Profil: Delia Rodica Ciobancan
Despre
Utilizator: Delia Rodica Ciobancan
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Friday, May 17, 2013
Ultima vizita: Monday, September 7, 2015 3:43 PM
Numarul de postari: 24
[0.00% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Wednesday, August 12, 2015 10:35 PM
claudia.balteanu wrote:
Copilasul meu de 1 an si 5 luni, cand ii spun ca NU ARE VOIE sa fuga in strada, de exemplu sau sa se joace la priza, se da cu fundul de pamant si se arunca pe spate, plangand isteric. uneori se si raneste, im mod evident, la cap.
Am incercat sa-l ignor in prima faza, apoi sa ii explic frumos, apoi chiar cu o palmuta la fund ca nu este frumos ceea ce face, insa nimic nu a dat roade.
Nu stiu cum sa mai reactoez si cum sa mai actionez. Este de o incapatanare cum rar am mai vazut. Am ajuns sa fiu disperata.
Ce pot sa fac?


Fiul d-voastra este in perioada in care aceste crize se vor repeta. Ele poarta denumirea de tantrum.
Sunt foarte multe feluri de a-l ajuta pe copilas sa depaseasca aceste momente. Multa rabdare, intelegere, iubire si nicidecum bataie, cearta, insistente din partea adultilor. Pot intra in detalii daca considerati util.
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Monday, March 10, 2014 3:53 PM
Frica de zgomote puternice este una din fricile cu care ne nastem. Si teama de straini are locul ei in cresterea si dezvoltarea copilului. Felul cum le-ati descris seamana mult cu anxietatea de separare. Fiindca am date limitate si subiective nu pot sa ma hazardez in ipoteze terapeutice. Intradevar, in cazul copiilor de varsta mica evaluarea si interventia terapeutica se face prin parinti. Pot sa va recomand sa aveti rabdare, sa ii dati fetitei multe dovezi de dragoste, protectie, intelegere. Nu o fortati sa faca ceea ce nu doreste, asteptati sa fie pregatita. Daca fetita nu se linisteste dupa un timp, ci dimpotriva, persista comportamentele mentionate de d-voastra este necesar ca parintii se se prezinte la un cabinet de psihoterapie.
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Tuesday, November 5, 2013 3:37 PM
rclaudia wrote:
Daca tot e voie la "dat cu parerea"'Big Laugh
Mamica care vb despre maturitatea fetitei.
Povestesc din propria mea experienta.
Eu am fost la fel.Mama mea era tare mandra,profesorii la fel.
Eu nu aveam prieteni si sufeream teribil.Nu am vb cu nimeni despre asta atunci.Eram mandra de mine ,mai ales ca mama imi spunea ca am sa cresc si am sa vad ca e mai bine.In permanenta ma simteam aiurea printre colegii de scoala.Poate pt ca nu aveam aceleasi toale ca ei dar mai ales nu vb aceeasi limba.Si mie mi se parea stupid ce fac si spunem acelasi lucru cu voce tare,dar in sinea mea as fi dat orice sa fiu ca ei.
Daca nu faceti ceva va fi mai grav caci iata am 38 de ani si aam aceeasi problema.
Odata ce vb extraterestra este foarte greu sa mai revii pe planeta.
Recomandare:Invatati-o sa vb limba lor.Chemati acasa fetite de la scoala si faceti lucruri stupide.campfire Explicati-i ca este grozav ca are note excelente dar sa nu uite ca este copil si trebuie sa se poarte ca atare.grup Jucati cu ea sotron sau alte jocuri copilaresti.Pe vremea mea asa era ,acu nu mai sunt in trend.Si aleragtul.cum ati spus ca bezmeticii,este super tare .
Mult succes.!!!!


Foarte inteleapta recomandarea!
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Wednesday, October 16, 2013 4:14 PM
Am vazut mai tarziu postarea cu vizita la psihiatru. Se pare ca la aceasta vizita medicala mama a fost agresata verbal. Ma intreb : Daca mama a fost gasita ca fiind pacientul de ce a recomandat tratament copilului?!
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Wednesday, October 16, 2013 3:52 PM
Imi este greu sa supervizez recomandarea data de psiholog. Fara o discutie ampla cu parintii si mai ales cu copilul, fara aplicarea unor teste nu pot face recomandari si nu pot pune diagnostic.
In general, la un copil mic nu se recurge atat de repede la tratament medical. Nu va speriati preventiv. Fiecare pui de om se naste inzestrat cu doua pulsiuni (instincte).Acestea sunt agresivitatea si sexualitatea. Ele ne permit supravietuirea si perpetuarea speciei. Asadar, nimeni nu trebuie sa ne invete copiii cum sa fie agresivi - fie sa atace, fie sa se apere.
Din cele relatate pot lansa o ipoteza - fiul d-voastra s-a speriat, poate nu s-a simtit protejat (de educatoare, de parinti) devreme ce ati insistat sa mearga la gradinita, in ciuda celor spuse de el. Daca sustineti ca e un copil bine dezvoltat si inteligent inseamna ca si-a pus mintea la contributie si a construit un plan (de atac de data asta). Agresivitatea nativa - invatam toata viata sa o inhibam sau sa o travestim in forme mai usor acceptate de societate. Dar, ea exista in noi ( fie ca e indreptata spre exterior, fie spre noi insine).
Daca va alarmati prea tare si va suparati pe planul diabolic al copilului riscati sa-l transformati intr-o victima in viitor. Cel mai potrivit este sa apelati la un psihoterapeut (nu psiholog) si sa gasiti impreuna o cale sanatoasa de a rezolva situatia cu gradinita dar si de a invata copilul cum e mai potrivit sa reactioneze in situatii haotice sau cum sa actioneze in preajma unor copii agresivi.
Unde mai pui ca fiul d-voastra a luat taurul de coarne si fiindca v-a simtit tensiunea si ingrijorarea ptr. cele intamplate. Agresivitatea la baieti este mult mai puternica decat la fete. Fiul d-voastra cred ca ar fi in stare sa va apere si pe d-voastra :)
Vreau sa inchei cu 3reguli date de Paul Hauck:
Regula nr. 1 Daca oamenii sunt buni cu noi, sa fim si noi buni cu ei.
Regula nr. 2 Daca oamenii sunt rai cu noi, noi sa continuam sa fim buni cu ei, sa le intoarcem si obrazul celalalt, sa le venim in preintampinare, sa-i iubim si pe cei care sunt impotriva noastra, dar numai ptr. o perioada rezonabila de timp.
Regula nr. 3 Daca oamenii sunt rai cu noi, iar regula a doua nu este productiva, sa fim si noi aproximativ la fel de rai cu ei, dar fara a fi suparati pe ei.
Cu aceste reguli cred ca am radpuns si D-nei Mihaela.
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Tuesday, October 15, 2013 12:31 PM
Asa este, daca crestem copii ptr. lumea reala vor deveni adaptati acesteia - victime si persecutori - si garantat nu vom avea o lume ideala. Cert este ca multi dintre parintii copiilor de azi au aceasta idee despre viata ( inclusiv parintii acelor copii care sunt etichetati "bully" ).
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Tuesday, October 15, 2013 10:25 AM
Parintilor interesati de educatia copiilor le pot recomanda aceste articole in completare la cele discutate aici:

http://www.prokid.ro/sfaturi-practice/sfaturi_practice/cum_se_formeaza_personalitatea_copilului_-2459/

http://www.prokid.ro/sfaturi-practice/sfaturi_practice/invatati_i_pe_copii_ce_modele_sa_si_aleaga_in_viata-3288/

http://www.prokid.ro/sfaturi-practice/sfaturi_practice/cum_pregatim_copilul_pentru_gradinita-3127/
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Tuesday, October 15, 2013 10:03 AM
t-mihaela daca recomandati parintilor sa fie agresivi, ce model vor fi ei ptr. proprii copii? Copiii intre ei sunt agresivi, educatoarea e permisiva iar parintii ar trebui sa agreseze educatoarea?
Cine a platit de aici de pe forum "psihologul"?
Daca recomandarea mea pro bono nu este primita este ptr. ca nu d-voastra mi-ati cerut-o.
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Saturday, October 12, 2013 2:13 PM
Daca un parinte poate schimba tactica pedagogica a unei educatoare cred ca putem numi acest lucru succes. Doar ca ai cere sa fie altfel presupune si a ii spune cum si a o invata, si asta desigur cu acordul ei. Consider ca ptr. aceste schimbari e nevoie de cursuri de specializare si cred ca este esential sa tinem cont inclusiv de aspectele individuale ale personalitatii educatoarei.
Subiect: Psihologia Copilului - Specialistul va raspunde
Postat: Saturday, October 12, 2013 12:51 PM
Agresivitatea copiilor nu este pricinuita de educatoare. Ceilalti copilasi au parinti.