Ralucaa wrote: am primit cartea multumesc foarte mult!! dar nu ma descurc deloc sa fac un tipar..nu reusesc:((( si imi doresc din tot sufletul sa reuses ..pur si simolu sunt batuta in cap ca nu le pot intelege..ce pot sa fac:( Va rog ajutati-ma!!
Buna Raluca, daca vrei sa reusesti sa realizezi un tipar, poti incerca manualul Croiul de Aur sau chiar intregul pachet care contine pe langa acel manual si un set de 2 lineare si o rola de hartie de croit, care, desi esti incepatoare, iti pune la dispozitie tot ce este necesar pentru a incepe imediat constructia propriului tipar. Ai sa vezi ca va fi mult mai usor pentru tine :)
Echipa decusut.ro
|
aurishta wrote:Am folosit o fusta de blugi scoasa din uz, o rochie de panza topita luata din SH doar fiindca mi-a placut materialul, petice din denim de la alte confectii, un voal bleu cadrilat pentru captuseala iar furniturile sunt integral din "recuperari", martisoare, bratari rupte etc. Modelul este conceptie proprie si am procedat astfel: -am desenat modelul dupa care am proiectat tiparul in functie de dimensiunile materialului avut la dispozitie -am croit fetzele, manerele si dublurile marginii superioare din fusta, lateralele si fundul din peticele de denim, iar buzunarul cel mare din fatza si buzunarele laterale, precum si paspoalul de la fermoar din pamza topita provenita din rochie. Captuseala si buzunarele ei sunt din voalul bleu. -am cusut paspoalul pe marginile fermoarului iar apoi am cusut de el cele doua fasii ale inchiderii superioare. -am cusut buzunarele interioare pe cele doua fetze ale captuselii, unul dintre ele fiind prevazut cu un mic fermoar(buzunarul pentru bani ), iar celalalt, fiind mai mare, are si o cusatura verticala de compartimentare. -am asamblat captuseala si am cusut-o de dublurile marginii superioare, neuitand sa las pe fund o deschizatura ca sa pot intoarce geanta pe fatza dupa asamblarea finala. -am confectionat buzunarele astfel:cel in forma de vestuzta dublat si termocolat poe fatza exterioara,iar cele laterale din doua dreptunghiuri din material pus dublu si incretite cu cate 9 randuri de atza elastica. -am intarit toate partile exterioare cu termocolant si am fixat pe ele buzunarele cu cate doua randuri de cusaturi, pentru rezistenta -am asamblat fetzele gentii si lateralele. -am montat si sistemul de inchidere cu fermoar pe dublurile din denim ale fetzei(la marginea superioara) -am fixat pe pozitie manerele (care au fost si ele dublate cu termocolant si tighelite pe margine), snurul cu carabina si celalalt snur in stanga, respectiv dreapta manerului din fatza -am insailat captuseala de jur imprejur si am cusut-o de fatza. -am intors geanta prin deschizatura de la fundul captuselii, am calcat marginile si le-am tighelit de jur imprejur, apoi am inchis deschizatura captuselii -in final am cusut nastureii de pe fatza si am agatat potcoava decorativa pe unul din snurulete. Rezultatul a fost o geanta foarte incapatoare, cu muuulte buzunare, foarte functionala, dupa cum puteti vedea in poze. In buzunarele exterioare am pus servetele, ochelari de soare, papuci de plaja, o sticla cu apa, de carabina am agatat evantaiul si un ceas cu lantz (pe care l-am bagat in buzunarelul vestutei), iar in interior un milion de alte obiecte
Felicitari D-na Aurelia. Si de aceasta data ati dat dovada de talent. Echipa Bro Rom Sibiu www.decusut.ro
|
bire.anamaria wrote:am terminat si eu .mie imi place cum a iesit.am o geanta la fel dupa care mam luat.am tot masurat si am facuto putin mai mare. am facuto dintro pereche de pantaloni si o geanta veche care am desfacuto.am facuto 3 in 1 .sunt 3 gentute intruna am urmat pasii acestia(spui dupa mine sper sa intelegeti ). 1)am taiat peretii si fundul gentii 2)partea de vizavi de manere si leam cusut apoi leam intors pe fata 3)am cusut fermoarul pe cele 2 benzi 4)am prins aparatorile de colturi in partea de jos apoi am prins partea unui fermoar cu 1 sertar 5)mam ocupat de primul sertar,am prins partea unde este scaiul si manerele apoi am prins captuseala.am facut si sertarul idem dar lam pus deoparte. 6)am pins primul seratr cu partea principala ,cea cu fermoar 7)am prins captuseala pe amandoua parti a fermoarului fara sal cos la mijloc 8)am prins si sertarul 2 9)am cusut pe lateral fundul gentii impreuna cu fata si capuseala 10)am intors geanta pe fata si captuseala pe mijlocul gentii din mijloc am cusuto de mana.
Superba gentuta! Felicitari! Aveti talent! Ca sa va sarim in ajutor, poate mai aveti nevoie de ace, ata, foarfeci, picioruse si alte accesorii pentru masina de cusut va asteptam pe site-ul www.decusut.ro pentru ofertele lunii septembrie
Echipa Bro Rom Sibiu
|
victoria1 wrote:Felicitari fetelor,vin si eu linga voi cu gentuta mea Am facut un raliu cu masina de cusut a bunicii si uitativa ce a esit Pozele cu gentuta in lucru sunt facute cu telefonul .Bateria de la aparat mi sa stricat si abia astazi miau aduso. Am folosit un tricou de a lui Tudor. 1)Am taiat tricoul de sub maneci. 2)Am facut cate 10 pluri pe fiecare parte( 10fata si 10 spate). 3)dintr-o maneca am decupat fundul gentii 4)ca fundul sa fie mai tare am mai taiat o bucata identica dintr-un ghiozdan vechi si leam cusut una de alta. 5)Am insailat fundul gentii de partea cu pliuri.dupa care am cusut-o cu masina de cusut. 6)Pe bucata de tricou ramasa am desenat partea de sus a gentii(eu le zic brate) Am taiat 4 bucati identice si leam cusut doua cate doua pe partea de pe dos.apoi leam intors pe fata si leam mai facut cate o cusutura. 7)am unit bratele de geanta facandui inca cate patru pliuri pe fiecare parte. 8)captusiala iam facut-o dintr-o punga de bumbac . 9)Din guler iam facut o floare si iam legat si doua sireturi. 10)Pentru manere nu mia mai ramas material si am facut un snur din fire albe si verzi dupa care marginea manecei ramase am cusut-o la mijlocul manerului pentru a nu ma deranja la umar.
Va multumim pentru participarea la concurs! Ati realizat o gentuta foarte frumoasa Va asteptam cu mare drag si pe site-ul nostru www.decusut.ro pentru a nu rata ofertele lunii septembrie la masinile de cusut si la accesorii pentru masinile de cusut.
Echipa Bro Rom Sibiu
|
S.ELENA wrote:In sfarsit am terminat si eu gentuta mea. O sa va spun pe scur povestea ei. Am avut o pereche de blugi tare draga, pe care am purtat-o pana a cedat si mai-mai sa ma lase despuiata pe strada . I-am pastrat in dulap, nereusind sa ma hotarasc daca sa-i arunc sau sa fac altceva din ei. Cand am vazut concursul, m-am bucurat ca inca ii am in dulap. Si acum povestea confectionarii gentutei:
- am taiat "cracii" blugilor, am indreptat pe cat posibil partile, am decupat "fundul" gentii dintr-unul din craci, apoi am insailat (primele 5 poze); - apoi, neavand masina de cusut, am inceput sa cos manual pe insailatura (poza 6-7); - am luat bretelele de la o geanta veche pe care am scos-o din uz de mai bine de un an (dar careia i-am pastrat bretelele, banuind ca-mi vor fi utile vreodata ) si le-am aplicat (pozele 8-12); - am ales sa fac captuseala dintr-o bucata de material ramasa de la husele canapelelor (pozele 13-15); - produsului final ii lipsesc oarecum finisajele, dar cu acul mi-a fost destul de greu (nu e cazul sa spun cu cate intepaturi m-am ales la degete ), insa sunt super multumita ca mi-a iesit o gentuta destul de incapatoare, cu 4 buzunare exterioare (2 pe fata, 2 pe spate), foarte "cool" - spun eu (asa ca idee mi-au incaput in ea: o sticla de apa de 2 litri, un prosop de plaja, portofelul, ochelarii de soare, servetele, lotiune de plaja, evantai.....si loc ar mai fi ramas - pozele 16-21).
Sper sa va placa si voua, eu sunt tare mandra de ea (si de mine )
Superrrr!!! Foarte reusita gentuta. Va multumim pentru participarea la concurs. Va asteptam si pe site-ul nostru www.decusut.ro pentru a nu rata ofertele lunii septembrie, atat la masinile de cusut cat si la accesorii. Echipa Bro Rom Sibiu
|
Kmy wrote:Dupa o saptamana intreaga de hei-rup am terminat si eu gentuta mea de plaja. Si la mine programul rabla la blugi . Pentru captuseala am folosit o foaie de cort impermeabil ( a carui jumatate a ramas intr-o poienita anul trecut ) cred ca cele mai frumoase bucati sunt cele de la tiv, cu putina munca obtineti niste fasii de material unice, se desfac cusaturile si se calca bine apoi m-am apucat de format fata gentii, am taiat si am cusut patratele mai mici si mai mari, o cusatura pe dos si una pe fata pentru tortile gentii am facut un tipar pe care l-am asezat peste blugi, am trasat cu o creta conturul apoi am taiat cu grija prima data am cusut marginea interioara apoi am crestat din loc in loc si am intors materialul, am prins cu ace si am cusut chiar pe margine cu pas simplu partea exterioara am cusut-o direct la masina, indoind marginile spre interior (se prinde din loc in loc cu ace de siguranta, pt ca in unele portiuni materialul este pe "bie" si se rasuceste baza gentii este facuta din aceeasi pereche de blugi .am cusut-direct de o parte mai lunga a materialului creat apoi am intors geanta pe fata, am calcat-o si am atasat tortile la mijloc. am asejat deasupra captuseala cu fata spre fata gentii si am prins din loc in loc cu ace. am cusut la un cm de margine, prinzand in aceeasi cusatura si manerele am intors si am cusut pe fata la un cm de margine, altfel captuseala iesea in afara pt un aspect " pitzi" am cusut sub o toarta partea cu nasturi de la slit, eticheta unui brand si o bucatica de dantela ... pe care nu va spun de unde am reciclat-o in unele locuri am retusat cu acul intrucat masina mea , de aceeasi varsta cu mine, nu a vrut sa coopereze. Foaia de cort este putin cauciucata asa ca geanta se aseaza f. bine fara sa fie nevoie de intaritura suplimentara. si aspectul final...
Sincere felicitari ati facut o treaba excelenta!!! Va multumim pentru participarea la concurs si va asteptam cu mare drag si pe site-ul nostru www.decusut.ro. Echipa Bro Rom Sibiu
|
dana78 wrote:va prezint si eu gentutza mea cu toate ca nu e nimic de spectacular mie imi place.pt mine are farmecul ei.asa simpla cum e a placut si sotului si prietenei mele atit de mult incit mia zis ca vrea si ea una sper sa va plac si voua cit de cit. Felicitari pentru ce ati realizat. Va multumim pentru participare. De asemenea va asteptam si pe site-ul nostru www.decusut.ro pentru ofertele lunii septembrie, atat la masini de cusut cat si la piese si accesorii pentru masini de cusut. Echipa Bro Rom Sibiu
|
aurishta wrote:Este frumoasa foc, dar ma uit la ea ca vitelul la poarta noua! Trebuie sa studiez manualul de utilizare! Echipa BRO ROM SIBIU...
Ne bucuram ca va ajuns masinuta si felicitari inca o data pentru premiu. Speram ca v aeste de mare folos. De asemenea va stam la dispozitie pentru orice nelamuri aveti :) Pe viitor poate o sa aveti nevoie si de ceva accesorii pentru masina de surfilat: ace, ulei, ata etc. Toate aceste lucruri le gasiti pe site-ul nostru www.decusut.ro Va asteptam cu mare drag. O zi frumoasa in continuare
Echipa BRO ROM SIBIU
|
Echipa BRO ROM SIBIU...
Felicitari tuturor participantilor la concursul "Lectia mea de croitorie". De asemenea va asteptam cu mare drag pe site-ul nostru www.decusut.ro pentru a nu rata promotiile, ofertele, cadourile si multe alte surprize din acest sezon.
O zi frumoasa in continuare.
Tzepii wrote:Tema concursului "Lectia mea de croitorie" :Continuand seria de concursuri, firma Bro Rom Sibiu va invita la un nou concurs pentru doamne si domnisoare, mai mari sau mai mici, cu tema "Lectia mea de croitorie". Regulamentul concursului "Lectia mea de croitorie" :Fiecare membru inscris in concurs trebuie sa ofere o lectie de croitorie. Ce inseamna acest lucru ? Tema este liber aleasa, nu este nimic impus (pentru ca vrem ca sa si folositi lucrul nou creat, nu doar sa creati ceva anume pentru concurs, de care poate nici nu aveti nevoie). Prin urmare puteti alege sa prezentati o lectie de croitorie pentru rochii, fuste, bluze, paltoane, etc, etc. Lectia de croitorie trebuie sa fie una cat se poate de explicita, sa cuprinda toti pasii necesari, poze din timpul lucrului, cat mai multe, eventual filmulete. Bineinteles, la sfarsitul lucrarii asteptam si o poza cu produsul final, impreuna cu posesorul lui. Nu pot participa la concurs si vota decât membri forumului care au mai mult de 500 de postari, inscrisi inainte de 15.03.2012. Perioada de inscriere : 15.03 - 15.04.2012. Administratorii forumului impreuna cu sponsorul concursului vor desemna lectia castigatoare, tinand cont de urmatoarele aspecte: - nivelul de detaliu al explicatiilor si cat de bine este explicat totul - complexitatea modelului - aspectul produsului final. Premiul concursului "Lectia mea de croitorie" :Premiul este o masina de surfilat Merrylock 740DS care realizeaza cusatura de tiv ascuns, de incretire, insertia elasticului, atasare de bentite, perlute, vipusca si diferite efecte decorative de cusatura.Alaturi de masina dumneavoastra de cusut, masina de surfilat sau triplock este necesara in mini-atelierul dumneavoastra asigurand astfel o calitate exceptionala si o finisare profesionala a proiectelor dumneavoastra. Cu aceasta masina visul dumneavoastra poate deveni realitate, iar cusaturile elastice si cele de incretire nu vor mai fi o problema.Este o masina usor de intretinut, nu ocupa mult spatiu si este portabila in orice moment. Expedierea premiului :Premiul va fi expediat câstigatorului de catre sponsorul concursului magazinul deCusut.ro - numai pe teritoriul României în saptamâna imediat urmatoare încheierii concursului. Site-ul www.7p.ro nu îsi asuma responsabilitatea expedierii acestor premii. Mai multe detalii despre concurs puteti gasi aici.
|
suzana78 wrote: mi-am deschis un mic atelier de croitorie si am nevoie de acea masina.
Buna ziua,
In primul rand va multumim pentru interesul acordat concursurilor noastre si felicitam toti participantii. Chiar daca o sa fie un singur castigator, echipa BRO ROM SIBIU va asteapta cu mare drag pe site-ul http://decusut.ro/home.aspx pentru a fi la curent cu noile promotii, concursuri si alte surprize de sezon!
Sa aveti o zi frumoasa si o primavara deosebita,
Echipa BRO ROM SIBIU
|
|