Deja vu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Thursday, August 10, 2006 10:35 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu am citit tot ce ai scris,dar rumeg altadata informatia,la ore mai decente!sic
dya
Scris: Thursday, August 10, 2006 10:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
sousourel wrote:
Tot citind cele scrise de voi mi-a venit in minte o explicatie posibila: fenomenul de gestalt. Asta inseamna ca atunci cand percepi ceva sau pe cineva, chiar daca nu in totalitate (spre ex, o silueta umana, vizualizata partial, trecand pe sub geam) creierul nostru suplineste restul cu informatii pe care deja le poseda in virtutea experientei anterioare. Ceva similar si pt deja vu, in sensul ca o fraza, o amintire, un eveniment, ceva, orice... o stimulare de acest gen, similara poate cu o alta din trecut, din imaginatie, din fantezie...determina procesari similare, de unde si impresia ca ai mai trecut odata pe acolo. Mai departe... oricarei noi informatii i se creaza un model corespunzator pe creier (model acceptor). Atunci cand noua informatie se potriveste acestui model sufera procesari ulterioare, daca nu.. poate fi respinsa. In acest caz, al acceptarii, ma gandesc ca se suprapun in mod confuz si ambiguu elementele prezente cu elemente din trecut. Si in final, cum fiecare informatie ce tine de propia biografie se asociaza cu stari afective, este natural ca si acestea, la randul lor, sa se reactualizeze odata cu informatia propriu-zisa, dar fiind dat si elementul de surprindere caracteristic starilor de deja vu, deja entendu, rezulta o stare afectiva la fel de confuza. Eeeh, v-am lamurit?sic Oricum nu e decat o idee, care mi-a venit citind cele scrise de voi si nicidecum o ipoteza experimentale verificata stiintific ras

Draga mea am sa caut adresa celor cu experimentul din laborator sa le trimit explicatia ta ca sa vada si ei ca nu trebuie sa fii "soricel de laborator" ca sa gasesti unele explicatii la fenomene paranormale...hohot hohot hohot hohot
Oricum impresionanta concluzia ta.bravo bravo bravo
sousourel
Scris: Thursday, August 10, 2006 11:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
hohot hohot hohot salut
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.