Profil: Dee_dea
Despre
Utilizator: Dee_dea
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Thursday, November 3, 2022
Ultima vizita: Tuesday, March 21, 2023 6:36 AM
Numarul de postari: 9
[0.00% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 64
Postat: Tuesday, November 29, 2022 7:38 PM
simmo wrote:

Mai poți încerca Sanador; și ei mai primeau cu bilet de trimitere daca aveau fonduri. Poate acolo dublu test e msi ieftin.

O sa incerc si acolo, multumesc de sugestie, nu ma gandisem la ei.

In alta ordine de idei, voi ce vitamine prenatale luati? Eu tocmai am terminat cutia de Elevit 1, dar as schimba deoarece nu imi e deloc bine de la ele. Poate ceva natural, vegetal, dar totusi care sa aiba toate vitaminele si mineralele recomandate. Pe net am vazut o gramada de variante..
Postat: Tuesday, November 29, 2022 10:23 AM

Dee_dea, mergi la recepti; nu cred ca o sa-ti răspundă cineva la mail. În plus, dacă o sa faci măcar un control la filantropia, în caz de urgenta pentru internare, te primesc. Altfel, nu. Asa este politica lor.

Din pacate, mi-au spus ca nu au locuri libere, dar m-au pus pe lista de asteptare in caz ca se elibereaza ceva. Este o perioada tare nefericita cu morfologia, pica fix de sarbatori :( La Elias la fel, mi-au spus ca ei nu fac morfologii in perioada sarbatorilor, ca au multi doctori in concedii...La Medicover nici ei nu au liber in decembrie, astept sa vad daca in ianuarie va fi ceva loc dupa ce afiseaza programul ca inca nu e disponibil. La Wellborn am reusit sa fac programare si desi ecografia este gratis (cu bilet de trimitere), dublu-test se plateste (400 si ceva RON). Of :(
Postat: Monday, November 28, 2022 9:27 AM
[later edit] nu au locuri la Filantropia, m-au pus pe lista de asteptare...

Buna fetelor,
Cat timp am facut si eu cercetari pe google si forumuri, m-am prins ca programarea la morfologie trebuie facuta din timp pentru a putea prinde locuri. Eu sunt in 7s5z, si nu stiu daca sa am sperante la Filantropia (le-am dat mail si inca astept raspuns, altfel iau in considerare sa merg la receptie direct). Aveti recomandari de alte spitale/clinici unde se accepta bilet de trimitere (fara plata)?
Multumesc si sarcini usoare!
Postat: Wednesday, November 9, 2022 4:32 PM
Madalina.d wrote:

Buna si felicitări pentru sarcina!
Cel mai corect ar fi sa repeți beta la 48 h ca sa vezi cum creste. Despre progesteron nu știu ce sa iti zic.

Multumesc!
Am fost astazi la prima vizita, a confirmat si ecografic, unde aparent masoara 5+5, nu doar 5 conform LMP. S-a uitat si peste valorile beta si progesteron, nu a zis ca ar fi ceva neinregula si nici nu mi-a mentionat sa le repet (iar eu din prea mult entuziasm am uitat sa intreb).
Aveti idee daca la vizitele eco se permit si insotitori (acum cu regulile post-covid)? Ar fi fost minunat sa auda si taticul inimioara la urmatoarea vizita :)
Postat: Tuesday, November 8, 2022 6:11 PM
carlita wrote:

Progesteronul e recoltat la acelasi laborator? Are aceeasi unitate de masura? Ca sunt 2 variante de determinare: nmol/L si ng/mL.

Da, la acelasi. Este ng/ml.
Am tot citit info contradictorii, ca testele de sange ale progesteronului oscileaza in functie de momentul zilei si ca trebuie recoltate mai multe probe pentru a se stabili o medie, pe alta parte cele mai multe cazuri pe care le-am rasfoit au fost cand ori e prea mic progesteronul si se recomanda suplimente, ori e in crestere pe parcursul sarcinii..
Intre timp a venit si valoarea hcg, a crescut la 2829 (4s5z) de la 171 (3s5z), ceea ce pare sa fie relativ OK desi nu foarte ridicat.
Nu imi dau seama daca sa continui sa monitorizez valorile sau doar sa urmaresc ecografic sarcina. Maine am intalnirea cu OB si sunt curioasa ce imi recomanda.
Postat: Tuesday, November 8, 2022 12:43 PM
Fetelor, voi cum stati cu progesteronul in sarcina?
Desi la 3s5z aveam 22, la 4s5z am primit rezultatul de 17. As fi sperat sa creasca in sarcina, si recunosc ca devin putin panicata.
Inca astept si rezultatele hcg sa vad progresul fata de saptamana trecuta, si abia peste 2 zile am programare la OB.
Oare e normal sa oscileze in plus/minus sau ar trebui sa ma astept la niste suplimente de la dr?
Postat: Friday, November 4, 2022 11:27 AM
simmo wrote:

Felicitări pentru sarcina.

Și eu am născut în Băneasa. Făceam o ora cu masina în zilele neaglomerate. Dacă mai erau și ambuteiaje, făceam și 1,5h.

Competenta și încrederea în medicul ginecolog este mai importanta decât distanta. Dacă te gândești ca ai intra in travaliul și nu ai mai ajunge la spital, nu este cazul. La prima nastere, oricum travaliul dureaza mai mult.

Multumesc! Inca ma gandesc pentru natural sau cezariana, dar mai am timp. Sper sa prind la primavara targul de bebei pentru a lua cu reducere, daca nu va fi prea tarziu angel

Am vazut de asemenea ca exista pachete de urmarire sarcina pentru fiecare trimestru. Credeti ca e mai rentabil decat fiecare analiza/ eco in parte, si-a luat cineva un astfel de pachet?
Postat: Thursday, November 3, 2022 11:11 AM
Irinan wrote:

Felicitari pt sarcina Deecoeur

Mulțumesc!majoreta
As vrea sa pun o prima intrebare aici, referitoare la urmarirea sarcinii si pachet de nastere.
Eu am abonament prin job la Medicover, dar clinicile lor sunt destul de departe (Baneasa) fata de unde locuiesc eu (sector 4), lucru care imi da de gandit pentru deplasarile cu burtica pe mai tarziu.
Voi ati ales un medic/clinica aproape de casa sau acest criteriu e mai putin important fata de abilitatile medicului (eu am mers pe recomandari si in functie de reducerea de la job)?
Postat: Thursday, November 3, 2022 8:26 AM
Buna fetelor! Ma alatur si eu grupului, sunt in 4 saptamani si 2 zile. Stiu ca e putin cam devreme, dar sper sa nu se intample nimic rau cu sarcina. E prima mea sarcina, asa ca nu stiu cu ce se mananca, sunt in perioada de adunare informatii masive Big Laugh Am facut pana acum 2 hcg-uri si progesteron pentru a fi sigura ca evolueaza cum ar trebui, iar in saptamana 5 am programare la gine (prea devreme sa se vada ceva concret la eco, dar nu am rabdare). Pupici si sarcini usoare coeur