De la ce varsta trebuie facuta Mamografia ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mela
Scris: Tuesday, April 10, 2012 5:33 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Lilou,eu stiam invers,adica alaptarea scade riscul aparitiei cancerului la san,deci nr de copii nu influenteaza nodulii care pot aparea.
tina2012
Scris: Wednesday, April 11, 2012 4:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
hm... pai da, dar eu nu am nicio umflatura la sanul cu probleme.. doar ca ma doare asa, uneori foarte intens, ca o zvacnitura interna... nu stiu ce sa cred. oricum am decis sa nu fac mamografie. o sa incerc o ecografie. plus ca arunc anticonceptionalele! :D sper sa nu fac alta prostie..

multumesc pentru raspunsuri si daca nu ne mai auzim paste fericit!
CasandraE
Scris: Wednesday, April 11, 2012 4:28 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
tina2012 wrote:
hm... pai da, dar eu nu am nicio umflatura la sanul cu probleme.. doar ca ma doare asa, uneori foarte intens, ca o zvacnitura interna... nu stiu ce sa cred. oricum am decis sa nu fac mamografie. o sa incerc o ecografie. plus ca arunc anticonceptionalele! :D sper sa nu fac alta prostie..

multumesc pentru raspunsuri si daca nu ne mai auzim paste fericit!

Tina, te rog sa ne ti la curent cu diagnosticul, pentru ca sunt foarte multe femei care-si pun aceeasi problema cu tine (inclusiv eu tot zic ca trebuie sa ma duc la un control cand mai am cate o durere la sani, si nu reusesc sa ajung).
kali
Scris: Wednesday, April 11, 2012 9:09 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Durere am si eu la sanul drept, insa am observat ca e in stransa legatura cu menstruatia; adica incepe cel mai devreme cu 10 zile inainte si trece imediat ce vin uratii.
Dubios mi s-a parut ca e la un singur san, apoi intensitatea durerii care uneori nu ma lasa sa dorm noaptea si-mi facea mari probleme in a suporta sutienul. In fine... la examenul sanilor: nimic... la eco: nimic, asadar am primit tratament pentru 3 luni cu Mastodynon si vedem ce se mai intampla.
Ely
Scris: Wednesday, April 11, 2012 9:26 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
.Kali ma bucur ca esti binepupici si ma bucur pentru toate fetele carora le-a iesit bine testul. Acum 3 saptamani am facut si eu a 3-a ecografie pentru sani in ultimii 4 ani.La efort imi dadea niste intepaturi in sanul drept ,la palpare nimic si am stat cu teama pana am ajuns aici ,apoi a durat procesul cu asiguraraea medicala care este obligatorie.Imi recomandase medicul din Barcelona sa fac ecografia.Totul a iesit bine ,probabil poate sa fie ceva hormonal.
kali
Scris: Wednesday, April 11, 2012 9:28 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Ely wrote:
...probabil poate sa fie ceva hormonal.

Asa mi s-a zis si mie...
Sanatate multa, fetele!computerlove
danab
Scris: Thursday, April 12, 2012 2:05 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Oana, aceeasi problema o am si eu, si de ani buni, iar primul control l-am facut in anul 1 de facultate. Ma lamurit atunci medicul ca e din cauza menstruatiei (stii tu, SPM care dureaza jumatate de luna inainte si jumatatea de dupa ras ). Atunci am folosit Mastoprofen e aceeasi chestie cu ce ti-a dat tie, dar nu m-a ajutat prea mult.
In sarcina am scapat de dureri, dar la vreo 3 ani de la nastere au revenit, doar in sanul drept, destul de puternice. Am facut doua controale in ultimii 2 ani si totul e curat. La penultimul control mi-a dat o crema cu progesteron si voltaren, m-am dat atunci si mi-a aparut durerea si in sanul stang ras ca la inceput. Ma consolez cu gandul ca o problema mai mare (noduli, cancer) nu ar durea, si s-ar descoperi destul de tarziu, asa ca durerea e sanatoasa thumright
mama_Sonyei
Scris: Wednesday, April 18, 2012 11:31 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/24/2006
ideea este ca inainte de 40 ani se recomanda doar echografia, caci, daca este ceva in san, mamografia nu o poate releva , nefiind foarte clara deoarece tesutul mamar este foarte dens... eu am facut sonoelastografie - o echografie mai complexa, care, prin intermediul ultrasunetelot, poate masura si elasticitatea tesuturilor, stiind ca un tesut tumoral este mai dens si cu o vascularizatie puternica... abia dupa ce am facut sonoelastografia si mi-am facut si mamografia (si apropo, medicul care mi-a citit filmele la mamografie mi-a zis ca sa stau linistita ca nu am nimic desi cel de la elastografie mi-a spus ca am un nodul care nu arata cum trebuie, si in cateva luni dupa aceea m-am operat de cancer la san si am descoperit ca acesta ajunsese prin sistemul limfatic la ganglioni pale ) doctorul a putut decide ce sa faca in contuinuare... daca faceam doar mamografia stateam si azi linistita ca nu am nimic si cancerul evolua si se intindea si... nu vreau sa ma mai gandesc cry
PrincessLilou
Scris: Friday, April 20, 2012 2:11 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
mama_Sonyei wrote:
ideea este ca inainte de 40 ani se recomanda doar echografia, caci, daca este ceva in san, mamografia nu o poate releva , nefiind foarte clara deoarece tesutul mamar este foarte dens...

sa stii ca parerile sunt impartite. unul din doctorii la care am fost, (primul) mi-0a zis exact acelasi lucru. dar pentru ca umflatura nu imi scazuse dupa ce am facut radiografia, m-am dus la alt doctor si cred ca m-a trimis sa fac mamografia ca sa scap eu de indoieli. dar se zice ca ce se vede cu mamografia nu se vede cu radiografia si invers. de aia, de obicei docotrii le recomanda pe ambele.

Maria, ma bucur sa aud ca pana la urma esti bine.

Mela, si eu stiam acelasi lucrur. doctora mea mi-a zis ca ganglionii astia umflati apar la femeile care alapteaza, dar nu ca ar fi cancer.
tina2012
Scris: Friday, May 4, 2012 3:17 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
helou
revin cu o noutate tare, ca daca mamografia a fost cu indoieli, analizele ginecologice trebuie facute din cand in cand la orice varsta.... deci poate aveti nevoie, profitati ca merita fetelor
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.