Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Felicitari,mami,si pe aici numai cu pile se primesc copiii mai mici la gradinita,dar se primesc |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| Eu sunt intr-o mare dilema: Ioana implineste in aprilie 3 ani, deci in septembrie cand incep gradinitele ar avea 3,5 ani. Nu stiu daca sa ma zbat sa o inscriu la o gradinita sau sa o mai tin 1 an acasa, in conditiile in care sta cu bona (mai bine zis super-bona!)....Ce-ati face voi intr-o situatie din asta? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| Eu pe Teo in toamna il dau la gradinita, la 3 ani si 1 luna, chiar daca eu mai stau acasa un an cu Matei.
|
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Celena,eu as duce-o la gradinita pentru ca ii face mult mai bine sa socializeze cu copii de varsta ei decat sa stea doar cu bona,are altfel de activitati,altfel de interese,aalta forma de joaca,dar si pentru a se imuniza mai repede.poate o sa te mire motivul asta,dar,acum 2 saptamani,cand am fost cu fata in spital,medicii mi-au spus ca virusul pe care l-a luat de la ceilalti copii a pus-o jos in asa hal pentru ca am dus-o tarziu la gradi,la 3,6 ani si,cu cat copilul e dus la o varsta mai mare in comunitate,cu atat mai sensibil va fi la raceli,va prinde orice fel de virus,fata de altii de aceeasi varsta care au fost dusi mai repede si care poate deja sunt imuni fata de aceeasi raceala care pe ea a pus-o la pat.
in septembrie Mihaita va avea 2,7 ani,n-o sa-l mai tin un an acasa,cum am facut cu fata,el o sa mearga deja la gradinita. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| celena wrote:Eu sunt intr-o mare dilema: Ioana implineste in aprilie 3 ani, deci in septembrie cand incep gradinitele ar avea 3,5 ani. Nu stiu daca sa ma zbat sa o inscriu la o gradinita sau sa o mai tin 1 an acasa, in conditiile in care sta cu bona (mai bine zis super-bona!)....Ce-ati face voi intr-o situatie din asta?
eu sunt pro colectivitate! o dezvoltare si o pregatire mai buna pt. scoala primeste socializand. |
|
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Cristian implineste 3 ani pe 21 septembrie,asa ca mergem la gradinita la toamna.Nu stiu cum va fi ca e tare alintat si mofturos |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| Multumesc mult fetelor, cred ca aveti dreptate, colectivitatea este cea mai buna varianta. Trebuie sa recunosc insa, ca tocmai de prea multa socializare mi-e frica! Ioana este un copil foarte sociabil, are "gashca" ei de prieteni in parc, copii apropiati de varsta cu care se intalneste aproape zilnic, se joaca impreuna. La gradi. copii vin din medii diferite si unii au accese de ....personalitate, le place f. mult sa-i bruscheze pe cei din apropierea lor fara sa fie admonestati (pt. ca acasa bunicii sau parintii le permit si chiar incurajeaza comportamentul agresiv), ma ingrozesc ca ar putea s-o impinga, sa o bruscheze, sa o traga de par (ea este f. creata si are un par lung, bogat), ma rog...chestii din astea ....sa le zic griji de mama de fetitza (e adevarat ca va trebui o data si odata sa se confrunte si cu astfel de comportamente, dar parca n-as vrea sa fie prea curand). |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| darius a inceput gradinita exact in luna cand a facut 3 ani,karina la fel va fi,si sa stii ca nu imi pare rau.am vazut o schimbare mare la el...la inceput a fost mult mai sensibil,dar in timp si-a revenit.adevarul e ca aici programul e foarte diferit de cum e in tara.chiar daca a invatat si unele prostioare,dar sa stii ca a invatat si multe lucruri bune la gradinita.si eu sunt pro gradinita |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| celena wrote:Multumesc mult fetelor, cred ca aveti dreptate, colectivitatea este cea mai buna varianta. Trebuie sa recunosc insa, ca tocmai de prea multa socializare mi-e frica! Ioana este un copil foarte sociabil, are "gashca" ei de prieteni in parc, copii apropiati de varsta cu care se intalneste aproape zilnic, se joaca impreuna. La gradi. copii vin din medii diferite si unii au accese de ....personalitate, le place f. mult sa-i bruscheze pe cei din apropierea lor fara sa fie admonestati (pt. ca acasa bunicii sau parintii le permit si chiar incurajeaza comportamentul agresiv), ma ingrozesc ca ar putea s-o impinga, sa o bruscheze, sa o traga de par (ea este f. creata si are un par lung, bogat), ma rog...chestii din astea ....sa le zic griji de mama de fetitza (e adevarat ca va trebui o data si odata sa se confrunte si cu astfel de comportamente, dar parca n-as vrea sa fie prea curand).
fiecare dintre noi isi face astfel de griji. doar suntem mame mult suscces viitoarei gradinarite! |
|
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| celena wrote:Multumesc mult fetelor, cred ca aveti dreptate, colectivitatea este cea mai buna varianta. Trebuie sa recunosc insa, ca tocmai de prea multa socializare mi-e frica! Ioana este un copil foarte sociabil, are "gashca" ei de prieteni in parc, copii apropiati de varsta cu care se intalneste aproape zilnic, se joaca impreuna. La gradi. copii vin din medii diferite si unii au accese de ....personalitate, le place f. mult sa-i bruscheze pe cei din apropierea lor fara sa fie admonestati (pt. ca acasa bunicii sau parintii le permit si chiar incurajeaza comportamentul agresiv), ma ingrozesc ca ar putea s-o impinga, sa o bruscheze, sa o traga de par (ea este f. creata si are un par lung, bogat), ma rog...chestii din astea ....sa le zic griji de mama de fetitza (e adevarat ca va trebui o data si odata sa se confrunte si cu astfel de comportamente, dar parca n-as vrea sa fie prea curand).
Celena nici nu poti sa o ti ca pe un bibelou in parc sau la gradinita se va confrunta si cu dinastea. Si trebuie sa se joace cu toti copii nu numai cu o anumita "gasca"/Parearea mea |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| mariuta wrote:fiecare dintre noi isi face astfel de griji. doar suntem mame mult suscces viitoarei gradinarite! da chiar asa,ce griji imi faceam si eu la inceput ca darius nu stie vorbi spaniola si nestiind cum sa ceara va face pp pe el,si uite ca doar odata s-a intamplat asta,si pe urma a invatat sa ceara,a invatat sa vorbeasca |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Maria a inceput caminul la fix 2 anisori ! si a fost cea mai buna decizie din viata mea. E alt copil ! Sociabil, desschis, comunicativ , s-a dezvoltat armonios, e super dezghetata 9 stie toate literele alfabetului, toate numerele, culorile si formele geometrice , vorbeste cursiv doua limbi si a inceput si cu a treia de ceva timp, face dans cu o instructoare , imparte jucariile cu toata lumea , adora desenatul si pictatul , canta ... etc . Daca ar sta acasa cu o doamna de varsta a treia , chiar si cu mine , tot nu ar fi asa ! :018: |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| celena wrote:Eu sunt intr-o mare dilema: Ioana implineste in aprilie 3 ani, deci in septembrie cand incep gradinitele ar avea 3,5 ani. Nu stiu daca sa ma zbat sa o inscriu la o gradinita sau sa o mai tin 1 an acasa, in conditiile in care sta cu bona (mai bine zis super-bona!)....Ce-ati face voi intr-o situatie din asta?
Iti spun ce am facut eu... am pastrat si bona (super, cum zici tu) si am dat-o si la camin. Decizia se explica astfel: in primul an de coletivitate, copilul se imbolnaveste des. Eu, neavand posibilitatea sa stau acasa cu ea de fiecare data- o las cu bona sa o doftoriceasca. Bona o duce- bona o aduce de la camin (eu incep lucrul mai devreme de ora 8), iar in zilele in care Alexia e acolo, "tanti Maria" imi face curatenie si/sau mancare. Mi se pare decizia cea mai buna in cazul meu, cu atat mai mult cu cat a venit si Eric si uite cum am ajutor (si am si cu cine-l lasa cand ma intorc la serviciu). Alexia, intr-adevar, s-a imbolnavit in ritmul in care m-am asteptat: 1 sapt. la camin- 1-2 sapt. acasa, deci... trage si tu concluzia...
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Fetelor, la noi gradinita incepe la 4 ani.Pana atunci copiii merg la daycare care e tot un fel de gradi dar se plateste foarte mult ,cam 1200$pe luna Pentru cine are 2 copii e nebunie curata .Ar mai fi centrele de educatie unde copilul merge cu mama si sta vreo 2 ore acolo am fost de cateva ori dar Arti inca doarme de 2 ori pe zi si e f greu sa potrivesc programul.Sunt disperata M-am saturat de copkii pana peste cap vreau sa-i zburatacesc undeva sa respir si eu o secunda Pentru Daria am facut planul ,la primavara o duc la daycare indiferent cat costa si pe Arti il tin acasa ...macar scap de unul ,mama denaturata ce sunt Diana a mers la camin la 2 ani si 8 luni ,ce bine era ...aici e ca dracu Deci revin cu anuntul de anul trecut ...am doi copii de dat , cine-i vrea ?...gratis |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| t-mihaela wrote: Deci revin cu anuntul de anul trecut ...am doi copii de dat , cine-i vrea ?...gratis
Miha, pe Daria ti-o iau eu! Mi-am dorit ( si inca imi mai doresc) infinit de mult o fetita. E de aceeasi varsta cu Alex, deci vom face echipa buna.
Revenind la subiect, Alex va merge la gradi in aceasta toamna. Deja am facut demersurile verbale. Urmeaza celelalte. Eu abia astept (desi stiu ca-mi va fi super-greu), iar el nici nu vrea sa auda. Mi-a spus ca vrea sa stea acasa cu mami. |
|
|