Vazusem in codul muncii ca daca contractul de munca e suspendat in momentul demisiei, perioada de preaviz se suspenda (scrie la al. 6). Cum adica???
Trebuie sau nu sa faca cele 15 zile de preaviz?

Andi&Mariuca
Scris: Thursday, October 22, 2009 6:55 PM
Nivel

fdianamaria wrote:
pai si-a gasit un job mai bun. Plus ca vrea sa se intoarca in campul muncii chiar daca abia a intrat in CIC (pentru ca ei i se merita)
Vazusem in codul muncii ca daca contractul de munca e suspendat in momentul demisiei, perioada de preaviz se suspenda (scrie la al. 6). Cum adica???
Trebuie sau nu sa faca cele 15 zile de preaviz?

aaaa...pai zi asa mami! e foarte simplu atunci (si eu banuiam, din ce ai scris, ca vrea sa se duca in alt loc): se duce la angajator, face cerere de reluare a activitatii si apoi de incetare a activitatii fie cu acordul partilor, fie cu demisie (daca nu crede ca obtine acordul partilor). ele pot fi inregistrate in aceeasi zi.

contractul suspendat in preaviz, intr-adevar suspenda si preavizul dar suspendarea se refera la alte situatii nu la cea de fata. oricum, prietena ta se duce la angajator, isi reia activitatea prin cererea de reluare si astfel nu mai are contractul suspendat. apoi isi depune demisia. e foarte simplu.

cat priveste zilele de preaviz...depinde de angajator. el poate sa renunte, conform legii, partial sau total la preaviz si scrie pe el acest lucru. daca anagajtorul doreste sa o plateasca si sa o tina in preaviz...o s-o tina. daca nu ...nu! dar sa ii atragi atentia sa nu cumva sa lipseasca nemotivat daca angajatorul insista sa isi faca preavizul. poate sa ii desfaca disciplinar apoi contractul de munca. totul tine de intelegerea cu angajatorul. variante sunt multe de a rezolva lucrurile civilizat.
fdianamaria
Scris: Saturday, October 24, 2009 8:11 PM
Nivel

mersi mult !!
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, October 24, 2009 10:21 PM
Nivel

cu placere!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.