anasstasia wrote:Trebuie sa spun si sper sa nu mi se ia in nume de rau. Pana la 6 luni bebe trebuie alaptat exclusiv, fara apa, fara ceai. Copilul nu are nevoie nici de apa si nici de ceai, laptele ii asigura absolut tot ce are nevoie. Daca fluxul la sani este puternic (doamne ajuta sa am aceeasi problema), poti sta culcata cu copilul peste tine si astfel fluxul va fi mult incetinit. Nu stiu daca s-a inteles cum am explicat.
Dea, te pupam pe tine si pe bebe si ne bucuarm ca sunteti bine. Iti multumim pentru sfaturi!
Multumim draga mea,pupici si voua!! Ai dreptate si impartasesc aceeasi opinie despre alaptat.cat despre ceea ce ii trebuie copilului si daca pana la x luni,consider ca fiecare bebe are nevoile lui,nu sunt toti la fel.al meu bea cate 1-2 lingurite de apa cu placere si eu ii fac placerea...scuipa ceaiul si eu nu il oblig sa bea....ascultati de copiii vostri,asta e parerea mea.bebelusii papa,dorm,cresc si se dezvolta diferit.
Folosim si noi pozitia cu bebe deasupra mai ales ca e voinicel si isi controleaza capul bine de la 2 sapt.
Gummy_bear, cum esti??ce face bebe?crestere frumoasa! Va pupacim dulce!
|
Multumesc fetelor,va imbratisez si va urez sarcina usoara in continuare,bebei sanatosi si voiosi!
Acum sa continui,cat ma lasa bebe care dupa papita s-a cuibarit la piept si doarme. Acasa,primele zile sunt can grele...experienta mea va transmite : limitati la max vizitele rudelor si prietenilor,veti fi obosite si f solicitate de bebe.daca alaptati,ca mine,aveti avantajul de a alapta bebelusul in pat si sa va odihniti in timpul asta,daca puteti.cezariana doare rau cam 6-7zile dar poti rezista fara calmante,eu nu am luat,nici in spital macar.daca aveti un pat nu prea inalt,ridicatul din pat va fi dureros si ar fi bine sa va ajute sotul sau sa va tineti de ceva.nu ridicati mimic greu,eu doar pe bebe il luam in brate.purtati burtiera.eu am avut 2 de la farmacia helpnet,la 100si ceva de roni bucata,am purtat zi si noapte 7 saptamani.continuati sa va masati pe burta,sani,fund si coapse ca si in sarcina,e la fel de importanta hidratarea si cand se strange pielea,sa nu aveti surprize urate.eu folosesc tot uleiul de migdale dulci,nu am facut vergeturi si in 8 sapt am dat jos 26kg din cele 34 puse!!atentie la metabolism,daca vreti sa slabiti si sa alaptati e f importanta calitatea alimentatiei.mancati putin si des,ce e mai bun.eu am mult lapte,dar cum mai spunea o mamica,nu e bine nici prea mult...mereu curg sanii,bebe se inneaca,suntem lipiciosi amandoi.... In primele zile sanii vor durea rau,stati cu ei dezveliti,eventual fol gel de aloe cum ziceam mai devreme.oricum nu renuntati la alaptat,tot bebe ii repara.a propos de achizitii inutile pt cele care vor alapta:pompa de san,o am in cutie inca,nu am avut nevoie de ea.biberoanele,la fel,nefolosite au ramas,doar 1 am desfascut incercand sa il obisnuiesc pe bebe pt ceai sau apa ...bebe imi scuipa orice ceai si apa bea doar cu lingurita.spunea cineva ca doreste biberoane pt a lasa lapte taticului si sa mai plece fara bebe sau cand iese cu bebe in oras as nu isi scoata sanul afara...nu faceti greseala asta,bebe daca primeste lapte la biberon nu mai vrea sanul...prietena mea a dat biberon de 5 ori si la 6 sapt nu a mai avut lapte,bebe a stimulat tot mai putin si a plans mai mult la san.iar de alaptat bebelusul in oras,evident ca daca vrei poti,fara sa iti expui sanii in public. Pentru bebe am cumparat tot ce exista impotriva colicilor,rezultat zero,va sfatuiesc sa nu cheltuiti cateva sute de Ron aiurea...cel mai mult ajuta tinutul in brate,cantatul si plimbatul cu masina, in cazul nostru.. Alte lucruri pt bebe,necesare:trusa pt unghiute(i le tai la 2 zile,cresc f repede),batista bebelusui,serul fiziologic,gel pt spalat (eu folosesc klorane,pediatrul recomanda sa nu schimbi marca in primul an,cele mai bune sunt marcile germane) si multa multa dragoste!!!
S-a trezit odorasul...
Pupicei!!!!
|
Salutari dragi burtici!! Nu am disparut de pe forum,doar ca fiind mamica incepatoare,m-am dedicat exclusiv acestui rol minunat Azi e bunica la noi si eu mi-am propus sa scriu un roman...evident pe bucati,ca bebe are nevoie de mine (si eu de el )
Sa incep cu nasterea,mai ales pt iesencele mele,am facut cezariana la cuza voda,eram programata pe 24 august (la 39 sapt si 1 zi),dar pe 22 noaptea la ora 2 s-au rupt membranele si am pierdut lichidul amniotic.au inceput si contractile imediat,regulate la 3 min si dureroase bine!!eram in all noualea cer de fericire ca bebe a hotarat sa vina mai repede la intalnire.la 3 jumate eram la spital (am facut si dush inainte sa plec ) si eram in travaliu cu dilatatie 4. Dr mea era de garda asa ca totul a mers f repede,am intrat in sala de operatie inainte ca sotul meu sa se dezmeticeasca si la 4 jumate priveam si sarutam cel mai frumos bebelus din univers!! Pe bebe l-au curatat si l-au scos din sala cam dupa 15 min,eu in schimb am iesit dupa aproape 1 ora...mi s-a parut ca au cusut o vesnicie...evident,nu am simtit mimic,vorbeam cu dr si o vedeam pe anestezista asezata langa mine cum posta pe fb,semn can nu erau probleme... La reanimare am avut parte de ingrijire ireprosabila,desi am fost o pacienta dificila,nu am avut rabdare sa dorm sau sa stau linistita...tati a stat cu mine pana l-au adus pe bebe si l-am pus la san (era ora 6 jumate),a tras cu putere de san desi nu curgea nimic,a plans cu putere apoi s-a linistit la pieptul meu,am facut primele poze si vreo 2 filmulete...apoi l-au dus la neonato si pe mine m-au lasat sa ma odihnesc. Tati a plecat,beat de fericire si eu am inceput sa ma foiesc..in pat! La 9 am inceput sa simt degetele de la picioare,la 10 m-am ridicat la marginea patului si la 11 ma plimbam prin salon.ca sa scape de foiala mea prin reanimare m-au dus la rezerva la ora 13 (de obicei se pleaca la 12 ore de la operatie sau chiar a doua zi).nu mergeam chiar dreapta dar nici stare nu aveam.dupa vreo 2 ore l-au adus si pe bebe si de atunci nu ne-am mai despartit L-am tinut mult la san in primele 3 zile (adica mai tot timpul cat era treaz)si colostrul a venit la 10 ore dupa nastere iar laptele dupa 2 zile,pe seara..bebe a primit in cele 3 zile in spital lapte praf cu lingurita si apoi acasa doar san. Acum,despre bagajul de spital,am citit cam ce va pregatiti,eu va spun ce am folosit si ce nu...nu am fol haine,nici halat-era cald si oricum nu plecam nicaieri,bebe nu iese din rezerva,holurile nu sunt dezinfectate ca si spatiile unde stau mamicile si bebelusii,nici camasa-primesti din spital,le schimbi macar 1-2ori pe zi,nici sutien -sanii sunt mega sensibili,nu suporti material pe eu,nici tampoane pt sani-nu prea are ce curge ... Am fol chiloti cu talie inalta 5-6 perechi,tampoane pt flux mare 2 pachete,vata 2 pachete si pt sani gel de aloe.ma refer la gelul care curge cand rupi frunza de aloe.nicio crema nu mi s-a parut sigura si daca te ungi cu crema/unguent,inainte de alaptat trebuie sa speli sanul cu sapun si eu am vrut sa evit asta pt ca irita si mai rau mamelonul ...
Pt bebe am fol doar bodyuri mar 56 (s-a nascut voinic de 3,850) si cateva pelinci tot ce la ana comfort (oricum se dau zilnic din spital pelinci).pampers nr 2 in pachet de 40 parca...pt zilele de spital.dupa in timp am schimbat pe Huggies pt ca pampers put ingrozitor,sunt plini de chimicale si bebe s-a iritat de la ei cam rau.crema pt fundulet nu va recomand sa fol in spital,ar putea masca o iritatie de la meconiu Sau chiar o infectie bacteriana de spital (au fost cazuri) Atmosfera OK in spital,personal decent,grija maxima fata de bebelus,vizite dese,spagi zero! Subliniez,spaga zero,ca am citit discutiile anterioare.am dat doar la dr,dupa,o mica atentie si suntem in relatii excelente in continuare.
Cam atat despre spital,mai tarziu va scriu continuarea...acomodarea din primele zile acasa. Pupici pe burtici!
|
multumesc Anelise!
Da Mihaela....mai avem 1 sapt,avem cezariana pe 24. Suntem cu totii emotionati si nerabdatori.Doamne ajuta!
|
Hello burtici mari si mici !!
Doinanuta,felicitari!!!!bebelina e frumoasa si cu perisor bogat!!!acusi ii faci codite Sa fiti sanatoase si tie refacere usoara si laptic din plin!!!
Mihaela,ma bucur ca vii cu vesti bune!!ce repede a trecut timpul! Sotul ce-ti face?te ajuta si te sprijina??mai trage-l de urechi daca se fofileaza... Intr-adevar putini medici spun sexul copilului la 12 sapt,dar stiu si cazuri cand au nimerit-o.oricum conteaza sa fie sanatos. La noi abia la 18 sapt a aratat putoiul
Noi suntem bine,asteptam marea intalnire,totul e pregatit. Singura problema e ca nu scap de cezariana...3 medici,toti au "votat" pt cezariana.motivele sunt cam aceleasi:varsta mea,dificultatea de a-l ajuta pe bebe sa iasa -bebe va fi cam marisor,oasele mele cam ruginite ....plus alte riscuri ce nu pot fi prevazute si pot apare in multele ore de travaliu.
In rest,pe langa asteptare, ma bucur de nou nascuta prietenei mele care a implinit deja 1 luna si pot spune ca am facut un fel de repetitie fiind alaturi de prietena mea in aceasta perioada.abia astept sa ma bucur si eu de momente la fel de frumoase cu puiul meu!!!!! Va trimit pupici si urari de sanatate voua si bebelusilor!
|
Felicitari Elena!!!si multumim pt povestirea evenimentului ...mi-au dat lacrimile...sa fiti sanatosi amandoi!!!
Dragi burtici si proaspete mamici,as vrea sa vin cu o parere legata de legiferarea categorica a unor tratamente sau prescriptii ale gravidelor ,observ ca se practica uneori. stiu ca pe un forum se scriu pareri personale,forumistele sunt din medii diverse cu nivel diferit de pregatire si informare ...asa ca nu prea e ok sa spunem :ia cutare tratament,e foarte bun pt tine! Nu exista asa ceva,nu suntem medici si nu facem consultatii,ca urmare e pura inconstienta sa dam retete..mai ales pe durata sarcinii o femeie trebuie obligatoriu sa isi consulte medicul si sa decida cu medicul sau SINGURA ce masuri adopta. Pentru ca sa stiti,exista femei care decid singure ce tratamente sa respecte sau nu si isi asuma treaba asta cu maturitate si responsabilitate de viitoare mama.
In legatura cu progesteronul,care face bine ,fixeaza sarcina,etc..cu ghilimelele de rigoare:daca o gravida are nevoie,va lua cu siguranta (cum am luat si eu) dar altfel,s-o lasam sa decida.mai ales daca e o femeie informata,care stie ca subiectul progesteronului administrat in sarcina e subiect de studiu din anii 70 (cititi lucrarea lui Lovell A.Jones,de ex) si intelege ca poate se condamna la un cancer neiertator...in plus,in 40 de ani studiile au adunat tot mai multe date despre cum ajung la batranete subiectele,daca mai ajung. Eu daca citesc marturii de tipul:si eu am luat pastilele alea si eu si bebe suntem sanatosi! Stiu ca asa e,dar asta nu e motiv sa fac la fel,problemele apar dupa ani de zile,nu luni.
Medicina care se practica in Romania nu are sinonim aproape in nicio alta tara europeana,medicamentele de sustinere folosite pe romance nu se dau in alte state decat pe protocoale Fiv sau sub urmarire medicala cu spitalizare...intrebati-va de ce?
Eu am apreciat enorm sfaturile de pe acest forum si voi continua sa o fac,dar va rog nu judecati deciziile personale.si eu am citit unele lucruri ce mi-au parut nebunesti si asta se intampla f des dar nu am dat cu pietre,trec la postarea urmatoare :)..fiecare face ce vrea cu propria persoana si cu propriul copil,asa e corect .
Va urez sanatate,ganduri bune si decizii pe masura! Pupici
|
Nastere usoara si bebita mancacios si sanatos!!! Suntem alaturi de tine andreina!!!!!sa ne povestesti dupa experienta ta!pupici!!!
|
Hello burtici frumoase!!
Incep prin a va spune ca suntem bine,dar e cam greu in prenatal...fara activitate profesionala ma simt aiurea...e ciudat rau..abia astept sa vina termenul,sa vina bebe,sa imi umple timpul!!in rest ne odihnim,eu in continuare dorm bine si mult,am doar 2pozitii,pe stanga sau pe dreapta,dar fara alte dureri,carcei sau amorteli.bebe e f activ,zi si noapte,are program de joaca seara si dupa pranz,dar raspunde oricand la chemarile mele,uneori ma simt vinovata ca il trezesc...dar mi se face dor sa il simt ...foarte des . A propos de bucuria lui Eileen si a sotului,frumoase momente si sotul meu asculta bolboroselile din burta de nerabdare si primul piciorus l-a simtit pe la 18 sapt...dar ce ziceti de bebele meu ca duminica l-a "pocnit" in falca pe catel(care se alinta si se lipeste de burtica sau pune capul in poala mea si studiaza contrariat miscarile bluzei....)
Sin,ma bucura vestile tale si ca bobita cea timida creste bine!eu cred in continuare ca o sa arate o putica de fetita.si la noi abia la 18 sapt a aratat si sa stii ca am vb cu el inainte de eco..asa ascultator a fost ca era aranjat la fix!pe mijloc si cel mai clar podoaba se vedea Si eu m-am ajutat cu rugaciuni,de cand am facut testul si pana in prezent,am doua pt gravide dar si Tatal nostru spun zilnic si ma ajuta mult,simt ca e cel mai curat mod de a-l proteja pe bebe...
Alexa,unge-te cu ce e mai gras,si eu folosesc uleiul de migdale dulci,nu stiu cat ajuta,tot genetica decide...important pt mine a fost sa nu ma "tina" pielea si sa nu pateze (cum face uleiul de masline).am folosit si o crema din UK, derma mum se numeste,e excelenta.cu crema de la Palmers nu m-am inteles,imi lasa pielea prea putin hidratata...mai degraba uleiul Palmers for itchy skin,are si asta colagen,elastina si Vit E.
Despre programul redus la 6 ore,eu am facut modificarea de la inceputul trim.II,avand placenta joasa pe atunci,dr a spus ca ar fi bine sa reduc statul pe scaun.am dus la serviciu doar o adeverinta de la ginecolog in care recomanda reducerea programului si am aplicat recomandarea din aceeasi zi.firma face un aditional la contract in care se specifica modificarea la 6 ore cu mentinerea salariului initial.
Bun venit noilor burtici si sarcina usoara tuturor!!!! Pupici!
|
Burtici superbe ce sunteti!!!!
Eu tremur de emotii,una din prietenele mele insarcinate(mai am inca 2) e in sala de operatii acum!!!!vine fetita
|
Alexa001 wrote:' Multumesc pentru raspuns Dea am sunat deja sa ma programez in alta parte...sambata la ora 12:15. Nu stiu pana atunci ce ar trebui sa fac...sa iau tratamentul prescris de medicul asta sau sa astept sa vad ce zice si cealalta? Legat de progesteron, asta m-a secat pe mine, ca nu mi-a zis DE CE mi l-a dat. E fixata jos sarcina? Nu e fixata bine? Aspenter se da la tensiune mica...sau mare? Eu am de obicei mica...9.4-10.6...medicul nici macar nu m-a intrebat.
Aspenterul subtie sangele,deci se da cand apare t.a.ridicata sau cum imi recomandase mie,pt fibrinogen crescut,adica sange ingrosat.dar eu am repetat analizele si a doua oara a iesit OK... Cat despre cum e fixata sarcina,nu prea avea ce sa vada sa nu fie bine.bobita are contur regulat,inca se decide locul,desi e implantata mai poate migra pe peretele uterului,placenta inca nu e formata asa ca nu putea fi vb de probl.daca nu exista simptomatologie cu dureri,spotting,febra nu are ce sa fie rau.
Si cum mai ziceau fetele,cand sunt probl cu bobita,nici cu mama pastilelor nu se salveaza
Eu cred ca dupa ce vei face analizele vei fi mai linistita si poate cu dr nr 2 te intelegi mai bine.si nu te agita.fara panica.uite ,chiar in timp ce scriu simt niste intepaturi teribile de la 'suturile'lui bebe in partea de jos....dar nu ma sperii..vorbesc cu el si consider ca e semn bun durerea asta,bebe e puternic! deci,pastram optimismul.
|
|