Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mai bine ca ati scapat; la noi cica se poate prelungi pana la 2-3 ani, deci am ce decalota pana atunci. Curajoasa sunt pentru ca nu am incotro; se pare ca ma descurc mai bine decat Cata- si-mi tremura si mainile mai putin. Oricum, am inceput sa ma obisnuiesc. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Eu nu il decalotez pe baietelul meu, si nu mi se pare ca gresesc. Dr mea de familie (care e si pediatru si matusa mea) m-a invatat sa il decalotez cand am venit de la maternitate, dar nu am ascultat-o, oricum nici nu m-a mai intrebat si parca tin minte ca a mai vrut ea o data sa il decaloteze, dar m-am bagat eu in seama si i-a lasat cuculetul in pace . Acusi face un anisor si nu a facut nicio infectie. Eu nu i-am permis dr. nici sa ii bage termometrul in fundulet ca sa ii ia temperatura, si nu a comentat nimic, mi-a respectat cuvantul(si cred ca asa face cu toti pacientii). |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| eu stiu ce am vazut cu ochii mei la 6 saptamani,cat avea baietelul meu cand l-am decalotat prima data:avea mizerie alba adunata acolo,care mai si mirosea.la urma urmei e o chestie de igiena,de ce sa nu-i curatam asa cum trebuie si cum e si normal? |
|
| sami wrote:eu stiu ce am vazut cu ochii mei la 6 saptamani,cat avea baietelul meu cand l-am decalotat prima data:avea mizerie alba adunata acolo,care mai si mirosea.la urma urmei e o chestie de igiena,de ce sa nu-i curatam asa cum trebuie si cum e si normal? eu il curat bine dar in alt mod, fara sa il decalotez complet, si nu se aduna mizerie! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| poate vrei sa imi explici cum il cureti sub pielicica care ii acopera cuculetul? eu nu prea imi imaginez cum decat dand-o usor la o parte...
edit:vreau sa precizez ca si eu il curatam,atata cat imi permitea pielica,fara sa trag de ea si tot s-a adunat mizerie. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| sami wrote:eu stiu ce am vazut cu ochii mei la 6 saptamani,cat avea baietelul meu cand l-am decalotat prima data:avea mizerie alba adunata acolo,care mai si mirosea.la urma urmei e o chestie de igiena,de ce sa nu-i curatam asa cum trebuie si cum e si normal?
Eu tot din cauza asta i-am facut decalotarea. Acum e ok, dar atunci 2 zile numai mi-a urlat cand facea pipi, ca il ustura tare. Era si mai maricel, avea vreo 1.5 ani cred |
|
| Kiki wrote:Eu tot din cauza asta i-am facut decalotarea. Acum e ok, dar atunci 2 zile numai mi-a urlat cand facea pipi, ca il ustura tare. Era si mai maricel, avea vreo 1.5 ani cred I-ai facut cumva circumcizie? Sau de ce il ustura? |
|
| sami wrote:poate vrei sa imi explici cum il cureti sub pielicica care ii acopera cuculetul? eu nu prea imi imaginez cum decat dand-o usor la o parte...
edit:vreau sa precizez ca si eu il curatam,atata cat imi permitea pielica,fara sa trag de ea si tot s-a adunat mizerie. pur si simplu il spal in acea zona, si pielicica e flexibila, am incercat mai devreme sa ma uit sa vad daca nu are mizerie cum spuneai tu, dar nu cred ca am tras complet de ea, oricum era curat cat am vazut eu. Si daca o cureti mereu nu se face la loc acea secretie? Mai ales ca urina e sterila, nu vad de ce ar fi problema de igiena! Mai degraba cred ca daca decalotezi ai sansa sa bagi bacterii pe acolo. Si mai am o intrebare: pana la ce varsta o sa ii decalotati sau i-ati decalotat? cand vor fi mai mari nu cred ca le va placea... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| vanina wrote: cand vor fi mai mari nu cred ca le va placea...
... cand vor fi mari (de fapt nu foarte mari, numai ce isi descopera putzi... )se vor decalota singuri. Eu cred ca pana la 1-2 ani sa terminam cu problema asta. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mizeria aia alba nu e mizerie ci o substanta care curata ,corpul se autocurata .Am citit si eu garla despre subiect de cand am cuculetz si nu m-a convins inca nimeni sa ii umblu la putzica ,a scapat si de circumcizie ca la cat e de scumpa exact moftul asta ne lipsea. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| nici eu nu l-am decalotat niciodata pe darius,si asta la sfatul pediatrului care mi-a spus sa nu umblu acolo. in schimb,kali are dreptate...eu una l-am vazut pe darius cand si-a tras toata pielea si am ramas uimita de ce facea el acolo |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Eu nu i-am facut niciodata operatiunea asta lui Matei...parerea mea e ca mai mult risc eu sa-i bag tot felul de germeni acolo,decat daca pielea aia sta fiziologic unde ii este locul...O singura data l-a decalotat,o asistenta,in spital(am ramas uimita cat de repede a facut-o , si cat de jos a coborat pielicica)si atunci mi-a zis ca e ok,ca nu are fimoza.Deci,nu cred ca fimoza are vreo legatura cu decalotatul...Nu stiu..e un subiect controversat. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu l-am decalotat pe Darius neintentionat. Am descoperit pe la 2 luni ca i se adunase smegma (asa se numeste substante alba care are rol de hidratare a preputului) si am fugit cu el la control nestiind nici maica-mea ce e (ea a avut doua fete). Doctorita mi-a zis sa nu umblu sa-i desfac pielicica, doar sa-l curat zilnic cu un tampon cu Rivanol. O data insa am tras mai tare si a curs putin sange. A si plans in seara respectiva. Dar am stiut apoi cum sa curat cuculetul sa nu se mai intample accidente. In timp a mai aparut smegma, dar foarte putin si am observat ca mai mult in afara pielitei respective, foarte rar sub pielita. Dupa fiecare baita facem curatirea asa cum ne-am obisnuit si dispare si smegma. Nu stiu daca sa fiu pro sau contra decalotarii, dar am observat la Darius ca-i e foarte incomod cand are puncte albe pe cuculet. |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| salut nu ne-am mai auzi de foarte mult timp, dar m-a atras subiectul. in urma cu o luna jumatate lui milan i se aduna smegma sub pielicica.si eu am citit foarte multe articole despre asta si sunt pareri pro si contra...de fapt i se umflase cuculetul la cat de multa era adunata(nu avea loc sa iasa).la recomandarea dr-ului l-am spalat cu apa cu musetel, dar i se aduna sub piele si iesea tare greu, pt ca era o gaurica f mica. ne-a convins dr ca e cea mai buna alegere o mica operatie pentru a se putea decalota, pt ca exista pericolul de infectie chiar daca el este spalat foarte bine acolo, cuculetul nu se poate desface sa fie bine spalat. toate astea difera de la caz la caz si acum am bucur ca am facut operatia si ca suntem bine operatia a durat 10 minute , l-a adormit si imediat cum s-a trezit s-a dat jos din pat si alerga nu l-a durut decat in primele seri dupa operatie, cand trebuia sa-l dau cu o crema cu antibiotic pentru ca pielea sa nu se prinda din nou
multa sanatate
|
|
Inregistrat: 10/16/2008 Mesaje: 531
| Sa va spun ce am patit cu Alex: din maternitate a fost decalotat apoi inca o data de o asistenta, eu acasa nu l-am facut cum trebuia pt ca mi-era mila si frica, la 5-6 luni a inceput sa i se umfle cuculetul si il ustura cand facea pipi, tipa foarte tare de cate ori facea pipi (desi facea dintotdeauna cu jet), m-am dus la dr lui si l-a decalotat si mi-a spus ca i s-a strans mizerie, era foarte iritat pt ca nu l-am decalotat cum trebuia. De atunci il curat la cuc, il decalotez la baita (nu il doare, din potriva se amuza) si inca o data ziua, asa ca nu stiu ce sa va spun daca este bine sau rau. In cazul lui Alex a fost rau ca nu l-am decalotat.
Si mie mi se pare o prostie aceasta decalotare, dar uneori este necesara. Fiecare mamica face cum simte ca este mai bine pt puiul ei. |
|
|