Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Oare daca ai putea sa zaresti o frantura din propriul viitor, ai incerca sa schimbi lucrurile sau ai accepta ideea ca viitorul nu poate fi transformat si l-ai lua ca atare?
Citesc acum o carte foarte interesanta, Flashforward, de Robert J. Sawyer si citind-o incep sa imi pun tot felul de intrebari?
Oare daca ai vedea pentru cateva minute ce va fi peste 20 de ani, ti-ai modifica actiunile din prezent ca sa influentezi viitorul?
Viitorul poate fi influentat?
Va recomand cartea si astept parerile voastre pe aceasta tema... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu cred cu tarie ca viitorul este rezultatul ,consecinta a ceea ce fac azi. De aceea cred ca viitorul poate fi schimbat si , cu siguranta, as opera schimbari asupra actiunilor mele prezente daca as intrezari consecintele din viitor. Nu cred in fatalitate. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Sincer va spun ca as refuza sa-mi vad viitorul. Cred ca poate marca prezentul in asa o mare masura incat sa te faca sa iei decizii diametral opuse cu modul obisnuit de a gandi/actiona... plus ca cine stie... o mai iei si cu capul in functie de situatie ( poate naste frici ori complexe majore, care sa-ti marcheze viata si care sa nu te lase sa duci un trai linistit )... si atunci... care ar mai fi rostul?
Merg pe principiul ca toti gresim si exista riscul ca din dorinta de a evita o eroare sa facem altele mai mari... Te concentrezi pe acel ceva scos din context incat poti sa scapi din vedere amanuntul care a declansat-o si sa te axezi pe chestii majore, care chiar iti pot da viata peste cap.
Deci eu spun... nu pestisorului de aur. Daca ar fi sa-mi vad viitorul, inchid ochii. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| kali wrote: Daca ar fi sa-mi vad viitorul, inchid ochii.
Nu puteai spune mai bine!
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Este epoca in care invatam sa traim AICI si ACUM, am ajuns in viitor, SF-ul din adolescenta mea il traiesc din plin acum, cu bune si rele. Nu ma intereseaza ce se va intampla maine. Stiu doar ca sunt fericita acum, chiar daca viata mea nu e perfecta. Imi iubesc sotul, copilul, familia toata, jobul, prietenii, pentru ca ma iubesc pe mine si pe Doamne Doamne. Si pe voi!!!! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| As vrea sa stiu .As vrea sa se inventeze ...si acum o dau in SF...un program de "computer ",un oracol care sa fie interzis minorilor( pentru ca ei nu au discernamant suficient) si unde adultii pot intreba franturi de viitor.As vrea sa fie asta un drept in Dreptul Civil,fiecare om sa cunoasca si sa poata interveni. Cred ca multe rele s-ar evita , poate si razboaiele vor dispare .Programul asta sa fie atat de complex incat sa -ti dea mai multe variante in functie de diferite ipoteze.De exemplu sa introduc in date anul 2013 ,numele meu si sa-mi dea raspuns "divort" sau " deces" si apoi introduc .Apoi introduc la date "Mihaela ,deces, 1013 ,fix this ( adica sa nu se intample ) Si apoi calculatorul sa-mi dea raspuns " Mihaela ,2013 ,deces denied ,pareza totala noua alegere .Si sa aleg .In anul acela ceva in campul meu energetic se va intampla ,vreau sa aleg daca sa mor sau sa traiesc restul vietii la pat .Asta varianta morbida
Si alta varianta .Sa intreb pe la 19-20 de ani : date input: anul 2005 Mihaela , raspuns" casatorie" date input:2005 Mihaela ,casatorie ,cine raspuns:Kazem Ei, va dati seama ce fatza as fi facut , cine naiba e Kazem.Ce-i cu numele asta ciudat .Si as intreba iar date input: unde raspuns;canada Ei, ce ziceti de asta ... apoi input:casatorie numar raspuns:2 ( deci aia va fi a doua casatorie ) input: casatorie 1 fix this ( adica sa nu existe prima casatorie ) raspuns : Warning ,computer can not fix Si variante "esti sigur ca vrei sa anulezi casatoria 1?"Da "-"nu " input "da " ( aleg sa nu existe casatoria 1) raspuns : Warning, Universul cere 1999 ora 14 energy born ( adica copil nascut ) .Si sa-mi dea iar variantele "esti sigur ca vrei sa stergi casatoria 1) Si aici sa aleg ori anulez prima casatorie ori nu dau universului copilul nascut in 1999.
Ce spun eu aici e intr-o vreme in care omul are alta perspectiva asupra vietii si a mortii, stie ca moartea nu e sfarsit si viata are scopul de a mentine Universul .Fiecare individ contribuie cu deciziile lui la binele Universului ,alege sa "moara" sau sa continue viata pentru a mentine armonia , nasterea si renasterea .Si bineinteles sa se fi descoperit identitatea a ceea ce numim noi Dumnezeu,el sa fie superputerea care a creea calculatorul-oracol ,el sa vegheze ca deciziile noastre sa nu puna in pericol existenta si armonia in Univers.
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Mihaela, ai scris atat de frumos !!!
Si eu as vrea sa stiu ce se va intampla daca as alege un anumit lucru... Poate asa as avea ocazia sa ma gandesc de 2 ori inainte de a alege
Mi se pare foarte interesant ce ai descris tu, si... de ce nu... poate peste cativa ani vom vedea si asa ceva... |
|
| Mihaela, dar ce imaginatie... cu detalii cu tot!! Insa stii vorba: speri mata, dar... speri degeaba. Pana una-alta pune mana de scrie. Numai bine ca vei avea si bani pentru " programul " viitorului. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Vom vedea astea pe viitor sunt sigura , ereziile din Evul Mediu s-au dovedit genii iar Jules Verne a incetat de mult sa mai fie SF. Atata as vrea ca lumea sa stie ca Mama Omida de pe 7 Pitici( c'est moi) a prezis ca Oracolul va renaste intr-o versiune soft :018:
|
|
| t-mihaela wrote: Vom vedea astea pe viitor sunt sigura , ereziile din Evul Mediu s-au dovedit genii iar Jules Verne a incetat de mult sa mai fie SF. Atata as vrea ca lumea sa stie ca Mama Omida de pe 7 Pitici( c'est moi) a prezis ca Oracolul va renaste intr-o versiune soft :018:
Gata, gata, iti dam drepturi de autor! |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Miha, esti incredibila si foarte simpatica !
Eu nu-mi doresc sa aflu ce-mi rezerva viitorul pentru ca imi plac surprizele. Vreau sa-l descopar zi de zi . |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| aurishta wrote:Eu cred cu tarie ca viitorul este rezultatul ,consecinta a ceea ce fac azi. De aceea cred ca viitorul poate fi schimbat si , cu siguranta, as opera schimbari asupra actiunilor mele prezente daca as intrezari consecintele din viitor. Nu cred in fatalitate.
Sunt perfect in de acord cu tine! Ceea ce nu putem modifica este doar moartea .Cu toti ne nastem cu totii murim nu conteaza cand ,cum si unde.Viitorul ni-l facem noi este in mainile noastre si noi ni-l cunoastem fiindca este exact ceea ce noi ne dorim .noi putem sa-l transforman mereu nu este ceva anume stabilit.Cine ne-a creiat ne-a dat libera alegere a prezentului si a viitorului,deci totul poate fi calculat si bine stabilit dinainte .Este chiar si foarte bine indicat ca omul sa aiba cunostiintza de ce se va intampla cu el in viitor si nu sa se lase in voia soartei ,soarta poate fii schimbata de multe ori daca ne cunoastem dorintele si planurile .Repet in afara de ziua cand vom parasi acesta lume totul pe aceasta lume depinde numai si numai de noi ,atat viitorul cat si prezentul noi il formam si noi il stim dinainte daca vrem sa-l stim.
Cine a vazut serialul Flashforward,stie ca am dreptate viitorul depinde numai si numai noi totul poate fi schimbat si transformat ! |
|
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Miha - apropo de ce ai scris tu, citeste " Sfarsitul eternitatziii" de Asimov - este abordat exact acelasi subiect numai ca se referea la viitorul omenirii si nu la persoane in particular. E beton cartea! De altfel ca toate cartile lui! |
|
|