Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Daca ar fi sa definiti SUFLETUL, cum l-ati defini?
Aceasta definitie se bazeaza pe ceea ce v-au spus altii, pe ceea ce ati citit, sau pe propria experienta?
Faptul ca sunteti constienti de sufletul vostru va influenteaza alegerile si deciziile în viata?
Ati discutat vreodata despre suflet cu colegii, la locul de munca?
Cum va simtiti atunci când sunteti constrânsi de catre slujba voastra sa spuneti sau sa faceti ceva ce intra în contradictie cu ceea ce stiti voi despre suflet?
Cum reconciliati aceasta contradictie? |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Daca ar fi sa definesc sufletul, eu l-as defini ca pe omul din noi...cel care poate fi bun sau rau si nu se vede (decat prin actiuni)...Definitia nu mi-a fost impusa de ce mi-au zis altii...de citit am citit, incepand cu definitia din DEx, apoi cu filosofia facuta in facultate, discutii cu altii...De discutat cu altii, mai rar, pentru ca o discutie despre suflet e grea, trebuie in primul rand sa ai cu cine discuta; nu poti discuta cu oricine despre suflet...Mi-ar face sa discut cu un preot despre suflet, sa vad ce crede biblia, preotul (slujitorul Domnului pe pamant) despre suflet, ce se intampla cu sufletul nostru cand inchidem ochii (asta este si va fi mereu o discutie grea pentru mine, pentru ca inca nu ma obisnuiesc cu ideea ca la un moment stiut de Dumnezeu nu vom mai vedea soarele, nu vom mai simti vantul, nu ii vom mai vedea pe cei dragi, nu-i vom putea atinge...sau ma rog, la prima vedere, ca nu se stie ce e dupa moarte - practic, ca teorie e destula)... |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/24/2007 Mesaje: 208
| Mie imi place sa cred definitia biblica, ca Dumnezeu l-a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si asa omul a devenit un "suflet viu". Eu nu cred ca sufletul este nemuritor. Conform definitiei biblice, sufletul e alcatuit din tarana+suflarea de viata data de Dumnezeu. Cred ca la moarte, ceea ce "ia" Dumnezeu este aceasta suflare de viata fara de care omul nu mai poate trai. Sufletul este intregul, suflarea si trupul. Nu cred ca sufletul este de sine constient, am explicat mai sus de ce...
Nu am fost obligata la serviciu sa fac ceva ce contravine constiintei mele si nu as accepta astfel de compromisuri.
Nu am avut ocazia sa discut cu colegii de serviciu despre lucruri atat de profunde... cu un singur coleg am vorbit mai mult despre asta intr-o ocazie.
|